Spelartitlar 07/08

Alla har vi våra favoriter - även jag också förstås. Så det objektiva ögat samt det subjektiva slogs ihop och gjorde upp en liten lista, trots att det är tidigt in på säsongen. Men såhär blev utfallet:

Jens KarlssonSäsongens...

...publikfavorit: Gustaf Wesslau. "Wesslan" - kungen i buren som är den absolut viktigaste kuggen i truppen. Har räddat laget många gånger från baklängesmål och är en otroligt bra målvakt som är snabb med plocken. När Wesslau står rätt placerad mellan stolparna, då är det inte många puckar som får ett möte med nätmaskorna.

...anfallare: Anders Eriksson. En målglad tuffing som numera bär smeknamnet "Hattrick" av undertecknad på obestämd tid. Har en grym inställning till hockeyn och är en riktig fighter på isen. Genombrott nästa? Merparten av alla forwards står som utmanare, av den enkla anledningen att de kan göra en bra säsong.

...försvarare: Alexander Täng. Oftast rätt man på rätt plats med ett otroligt vasst blålinjeskott. Har även en underbar känsla för spelet och det är ytterst sällan man blir besviken när Täng befinner sig på isen. Utmanare som ligger närmast är Anders Skördåker och Mats Hansson.

...buse: "Jensa" Karlsson (se bild). Åker på allt och alla? Nja, kanske inte riktigt (än) men innehar ett hett temperament som till synes kan verka lite svårkontrollerat. Är oftast med på noterna när det vankas bataljer runt hörnet, men är i övrigt en bra spelare. Har dock på känn att ytterligare en Karlsson (Markus) kan få häcka på botbänken en hel del.

...joker: Björn Gustafsson. Säsongens glada "kinder surprise" månntro? Har såhär långt imponerat och visat att han visst håller god allsvensk klass, precis som undertecknad förutspådde. Här finns inga som helst utmanare då Gustafsson är den solklara vinnaren. Låt mig även tillägga att jag är oerhört stolt över B-G som spelare!

Inget nytt ljus i sikte för BHC

Vad ska man säga? En förlust är en förlust, men en sådan här förlust svider något otroligt. Betvivlar att det fanns något hjärta i spelet överhuvudtaget, och återigen låter man sig dras in i motståndarens tempo. Det finns inga ursäkter längre - laget har visat klart och tydligt vart den svaga punkten sitter. Det finns inga ord i världen som kan beskriva hur besviken jag är - riktigt riktigt besviken. Usch! Starta ingen förlorar-trend på bortaplan nu för tusan. Nästa match spelas mot Västerås på hemmais 3/10 - då har laget allt en del att bevisa. Nu tittar ni inte bakåt utan blickar framåt - nöter mycket PP och boxplay, förverkliga uppgiften att inte ta onödiga utvisningar, hitta den riktiga kämparglöden och ta på er krigarkostymen.
FÖR NI ÄR VÄL HÄR FÖR ATT STANNA?!

Allsvenskan
Huddinge IK - Borås HC
3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Första perioden:
0-1 (08:19) Björn Gustafsson (Anders Eriksson)
1-1 (18:50) Daniel Karlunden (Oscar Ahlström, Jimmy Wendel) PP1

Andra perioden:
2-1 (10:50) Marcus Forsberg (Jimmy Ahnelöv)

Övriga matcher:
Hammarby IF - IF Sundsvall Hockey 2-5 (1-3, 1-1, 0-1)
IF Malmö Redhawks - Nybro Vikings IF 6-0 (2-0, 2-0, 2-0)
VIK Västerås HK - Nyköpings HK 6-4 (3-0, 1-3, 2-1)

Tre allsvenska poäng - Gôtt mos!

Allsvenskan
Borås HC - Hammarby IF
6-3 (4-2, 1-1, 1-0)

Borås Hockey kunde under onsdagskvällen mot Hammarby ro den historiska segern i hamn. Pressen att vinna matchen var stor, men de rödklädda hjältarna kunde få bukt med bortalagets stökiga spel och rida ut stormen effektivt. Slutresultatet skrevs till 6-3 och laget fick äntligen glänsa som de sanna vinnarna man egentligen är.

Borås inleder första perioden med ett tidigt powerplay och skapar genast tryck mot mål, men på grund av slarv åstadkommer man inte många chanser. Innan matchuret hinner passera fyra minuter spräcker Alexander Täng hemmalagets nolla genom ett billigt mål, assisterad av Jens Karlsson. Energiska hammarbyspelare forcerar sig in i Borås zon och efter slarv bakom eget mål är en ispuck på väg rätt in i målet, utan en Gustaf Wesslau på plats mellan stolparna, men räddningen stavades Mats Hansson.

När halva perioden har gått yppar sig en viss aggressivitet och Niklas Ekberg sätter in en vämjelig tackling mot Mikael Hultqvists huvud, och ett matchstraff är att vänta. Femminutersöverläget förvaltas på bästa sätt och Björn Gustafsson kan styra in 2-0 målet bakom Henrik Karlsson. Bara sekunderna efter det bryter Anders Skördåker sig igenom de grönklädda försvararna och sätter med ett handledsskott in 3-0 i krysset. Efter denna delikata utökning tappar Hammarby humöret fullständigt och man snackar till sig en tiominutare. Men det tog inte stopp där, utan fler utvisningsminuter delades ut till bortalaget.

"Fulhockey" är nu ett faktum och Hammarbys Johan Chang tacklar Anders Skördåker fult i ryggen som i samma veva får en klubba i ansiktet. Reduceringen infinner sig vid 16:43 när Robin Andersson skrinnar emellan två BHC-spelare och enkelt skjuter in pucken i kassen. Dryga minuten därefter slår Fredrik Orrsten en ispass in mot bajenburen och Jimmy Lund är inte sen att styra upp gummitrissan i nättaket. Borås drar sedan på sig utvisningar vilket resulterar i spel fem mot tre för Hammarby, som utnyttjar läget och prickskjuter in 4-2 i slutminuten.

Andra perioden bjuder inte på likadan intensitet som i den föregående, och bortalaget tillåts därför att krypa närmare för att jämna ut spelet. Åtta minuter in i perioden slungar Stefan Svanbom iväg pucken som snabbt smiter under Wesslau just precis när han skulle slänga sig över den för att blockera. Efter ungefärliga tolv minuter ligger Borås illa till då Hammarby skapar ett stort tryck mot BHC-målet, tack vare mycket slarv från stressade hemmaspelare. De rödklädda lirarna får efter en stunds sarggruff ordning på spelet igen, och Anders Eriksson kan på en kontring panga in 5-3 via ribban. Borås lyckas ändå alstra en hel del fina målchanser perioden igenom, men avsluten visar sig fortfarande vara undermåliga.

Tredje perioden innehåller likt den första ett någorlunda jämt spel, men hemmalaget har betydligt bättre kontroll på puck och spelare denna gången. Hammarbyspelarna är fortfarande frustrerade och bökiga, så när utvisningarna faller på bortalaget är det ingen som höjer på ögonbrynen av förvåning längre. Det enda som hörs är de tunga suckarna som ljuder från Hammarbys bås och fansen mitt emot. Borås spelar mer eller mindre av matchen, men när det gästande laget tar ut målvakten kan Anders Eriksson avsluta matchen genom att skjuta in pucken i öppen bur, framspelad av Elias Fälth, tiden 19:36.

Matchen höll ingen vidare hög standard men den var stundtals mycket händelserik och nöjsam. Borås visar att man kan spela klokt, men när det väl kommer till kritan så slarvas det för mycket i egen zon och man drar på sig för många onödiga utvisningar, återigen. Borås tog inte vara på sina chanser lika bra som Hammarby gjorde, men var ändå det bästa laget på isen. Övrigt sett så var detta backarnas match då alla visade kämparglöd och presterade bra, men det fanns dock spelare som Hultqvist som alltid spelar med hjärta och offrar sig för laget. Segern känns prima och Borås är nu med i matchen igen! För vilken expert hade trott att fyra poäng skulle innehas efter fyra spelade omgångar av en nykomling? Nästa chans att plocka en trepoängare kommer mot Huddinge på bortaplan 30/9.

» Referatet ligger även utlagt på borashc.se

Ni får ursäkta den dåliga skärpan & mättnaden på bilderna - kom säkert åt någon inställning på kameran igår. Eller så kanske det beror på att jag bytte plats. Klacken som stod jämte och människorna som stod bakom mig kanske gapade och flåsade så mycket att linsen blev immig? *Haha* Hur som helst.......!

Några matchbilder:

Här är 1-0 målet på väg in...!

Ytterligare ett mål...

En grönklädd lirare och Per Fernhall

Per Fernhall igen

Fredrik Enhörning i en batalj (ljuset ville prompt inte redigeras till det ljusare & klarare)

Henrik Karlsson stöter bort gummitrissan

Björn Gustafssons stora uppoffring

Gustafsson fick även göra mål i matchen - yes yes yes! (inget mål när bilden togs förstås)

Fredrik Orrsten

IF Sundsvall Hockey - IF Malmö Redhawks 2-3 (1-3, 0-0, 1-0)
Nyköpings HK - Huddinge IK 7-3 (3-2, 3-0, 1-1)
Nybro Vikings IF - Rögle BK 2-3 (0-0, 0-1, 2-1, 0-1)
AIK IF - IF Björklöven 6-2 (4-0, 1-2, 1-0)
IK Oskarshamn - Bofors IK 2-3 (0-0, 1-2, 1-1)
Leksands IF - Almtuna IS 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)
Växjö Lakers HC - VIK Västerås HK 4-2 (0-1, 1-0, 3-1)

"Turer till utvisningsbåset går var tredje minut, glöm ej hjälm och klubba för personbevis"

Rubriken må vara ironisk men faktum är att den speglar verkligheten ganska bra. Flera ögon har granskat och analyserat flertalet situationer, försökt se en gnutta ljus i det dunkla, försökt komma på varför det inte går... Anledningen står där och trampar utanför dörren, men ingen verkar vilja öppna och möta den bittra men ack så kloka sanningen; att matcher, det vinner man minsann inte i utvisningsbåset!

Seriematcherna har nyss dragit igång, men det är ändå inte för tidigt för det kritiska ögat att vakna till liv och checka läget på isen. Som supporter känner jag en oerhörd frustration när man gång på gång drar på sig onödiga utvisningar. Meningar i stil med "vi måste ta färre utvisningar" känns som menlöst snack utan något som helst handlande, eftersom det inte verkar bli några bättringar på den fronten. Är det verkligen värt att sitta två minuter på botbänken bara för att man var tvungen att trycka till motspelaren ordentligt, och kanske kosta på sig ett baklängesmål? Och hinner man inte med en motspelare så dra för tusan inte fram klubban för att åka släde bakom - låt denne skrinna vidare bara. För att motverka att hamna "way behind" så jobba mer på explosiviteten på träningarna istället - allt går bara man vill.

Sedan var det det här med slagsmål, kastning av handskarna, aggressiva knuffningar och de fula munfighterna. Det sistnämnda handlar oftast om provoceringar och är många gånger lätt att ignorera. Det fysiska verkar dock inte lika lätt att ignorera. Kommer en motspelare och knuffar eller slår till så visst banne mig skall man ge tillbaka. Eller? Svaret är nej, oavsett hur mycket publiken än hejar på en eller hur mycket man än själv vill ge igen. Att man inte ger tillbaka är inte ett tecken på feghet - det är ett tecken på ett starkt psyke! Fredrik Enhörning brukar vara ett praktexemplar på detta som bara flinar åt situationerna. Det gäller alltså, kort och gott, att lägga band på sig och inte falla för trycket.

Så vad säger ni grabbar? Mindre folk i utvisningsbåset och fler mål framåt än bakåt?

Hej hallå klasskillnad!

Allsvenskan
IF Malmö Redhawks - Borås HC
6-2 (3-0, 1-1, 2-1)

- Här skall egentligen ett referat finnas, men när den långa texten skulle publiceras så kommer det fram en fin hälsning i form av "Problem loading pages". Och så smart som jag är hade jag inte sparat referatet som det övriga här nedanför. Lusten och energin att skriva om allt finns inte. Tack som ... ! -

Berömmet:
Anders Skördåker var nog den enda spelaren som gjorde en helhjärtad jätteinsats på isen. Det var länge sedan jag såg "Stille" kämpa så mycket som igår. Varje millimeter av kroppen användes och i slutet av tredje perioden låg han ner mer än vad han stod upp för att täcka skott, TROTS att matchen redan var körd för BHC:s del. All heder till dig Anders, jag var grymt imponerad!

Kritiken:
Malmöfansen (inte alla dock) som tidigare hade min respekt förlorade den på blanka sekunden. Inte nog med att hela klacken bespottade deras förre keeper Gustaf Wesslau (som det i sig är otroligt dåligt gjort), så domderade många "Vem fan är Gustaf Wesslau" och försökte mucka gräl med oss boråsare som befann oss utanför isstadion i periodpauserna. Det var enormt infantilt och endast pinsamt för deras egen del att sjunka så lågt.

Domare: Wolmer Edqvist
Skott: 50-14 (15-4, 12-6, 23-4)
Utvisningar: Malmö 8x2, BHC 10x2
Publik: 2575

Bofors IK - Leksands IF 3-4 (0-1, 1-1, 2-2)
VIK Västerås HK - IK Oskarshamn 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)
Huddinge IK - Växjö Lakers HC 2-4 (0-2, 1-2, 1-0)
Rögle BK - IF Sundsvall Hockey 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)
Hammarby IF - Nyköpings HK 3-4 (1-1, 0-2, 2-1)

Nedsläpp » IF Malmö Redhawks - Borås HC

Sorry guys, på grund av ett alldeles för pressat schema (ja även en lördagkväll) så hinner jag inte blogga om matchen mot Rödhökarna. Men lita på att vi ses i Malmö! Bjuder på en bild på alla våras Alexander Täng istället.

Alexander Täng (BHC-RBK)

Sportix.se - Ishockey

Sportix.se

Råkade halka in på en nyhetsbevakare och kalla mig självgod, men detta var ju helfestligt en dag som denna. Samma inlägg ligger även i toppen av majoriteten (!) av de allsvenska lagens "mest lästa"-lista. Jag har ingen aning om varför, men kul är det! Undrar vem som la till min blogg som källa bland alla andra RSS-flöden...

Tack för att ni läser, återigen! Det uppskattas till fullo!

Klippt & klistrat från
Sportix.se

Matcher

Update 22/9: Bofors IK - Leksands IF 3-4 (0-1, 1-1, 2-2)

IF Björklöven - Nybro Vikings IF 1-2 (!!) (0-0, 1-0, 0-2)
Almtuna IS - AIK IF 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)

Bitter uddamålsförlust

Allsvenskan
Borås HC - Rögle BK
2-3 sd (1-0, 1-0, 0-2, 0-1)

Anders Eriksson (BHC-RBK)
Anders Eriksson plussas tre gånger om - helt klart en av de bästa på isen igår.

Den historiska hemmapremiären i Allsvenskan gick av stapeln igår kväll och det blev en tuff tillställning. Inför tredje perioden ledde Borås med 2-0, men Rögle hämtade upp underläget genom utnyttjandet av bland annat en sen BHC-utvisning. När förlängningen sedan spelades lyckades bortalaget fastställa resultatet till 2-3.

I första perioden tar Rögle kommandot direkt och pressar tillbaka ett hemmalag som spelar ganska avvaktande. Bortalaget får tidigt chansen att spräcka nollan i powerplay då pucken är väldigt nära att smita sig förbi Gustaf Wesslau, men Borås reder ut det hela bra. Ju längre matchen lider desto mer tempo får vi se och Borås tar för sig allt mer, och skapar ett par riktigt heta målchanser. Kvällens första mål är signerad Jens Karlsson som efter en Röglebacks fumlighet på offensiv blå kommer helt fri mot Cristopher Nihlstorp, och kan ge maskorna en omgång i numerärt underläge. Borås fortsätter att kämpa sig igenom perioden och det med ett litet mått av aggressivitet. Runt sjutton minuter ligger Borås risigt till igen, då pucken i princip ligger och dansar på mållinjen men turligt susar en BHC-spelare förbi bakom Wesslau och får iväg den, det med nöd och näppe.

Ungefär fem minuter in i den andra perioden får Anders Eriksson ett kanonläge att utöka ledningen, men tyvärr missar han målet helt. Hemmalaget får chans att spela fem mot tre men powerplayet vill inte klaffa alls. Rögle pressar på mer än vad Borås gör och därför är hemmalaget riktigt illa ute ibland, när bortalaget åstadkommer ett par ruskigt farliga lägen. Borås står upp bra, men olyckligtvis bränner man ett utomordentligt läge när två spelare får fritt fram till Nihlstorp. När matchuret närmar sig 18:53 dyker 2-0 målet upp, efter Patrik Ahlstrands febrila kämpande för att trycka in pucken i kassen med hjälp av Joakim Andersson.

I tredje perioden kommer Rögle ut med en kämpaanda som heter duga. Man anstormar Boråsmålet gång på gång men Gustaf Wesslau står fortfarande i vägen. När en vistelse på botbänken för Borås del infinner sig utnyttjar Tommy Enström läget till att prickskjuta in reduceringen uppe i nättaket. Efter det skapas det ännu mer målchanser och Rögle har kommit in i matchen igen. Borås får också flera tillfällen att sätta punkt i matchen, men avsluten vill absolut inte infinna sig ordentligt. En utvisning faller på Mats Hansson och redan då känner man hur en kvittering svävar i hetluften. Och visst kom den, Andrée Persson hittar målet men här ser undertecknad inte något klubblad utan en kristallklar spark för att få in kvitteringen. Det protesteras hej vilt på läktaren, men Pehr Claesson såg annorlunda på saken och godkände målet. Med tre minuter kvar att spela väntar lagen mest in slutsignalen som tyder på att det blir förlängning.

Sudden death börjar väldigt stillsamt men efter dryga minuten går Rögle bort sig och Per Fernhall får ett friläge, men skicklige Nihlstorp överlistar motståndarna igen. Kenny Jönsson får istället punktera matchen när han stänker in avgörande 2-3 efter 2:01.

Matchbilderna i bättre upplösning:

Borås - Rögle

VIK Västerås HK - Huddinge IK 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)
Växjö Lakers HC - Hammarby IF 7-5 (2-2, 2-3, 3-0)
Nyköpings HK - IF Malmö Redhawks 3-5 (0-2, 2-2, 1-1)
IF Sundsvall Hockey - IF Björklöven 1-4 (0-0, 1-1, 0-3)
Nybro Vikings IF - Almtuna IS 6-2 (2-1, 0-0, 4-1)
AIK IF - Bofors IK 6-4 (1-1, 3-1, 2-2)
IK Oskarshamn - Leksands IF 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Nedsläpp » Borås HC - Rögle BK

Matchtröjan
Från väggen till garderoben. Det betyder bara en sak; HOCKEYMATCH!!

Imorgon är det en historisk dag - hemmapremiär för första gången i Allsvenskan - och det är kul likt förbannat. Ett tiotal supportrar har redan fått smaka på Allsvenskans innebörd - då uppe hos Löven. Jag kan bara tala för mig själv, men abstinensen det sista har varit obeskrivligt enorm att jag varken vetat ut eller in. För visst har det känts som att tiden stått stilla? Eller var det kanske bara jag som har haft bråttom..? Inget har tyckts mätta en hockeytok som hungrat efter mer - något större. Morgondagen bjuder tusan på något större, och vad säger ni, ses vi i hallen för att "jubla så in i h-vete" som Mikael Renberg skulle uttryckt det? Matchen startar klockan 19:00!

Rögle BK står för motståndet och ingen har väl missat att de förfogar över seriens kanske bästa back? Ni vet, Kenny Jönsson, lillbrorsan till Jörgen Jönsson, OS-hjälten och den förre NHL-spelaren från Ängelholm. Rögle gick som bekant ur senaste matchen mot Nyköping som segrare efter siffrorna 3-1. Matchen visades på TV, och enligt mig övertygade inte Rögle på något sätt. Dock ska det tilläggas att Cristopher Nihlstorp numera är historisk, då han kan stoltsera med titeln som bästa premiärmålvakt någonsin. Det är även honom vi finner mellan stolparna i Röglekassen imorgon.

Borås HC har kanske inte satt så stor skräck i motståndarna än, men från många har man vunnit djup respekt. Det är otroligt bra för att vara en nykomling. Senaste matchen mot Björklöven förlorade man med 6-3. En kvittering var mycket nära, men hemmalaget spelade in två snabba mål i slutminuterna och då var det kört. Laget gjorde dock en mycket bra insats och blir definitivt att räkna med i serien. Skadeläget är fortfarande intakt, vilket betyder att Lenny Dower och David Sallander inte är spelbara. Resten kommer förhoppningsvis köra järnet i 60 minuter, och längst bak hittar vi Gustaf Wesslau.

Övrigt sett kommer matchen bli tuff, för Rögle kommer absolut inte spela likadant som i träningsmatchen. Lyckas bara Borås hålla sig borta från botbänken så kommer detta gå galant. Jag har oerhört svårt att se en annan vinnare än hemmalaget efter slutsignalen imorgon kväll. Stämningen på läktaren hoppas jag blir kanonbra, för nu måste väl ändå folket i Borås hitta till ishallen? Rögle anländer med tre fulla bussar med revanschlystna supportrar - vilket alltid är trevligt. Nåväl, batterierna i kameran är laddade, pennan är vässad, jag är taggad till tusen... nu j-vlar i mig!

Dagens matcher

Update 17/9: Leksands IF - AIK IF 7-3 (3-1, 2-1, 2-1)

Huddinge IK - IK Oskarshamn 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Hammarby IF - VIK Västerås HK 2-5 (1-0, 0-3, 1-2)
IF Malmö Redhawks - Växjö Lakers HC 3-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0)
Bofors IK - Nybro Vikings IF 6-1 (3-0, 3-0, 0-1)

Förlust i premiären

Vilket lag som skulle gå ur matchen som segrare var rätt väntat. Segern för Löven var dock inte lättköpt, för Borås dominerade totalt i andra perioden och bjöd på hårt motstånd. Vad som var mindre bra var att bortalaget brände en hel del vassa lägen - vilket är oerhört synd. Det hade mycket möjligt kunnat bli oavgjort, men Borås föll med flaggan i topp. Starkt jobbat ändå grabbar! Extra kul att BHC-klacken hördes på radion också! Nästa match spelas på hemmais onsdag 19/9 mot Rögle BK.

Allsvenskan

IF Björklöven - Borås HC
6-3 (2-0, 1-2, 3-1)

1-0 (07:14) Fredrik Davidsson (Mattias Hellström, Johan Bergmark) PP1
2-0 (19:01) Daniel Olofsson (Magnus Gästrin, Niklas Strandberg) PP1

2-1 (00:48) Mikael Hultqvist (Anders Eriksson)
3-1 (10:19) Magnus Gästrin (Christopher Thörn, Daniel Olofsson)
3-2 (12:39) Alexander Täng (Jimmy Lund, Mikael Hultqvist) PP1

4-2 (01:32) Mattias Hellström (Patrik Nevalainen) PP1
4-3 (10:24) Jens Karlsson (Patrik Ahlstrand, Per Fernhall)
5-3 (16:56) Nicklas Johansson (Patrik Nevalainen, Urban Omark)
6-3 (17:52) Daniel Olofsson (Magnus Gästrin)

Domare: Björn Larsson
Skott: 30-23 (8-4, 11-8, 11-11)
Utvisningar: Löven 5x2, BHC 10x2
Publik: 3565

Rögle BK - Nyköpings HK 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
Almtuna IS - IF Sundsvall Hockey 2-2 (2-1, 0-1, 0-0, 0-0)

Nedsläpp » IF Björklöven - Borås HC

Äntligen är det dags för den efterlängtade seriepremiären. Borås HC beger sig uppåt i landet till björkarnas stad för att ta sig an fjolårets femma i allsvenskan - Björklöven. Tiden är kommen där allt slit i gymmet, på löparbanorna och brottningsträningen samt under träningsmatcherna skall börja ge resultat. Sex månaders väntan är över och hockeysäsongen tar nu fart på allvar! Matchstart i SkyCom Arena klockan 19:00 på fredag!

Båda lagen har skrapat ihop en blandad kompott under försäsongen. Borås har spelat till sig sex segrar, en oavgjord och två torskar. Man har bland annat tvålat till Växjö Lakers två gånger om och kört över Rögle fullständigt på hemmais. Björklöven har tre vinster, ett kryss och fem förluster i bakfickan - men laget matchades däremot mestadels mot opponenter från högre divisioner. Resultat som sticker ut är sudden-vinsten mot Skellefteå AIK och den rejäla plumpen i protokollet mot Sundsvall som vann med hela 7-2. Generalrepetionen för Borås del slutade med förlust mot hårdsatsande Malmö med 0-4 - och dagen före det, uppe i Lövenland, spelade Björklöven 3-3 mot Luleå.

Skadeläget i truppen har ljusnat men Lenny Dower och David Sallander är fortfarande uppsatta på listan. Borås har dock bevisat att man kan smälla på hårt och vinna matcher trots flera spelarfrånvaror. Matchen i sig kommer bli otroligt tuff och förhoppningsvis en tät sådan för spänningens skull. Lövens starkaste sidor är skridskoåkningen och även spelet på hemmais - där inte många motståndarlag har fått jubla efter slutsignalen. Borås kommer till matchen med gott självförtroende och är taggade till tusen. Lyckas man rå på Löven? Svårt att säga, men Borås förfogar över otroligt kompetenta spelare och spelet har bara några få brister. Det gäller att främst satsa på defensiven, behålla fokus och lägga ner ett gigantiskt jobb i 60 minuter samt hugga till på de lägen som dyker upp. Lyckas man med det, ja då kanske någon poäng följer med hem?

Länktips:
Björklövens hockeyradio live - som sänder från matchen med start 18:30.

0-4 (0-2, 0-2, 0-0)

0-1 (04:17) Jyrki Välivaara (Fredrik Eriksson, Jonathan Sjölund)
0-2 (12:04) Fredrik Eriksson (Jonathan Sjölund, Mikael Wahlberg) PP2

0-3 (04:59) Martin Samuelsson
0-4 (18:44) Martin Samuelsson (Johan Björk)

-

Domare: Sören Persson
Skott: 29-24 (9-9, 11-10, 9-5)
Utvisningar: BHC 4x2, MIF 7x2 + 1x10
Publik: 710

Höknästet, Redhawks, Borås HC.

Endast två dagar återstår till premiären borta mot Löven. Träningsmatcherna är över och även min kassa uppvärmning här på bloggen. Nu börjar allvaret!

Jag ligger lågt

Det är synd att uppdateringen inte är som den ska på bloggen - med tanke på att allt fler besökare strömmar in. Anledningen till det är att jag prioriterar att tillfriskna från en virusinfektion jag har sedan tre veckor tillbaka. Att motivationen, som successivt kommit tillbaka under sommaren, är nere på noll igen är en annan femma...

Sjukdomar har aldrig stoppat mig från att gå på matcherna förr - men mot Rögle var min fyra års långa svit officiellt bruten. Det står inget ishallsbesök på schemat idag heller. Sex missade hemmamatcher av mitt tvåsiffriga supporterliv är jag uppe i nu. Gissa om det svider? Tur att serien inte satt igång än - för då hade jag fått en helvetisk ångest.

Det finns ingenting att bekymra sig över dock. Jag kommer alltid tillbaka!

Borås HC - Rögle BK 6-0

Vad ska man säga? Kör på matchfakta istället för referat och bild får ni vara utan denna gång.
Det finns egentligen inte så mycket att säga förutom att vissa (läs: Orrsten) kommit igång på fullt allvar. Täng har hittat blålinjen och krysset igen också. Fruktansvärt bra det här och alla ska ha en stor eloge för insatsen. Premiären närmar sig, men först är det Redhawks som väntar på tisdag!

1-0 (01:37) Jonas Nilsson (Fredrik Orrsten)
2-0 (09:12) Alexander Täng (Anders Eriksson, Björn Gustavsson) PP2
3-0 (10:27) Fredrik Orrsten (Per Fernhall) PP2
4-0 (12:18) David Borkenhagen (Alexander Täng, Per Fernhall) PP1
5-0 (18:11) Jonas Nilsson (Fredrik Orrsten)

Ännu en vinst mot Lakers

Gårdagens match mellan Borås HC och toppkonkurrenten Växjö Lakers slutade 3-4 på bortais. Borås vinner matchen trots att sju spelare är uppsatta på skadelistan - det om något är en positiv överraskning! Målgörarna var Fredrik Orrsten, Lenny Dower, Fredrik Enhörning och Björn Gustavsson. När den sistnämnda målskytten visade sig på pappret kunde jag inte hindra mitt leende från att sträcka sig ända ut till öronen. Underbart kul!

Men allt var inte positivt. Ytterligare en nyckelspelare (Lenny Dower) blev skadad och skadelistan utökas. Dower befaras vara borta i fyra-fem veckor efter en smäll på axeln. Nu gäller det att göra det bästa av situationen - hur tunn truppen än ser ut eller hur tungt det än må vara.