Nattkvisten närmar sig..

31 januari idag och det innebär att det är sista chansen att försöka plocka hem någon/några spelare till truppen. Transferfönstret stängs inte förrän vid midnatt. Spänningen stiger.

Hoppas vi, eller hoppas vi inte?

Inför Grums IK - Borås HC

No need to hurry, right? Hehe.

Ikväll klockan 19:00 i Billerudhallen är det match mellan Grums IK och Borås. Grums ligger placerade näst sist i tabellen med tjugosju poäng, men ligger endast två poäng efter Kumla som ligger över strecket. Borås å andra sidan leder fortfarande serien och har en lucka på fem poäng ner till Skövde. Det återstår nu tre matcher av grundserien innan kvalet körs igång. Borås kämpar för att behålla ledningen och ta hem seriesegern, och Grums kämpar för att ta sig ovanför strecket.

Den senaste tiden har det hänt en del i Grums. Nya tränare med namn som Magnus Roupé och Peter Hagström kommer numera leda laget säsongen ut. Maxim Fokin och Johan Bergström har lämnat laget i brist på förtroende, och ersättaren heter Patrik Blomberg, back direkt från Mora som spelade senast i krisdrabbade Jonstorp. GIK är ett lag som man inte ska räkna bort då de har skrällt mot Mariestad tidigare.

Frånvarolistan är oviss. Fredrik Enhörning, Mikael Hultqvist och Fredrik Orrsten är definitivt borta, och troligtvis Lennon Eriksson. Jimmy Lund är antagligen tillbaka och igår rådde det stor frånvaro på träningen. Linus Lindgren, Pär Åkerström, Erik Svenningsson och Lenny Dower avstod på grund av förkylning. Förhoppningsvis är samtliga med i kvällens match, med undantag för Åkerström som stiger undan för Martin Spångberg och Simon Björk.

Jag tror inte att Grums kommer vara något hot ikväll. Målskyttet har kommit igång ordentligt igen och i princip allt har blivit bättre och bättre. Nej, Grums har inget att sätta emot. En klar vinst till Lejonen. 

Kräsna boråsare

Nu är jag trött på alla dessa meningsutbyten om att serien är kass och lagen i den är fullkomligt slätstrukna. Ska det föreställa en dålig ursäkt till varför man inte kommer på matcherna under grundseriens gång? Den vanliga frasen lyder: "Hur kul är det att se lag som exempelvis Motala, Kungälv och Grums?" Tänk om alla skulle resonera så korkat, hur skulle hockeyn i Borås se ut då? Troligtvis används den frasen mest av ej inbitna hockeyfans, men ändå. Klart det är en smaksak, men bit i det sura äpplet och masa er iväg till hallen i alla fall. Lite syrlighet har ingen dött av.

Och vet ni vad? Att heja på laget oavsett vilka motståndare som infinner sig på isen är minst lika roligt varje gång. Hockeyns vackraste ögonblick är när man får se ens lag gå ur en match som vinnare, och smaken av segerns sötma är deliciös. Ni borde testa det!

Alla äpplen är inte sura.

Mariestad fick se sig slagna

Borås HC - Mariestad BoIS
6-2  (2-0, 1-1, 3-1)
Borås HC - Mariestad BoIS
Mötet mellan serieledarna Borås och tabellfyran Mariestad slutade i virtuositet, vinst till hemmalaget med siffrorna 6-2. Förbättringar i spelet gav utdelning och Borås HC visade publiken på läktaren varför man leder serien.

Första perioden kunde inte ha startat bättre. Niklas Söderström passar snyggt fram till en fri Lenny Dower som står placerad i mitten framför Jens Ivarsson. 1-0 målet skrivs efter endast femtiosex sekunder. Spelet i powerplay ser bra ut och rörligheten i spelet likaså. Trots att Borås spelade med fem man mot tre vid trettonsnåret så lyckades man inte trycka in pucken i mål. När man sedan fick spela fem mot tre igen vid 14:15 tog man vara på tillfället och Niklas Söderström passar bak till Alexander Täng, som skjuter ett slagskott från blålinjen och in i mål. Mariestad tycktes föra spelet ibland men Borås kom igen och visade vilka som hade hemmaplan. Erik Svenningsson gör några riktigt fina briljeringar och Pär Åkerström svarar för ett antal bra räddningar. Mer än såhär blev det inte.

I andra perioden får Borås ungefär samma fina start som i den föregående perioden. Fabian Brunnström seglar runt i motståndarzonen och är tätt jagad av mariestadarna, skickar iväg en snygg pass till Jonas Nilsson som får äran att sätta det eleganta målet efter tre minuter. Runt sju minuter är det kalabalik framför Pär Åkerström i BHC-målet, men han fixar det superbt. Vid 10:59 kommer ett skott från blålinjen in bakom Åkerström i målet, målskytt Lars Trygg, assister Anders Lundström och Pär Edblom. Mariestad bjöds in allt mer i matchen och verkade ibland vilja lite mer än hemmalaget. Fina prestationer fick vi se från Fabian Brunnström och Jari-Pekka Pajula.

Tredje perioden inleds även den med ett tidigt hemmamål. Helt plötsligt sätter sig Jens Ivarsson pladask ner på isen efter Jari-Pekka Pajulas mål, assisterad av Jonas Nilsson och Alexander Täng efter tiden 2:47. Robin Murray gör sitt första byte i matchen och hade en fin chans att utöka Borås ledning, men blev istället utvisad sekunderna senare. Efter tiden 7:17 reducerar Mariestad till 4-2 genom Marko Toivola som petar in pucken bakom Åkerström, assisterad av Ronny Johansson och Robert Medin. Det är mycket spel fram och tillbaka, Mariestad har i nuläget flest chanser på mål. Detta avbryts dock efter 15:40 då Alexander Täng återigen laddat bössan för ett slagskott från blålinjen, assisterad av Niklas Söderström. Inte långt därefter lyfter Fabian Brunnström in pucken i mål i det bortre hörnet som betyder 6-2 till Borås, vilket också blev slutresultatet. Matchens bästa spelare utsågt till Lenny Dower. Nästa match spelas onsdagen den 31/1 på bortaplan mot Grums IK.

Kommentar:
Jimmy Lund utgick av okänd anledning. Idag fanns en anledning till att klappa ordentligt tyckte jag. Spelet i powerplay i första perioden såg ruggigt bra ut, framför allt rörligheten som man tidigare haft småproblem med. Erik Svenningsson håller måttet avsevärt med sin lysande teknik och en liten puckbriljerare fick vi allt se. Fabian Brunnström presterar jättebra och det är synd att pucken skall tappas, för annars hade vi nog kunnat lägga till ett par mål till resultatet. Kan inte påstå att det var någon kraftmätare heller. Borås var det bättre laget trots att man slarvade här och var i spelet. Hoppas på ännu fler förbättringar i spelet innan kvalet drar igång. Kul att man blir igenkänd under matcherna förresten!

Signerat,
Louize

Domare: Niclas Sundqvist
Skotten: 32-27 (9-6, 12-13, 11-8)
Utvisningar: BHC 11x2 Mariestad 8x2
Publik: 859

Övriga matcher:
Motala AIF - Skövde IK 1-5  (0-2, 1-2, 0-1)
Tranås AIF - Sunne IK 4-0  (1-0, 1-0, 2-0)
IFK Kumla - Kungälvs IK 1-4  (0-3, 1-0, 0-1)
Skåre BK - Grums IK 5-2  (2-0, 0-1, 3-1)

Inför Borås HC - Mariestad BoIS

Näst sista hemmamatchen i grundserien spelas idag mot Mariestad BoIS klockan 16:00 i Borås Ishall. Mariestad befinner sig på en fjärdeplats under kvalstrecket med femtionio poäng, nio poäng efter serietrean Tranås AIF. I senaste omgången gick Borås ur Kungälvsmatchen som segrare med hela 10-3, vilket inte Mariestad kunde matcha. En poäng fick laget med sig hem efter förlust i sudden mot Grums.

Lars-Erik Lundström, tränare i Mariestad förklarar att Borås är seriens absolut bästa och mest hundraprocentiga lag. Att ett ögonkast på Borås laguppställning räcker för att förstå varför laget ligger högst upp i tabellen. Han nämner också att hans trupp har besegrat Borås innan och kan komma att göra det igen.

I Borås saknas en hel kvartett, namn som Fredrik Orrsten, Lennon Eriksson, Mikael Hultqvist och Linus Lindgren, samt även långtidsskadade Fredrik Enhörning. Samma laguppställning som i förra omgången träder in i ishallen idag för en kraftmätare (?) lagen emellan. Dags att ge BoISen något hårt att bita i medan vi seglar vidare i tabellen. Mariestad har gått från tippad favorit till ett relativt vanligt mittenlag. Svackor kommer och går, och bortalaget har hamnat i kölvattnet.

Hoppas ändå att Mariestad tänder till lite nu när de möter serieledarna. Massa fart vore inte fy skam att få se och spelet för Borås del får gärna kopplas samman igen. Jag tvivlar inte på att Mariestad tänker bjuda upp till match, men tror inte att deras motstånd kommer bräcka vårat BHC. Tre segerpinnar sitter i handen efter avslutad match, jo tack. Klart man har högt självförtroende på hemmaplan. Ses i hallen!

Målkalas i BHC-favör

Hoppsan, kanske skulle ta tillbaka det där om att Kungälv skulle vara svårare än Sunne trots allt. Beror nog mycket på att juniorerna försvann. Det tvåsiffriga resultatet är verkligen roligt. Det ser riktigt bra ut och jag är nöjd. Blir inte mycket skrivet eftersom jag inte följde matchen (!) via SR ikväll. Nu är det endast fyra omgångar kvar, och nästa match spelas söndagen den 28/1 hemma mot Mariestad. Ses då för att övertrumfa BoIS!

Signerat,
Louize

Kungälvs IK - Borås HC
3-10  (0-2, 1-5, 2-3)

Första perioden:
0-1 (12:55) Alexander Täng (Niklas Söderström) PP2
0-2 (18:15) Erik Svenningsson (Jimmy Lund) PP1

Andra perioden:
0-3 (02:30) Jimmy Lund (Christoffer Rosenberg, Erik Svenningsson) EQ
0-4 (02:51) Jari-Pekka Pajula (Jonas Nilsson) EQ
1-4 (06:24) Mattias Luukonen (Kristian Luukonen) EQ
1-5 (09:53) Jari-Pekka Pajula (Jonas Nilsson, Fabian Brunnström) EQ
1-6 (11:51) Jimmy Lund (Björn Gustafsson, Gustav Gräsberg) EQ
1-7 (19:12) Fabian Brunnström (Jari-Pekka Pajula, Anders Skördåker) EQ

Tredje perioden:
1-8 (02:34) David Borkenhagen (Christoffer Rosenberg, Niklas Söderström) PP1
2-8 (03:07) Per Knutsson (Mattias Jacksson, Peter Sällqvist) EQ
3-8 (05:22) Mattias Luukonen (Kristian Luukonen) EQ
3-9 (12:49) Jonas Nilsson (Fabian Brunnström, Jari-Pekka Pajula) EQ
3-10 (14:17) David Borkenhagen (Jimmy Lund, Erik Svenningsson) PP1

Domare: Morgan Claesson
Skotten: 29-42 (5-16, 13-14, 11-12)
Utvisningar: Kungälv 6x2 + 1x5 + 1x20 BHC 4x2
Publik: 247

Övriga matcher:
Sunne IK - IFK Kumla 3-2  (1-0, 1-2, 1-0)
Skövde IK - Tranås AIF 6-4  (3-2, 1-1, 2-1)
Skåre BK - Motala AIF 5-4  (0-1, 2-0, 2-3, 1-0)
Grums IK - Mariestad BoIS 6-5  (3-0, 2-3, 0-2, 1-0)

Dilemma: Förstärkning?

Förkvalet sätter igång den 14 februari och transferfönstret stänger redan nästa onsdag 31 januari. Hur tänker man och framför allt, hur ska man agera? Ska man agera överhuvudtaget? Behövs det förstärkning eller klarar man sig ändå? Om laget drabbas av skador då kanske det är god idé att ha en slags backup? Vad är rätt och vad är fel?

Många verkar vara extremt oroliga för hur Borås HC ska agera inför detta tillfälle att förstärka truppen i närvaro av stundande kval. Alla andra klubbar värvar och nya namn dyker upp ideligen. Oroliga för att Borås inte satsar lika mycket som resten? Ibland är inte termen All-in en vinnande hand. Då kvarstår frågan; tänker vi värva för att alla andra gör det, eller för att vi ifrågasätter vårt lags förmåga att kunna avancera på egen hand?

Har hört spekulationer från tiotals håll om att en ny målvakt är vad man vill se. Varför? Det är ju helt absurt! Vi har TVÅ bra fungerande målvakter som bara blir bättre och bättre. Har dem inte ert förtroende eller vad handlar det om? Blir oerhört besviken om en sådan värvning genomförs.
A Big No-No.

Läget i laget enligt mitt perspektiv:
Framåt fungerar det jättebra. Mål produceras ofta och helst många på en gång. Laget utvecklas fortfarande till det bättre teknik -och spelmässigt sett. Allt klaffar bättre och bättre. Att en del målchanser inte går in (även givna sådana) är solklara. Finns nog fler målvakter än våra som tendenserar att bli rena rama väggen. Bakåt ser det rätt så stabilt ut också. Det syns hur hårt man har jobbat med detta och det ger ett givande resultat. Strukturen i laget är mycket bättre än de senaste säsongerna. Laget i dagsläget verkar vara i en lite svacka, då spelet inte vill gå spikrakt framåt. Tror faktiskt att detta kommer vända när kvalet körs igång. Sedan har vi skadeläget som kan komma att påverka.

Handlar det om riktiga långtidsskador så är det nog en självklarhet att vilja hitta ersättare. Det finns lag som har "importerat" 1/3 av laget för att kunna avancera förr. Tycker sånt är tråkigt även om man nu skulle ha turen att klättra sig uppåt. Hjälpen har man fått från en lyftkran. Tråkigt att inte vilja vinna med ursprungslaget om man säger så. Många tränare tar det säkra kortet; "Värvar vi bra spelare så är chansen större att avancera". Brist på förtroende? Vet inte hur Ljusteräng tänker och vill inte spekulera om det heller. Om man nu tänker värva så föreslår jag högst två spelare, ett backpar eller en powerforward och en rutinerad bra back, inget mer.

Andra faktorer spelar in i segrandet med, tro det eller ej. Publiken betyder mer än vad man kan tro.
Vill du se Borås Hockey i allsvenskan kommande säsong är det dags att bege sig till ishallen på stört.

Inför Kungälvs IK - Borås HC

Kvalet börjar närma sig med stormsteg, men innan det är det dags för bortamatch mot Kungälvs IK i Oasen, tidpunkten 19:00 ikväll. Kungälv hittas på en sjunde plats med 31 sifferenheter och man har skaffat sig häng på sjätteplatsen, som innehålls av Sunne IK. Sunne IK som Borås besegrade i förra omgången, trots att puck och klubba inte riktigt ville matcha sig ibland. Kungälv däremot var nära att vinna över Mariestad men fick nöja sig med att vinna skottstatistiken.

Jag tror att matchen mot Kungälv inte kommer bli en lika "lätt" uppgift som den mot Sunne. Tabellen yttrar inte alltid allt. Bakom sjundeplatsen finns ett lag med kaliber som utan tvekan vill rycka loss i pinnarna för att inte hamna under bottenstrecket. De har dessutom förstärkt truppen med två spelare direkt från Division 2 uppe i härliga norrlandskapet. Backarna Per Lundkvist och Marcus Johansson, båda 86:or. Har inte så stor koll på hur bra dessa spelare är, men Kungälv ser tydligen något i backarna så detta kan båda gott för deras del.

Borås har segrat mot Kungälv de tidigare matcherna och jag har svårt att tro att det inte kommer upprepas. Men låt oss ha i åtanke att Kungälv kan vara extremt svårspelade när de har hemmaplan. Låt oss även säga att Borås inte tänker vika sig. Skadeläget i laget är fortfarande intakt, alltså Fredrik Enhörning, Fredrik Orrsten, Mikael Hultqvist och Lennon Eriksson är borta. Tror fortfarande att BHC fixar detta och bringar hem tre pinnar. Inte ens bröderna Luukonen som även innehar de två första platserna i Kungälvs poängliga kan stoppa oss. Varken ikväll, imorgon eller nästa tisdag.  

Vinst med klara siffror mot Sunne IK

Borås HC - Sunne IK
7-1  (4-1, 0-0, 3-0)
Borås HC - Sunne IK (Jonas Sparring & Lenny Dower)
Borås HC tog ytterligare ett steg närmare seriesegern efter att ha besegrat tabellsexan Sunne IK hemma i ishallen idag. En match som präglades av stabilt målvaktsspel av Martin Spångberg, fina uppvisningar av Fabian Brunnström och ett spel som ledde till vinst, med slutsiffrorna 7-1. 

I första perioden åkte man inte riktigt med full fart. Anders Eriksson och Jari-Pekka Pajula hade båda två fina målchanser, men det räckte inte. Första målet kom inte innan klockan visade tiden 9:35, då Anders Eriksson slet på bra för att sedan ge Linus Lindgren chansen att trycka in pucken. Lite mindre än en minut därefter kvitterar Sunne till 1-1 genom Robin Gustavsson, som lätt åkte igenom försvaret utan att någon hejdade honom. Fabian Brunnström lyckas få in pucken i mål efter tretton spelade minuter, trots Jonas Sparrings blockering. Det är inget direkt tryck i matchen från någon sida, och farten är inte den bästa den heller. Efter 16:45 utökar Borås ledningen genom Niklas Söderström som sätter ett perfekt skott in i mål, och visst hörde man ett kling från stolpen med. Tre minuter därefter sköter Fabian Brunnström sitt arbete fint och kan passa till Jonas Nilsson, som i sin tur passar till Anders Skördåker bakom målvakten. Skördåker gör inga misstag och kan lätt peta in pucken i mål bakom en förbryllad Jonas Sparring.

Tempot i andra perioden ser lite bättre ut än i första. Vi får bland annat se Robin Gustavsson och Stefan Wennerström i Sunne åka riktigt fort. Spelet i Borås powerplay ser också bättre ut då det går snabbare. Trots detta blev BHC lite tillbakapressade ibland. Sunne växte sig in i matchen mer och mer, och visst orkar de också hålla samma tempo. Efter drygt femton minuter stoppar Martin Spångberg puckjagaren Robin Gustavsson, som åker in i sargen. Spångberg som för övrigt ser mycket stabil ut i matchen. Runt sjutton minuter slarvar Fabian Brunnström och pucken hamnar hos Sunnes Henrik Lundmark som kommer fri, men två Boråsspelares låsning av detta leder till straffslag. Lundmark missar målet totalt. Spelet i de få minuterna som kvarstod slogs av och klassades lite som underhaltig.

Tredje perioden brukar alltid se bättre ut och självklart blev det också så. Redan efter tre minuter kommer ett backskott från Alexander Täng som hittas vid blålinjen, rätt in i krysset, assisterad av Jonas Nilsson. 6-1 målet kommer fjorton sekunder efter av Anders Eriksson som hittar krysset han med, assisterad av Gustav Gräsberg. Det är betydligt bättre tempomässigt och spelmässigt sett från Borås sida. Hemmalaget tröttar ut Sunne som inte orkar spela utan slår ett antal icing-puckar. Efter 14:49 kommer Fabian Brunnström i raketfart och åker igenom Sunnes försvar, drar målvakten åt sidan och härliga 7-1 synliggörs på tavlan. 7-1 blev också slutresultatet och matchen bästa lirare blev till slut Fabian Brunnström. Kvällens briljant får man väl säga. Nästa match spelas onsdagen den 24/1 mot Kungälvs IK på bortaplan.

Syntes att BHC går och väntar på kvalet. Men samtidigt måste man ändå försöka att köra på lite. Måste accentuera Anders Eriksson som verkligen jobbar på bra och blir bättre och bättre. Martin Spångberg såg väldigt stabil ut, Fabian briljerar på som vanligt och Christoffer Rosenberg tycker jag ser bättre ut. Jag själv är relativt nöjd med matchen och hoppas att den lilla publiken som var där är det också. Bara fem matcher kvar till förkvalet nu. I och med att Skövde förlorade sin match så ligger Borås ännu ett steg före och ännu närmare seriesegern. 

Signerat,
Louize

Domare: Martin Brolin
Skotten: 33-14 (13-5, 8-4, 12-5)
Utvisningar: BHC 3x2 Sunne 6x2
Publik: 584

Övriga matcher:
Tranås AIF - Skåre BK 4-2  (1-2, 2-0, 1-0)
IFK Kumla - Skövde IK 2-1  (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)
Mariestad BoIS - Kungälvs IK 4-3  (2-1, 2-2, 0-0)
Motala AIF - Grums IK 5-3  (3-1, 1-1, 1-1)

Inför Borås HC - Sunne IK

Serieledarna Borås HC möter tabellsexan Sunne IK i eftermiddag klockan 16:00 i Borås Ishall. En essentiell match som är mycket nödvändig att vinna, eftersom Skövde som ligger endast tre poäng bakom törstar efter en serieseger. Skadeläget är intakt sedan sist, vilket betyder att Fredrik Enhörning, Mikael Hultqvist, Fredrik Orrsten och Lennon Eriksson fattas i laget.

Vad kommer vi att få se i matchen?
Förhoppningsvis ett taggat hemmalag som söker revansch efter förlusten mot Skövde i senaste omgången. Sunne har gått lite upp och ner under säsongens gång, och förlorade mot Mariestad senast. Tveksamt om de har orken att hänga med Borås i matchen. Mycket spel hoppas jag på och inga futtiga sargspel och icing-puckar. Vill verkligen se att Borås ger allt i denna matchen för att bevisa att man är autentiska segrare och ska uppåt.

Vad tror jag om matchen?
Eller vet... Det är det som är så tråkigt i denna serien. De flesta resultaten vet man i förväg. Men hur som helst så är det vinst som gäller. Borås har hemmaplan och man har vunnit klart mot Sunne förut, och det ser onekligen klart ut idag med. Vi synes!

Förlust trots dominerande spel mot SIK

Förlust mot Skövde blev det ikväll. Vad jag hörde så var Borås det bättre laget spelmässigt sett, men Skövde red ut stormen bra. Magnus Åkerlund i Skövdes kasse gjorde sin bästa match hittills. BHC-spelarna hade flera lägen att göra mål på men Åkerlund stod i vägen. Med tanke på att Borås bara spelade med tre hela femmor så var väl kanske resultatet inte så överraskande. 3-1 målet var orättvist enligt SR, hörde aldrig vad det berodde på. Matchen präglades av mycket utvisningar, och att Skövdes två mål kom i spel 5 mot 3 kan bara skyllas på en sak. I slutet av sista perioden började man dock komma igen, men det hjälpte inte heller när Pär Åkerström togs ut i slutminuterna.

Visst, det är klart man är besviken men man får fokusera på det positiva sakerna istället. Anders Skördåker är fit for fight igen, Gustav Gräsberg börjar komma i god form, Borås ligger fortfarande i toppen trots förlusten, Borås är klara för förkval sen tidigare och förhoppningsvis börjar det trilla tillbaka några spelare i truppen. Kolla bara på skottstatistiken i matchen, Borås skulle helt klart segrat om det inte vore för duktige Åkerlund. Bra kämpat ändå! Nästa match spelas på hemmaplan den 21/1 på söndag mot Sunne IK. Ses där folket! 

Signerat,
Louize
 

Skövde IK - Borås HC
4-3  (2-1, 1-0, 1-2)

Första perioden:
1-0 (08:34) Oskar Berglund (Fredrik Strid, Emil Larsson) EQ
1-1 (11:03) Jimmy Lund (Gustav Gräsberg) EQ
2-1 (15:10) Emil Larsson (Oskar Berglund, Timo Hakanen) EQ

Andra perioden:
3-1 (20:00) Martin Ericsson (Oskar Berglund, Timo Hakanen) PP2

Tredje perioden:
4-1 (02:11) Timo Hakanen (Oskar Berglund, Martin Ericsson) PP2
4-2 (16:08) Anders Skördåker (Anders Eriksson) PP1
4-3 (17:51) Jari-Pekka Pajula (Fabian Brunnström) EQ

Domare: Mikael Holm
Skotten: 22-48 (7-13, 10-9, 5-26)
Utvisningar: SIK 8x2  BHC 10x2
Publik: 1533

Övriga matcher:
Sunne IK - Mariestad BoIS 2-5  (0-3, 0-1, 2-1)
Skåre BK - IFK Kumla 7-3  (4-2, 2-1, 1-0)
Motala AIF - Tranås AIF 3-5  (0-3, 2-1, 1-1)
Grums IK - Kungälvs IK 8-1 (1-1, 4-0, 3-0)

Inför Skövde IK - Borås HC

I Billingehov klockan 19:00 bör man vara om man vill se seriefinalen mellan serietvåan Skövde IK och ledande Borås HC. Fredrik Enhörning (långtidsskadad), Mikael Hultqvist, Lennon Eriksson och Fredrik Orrsten är namnen som står på skadelistan. Anders Skördåker bestämmer först efter uppvärmningen om låret håller för spel eller ej. Båda lagen är klara för förkvalet och det är förstaplatsen det handlar om, eftersom serieledarna i vardera serie får en viss fördel gällande val av lag inför kvalet. Borås ligger sex poäng före Skövde och kommer ge allt för att försvara ledningen. Skövde sjunger på samma sång, de tänker göra allt för att slå Borås för att knappa in och försöka knipa ledningen. Tre matcher har tidigare spelats mot Skövde, då man har vunnit, torskat och spelat en oavgjord. Så lagen emellan är det fortfarande jämnt och det har varit några av de mest spänningsfyllda matcherna.

Vad kommer kvällens match bestå av?
Två ruggigt taggade trupper med vinst i siktet. Bådadera lagen kommer inte vilja vika ner sig. Det här kommer troligtvis bli en av de mest fartfyllda matcherna hittills. Skövde siktar ju mot toppen och Borås vill självklart behålla ledningen. Matchen kommer bland annat att kryddas med tuffa närkamper och en rejäl dos spänning. Och hur i hela friden vet jag detta undrar ni kanske? Dels för att jag vet vad både Skövde och Borås går för. Dels för att seriefinaler mellan starka lag är sällan bara luft och tomt innehåll rakt igenom.

Vad tror jag om matchen?
Jag har hört lite blandade åsikter om matchen. En del tippar med hjärnan, andra med hjärtat. Mitt tips: Tvivla aldrig på ditt innersta. Ja, jag har i åtanke att viktiga spelare saknas. Men har man en målvakt som mer än gärna agerar vägg så ska inte det vara några problem. Borås har fortfarande en hel drös med duktiga spelare. Jag hade en dröm om matchen som slutade 0-3. Och att en hel buss med glada boråsare kommer finnas till hands för vårat lag är oerhört bra. Den där nöten som tidigare har varit någorlunda svår att knäcka, kommer knäckas. Ikväll. Jag själv kommer tyvärr inte att kunna närvara vid matchen på grund av studier.

Hur står det till med synen därborta?

VAD?!
Hann inte lägga in denna bild imorse, men nu så. VAAAAD ÄR DETTA?!
Ursäkta, men hur kunniga är egentligen era reportrar på en skala?
Bilderna speglar för fan inte namnen! Riktigt RIKTIGT dåligt! 
Denna gången har ni överträffat er själva. Grattis! Ni borde skämmas.  

Borås fortsätter att ånga på

Borås HC - Skåre BK
5-1 (1-1, 0-0, 4-0)
Borås HC - Skåre BK
Efter en stark inledningen av Borås HC troddes matchen var avgjord, men så var inte fallet. Skåre bjöds allt mer in i matchen och killarnas spel såg en aning förlorad ut. Men efter en pigg tredjeperiod kunde hemmalaget ta hem segern med siffrorna 5-1.

Redan i första perioden pressar Borås på för fullt uppe vid motståndarzonen och Skåre får knappt en syl i vädret. När det sedan slarvas kommer Skåres Patrick Sjökvist fri mot Pär Åkerström och kan enkelt sätta 0-1, tiden 3:48. Inte långt därefter kommer ytterligare en spelare fri, men man lyckas stoppa honom. Läget ser ut som så att BHC spelar bra framåt men dåligt bakåt. Innan klockan hunnit passera nio minuter hittar Joakim Persson sin lagkamrat David Borkenhagen, skickar en suverän passning och David placerar pucken rätt i målet. Fula fiskar finns det gott om, då Robin Wall knäar Anders Skördåker så illa att BHC-backen blir liggandes på isen med smärtor. Troligen var det något med knät eller ljumsken. Återkommer när jag vet mer. 20 + 5 minuter får Wall för detta. Samma Wall som tidigare kolliderade med Anders Eriksson och fick problem med sitt knä. För tamt spel i powerplay resulterar i att spelarna inte åstadkommer speciellt mycket. Tidigare i perioden gick Lennon Eriksson av isen på grund av axelproblem.

Andra perioden inleds med ett par stolpskott. Erik Svenningsson kämpar på bra och försöker febrilt att skydda pucken från motståndarna. Ingen av lagen lyckas väcka liv i sitt spel eller sprätta upp några godingar i nätmaskorna. Borås har en förmåga att inte göra något mål trots att de ibland var en man mer. Robin Murray var riktigt nära en gång, men det ville sig inte. Jari-Pekka Pajula fick även in ett stolpskott, men stopp vart det. I perioden kom Skåre oftast med två spelare högt uppe i hemmazonen, fast passen emellan spelarna klaffade inte riktigt för deras del. Borås spel såg ut att ha gått i lås under hela perioden.

Tredje perioden har man på känn att den ska bli mycket bättre än de tidigare. Det slarvas återigen och en av Skåres spelare får ett friläge, men kom aldrig till något avslut. Efter nästan sju spelade minuter åker Erik Svenningsson runt kassen, vänder sig om och slår en isare i bortre stolpen och in i mål, assisterad av Jimmy Lund. 3-1 målet kommer efter 9:01 minuter genom Erik Svenningsson som träffar nätmaskorna igen. Borås spel ser avsevärt mycket bättre ut nu. Ungefär två minuter efter Eriks mål är det Fabian Brunnströms tur. Ett snabbt och hårt handledsskott i bortre stolpen och in i mål betyder att Borås har utökat sin ledning till 4-1. Efter 12:31 kommer ett slagskott från Alexander Täng, vars mål också fastställer slutresultatet till 5-1.

Ingen höjdarmatch, men segern sitter gott. Fabian Brunnström utsågs till matchens bästa spelare, men personligen tycker jag att Erik Svenningsson var betydligt bättre i matchen. Det syntes verkligen att han skulle tända till idag, och det var extra roligt. Något annat som var roligt var att få se Gustav Gräsberg. Han höll dock väldigt låg profil, men det är bara att ha tålamod. För honom är nästan allt nytt; nytt lag, nytt spel, ny omgivning etc. Det tar ett tag innan man anpassar sig. Hoppas innerligt att det inte är något allvarligt med Skördåker. Om så är fallet bör man överväga att förstärka backsidan. Nästa match spelas på onsdag 17/1 mot Skövde på bortaplan.

Signerat,
Louize

Domare: Claes Hilmersson
Skotten: 37-16 (11-6, 12-5, 14-5)
Utvisningar: BHC 6x2  Skåre 7x2 + 1x5 + 1x20
Publik: 744

Övriga matcher:
IFK Kumla - Motala AIF 6-3  (1-1, 5-2, 0-0)
Mariestad BoIS - Skövde IK 2-7  (0-3, 2-1, 0-3)
Kungälvs IK - Sunne IK 2-6  (1-1, 1-1, 0-4)
Grums IK - Tranås AIF 2-6  (0-3, 2-2, 0-1)

Update: Anders Skördåker fick en kraftig lårkaka i och med tacklingen. Inget allvarligt alltså.

Inför Borås HC - Skåre BK

Försenad pga. tekniska problem med bloggen.

Under denna extremt blåsiga dag möter Borås HC värmländska laget Skåre BK i Borås Ishall, klockan 16:00. Skåre är dotterlag till Färjestads BK och i laget finns en del FBK-talanger. Bland annat finns Niclas Loob (Håkan Loobs son), Per Åslund och Björn Eriksson (leder Skåres poängliga) med i truppen. Laget ligger på en femte plats i tabellen med sjutton poängs avstånd från trean Tranås. I Borås saknas Mikael Hultqvist, Fredrik Orrsten och Fredrik Enhörning. Då passar det utmärkt att nyförvärvet Gustav Gräsberg hoppar in i matchen.

Vad kan vi förvänta oss i matchen?
Skåre siktar med största sannolikhet på tredje platsen och kommer inte att vika sig i första taget. Vinsterna mot Skåre har varit ganska så klara, men laget brukar hänga med i matcherna relativt bra ändå. Så man kan inte räkna bort något. Förhoppningsvis bjuder Gustav Gräsberg upp till ett bra spel från hans sida, och hoppas att publiken välkomnar honom med öppna armar. Så... power, glöd och action vågar jag säga att nyckelorden är.

Vad tror jag om matchen?
Tre raka segrar är bara ren statistik. Man ska inte ta något för givet. Skåre har kämpat på bra mot Borås och kan komma att kämpa på lite mer. Skåre har ett lag med några talanger och laget utvecklas hela tiden mot det bättre. Det kan vi bland annat se i deras vinst med 5-2 mot Mariestad senast. Trots detta spelas matchen på hemmaplan, vilket alltid är en fördel. Vinst och jubel, ja.


Notis:
Sluta skriv GRUNDström i tidningen. Första gången detta hände godtogs misstaget (antog att det var en engångsförteelse), men igen (!), nej det godtas inte. P i n s a m t .  

Impulsköp?

Försenad pga. tekniska problem med bloggen. Datumet nedan visar när jag skrev utkastet.

När Mikael Hultqvist dundrade in i sargen i matchen mot Tranås befarades det värsta; att man tappat en viktig spelare till kvalet. Läget förändrades och man kan nu konstatera att nummer 12 kommer vara med i kvalet. Det snackades innan om att en ersättare måste hittas, men svaret från ledningen var Nej.

Gustav Gräsberg var namnet som dök upp. 23-åringen värvas som en förstärkning till truppen trots att ledningen inte ville värva några nya spelare till kvalet. Gustav kommer från Jonstorp Tigers vars spelare börjar slussas iväg till andra lag pga. den dåliga ekonomin. Han har bland annat spelat sju säsonger i allsvenskan, i lag som Mora, Hammarby, Bofors, Halmstad och Nyköping. Forwarden har även representerat Sverige i JVM två gånger. Poängplockare i högsta grad är titeln och förhoppningsvis håller titeln i sig även i BHC. Gustav gör sin debut i matchen mot Skåre BK söndagen den 14/1.

Blev förvånad över värvningen, eftersom ledningen strikt hade sagt att inga värvningar skulle förekomma. Fast det jag mest blev förvånad över var det faktum att det var en forward. Enligt mig är det backsidan som behövs förstärkas. Värvningen kan komma till nytta ändå eftersom man aldrig vet när skador kan inträffa. Klart att Borås tog denna chansen. Bäst att den här värvningen går åt rätt håll.  

Det blev en seger till slut mot MAIF

Idag saknades en del spelare, bland annat Fabian Brunnström, Lenny Dower och Lennon Eriksson. Plus resten som är uppsatta på skadelistan sen tidigare. Martin Spångberg stod mellan stolparna. Trots alla spelare som fattades verkade det gå rätt bra ändå. Man låg under mot Motala i en period på ett ungefär. Boråsspelarna kunde sedan vända spelet med hela tre mål på en minut och en sekund, för att vara exakt. Skitbra jobbat! Skottstatistiken var inte att leka med heller. Klart man blev lite darrig, otålig och kanske till och med sträv när siffrorna pekade åt Motalas fördel. Underligt var det också att alla topplag låg under ett tag. Tre nya sköna poäng är alltid gott. Chansen att ta hem nästa trepoängare kommer redan nu på söndag 14/1 hemma mot Skåre BK. Ses!

Signerat,
Louize

Motala AIF - Borås HC
2-6 (2-1, 0-4, 0-1)

Första perioden:
1-0 (02:22) Marcus Schelin (Jonathan Goderlöv, Johan Svensson) PP1
1-1 (04:31) Björn Gustavsson (Anders Skördåker) EQ
2-1 (11:13) Johan Persson (Johan Gustavsson, Andreas Axell) PP1

Andra perioden:
2-2 (12:51) Jonas Nilsson (Jari-Pekka Pajula, Carl Ericsson-Waldeborn) EQ
2-3 (13:21) Jonas Nilsson (Björn Gustafsson, Jari-Pekka Pajula) PP1
2-4 (13:52) Anders Eriksson (David Borkenhagen, Jimmy Lund) EQ
2-5 (18:00) Jimmy Lund (Anders Eriksson, David Borkenhagen) EQ

Tredje Perioden:
2-6 (06:12) Jimmy Lund (David Borkenhagen) PP1

Domare: Jörgen Andersson
Skotten: 17-58 (9-18, 4-19, 4-21)
Utvisningar: MAIF 10x2 BHC 8x2
Publik: 127

Övriga matcher:
Skövde IK - Kungälvs IK 8-3  (1-2, 2-1, 5-0)
Skåre BK - Mariestad BoIS 5-2  (2-1, 3-0, 0-1)
Tranås AIF - IFK Kumla 2-4  (1-1, 1-1, 0-2)
Sunne IK - Grums IK 5-1  (1-0, 2-1, 2-0)

Inför Motala AIF - Borås HC

Klockan 19:00 i Electroluxhallen ikväll 10/1 vankas match mellan botten och toppen. Borås HC tar sig an Motala som ligger sist i tabellen som för övrigt bara lyckats skrapa ihop fem poäng. Borås spelade sist mot serietrean Tranås i söndags där man vann med 4-2. Framåtandan hoppas man vara på topp nu när killarna ska slåss om tre nya poäng. Mikael Hultqvist, Alexander Täng och Fredrik Orrsten är borta. Då Hultqvist kommer vara borta i minst fyra veckor tar Joakim Persson över titeln som kapten tills vidare. 

Matchen mellan lagen kan bli enkel men den kan också bli en kaxe. Jag tror obetingat på det förstnämnda alternativet ändå, fast jag har yttrat mig tidigare om skrälldundrar. Varför? Dels på grund av läget i tabellen, dels på grund av att Borås har vunnit med 27-3 (tre resultat inräknade) över Motala. Det härjar skador i laget vilket kommer märkas, men det är inget som stoppar laget från en klar seger.  

Tre charmanta poäng mot TAIF

Tranås AIF - Borås HC
2-4  (1-2, 0-0, 1-2)
Tranås AIF - Borås HC
Enkronan i Tranås höll definitivt inte lika hög klass som våran. Matchen var dock jämn, men efter 2-3 målet som satt som spiken i kistan kändes det rätt avgjort ändå. Vinst med 2-4 och tre nya poäng adderas till Borås fördel.

I första perioden pressar båda lagen på för fulla muggar och det är riktigt jämnt. Efter nio minuter spräcker Joakim Persson nollan och ger Borås ledningen, assisterad av Niklas Söderström och Lenny Dower. Tranås får in en kvittering när klockan visar tiden 12:58, genom Per Thunberg rätt i krysset. Kort därefter gör Joakim Persson en miss vilket leder till att Jonas Lund i hemmalaget kommer fri med Pär Åkerström, men lyckligtvis bommade han nätmaskorna. Klockan förtsätter att ticka vidare och efter 18:40 sätter Fabian Brunnström 1-2 målet, assisterad av Anders Skördåker.

Andra perioden börjar snarlik den första, jämnt. Enda skillnaden är nu att Borås skapar mängder av målchanser. Bland annat Mikael Hultqvist hade in princip öppet mål två gånger, men det ville sig inte riktigt. Sällan jag klagar på domaren i matcherna, men denna var lite obskyr. En solklar slashing, en och annan fasthållning ignorerades, mycket märkligt det där.

Tredje perioden håller inte lika hög standard som de övriga två. Det dröjer tio minuter innan Tranås kan kvittera igen, denna gången genom Anders Olsson. En minut därefter får nätmaskorna sig en omgång efter Mikael Hultqvists skott i mål, 3-2 till Borås. Det etableras inget tryck alls från de båda lagen, vilket mer eller mindre gör perioden långdragig. Borås spelar mycket på resultatet. Efter ungefär tolv minuter händer det som inte får hända; Mikael Hultqvist åker med full fart rätt in i sargen. Lagkaptenen bröt därmed handleden. Markus Karlsson sätter periodens sista mål, och resultatet skrivs till 2-4. Nästa match spelas borta mot Motala nu på onsdag 10/1.

De två första perioden var bra, där både tryck och jämnlikhet fanns lagen emellan. I tredje vet jag inte riktigt vad som händer. Känns som en pusselbit ramlade bort och spelet inte ville klaffade ordentligt. Olyckan med Mikael Hultqvist är otroligt trist. Minst resten av grundserien är borta nu i alla fall och förhoppningsvis är han tillbaka någon gång i kvalet. Så som det ser ut nu så vore en spelare till välbehövlig. Vi får se hur det löser sig. Pär Åkerström såg ganska stabil ut i matchen, mer än väntat faktiskt. I övrigt är jag nöjd med vinsten. 

Signerat,
Louize

Domare:
Yosef El-Natour
Skotten: 28-20 (10-6, 11-8, 7-6)
Utvisningar: TAIF 5x2 BHC 6x2
Publik: 2043

Övriga matcher:
Motala AIF - Mariestad BoIS 0-7  (0-2, 0-2, 0-3)
Skåre BK - Kungälvs IK 2-6  (0-4, 1-1, 1-1)
Skövde IK - Sunne IK 6-4  (1-0, 3-2, 2-2)
IFK Kumla - Grums IK 5-4  (2-2, 1-0, 2-2)

Inför Tranås AIF - Borås HC

Precis som Borås anordnar Tranås en Enkronan där entrén är gratis. Matchen spelas i Bredtorpshallen klockan 16:00 söndagen den 7/1. Tranås är placerade på en tredje plats i tabellen och ligger elva poäng efter Borås. I senaste matchen vann TAIF över Mariestad på bortaplan och de vann även träningsmatchen mot Gislaved. Inför morgondagens match kan vi förvänta oss mycket folk som framförallt gynnar hemmalaget. Tranås supportrar är optimister och tror på vinst, men det ska väl ändå Boråslaget kunna sätta stopp för. Vinsten mot Troja i träningsmatchen trots att laget inte var direkt på topp, ökade förhoppningsvis självförtroendet.

Vad tror jag om matchen?
Mycket fart? Givetvis. Taggade Boråsspelare? Garanterat. Tranås har besegrats förut och kan besegras igen, och åtta gånger om, absolut. Vad jag har hört så ska Tranås spel fungera mucho perfecto, men den där informationen dissar jag. Jag är en optimist och det vore fel om jag inte trodde på mitt lag i denna matchen, så jag spikar en seger. Hoppas att resten av Boråssupportrarna som kommer finnas i hallen gör detsamma.

Hörde även med min Tranås-kontakt om vad han tror om matchen.

Patrics teori:
Vårat spel har fungerat sisådär den senaste tiden, men började fungera riktigt bra igen i matchen mot Mariestad. Med tanke på all publik vi kommer få så har vi goda chanser att slå Borås. Jag tycker det ser ljust ut och tror vi vinner detta. Patrik Ruiz gör två mål.. 

Mycket folk, många mål och en ansenlig vinst

Borås HC - Kungälvs IK
Hann endast ta två bilder innan min kamera strejkade. Avsevärt surt. Den sista bilden ska i alla fall föreställa 2-0 målet med dålig skärpa. För att jag ryckte till av förtjusning kanske? Nåväl.

Med 2758 åskådare i hallen har man förhoppningar om att Enkronan kommer sätta sina spår. Pär Åkerström vaktade kassen, Jimmy Lund gjorde comeback och ingenting gick fel. Borås gick ur matchen som segrare med siffrorna 7-1, efter en tuff match trots allt.

Första perioden startar bra och efter sex minuter skickar Christoffer Rosenberg iväg pucken som studsar på Robin Fors mask och in i mål. En del målchanser skapas men Kungälv lyckas hålla undan. Ett tag var det mycket nära att Kungälv skulle få in en kvittering, då pucken karesserade ett par gånger vid mållinjen. Kungälv har att tacka sina duktiga Frölunda-juniorer att trycket ökar mot hemmalaget. 

I andra perioden får Robin Fors se sig slagen av Mikael Hultqvist när han skjuter in 2-0 målet, assisterad av Lenny Dower och Erik Svenningsson. När klockan visar tiden 2:49 står det 3-0 på tavlan och Jari-Pekka Pajula står för målet i numerärt överläge, tack vare kedjekamraterna Joakim Persson och Fabian Brunnström. Runt tolv minuter senare gör Borås ett dåligt byte och Mattias Luukonen kan reducera till 3-1. Här produceras även en massa målchanser, närmast var Anders Skördåker som passade till Fabian Brunnström vars skott olyckligt stoppas av motståndaren. Nog såg det ut så att Kungälv ville lite mer än BHC.

Ungefär tre minuter in i tredje perioden sätter Jari-Pekka Pajula ett snyggt mål, assisterad av Fabian Brunnström. 4-1 till Borås och matchen känns någorlunda avgjord. Två minuter därefter knallar Fabian Brunnström in ett mål i numerärt överläge, med hjälp av Jari-Pekka Pajula och Jonas Nilsson. En liten miss av målvakten. 6-1 målet kommer när det bara är två minuter kvar av perioden, baljan som är signerad av Anders Skördåker. I sista sekunden tar Jonas Nilsson tag i pucken och skickar iväg den till Anders Eriksson, som kommer fri och kan avlossa ett sista skott som betyder vinst till Borås med 7-1. Matchen bästa spelare i hemmalaget utsågs till lagkaptenen Mikael Hultqvist.  

Ingen stor forcering av hemmalaget men en vinst är alltid en vinst. Härligt med lite folk i hallen också, hoppas att de allra flesta återkommer. Matcharrangemanget var också bra, alla som var inblandade ska ha ett stort tack! Nästa match spelas nu på bortaplan mot Tranås söndagen 7/1. Där ses vi absolut! 

Signerat,
Louize

Domare: Mikael Holm
Skotten: 34-21 (13-8, 10-7, 11-6)
Utvisningar: BHC 9x2 Kungälv 9x2
Publik: 2758

Övriga matcher:
Sunne IK - Skåre BK 3-7  (3-2, 0-4, 0-1)

Inför Borås HC - Kungälvs IK

Jag och min försening säger jag bara. Ska aldrig hända igen.

Fri entré mot Kungälvs IK ikväll ger förhoppningar om ett stort antal åskådare på läktaren. Matchen börjar klockan 19:00 ikväll 4/12, men insläppet öppnar dock 17:00 då tävlingar och diverse andra saker kommer att upprättas. Skadeläget i truppen har lättats lite, Fredrik Enhörning är borta samt Fredrik Orrsten på grund av en ögoninflammation. Kungälv har lånat sex stycken spelare från Frölundas J20-lag, där ingår backarna Jonathan Svensson, Simon Eliasson och Simon Gunnelid. Forwardssidan förstärks med Isaac Haag, Andreas Pietilä och Joakim Andersson.

Vad kan vi förvänta oss i matchen?
Med tanke på Kungälvs befästning kommer det med största sannolikhet skapas mer tryck än väntat, men vi får inte glömma vilket tryck på läktaren det kommer bli. Borås har vunnit mot Kungälv förr men matcherna har varit relativt tuffa. Kungälv kommer inte ge sig i första taget och då gäller det att stå emot. Som jag har nämnt förut hittas de förra BHC-spelarna Jonas Jacobsen och Mattias Luukonen i bortalaget. Sjunde platsen överraskar då laget var tippade som seriens jumbo.

Vad tror jag om matchen?
Jag hoppas på fart och fläkt från båda hållen. Att Kungälv ligger i nedre delen av tabellen ska man inte gå efter, även sådana lag kan skrälla bara de har den rätta viljan. Vill inte att laget sänker sig till deras nivå tempomässigt heller utan kör på för fullt, visa vart skåpet ska stå helt enkelt. Till slut så drar Borås det längsta strået, enligt min mening.

Ses!

Rödklädd var det ja, efter många om och men. Gissa vems namn som kommer synas - Just det..

Nej till alkohol!

No Alcohol

Idag vaknade jag på helt fel sida och kände att jag måste få detta ur mig en gång för alla.
Alkohol, spirituosa, rusdryck eller berusningsmedel, kalla det vad ni vill. Tycker ni själva att det är okej att dricka alkohol under matcherna? Alkohol och idrott, hör det ihop? Många säger nej, men bryggerierna säger ja. Genom olika sponsringsavtal ser de till att få sina varumärken och drycker marknadsförda. På detta sätt kopplas alkoholen samman med allt positivt som människor förknippar med idrott - sund livsstil, framgång, social gemenskap samt glädje. Det innebär också att alkoholen kopplas samman med en livsstil med stor attraktionskraft på unga människor. Idag ser man flera ölmärken kring diverse idrottsarenor, trots förbudet för alkoholreklam och Riksidrottsförbundets restriktiva alkoholpolicy. Nu pratar jag allmänt inom alla sporter.

Ishockeyn då?

Jag pratar nu ur en supporters synvinkel på det hela. Är det okej för en supporter att dricka under matcherna? Om inte alkohol gäller för spelarna, varför ska det tillåtas supportrarna? Ni vet den där lilla regel-lappen vid entrén? Aldrig läst den? Står något i stil med att det är förbjudet att ta in alkohol i hallen. Men ändå så gör ni det? Varför? Ge mig EN bra anledning varför ni ska dricka i hallen. För att skapa en roligare stämning? För att det är fredag eller en helgdag? För att dina kollegor gör det? För att det nu råkar vara gott? Tycker du att dessa är bra anledningar bör du fundera vad det är för idioti du håller på med. Alla vi som håller på med sport har fått lära oss att droger och alkohol inte hör till sporten. Vilken grupp representerar du egentligen? Det drabbar inte bara dig själv utan alla andra runt omkring. Publikens ansikte utåt är vi supportrar - Ska inte vi föregå med gott exempel? Vi representerar ändå en del av föreningen. Alkohol har sina konsekvenser. Majoriteten börjar skrika en massa glåpord, könsord och är rent ut sagt vidriga i sina meningar. Andra försöker leva livet genom att ta ut sin aggression på folk som står jämte om det går dåligt i matchen. Det är pinsamt med vuxna människor som sänker sig till den nivån.

Publikvärdar?

Deras uppgift är att finnas till hands och skapa en trivsam miljö för publiken, och att bidra till ökad säkerhet. Skapar alkohol en trivsam miljö i hallen? Kan jag be en publikvärd att rycka burkarna från folk eller ska jag göra det själv? Eftersom rättesnöret säger att det är förbjudet att ta med sig alkohol in i hallen, borde inte det vara deras uppgift att se till att folk inte gör detta. Alternativt att införa kroppsvisitering vid entrén? Ärligt talat! Såklart hänger inte allt på dem, största ansvaret har du själv. Om du nu är tvungen att dricka alkohol, gör det någon annastans då. Publiken består av olika åldersgrupper, däribland barn. Tycker du att som vuxen eller förälder att barnen ska lära sig att detta är okej? Vi bär alla på olika åsikter, detta var min. Jag hoppas verkligen att detta ger er en tankeställare.

Tack! 




RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar