Platsar Borås Hockey i allsvenskan?

Det surrar mycket om Borås HC och allsvenskan. Har laget vad som krävs? Har framförallt spelarna vad som krävs? Satsar laget tillräckligt för att nå toppen?

Jag anser att laget har alla förutsättningar som krävs för att ta steget uppåt. Jag har fått höra en del motargument och vissa har partikuljära resoneringar, som t.ex. att ett Div 1 lag aldrig skulle platsa i allsvenskan. Varför inte? Alla lag måste börja någonstans för att sedan avancera till nästa nivå. Kolla på exempelvis Växjö Lakers, ett lag som gick från ettan till allsvenskan. Det är säkerligen så att ett kanonförvärv kan göra skillnad, men lagets placering beror inte bara på en spelare. För att ta sig från en punkt till en annan krävs samarbete, vilket jag tycker att Borås spelare gör jättebra, dvs. samarbetar.

Laget tränar som ett allsvenskt lag, visar inte det hur stor viljan är? Det är fel att säga att BHC har typiska Div 1 spelare eller något liknande, för det stämmer verkligen inte. Många har redan allsvensk kapacitet och andra ska inte ha några problem med att införskaffa sig det, för spelarna utvecklas hela tiden. Laget i sig är exceptionellt och är enligt många Sveriges bästa lag i Div 1. Laget har blivit bättre och bättre för varje säsong som gått, och man behöver inte vara någon expert för att se den stora utvecklingen.

Varför ska man behöva vinna självklart mot alla lag för att vara värd en plats i allsvenskan? För att ens klassas som ett bra lag? Det förstår jag inte riktigt. Hur många gånger förlorade inte Färjestad under den tiden de tog SM-guld? Eller något annat topplag i allsvenskan till exempel. BHC ligger först i tabellen av en anledning; för att laget är bra! Det finns tre om inte fyra stycken lag i serie E som kan ta plats i allsvenskan. Vi ser ju själva med egna ögon hur stor klasskillnaden är mellan den övre delen av tabellen och den nedre. Att förlora ett par matcher är inte hela världen.

Klaga för all del inte för mycket på spelet heller. Jag medger att jag själv har påpekat en del saker som behöver förbättras, men de sakerna går framåt nu i alla fall. Det finns såklart några saker man kan fila lite extra på. Inget lag är perfekt, alla har sina brister. Enda nackdelen är att vägen till slutstationen är såpass lång, så det gäller att undvika formsvackor. Det jag vill komma till är att BHC har de rätta spelarna, den rätta andan i laget, rätt approach, stark vilja och onekligen mycket krut i rören. Laget har alla verktyg som behövs och används dem riktigt så klättrar laget därmed upp en nivå. Och det ser sannerligen bra ut just nu kan jag meddela. Just därför platsar Borås Hockey i allsvenskan.

Att vilja är att kunna.
     

Kommentarer
Postat av: Marcus

Bra skrivet, som vanligt... Och grattis på födelsedagen! ;)

Postat av: Louize

Marcus: Tack så mycket! :D

2006-12-06 @ 00:02:45
URL: http://supporterlivet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback



RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar