Blamage á la BT

Det är lite kul med tanke på hur många gånger Borås Tidning tabbar sig vad gäller hockeyn. Denna var klockren. Jag var också helt övertygad att det sas att BHC vann skotten med 33-32. Men med lite snabb huvudräkning var det där genomgripande fel, vilket BT konstigt nog inte alls upptäckte.

Addition på hög (?) nivå mina vänner!

Update: En annan sak tänkte jag på också. Bilden i BT föreställer Mikael Hultqvists målgest, men under står det att Niklas Söderström markerar att han gjort 1-0 målet? Grövre kan det inte bli.
Skröpligt herr Nodin! Och självklart var jag tvungen att maila honom.

Vinst mot Troja

Träningsmatchen ikväll var viktig och vinsten med 3-1 visar att Borås kan vinna mot andra topplag. Men trots vinsten är jag besviken på laget. I första perioden förde Troja spelet fullkomligt och vann skottstatistiken med 15-6. Vart är satsningen någonstans? Som bortblåst kändes det som. I andra perioden lyckas Niklas Söderström knalla in 1-0 till Borås någonstans runt sex minuters snåret. Fyra minuter därefter yppar sig 2-0 på tavlan signerad Fabian Brunnström, assisterad av Christoffer Rosenberg. Troja får in en reducering minuten efter precis innan målvaktsbytet skulle ske. Surt för Martin Spångberg och in med Pär Åkerström. Troja vinner på sitt passningsspel som är både snabbare och hårdare än hemmalagets. Skotten vinner BHC med 16-8. Tredje perioden börjar så smått med ett straffslag för Troja som Åkerström räddar med plocken. Bortalaget tar sedan ut målvakten Jonathan Andersson i slutminuten och Anders Skördåker kan skjuta in 3-1 i tom målbur. Skotten i sista perioden blev 7-9, sammanlagt förlorade hemmalaget med 29-32. Härligt att få se Jimmy Lund igen!

Tam inledningen av Borås men de lyckas ändå reda ut det. Det är ofta en del matcher inte tas på allvar. Jag gillar det inte och fortsätter det så kommer det inte funka i kvalet. Håller med vad "Ingo" (speakern i denna matchen) sa till min far i första periodpausen; att Växjö ligger i allsvenskan på grund av att de har kört för fullt i varenda match oavsett vad laget heter. Idag var jag oerhört kritisk och jag hoppas det blir en skärpning innan kvalet körs igång. Full fart hela tiden för det finns inga anledningar till att inte göra det. Tuta å kör! Enklare än så är det inte.

Träningsmatch den 30/12

För er som inte vet så är det träningsmatch mellan Borås HC - IF Troja/Ljungby i Borås Ishall klockan 15:30, lördagen den 30 december. Min fråga kvarstår; varför i hela friden ska man spela en match mot ett lag som man kanske får möta i kvalet senare? Detta är helt klart en fördel och ett ypperligt tillfälle för att se om man klarar av att knäcka Troja. Det blir nog lite mer än en vanlig träningsmatch.
En kraftmätare i högsta grad.

Elitserien och Junior-VM!

Tillbaka! Jag har haft den roligaste julen på länge. Fy fan vilken upplevelse säger jag bara!
Här nedan följer några korta rapporter och bilder från samtliga matcher frånsett Mora - MODO.

Mora IK - MODO Hockey 21/12 kl. 19:00, FM Mattsson Arena.
3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

Återigen stod jag strax bakom målet där ståplatserna befinner sig, ingen höjdare direkt. Mora har alltid varit ett slags andrahandsval från min sida. Tycker det är jättekul när det gå bra för dem. Trots det hittade man mig bland alla supportrar från Örnsköldsvik. Introt var lika maffigt som vanligt och det slog mig att jag hade glömt (!) kameran. MODO har ett oerhört snabbt passningsspel till skillnad från hemmalaget. Hade det inte varit för målvakten Juha Pitkämäki som storspelade skulle nog MODO nollat Mora. Så blev inte fallet utan Mora tog hem segern med slutsiffrorna 3-2. Det syntes tydligt vilka som varit NHL-spelare då de bjöd på kraftigare närkamper plus att rapiditeten var hög. Juha Pitkämäki, Tero Määttä, Anders Bastiansen och Håkan Bogg i Mora var enligt mig de bästa spelarna. Från MODO:s sida ger jag Per Svartvadet och Niklas Sundström en eloge.

Sverige - Kanada 26/12 kl. 19:00, Ejendals Arena.
0-2 (0-1, 0-1, 0-0)

Mitt första besök i Ejendals Arena i Leksand gav mig höga förväntingar. Ståplats bakom mål med nätet som fick mig att tappa koncentrationen, snett ovanför trumman, mitt i klacken, där fanns jag. Hörseln var det inget fel på i alla fall och jäklar. Man hörde kanadensarna skråla här och var i den fullsatta arenan. Måtte Sverige vinna för att ge dem på dängen. Det var tanken.

Sverige pressade på rätt bra för jämnan uppe vid Kanadas mål. Efter runt fjorton minuter kunde dock Luc Bourdon genom ett slagskott från blålinjen spräcka nollan och ge Kanada ledningen. I andra perioden när klockan visade tiden 19:12 stod det 0-2 till Kanada. Brad Marchand stod för målskottet och Kristopher Letang & Andrew Cogliano för assisterna. Bägge målen kom i numerära överlägen. Sverige tog ut målvakten Joel Gistedt i den lilla minuten som återstod av matchen, men siffrorna 0-2 stod fast. Kanada gick ur matchen som segrare, möjligtvis givna sådana. Det skall påpekas att det var ganska jämnt mellan lagen och Sverige hade lika stor chans att vinna matchen som Kanada. Trots förlusten vann småkronorna skotten med 31-18. Hatten av för målvakten Carey Price, Marc Staal och Sam Gagner som utan tvekan kommer att gå långt. Nicklas Bergfors med sina rappa ben, makalösa Nicklas Bäckström och Patrik Zackriksson med sina målchanser ska ha extra mycket beröm för tappert kämpande. Det enda som var lite störande var alla dessa reklampauser, men det är klart, väntan är hård för vissa men en räkmacka för andra.
Sverige - Kanada
Schweiz - Vitryssland 27/12 kl. 16:00, FM Mattsson Arena.
4-1 (0-1, 2-0, 2-0)

Hade lite tid över så jag slängde mig in i arenan igen. Sittplats, tack och lov! B-gruppen blev det denna gången och matchen var faktiskt bättre än väntat. Målvakterna i Vitryssland var kul att studera. Pronin med sina 196 cm och Dmitriy Zhuravski's 174 cm.

Vitryssland hade ett litet övertag om Schweiz i första perioden. Första målet kom inte förrens efter approximativt arton minuter genom Andrei Stas i numerärt underläge. I andra perioden vaknade Schweiz till liv och tryckte på. Efter dryga nio minuter kvitterade Juraj Simek till 1-1 för Schweiz. Kort därefter tar de också ledningen tack vare Fadri Lemm, med hjälp av Robin Grossmann. I tredje perioden var Schweiz klart det bättre laget. Det tog endast 27 sekunder för Yannick Weber att sätta 3-1 i powerplay. 4-1 målet var rena oturen för Vitryssland. Målvakten Valeriy Pronin trodde att han hade fångat pucken men den gled iväg, skott igen och det krävdes ett tredje skott tills han fick ge vika. Skotten blev 33-22 och bästa spelaren på planen var dock Vitrysslands forward Sergei Kostitsyn, som briljerade på bra. Matchens bästa spelare blev till slut Egor Filin och Schweizs Juraj Simek. 
Schweiz - Vitryssland
Kanada - USA 27/12 kl. 19:30, FM Mattsson Arena.
6-3 (2-0, 1-2, 3-1)

Toppmatch i all heder med det tredubbla publikantalet gentemot föregående match. Fick en lysande sittplats högst upp nära mitten också, perfekt. Ruskigt bra match måste jag säga och det var kungligt kul att få se spelare som med största sannolikhet kommer dominera i NHL om ett par år.

Första målet dröjde men efter fjorton och en halv minut tar Kanada ledningen genom Steve Downie, assisterad av Kristopher Letang och Luc Bourdon. Tre minuter därefter utökas ledningen genom Tommy Pyatt i numerärt överläge. I andra perioden fick USA nog först efter Jonathan Toews 3-0 mål och reducerade till 3-1 via Erik Johnson. Efter sex spelade minuter rör sig nätet igen hos Kanadas kasse, Mike Carman står för målet. I tredje perioden får Jonathan Toews ett straffslag och han gör inga misstag, 4-2 till Kanada. Reducering från USA:s håll kom igen, 4-3 målet signerad Bill Sweatt. Efter slarv från amerikanerna gjorde Darren Helm både 5-3 samt 6-3, varav det sistnämda gjordes i tom målbur. Matchens bästa lirare utsågs till USA:s Jack Skille och Kanadas Jonathan Toews. Det var egentligen jämnt i matchen men Kanada drog det längsta strået. Matchen mellan Schweiz - Vitryssland var ingenting emot denna. Full fart hela tiden och mycket hårdare tag, med en hel del tuffa tacklingar och initierade slagsmål. USA:s målvakt Jeff Zatkoff ansåg jag hade flest svaga punkter. Bill Sweatt i USA kommer utan tvekan hamna i NHL då han har en ruggig speed. Återigen ger jag en extra eloge till Kanadas Marc Staal och Sam Gagner. Sammanfattningsvis kan man gott och väl säga att det var ett par individuella misstag som bräckte USA.
Kanada - USA
* Fjärde bilden är tagen när Jonathan Toews sätter sin straff

Copyright © Louize / supporterlivet.blogg.se

Hockeyfesten fortsätter...

Under julen kommer jag spendera min tid uppe i Mora. Så idag beger jag mig dit för att se matchen mellan Mora IK - MODO Hockey klockan 19:00. Senaste gången jag såg Mora spela var mot Djurgården när bland annat bröderna Marian & Marcel Hossa samt Shawn Horcoff var med. Hade även hoppats på att få se Djurgårdens nyförvärv i form av målvakten José Théodore, men han var ännu inte spelklar. Fick dock nöja mig med Daniel Tjärnqvist, Nils Ekman och Mariusz Czerkawski. Skitkul var det i alla fall! Dagens Mora och MODO består av en hel del förutvarande NHL- och AHL-spelare. Hinner även med tre JVM-matcher innan jag åker hemåt vilket jag är jätteglad över. Schemat ser alltså ut såhär:
  • Mora IK - MODO Hockey 21/12 kl. 19:00, FM Mattsson Arena.
  • Sverige - Kanada 26/12 kl. 19:00, Ejendals Arena i Leksand.
  • Schweiz - Vitryssland 27/12 kl. 16:00, FM Mattsson Arena.
  • Kanada - USA 27/12 kl. 19:30, FM Mattsson Arena.
Rapporter och bilder kommer att publiceras antingen den 28 eller 29 december.
Tills dess önskar jag er en riktigt God Jul!

/Louize

Briljerarkungen landar i Karlstad

Sanningen kan ibland slå omkull en, men realiteten bekräftar att Fabian Brunnström i eftermiddags skrev på ett tvåårskontrakt för Färjestads BK. Kontraktet börjar gälla den 1 maj nästa år och sträcker sig ända fram till 2009. Tills dess kommer Fabian fortsätta kampen med de övriga spelarna att ta Borås HC till allsvenskan. Det är väl bara att gratulera och att han hamnar i mitt favoritlag i Elitserien gör ju inte det hela mycket sämre.

Fabulösa BHC

Jag minns min första känsla jag fick när den första matchen invigdes den 20 september -06. Det var inte det att reklamen på isen var ny, att 759 pers ivrigt väntade på matchens start, att torrbollen Bengtsson var dagens domare, att laget hade bytt serie, att Motala stod för dagens motstånd, att laget hade vita matchtröjor på sig, att Lenny Dower hade klippt sig, att briljerarkungen Fabian Brunnström var där eller att jag redan hade räknat första segern. Framför mig ser jag en trupp med stjärnkvalité bokstavligt talat. Borås Hockey är inte vilket lag som helst, har inte vilka spelare som helst eller tränare heller för den delen. Var det bara jag som fick känslan av att detta laget kommer gå riktigt långt denna säsongen? Tro mig, jag var även bland dem som inte riktigt var övertygade efter träningsmatcherna. Men detta kändes helt enkelt annorlunda.

Säsongen har börjar på det mest fantastiska sätt man kan tänka sig. Laget har gjort mest mål i serien och också släppt in minst. Spelarna frossar i mål och att segrarna rullar in på löpande band har blivit en vana, och är absolut ingen tillfällighet. När det nu är juluppehåll har laget tagit 22 segrar på 25 spelade matcher, varav de har en ospelad. Borås har också spelat en oavgjord match och tuggat i sig två förluster. Att Borås HC är serieledare överraskar ingen och att spänningen ökar framåt våren undkommer inte en kotte.

Resultaten

Sista segern för detta året

BHC - Kumla (Sista seger-firandet för i år)
(Från vänster: Lenny, Fabian, Linus, Skördåker, Kotten, Oscar, Henke, Slaktarn' & Söderström)

Årets sista match blev också årets sista seger, vilket känns kanon precis innan juluppehållet. Matchen avgjordes redan i första perioden och Calle Ericsons mål kunde inte ha kommit mer lägligt. Ställningen blev till slut 8-2 till Borås efter en dominant period och två halvdana.

Första perioden började bra och redan efter en minut skickar Lenny Dower iväg en perfekt pass till Fredrik Orrsten som sätter den i öppet mål. Borås trummar på och Fredrik Orrsten hittar rätt igen då han slog in pucken som tappats av målvakten Mathias Lindmark. Kumla hänger inte riktig med i svängarna vilket gör att målen fortsätter att trilla in med jämna mellanrum. 3-0 målet var riktigt kul att se, Calle Ericson snor pucken bakom mål som de andra spelarna har missat och därmed gör han sitt första mål i A-laget. Kanon, och pucken följer naturligtvis med hem. Efter ungefär sju spelade minuter är det dags för Alexander Täng att göra mål, assisterad av Jonas Nilsson och Fabian Brunnström. Målvakten i Kumla ser inte lika glad ut längre så han växlar med Jimmy Carlsson istället. När femton minuter har gått styr Mikael Hultqvist in Lenny Dowers skott och efter 5-0 är matchen praktiskt taget avgjord. Kort därefter avfyrar Markus Karlsson in ett skott rätt i mål, assisterad av Anders Eriksson. Perioden kunde inte börjat bättre, 4-0 efter sju spelade minuter och slutresultatet i första perioden blir 6-0.

I andra perioden slår hemmalaget av på farten och övervakar ledningen mer eller mindre. Fabian Brunnström får även i denna matchen ett straffslag, som dock inte går in i mål. Jari-Pekka Pajula sätter sitt mål i matchen efter ett snyggt direktskott av Anders Skördåker, när matchuret visar tiden 9:03. Mycket mer än såhär händer inte, men Kumla lyckas få in ett tröstmål genom Per Nilsson in i det sista, assisterad av Per-Olof Vikholm och Jerry Engström. 

Tredje perioden är inte så händelserik den heller, vilket gjorde att det blev rätt tråkigt ett tag. Fabian Brunnström tar revansch efter sitt missade straffslag och sätter 8-1 målet, med hjälp av Björn Gustavsson. Det alstras gruff vid sarghörnerna och som sagt; det händer alldeles för lite förutom käbblet där nere. Kumla får in ett andra mål tack vare Rickard Algotsson, assisterad av Jim Wahlström. Matchen slutar alltså 8-2 till Borås och matchens bästa spelare blev återigen till slut Fabian Brunnström.

Inget snack om att den första perioden helt klart var den roligaste, och det kändes som den höll på i evigheter. Calle Ericson fick ännu mer speltid vilket var jättekul att se. Han ska ha mycket beröm för sitt spel. Erik Svenningsson var tillbaka också men jag tyckte inte att han imponerade något speciellt. För mig är Erik en mycket god teknisk spelare som har varit riktigt bra förut, men nu verkar han ha tappat stinget. Vad säger man om publiksiffran då? Rent ut sagt förbannat pinsam!! Skaffa er ett lysande nyårslöfte nu folket, med det menar jag att jag hellre ser er vistas mer i ishallen än att sitta hemma och käka överbliven knäck. Nu är det juluppehåll och nästa match spelas nästa år den 4/1 på egen plan mot Kungälv då enkronan är, vilket innebär att alla går in gratis.
Den chansen vill du inte missa, tro mig!

Signerat,
Louize

Domare: Björn Erlén
Skotten: 41-26 (16-9, 13-8, 12-9)
Utvisningar: BHC 6x2  Kumla 7x2
Publik: 484

Övriga matcher:
Kungälvs IK - Motala AIF 6-2  (1-0, 4-1, 1-1)
Mariestad BoIS - Tranås AIF 1-6  (1-1, 0-3, 0-2)
Grums IK - Skövde IK 0-6  (0-2, 0-2, 0-2)

Inför Borås HC - IFK Kumla

Årets sista match innan juluppehållet spelas idag mot Kumla klockan 19:00, destination Borås Ishall. Kumla ligger näst sist i tabellen och personligen trodde jag att laget skulle vara bättre än väntat denna säsongen, men icke. Fast värt att påpeka är att laget har varit riktigt sega motståndare mot bland annat Mariestad i senaste omgången, då de vann i Sudden Death. Sammanlagt har Borås gjort nio mål mot Kumla och släppt in endast två. Om Kumla skulle göra mål tippar jag på att det görs av Johan Fryxell, av den anledningen att han är snabb på rören och har en hyfsad teknik. Som såklart inte var med, jättesmart av mig!

Skulle helst av allt vilja se en lite mer rafflande match än den mot Grums, men tvivlar dock inte på att matchen kommer sluta i bravur. Ser också gärna att de yngre spelarna får ännu mer speltid än senast om Per Ljusteräng tillåter. All speltid för dessa är värdefull och ger dem bra erfarenheter. Skadeläget i truppen är fortfarande oförändrad, vilket betyder att Jimmy Lund och Fredrik Enhörning ännu är borta. Från Kumlas håll vill jag se ett lag som inte slår ut pucken för jämnan, utan verkligen bjuder upp till match. Från BHC hoppas jag på stark dominans, snabbt övertag redan från första nedsläpp och att de bjuder på en show som vi sent ska glömma. För visst ser vi redan fram till nästa år och de kommande fartfyllda matcherna? Klockan 19:00 var det, ses där!

13/12 - Borås vinner överlägset mot Grums

(Försenad pga. att blogg.se utökade sitt databasminne, vilket resulterade i att de stängde ner inloggningen under ett par dygn).
BHC - Grums (Lenny Dower i tekningscirkeln)
Matchen mot Grums var varken nervkittlande eller speciellt fängslande. Hemmalaget var ohotat även denna gången och slog till stort med 9-0 då Grums fick ge vika. Juniorerna fick kliva fram bland truppen och de bjussade på en bra match, och kvällens utropstecken var den blott 16-åriga talangen Calle Ericson-Waldeborn som gjorde debut i A-laget.

Borås visade direkt vart skåpet skulle stå efter att Jari-Pekka Pajulas 1-0 mål letade sig in bland nätmaskorna när klockan visade 26 sekunder. Hemmalaget skapar en mängder av chanser och Grums spelare är mycket pressade, vilket resulterar i att de slår ifrån sig pucken ideligen. André Parviainen som vaktar motståndarnas kasse gör gång på gång en hel del riktigt bra räddningar, som gör att Grums kan hålla sig kvar i matchen. Periodens sista mål görs efter drygt nitton minuter då Fredrik Orrsten avlossar ett skarpt skott som går förbi målvakten, och tavlan visar 2-0.

Andra perioden var överensstämmande med den föregående och Mikael Hultqvist sätter ett snabbt mål, där han blev frispelad av Fredrik Orrsten. Ungefär nio minuter in i perioden får Fabian Brunnström avlägga en straff, efter att han stoppats riktigt fult då han störtade in framför motståndarmålet. Målet sitter som det ska och efter sifforna 4-0 ökar laget tempot ännu mer. Lennon Eriksson hittar Linus Lindgren som fint kan sätta en femte strut. Matchens roligaste stund är när Robin Murray fick göra sitt första mål i A-lagsdressen, efter ett bra förarbete av Fabian Brunnström. Pucken fick Robin självklart behålla som ett minne. Innan perioden går mot sitt slut med två sekunders marginal kommer Anders Eriksson fri med mot en av Grums spelare, och sätter ett bejublat 7-0 mål.

Inför tredje perioden hade Grums bytt målvakt till Daniel Hansen i hopp om att mota resterande skott från att bli mål. Vilket inte alls lyckades något vidare då Lenny Dower efter tre minuter kunde avfyra skottet, som därmed satte sitt trettonde mål i serien. Matchen avslutas med Fabians 9-0 mål med hjälp av Alexander Täng. Fabian blev också matchens bästa spelare då han briljerar på lika fint som vanligt.

Ja, vad ska man säga? Ingen direkt höjdarmatch men Borås spelade bra med tanke på att Grums backade så mycket. Härligt att se juniorerna bjudas in i matchen också. Calle Ericson gjorde en helt klart godkänd insats med tanke på hans förutsättningar, och tacklingen han fick in i slutet var underhållande. Kul att Åkerström äntligen fick hålla nollan med. Målskyttet i matchen var det heller inget fel på och klasskillnaden var framstående. Årets sista match hålls hemma redan nu på fredag den 15/12 klockan 19:00 mot IFK Kumla.     

Signerat,
Louize

Domare: Jörgen Andersson
Skotten: 48-20 (18-9, 17-10, 13-1)
Utvisningar: BHC 3x2  Grums 5x2
Publik: 679

Övriga matcher:
IFK Kumla - Mariestad BoIS 6-5  (1-2, 1-0, 3-3, 1-0)
Tranås AIF - Kungälvs IK 8-1  (2-0, 1-0, 5-1)
Motala AIF - Sunne IK 1-3  (0-1, 0-0, 1-2)
Skåre BK - Skövde IK 2-3  (1-1, 1-0, 0-2)

Inför Borås HC - Grums IK

Imorgon på Luciaafton klockan 19:00 är det nedsläpp i Borås Ishall mellan BHC och opponenterna GIK. Grums ligger på en åttonde plats med 22 poäng. Bland deras spelare var många optimister och trodde att laget skulle ligga i toppen, istället för i botten av tabellen. Om man ska gå efter poängligan ligger Ronny Boström och Rickard Rehnberg bäst till att sätta ett par baljor. Såklart så finns det alltid andra spelare än de normalt bästa som kliver fram. Ett bekant ansikte i Grums är backen Maxim Fokin som jag hoppas att de flesta känner till. De senaste matcherna mot laget har slutat i målkalas med siffrorna 9-2 på egen plan respektive 4-8 på bortaplan.

Det är i sådana här matcher man har chansen att testa exempelvis nya formationer eller varför inte den nyinövade dragningen, eller försöka få in det där perfekta backhandskottet som bara skriker Yes. Naturligtvis handlar allt om samarbete men de lite enklare matcherna sätter även målskyttet lite på prov. Både jag och laget plus en hel del andra hoppas på en ökad publiksiffra efter mötet mot Skövde senast på hemmaplan. För att få en mer personlig touch tänker jag hädanefter fläta in mina egna åsikter angående matcherna. Det får bära eller brista. Vad tror jag då om matchen? Statistiskt sett kommer detta gå som en dans, vilket även jag tror. Spelarna är alltid taggade på hemmaplan och gör sällan publiken missnöjd. Så vad väntar Du på? Passa på att komma nu innan juluppehållet. 

Är fly förbannad över att bloggen strulade. Detta inlägget skrevs för flera timmar sen.

Uppdrag granskning

Jag förstår mig inte på dessa skribenter och andra människor som förvränger en del spelares namn galet fel. Är det verkligen ingen som har koll på spelarnas namn när de skriver? Jag tycker åtminstone att man ska dubbelkolla så att allt stämmer. Javisst, jag vet själv hur det är att vara stressad när man skriver, men det stoppar mig inte från att kunna korra mina texter efteråt. Som skribent måste man granska sina texter extremt noga. Såg i tidningen för ett par månader sedan ännu ett namn som var felstavat. Fabian [Grund]ström? Det är en stor skillnad mellan Brunn och Grund... Någorlunda koll måste man ha som skribent i alla fall.  Är ni ändå på plats i ishallen föreslår jag att ni gott och väl kan kosta på er ett matchprogram, lyssna bättre när speakern pratar, eller varför inte glo ett tag på spelarnas matchtröjor. En annan sak jag är djupt besviken över är lagfotot från säsongen 03/04. Det är många stavfel där vilket är ytterst pinsamt och vem vill bekosta sig något sådant? Jag ber de ansvariga att kolla igenom alla namn innan de trycks i flera exemplar, för så svårt kan det ändå inte vara. Se för all del inte detta som ett påhopp utan snarare en chans att förbättras ytterligare. 

Ungefär som när jag skrev Baken istället för Bajen en gång - They sure got pissed off!

Kanadensare till Vipers

Antar att de flesta redan har hört om Örebros senaste nyförvärv, mastodonten Gordie Dwyer.
Den NHL-meriterade 28-åringen har bland annat spelat i Tampa Bay Lightning, New York Rangers och Montreal Canadiens. Noterbart är att Dwyer inte har gjort ett enda mål på 108 matcher i NHL men kan glädja sig med 5 assister. Killens specialitet är att slåss och han har hela 610 utvisningsminuter på 181 matcher i AHL. Han försökte redan på försäsongen att ta en plats i Vancouver Canucks, men nådde inte hela vägen fram. Dwyer har kastat handskarna ofantligt många gånger och har på sin meritlista bland annat fighter mot Darcy Hordichuk (Nashville Predators), Sheldon Souray (Montreal Canadiens) och Darren McCarty (Calgary Flames). Örebro är väldigt positiva till Dwyer och tror att han kan tillföra laget en hel del spelmässigt sett. Kommer den 188 centimeter stora slagskämpen med sina 92 kilo bli en flopp, eller en succé som Shjon Podein blev i Växjö Lakers?

Jag tror starkt på en flopp...

Inte så hårdkokt trots allt

Nu i efterhand ångrar man att man inte brände lite klöver ändå för att se denna matchen. Om inte Mariestad hade gjort sitt enda mål hade mitt tips hållt sig. Martin Spångberg stod mellan stolparna och det var synd att han inte fick spika igen det. Trots att Mariestad vann skottstatistiken segrade Lejonen med 1-5 i Katrinhallen. Backarna stod för majoriteten av målen vilket är jättekul att se. Det ser riktigt bra ut nu och ingenting verkar kunna stoppa våra killar. Nästa match spelas på hemmaplan den 13/12 mot Grums IK klockan 19:00. Vi ses!

Signerat,
Louize

Första perioden:
0-1 (11:09) Alexander Täng (Jonas Nilsson, Jari-Pekka Pajula) PP1
0-2 (14:32) Christoffer Rosenberg (Markus Karlsson) EQ

Andra perioden:
0-3 (00:31) Alexander Täng (Niklas Söderström) PP2
0-4 (19:30) Mikael Hultqvist (Joakim Persson, Lenny Dower) PP1

Tredje perioden:
1-4 (05:21) Niklas Ljunggren (Fredrik Johnsson, Ronny Johansson) PP1
1-5 (19:51) Jonas Nilsson (Fabian Brunnström) EQ

Domare: Peter Bengtsson
Skotten: 35-25 (6-6, 9-15, 20-4)
Utvisningar: BoIS 6x2  BHC 9x2
Publik: 996

Övriga matcher:
Skövde IK - Motala AIF 6-0  (4-0, 1-0, 1-0)
Sunne IK - Tranås AIF 2-5  (1-1, 1-2, 0-2)
Kungälvs IK - IFK Kumla 4-2  (3-0, 1-2, 0-0)
Grums IK - Skåre BK 2-5  (1-2, 0-2, 1-1)

Inför Mariestad BoIS - Borås HC

Bortamatcher är inte lika festliga som hemmamatcher, men det är den sista bortamatchen innan juluppehållet och mötet med BoISen kan bli rysligt underhållande. Fredrik Enhörning och Jimmy Lund är fortfarande uppsatta på skadelistan. I och med Skövdes förlust mot Tranås i onsdags har Borås chansen att rycka ifrån i tabellen. Dock har Mariestad visat att de är i bra trim och matchen kommer bli hårdkokt, minst sagt.

Lagens tidigare möten har slutat i en vinst med 0-1 i Katrinhallen och en förlust med siffrorna 3-4 på hemmaplan. Spelare att se upp med är målfarliga Lars Trygg, Ronny Johansson och Anders Lundström. Skall även tillägga att backen Niklas Ljunggren inte är att leka med i det offensiva spelet. På tal om den offensiva sidan ska det påpekas att Boråslaget har seriens näst bästa powerplay, men är tillika seriens bästa lag i boxplay med 89,84% i Penalty Killing. Mariestad siktar på tredjeplatsen som innehas av Tranås. Borås siktar såklart på tre pinnar och fighten för dem börjar klockan 16:00 i Katrinhallen.

TAIF segrar över SIK

Kunde aldrig logga in på bloggen igår, därför är resultaten försenade.

Matcher, 6 december:
IFK Kumla - Sunne IK 2-1  (1-0, 0-0, 0-1, 1-0)
Tranås AIF - Skövde IK 4-3  (0-0, 2-2, 1-1, 1-0)
Motala AIF - Skåre BK 0-3  (0-0, 0-2, 0-1)
Mariestad BoIS - Grums IK 8-1  (4-0, 2-1, 2-0)

Härligt TAIF!

Sweet Seventeen

Haha..
Bara för att vara sådär lagom egocentrisk.
Happy birthday to me!

Platsar Borås Hockey i allsvenskan?

Det surrar mycket om Borås HC och allsvenskan. Har laget vad som krävs? Har framförallt spelarna vad som krävs? Satsar laget tillräckligt för att nå toppen?

Jag anser att laget har alla förutsättningar som krävs för att ta steget uppåt. Jag har fått höra en del motargument och vissa har partikuljära resoneringar, som t.ex. att ett Div 1 lag aldrig skulle platsa i allsvenskan. Varför inte? Alla lag måste börja någonstans för att sedan avancera till nästa nivå. Kolla på exempelvis Växjö Lakers, ett lag som gick från ettan till allsvenskan. Det är säkerligen så att ett kanonförvärv kan göra skillnad, men lagets placering beror inte bara på en spelare. För att ta sig från en punkt till en annan krävs samarbete, vilket jag tycker att Borås spelare gör jättebra, dvs. samarbetar.

Laget tränar som ett allsvenskt lag, visar inte det hur stor viljan är? Det är fel att säga att BHC har typiska Div 1 spelare eller något liknande, för det stämmer verkligen inte. Många har redan allsvensk kapacitet och andra ska inte ha några problem med att införskaffa sig det, för spelarna utvecklas hela tiden. Laget i sig är exceptionellt och är enligt många Sveriges bästa lag i Div 1. Laget har blivit bättre och bättre för varje säsong som gått, och man behöver inte vara någon expert för att se den stora utvecklingen.

Varför ska man behöva vinna självklart mot alla lag för att vara värd en plats i allsvenskan? För att ens klassas som ett bra lag? Det förstår jag inte riktigt. Hur många gånger förlorade inte Färjestad under den tiden de tog SM-guld? Eller något annat topplag i allsvenskan till exempel. BHC ligger först i tabellen av en anledning; för att laget är bra! Det finns tre om inte fyra stycken lag i serie E som kan ta plats i allsvenskan. Vi ser ju själva med egna ögon hur stor klasskillnaden är mellan den övre delen av tabellen och den nedre. Att förlora ett par matcher är inte hela världen.

Klaga för all del inte för mycket på spelet heller. Jag medger att jag själv har påpekat en del saker som behöver förbättras, men de sakerna går framåt nu i alla fall. Det finns såklart några saker man kan fila lite extra på. Inget lag är perfekt, alla har sina brister. Enda nackdelen är att vägen till slutstationen är såpass lång, så det gäller att undvika formsvackor. Det jag vill komma till är att BHC har de rätta spelarna, den rätta andan i laget, rätt approach, stark vilja och onekligen mycket krut i rören. Laget har alla verktyg som behövs och används dem riktigt så klättrar laget därmed upp en nivå. Och det ser sannerligen bra ut just nu kan jag meddela. Just därför platsar Borås Hockey i allsvenskan.

Att vilja är att kunna.
     

Bagatellartad match

Det var ingen toppmatch direkt, men en seger med 7-1 ger tre pinnar. Tre pinnar lyfter oss uppåt i tabellen. Pär Åkerström vaktade kassen och det var synd att han inte fick hålla nollan. Två mål redan inom de första nio minuterna är en kanonstart. Skövde vann sin match också så avståndet mellan lagen är densamma. Nästa söndag väntar Mariestad BoIS borta i Katrinhallen. En ganska tuff match blir det som man inte bör missa.

Signerat,
Louize

Första perioden:
0-1 (05:25) Lenny Dower (Mikael Hultqvist) EQ
0-2 (08:32) Linus Lindgren (Anders Eriksson) EQ
0-3 (15:24) Anders Eriksson (Linus Lindgren) EQ

Andra perioden:
0-4 (09:43) Fabian Brunnström (Jari-Pekka Pajula) EQ
0-5 (17:57) Fredrik Orrsten (Lenny Dower) EQ

Tredje perioden:
1-5 (03:09) Robin Gustavsson (Thomas Tangnes) EQ
1-6 (07:27) Jonas Nilsson (Alexander Täng, Fabian Brunnström) PP1
1-7 (16:19) Anders Eriksson (Christoffer Rosenberg) PP1

Domare: David Edvinsson
Skotten: 25-33 (11-10, 10-9, 4-14)
Utvisningar: Sunne 5x2  BHC 6x2
Publik: 223

Övriga matcher:
Skåre BK - Tranås AIF 4-3  (0-1, 2-1, 1-1, 1-0)
Skövde IK - IFK Kumla 7-3  (2-1, 1-1, 4-1)
Kungälvs IK - Mariestad BoIS 0-3  (0-0, 0-0, 0-3)
Grums IK - Motala AIF 6-3  (2-0, 3-0, 1-3)

Inför Sunne IK - Borås HC

Matchen mot Sunne spelas idag klockan 16:00. Vad gäller skadefronten så är det bara Jimmy Lund och Fredrik Enhörning som är uppskrivna. Förhoppningsvis så har spelarna smält matchen mot Skövde senast och kan fokusera på att triumfera mot Sunne istället. Lagen har tidigare denna säsongen mötts två gånger varav siffrorna 0-5 (bortaplan) och 7-1 visar att Borås har ett rejält grepp om laget. Sunne ligger på en sjätte plats i tabellen och har med sina 27 poäng inte imponerat speciellt mycket. Den spelaren som jag känner till mest är Robin Rahm, men det är väl typiskt mig som är en målvaktsjunkie. Annars är det väl Tobias Forss man får se upp lite med, även Robin Gustavsson samt backen Robin Broberg. Hur som helst så är jag helt övertygad att Borås tar hem detta bagatellartat.

Tack!

Bloggen har fått oerhört mycket god respons från familj, släkt, vänner, hockeysupportrar och andra människor som är aktiva inom hockeyn, vilket verkligen är riktigt roligt. Detta har gått bättre än förväntat och jag vill tacka er alla! Ni anar inte hur glad jag blir.

Det betyder mycket!

Klagobrev

Finns vissa människor jag verkligen inte förstår mig på.
När spelarna har powerplay och passar runt skriker en del "SKJUT!" med cirkum dussin svärord efteråt, i ren frustration över att spelet går segt. När spelaren väl skjuter och missar målet, eller att pucken rentav studsar på någons benskydd etcetera, DÅ var det visst olämpligt att skjuta enligt dessa personer. De vrålar "Fan vad dålig du är!". De klagar verkligen på allt och alla. Går en pass fel så blir det jordens undergång för dem.

- Hallå!? Varför kommer ni då tillbaka match efter match om allt går så förbannat dåligt, enligt er? Ni förväntar er att spelet ska vara perfekt, vilket aldrig kommer att hända. I ena stunden går jorden under, men i andra när laget gör mål är ni i sjunde himlen, och plötsligt är allt så nedrans bra. Vissa har till och med druckit en del eller dricker under matchens gång (!). Ni ser ut att explodera i vilken minut som helst. Trots att det är förbjudet att ta med sig alkohol in i hallen smugglas det ändå in ett och annat. På toppen av det har jag sett påverkade personer som haft sina barn med sig, vilket är rent ut sagt vidrigt! Ni tänker inte på att föregå med gott exempel? Ja, det finns en del att klaga på. Vissa beter sig helt vedervärdigt.

Sport ska vara kul att titta på - Utan alkohol och respektlösa kommentarer.

Väntar med spänning för att se om någon vågar hugga tillbaka.




RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar