Lottningen till playoff klar

Tre lag i form av Härnösand, Örebro och Troja stod på listan.
Ett glädjande besked kom när det var klart att Örebro möter Piteå.
Slumpen avgjorde till slut och Troja blir våra kommande motståndare.

Matchdagar:
Söndag 4/3 Troja - Borås HC
Tisdag 6/3 Borås HC - Troja
Ev. Onsdag 7/3 Borås HC - Troja

Playoff-grupperna är följande:
Piteå HC - Örebro Vipers
Borås HC - IF Troja/Ljungby
Väsby IK - Kristianstads IK
Tingsryds AIF - AIK-Hockey Härnösand

Det går alltid att spekulera om vi fick rätt motståndare eller inte. Samtidigt håller vi det klichéartade uttrycket "Vi måste ändå besegra alla om vi ska avancera" i bakhuvudet. Jag tror verkligen på att vi kan bräcka Troja och därmed fortsätta våran vandring upp till toppen!

Då ses vi med största sannolikhet i Ljungby på söndag!

Playoff nästa!

Förkval
Haninge HF - Borås HC
2-4 (0-1, 0-1, 2-2)

Första perioden:
0-1 (01:45) Anders Eriksson (Lenny Dower) EQ

Andra perioden:
0-2 (06:52) Jonas Nilsson (Fabian Brunnström, Gustav Gräsberg) EQ

Tredje perioden:
1-2 (01:47) Johan Grimståhl (Niklas Garpsäter) EQ
2-2 (07:39) Andreas Sundberg (Christian Karlenius) EQ
2-3 (17:16) Gustav Gräsberg (Jonas Nilsson) PP1
2-4 (19:44) Gustav Gräsberg (Anders Eriksson) EQ (Öppet mål)

Kommentar:
Obesegrade i förkvalsserien då! Känns oerhört stabilt och skitbra, helt enkelt! Enda disharmonin jag har är min undran över vilken spelare som blev utsatt för Andreas Lindströms spearing. Hoppas innerligt att det inte är någon större fara, skador passar inte just nu. Ja, det finns väl inte så mycker mer att skriva. Låter statistiken tala för sig själv. Siktet inställt mot kommande playoff nu då!

Signerat,
Louize

Domare: Henrik Odsjö
Skotten: 18-25 (5-6, 5-8, 8-11)
Utvisningar: Haninge 6x2 + 1x5 + 1x20  BHC 8x2
Publik: 225

Övriga matcher:
Kristianstads IK - Nacka HK 8-3  (0-0, 4-0, 4-3)

Klassisk sång snart i trasigt tillstånd

Sverige - Kanda (JVM 26/12, Ejendals Arena)

Diskussionen huruvida nationalsången skall vara kvar eller inte på seriematcherna pågår än. Kan dock inte tänka mig att Svenska Hockeyförbundet har diskuterat detta ämne överhuvudtaget - rätta mig om jag har fel. Någon som har pratat mycket om detta är Niklas Wikegård, och jag håller definitivt med om att nationalsången borde slopas på seriematcherna. Förstå mig rätt; det är inget fel i att köra den, men jag tycker den är lite betydelselös på de "vanliga" matcherna. Och med det menar jag inte att jag inte respekterar Sveriges nationalsång - för det gör jag! Ett motargument lyder: "Ta bort den är som att ta bort dansen runt granen på Julafton". Ja okej, säg mig då - brukar vi dansa runt julgranen sjuttioelva gånger om året?! En annan tycker att sången ger en högtidlig stämning. Sant, men den har mycket mer effekt när den sjungs på speciella matcher, såsom till exempel slutspel.

Just nu tycker jag att vi svenskar börjar sjunga/spela sönder den. Bara jag som känner att nationalsången börjar tappa sitt värde och betydelse? Någon gång kommer barriären spricka, likt den där sommarhiten som spelas om och om igen på radion - förr eller senare kommer vi tröttna på den oavsett om vi vill det eller ej. Nej, jag tycker vi ska vara sparsamma med våran kära nationalsång. Räcker gott och väl att spela den på landskamper och VM egentligen. Vi-mot-dem liksom. Annars skulle en klubbsång vara ett bra alternativ, annan sång men med samma kraft. Det är lite NHL-stuk över det hela rätteligen.

Sedan kan man ju fundera över om dessa diskussioner har någon relevans överhuvudtaget. Vem är ansvarig och kan vi påverka alls om vilket håll vi ska gå åt? Skulle det leda till något? Ingen som vet, men let's face it - alla tycker olika och kommer alltid att göra det. Hoppas ändå att en lösning inte ligger alltför högt över våra huvuden. Detta är något som alla klubbar bör begrunda - om jag får säga mitt.

Over and out!

Förkval: Inför Haninge HF - Borås HC

BHC - HHF
Det gäller att försöka hålla balansen när HC stormar motståndarzonen.

Matchstart klockan 19:00 i Torvalla Ishall.

Absolut sista matchen i förkvalet spelas ikväll på bortais mot Haninge HF. Betydelselös match då Borås HC redan är klara för playoff och Haninge inte har något att spela för, mer än att inte försöka bli sist i tabellen. Vi får dock inte glömma att Borås med all säkerhet vill vinna serien med flaggan i topp hela vägen. Fullt manskap åker upp och på skadelistan är Fredrik Enhörning samt Fredrik Orrsten uppsatta, och Erik Svenningsson frånvarande på grund av en kurs. Att lufta spelarna är vikigt och därför kommer alla fyra femmor att spela. Lite juniorer skulle inte vara fy skam att se. Ikväll spelar inte siffrorna någon jättestor roll - men ser helst att de pekar åt Lejonens håll. 

Sex lag blir fem

IFK Arboga Hockey

Nyheten som glädjer alla division 1-lag som tänker kvala upp till allsvenskan. Arboga väljer att dra sig ur stundande kvalserie på grund av ekonomiska svårigheter. Därav blir det bara ett allsvenskt lag, Huddinge, som får slåss mot fyra lag från division 1 om två platser i allsvenskan. Arbogas nedflyttning misstänktes redan i början på det nya året, men kommunen räddade klubben ifrån konkurs med ett lån på en halv miljon. Då hoppades Arboga på fortsatt spel. Dock fanns det ett krav med lånet, att klubben verkligen var tvungna att få in alla övriga sponsorintäkter som behövdes. Så sent som igår fattades beslutet. Styrelsen ville inte riskera de kostnader som ett kvalspel skulle medföra för klubben, innan man hade klartecken för byggnaden av en hockeyarena av allsvensk klass. Deras arena som inte uppfyllde kraven betydde att klubben inte var garanterad en plats i allsvenskan oavsett resultat i en tänkbar kvalserie. För att då dra en konklusion innebär detta att minst ett division 1-lag tillförsäkras en plats i allsvenskan.

Bättre än Shakespeare i alla fall...

Matchprogrammet
Passar på att göra lite reklam för matchprogrammet nu när jag ändå är igång. Idag köpte jag matchprogrammet för första gången denna säsongen. Gissa om jag blev överraskad att Mikael Hultqvists autograf på sidan tretton var nedskriven. Sedan när började jag få sådan tur? Vilket flyt jag har nu! Hur som helst så var jag alldeles för blyg för att blotta mina förbluffande (?) golfkunskaper inför tusen pers. Haha. Köper du ett program nästa match kanske du har turen att få spela Färgputten, om du inte fegar ur det vill säga!

Vi, eller jag kan konstatera att programmet absolut är värt sina tjugo spänn egentligen. Detta är något som verkar ha underskattats. Låt er inte skrämmas av all reklam, den är nödvändig och kanske till och med är intressant att kolla på för en del, inte vet jag. Laguppställningar, spelarprofiler, dagens matcher, tabellen och en hel del annat ingår. Ungefär fyrtiofyra sidors rolig läsning skulle man väl kunna säga, beroende på vad man själv tycker är roligt.

Vecka 8: Näst längst bak men en toppspelare

Alexander TängAlexander Täng, backen som alltid har bössan laddad med solida skott, helst från blålinjen. I matchen mot Nacka HK i tisdags visade Alexander prov på gedigen vilja att få gummitrissan in där den hör hemma, i motståndarmålet. Han assisterade målgörarna Jonas Nilsson, Mikael Hultqvist och Anders Skördåker. Och för att inte glömma att även ett mål noterades när det var lika många spelare på isen. Blev även vald till matchens bästa spelare, vilket inte alls överraskade. Alexander visade även prov på bra spelsinne, god teknik och stor skicklighet trots sin ringa ålder. 

I bortamatchen mot Nacka i torsdags noterades han för en assist. Dock ingen match jag kan uttala mig om då jag inte befann mig där. I söndagens match mot Kristianstads IK hoppades jag om någon att Alexander skulle vara matchens höjdpunkt. Men trots att det inte blev några poäng ska han ändå inte gå lottlös. Då och då syntes kämparviljan bakom visiret, och han var dessutom nära på att både göra mål samt noteras för assist.

Enligt mig är denna suveräna spelaren en av Sveriges absolut bästa backar, helt tveklöst. En spelare som tänder till emellanåt, och när det väl händer, ja då kan det gå utomordentligt bra! En solklar favorit bland backarna och det ska bli spännande om Alexander fortsätter imponera även i playoff.

Läckert BHC!

Förkval
Borås HC - Kristianstads IK
5-1  (1-0, 2-1, 2-0)
Borås HC - Kristianstads IK
Femte raka segern i förkvalsserien betyder säkrad playoffplats återigen och en mycket behaglig serieseger, när Borås HC denna söndag besegrade Kristianstads IK med fem mål mot ynka ett.

Redan efter drygt fyra minuter in i den första perioden får hemmalaget spela med fem man mot fyra. Christoffer Rosenberg åstadkommer två skott mot mål. När det sedan blir avvaktande utvisning har Borås chansen att spräcka nollan i powerplay, då med sex man mot fyra. Borås kämpar men på något vis lyckas Kristianstad få ut pucken ur egen zon, till hemmalagets besvikelse. Det slarvas något i Borås zon vilket ger motståndarna möjligheten att sätta in en motstöt. Det är hyfsad fart på spelarna och det ges åtskilliga chanser att ta ledningen. Kristianstad har inte alls mycket att sätta emot och två icingpuckar bevisar detta. När ungefär 9:40 har gått av perioden åker pucken ur zon när Borås spelar i powerplay. Lenny Dower lägger beslag på pucken och åker ner till egen zon, runt målet för att sedan intaga motståndarzonen igen med stormfart. Mycket starkt gjort på egen hand. Runt elvaminuterssnåret klingar det till i stolpen bakom Tommi Tervo som är helt skymd. Anders Eriksson låg bakom den fina målchansen. Närmast mål  hade Jari-Pekka Pajula som febrilt försökte stöta in pucken i mål under Tommi Tervo, men olyckligtvis blockerades pucken. Vid tiden 14:50 spelar Kristianstad fem man mot tre, och det i arton sekunder. Trots två man mer på isen lyckades inga farliga målchanser skapas. Anders Eriksson noteras för ytterligare ett stolpskott minuten därefter. Spräcker nollan gör Anders Skördåker som vispar in pucken i mål på ett fantastiskt sätt, assisterad av Fabian Brunnström och Jonas Nilsson, efter tiden 17:29.

I andra perioden visar Kristianstad framfötterna och kvitterar till 1-1 när klockan visar tiden 1:19, tack vare Daniel Hållströms pass till Markku Takala som sätter pucken i mål. Drygt trettio sekunder därefter tar Borås ledningen med 2-1, då Fabian Brunnström passade till Jonas Nilsson vars klubblad tog emot pucken och kunde sedan infria ledningsmålet. Hemmalaget får sedan två utmärkta målchanser runt nio minuter, bland annat när Lennon Eriksson passar till Erik Svenningsson, men som tyvärr missar det öppna målet. Vid ungefärliga 15:30 in i perioden spelar Fabian Brunnström pucken vidare till Jonas Nilsson, som borde satt den, men som istället råka skjuta nästintill spikrakt uppåt. Efter 17:20 utökar Borås ledningen till 3-1 genom Fabian Brunnströms passning till Jari-Pekka Pajula, som sätter pucken bakom Tommi Tervo som inte alls hängde med i sidled. Resultatet 3-1 stod sig perioden ut.

Tredje perioden börjar likt de andra två, hyfsad fart med en gnutta slarv i egen zon. När tre minuter och tio sekunder har gått gör Kristianstad mål, trodde man, men målet dömdes bort då det var spelare i målgården. Endast två minuter därefter infinner sig härliga 4-1 på resultattavlan, stolpe in bakom en skymd målvakt genom Jimmy Lund, assisterad av Christoffer Rosenberg. Jonas Håkansson i Kristianstad crosscheckar Jimmy Lund och åker på ett välförtjänt matchstraff efter tiden 6:49. När bortalaget sedan får en till spelare utvisad får Borås spela med fem man mot tre, och 5-1 målet sitter som spiken i kistan genom Niklas Söderström som snyggt sköt pucken upp i målramen, precis där nätmaskorna börjar ta vid, assisterad av Lenny Dower och Fabian Brunnström. Efter tiden 12:35 begär Kristianstad time-out. Dock kunde inte bortalaget åstadkomma något mål eller några bra chanser överhuvudtaget. 5-1 slutar matchen och bästa spelaren i Kristianstad blev Tommi Tervo och i Borås, Fabian Brunnström.

Kommentar:
Tre jämnbördiga perioder och man får väl tillägga att spelet kunde vara rätt domesticerat ibland. Alla femmor spelade bra och spelarna som slet mest av alla var Lenny Dower, Anders Eriksson och Fabian Brunnström. En helt okej match ändå men ingen seriefinal med en storslagen flagga i toppen. Playoffplatsen är säkrad sedan innan och nu även seriesegern. Tankarna går möjligtvis åt kommande playoff, men först är det bortamatch mot Haninge HF den 28/2.

Signerat,
Louize

Domare: Morgan Claesson
Skotten: 51-21 (18-6, 17-7, 16-8)
Utvisningar: BHC 6x2  KIK 7x2 + 1x5 + 1x20
Publik: 1278

Övriga matcher:
Nacka HK - Haninge HF 7-4  (2-1, 1-1, 4-2)

Förkval: Sakta i backarna Hållström

Inför Borås HC - Kristianstads IK

Matchstart klockan 16:00 i Borås Ishall.

Idag väntar en något så när tuff match mellan serieledarna Borås HC och tabelltvåan Kristianstads IK. Seriefinal med andra ord. Det är nu det avgörs om vilket lag som kommer tilldelas förstaplatsen, och därmed få fördelen att spela på hemmaplan två gånger av tre i playoff. Kanske blir det kamp ända tills sista sekunden återstår av matchen? 

I senaste omgången begav sig Borås till Stockholm för att ta sig an Nacka, vilket gick strålande bra. Trots att man spelade mer i "lugnare" tempo i de två sista perioderna, så kunde Borås ro segern i hamn med siffrorna 3-6. Samma tidpunkt, i samma stad tog Kristianstad en ypperlig seger mot Haninge med resultatet 3-9. Borås och Kristianstad hade därmed säkrat sina playoffplatser, för chansen att Haninge eller Nacka skulle komma ikapp är omöjlig.

Lagkaptenen i Kristianstad, Daniel Hållström, har ett så kallat diarium på nätet där matcherna skrivs ner i sin charm. Inför dagens match tror han på en hårdkokt fight, eller för att citera "årets tuffaste match". Håller med om att KIK är inne på segerstigen och säkert något taggade. Borås å andra sidan har varit på segerstigen rätt så länge. Vinster ger självförtroende och självförtroendet kommer visa sig vid fyratiden idag. Skadeläget är oförändrat sedan sist och Fredrik Enhörning samt Fredrik Orrsten återstår på skadelistan. Jag tror på en tuff match med några outstanding soloåkningar, och till slut är det Borås som drar det längsta strået. Heja HC, och vi ses i hallen! 

Tre välförtjänta nollor, hittills

Pär Åkerström
Pär Åkerström vaktar kassen mot KIK på söndag!

Seger i kvällens match mot Nacka

Förkval
Nacka HK - Borås HC
3-6  (0-1, 1-2, 2-3)

Första perioden:
0-1 (08:33) Joakim Persson (Gustav Gräsberg) PP1

Andra perioden:
0-2 (01:11) Gustav Gräsberg (Anders Eriksson, Lenny Dower) EQ
1-2 (10:07) Johan Hagel (Johannes Rundgren, Mikael Björnberg) EQ
1-3 (16:35) Niklas Söderström (Lenny Dower, Gustav Gräsberg) PP1

Tredje perioden:
1-4 (02:28) Erik Svenningsson (Christoffer Rosenberg, Lennon Eriksson) EQ
2-4 (03:55) Joakim Göransson (Daniel Holmström, Johan Sterner) PP1
2-5 (16:05) Anders Skördåker (Fabian Brunnström, Jonas Nilsson) PP1
3-5 (16:40) Andreas Alnered (Michael Östling) EQ
3-6 (18:37) Fabian Brunnström (Alexander Täng) EQ (Öppet mål)

Kommentar:
Med Martin Spångberg i målet kunde Borås segra ännu en gång mot Nacka, och leder nu tabellen med tolv poäng, tre poäng före tvåan Kristianstad. Kan dock inte uttala mig så mycket om matchen, eftersom jag varken var där eller hade någon annan form av "kontakt". Det sägs att Borås inte spelade på topp i hela matchen, men det godtas väl någorlunda med tanke på vinsten. Nästa match spelas i Borås Ishall söndagen 25/2 klockan 16:00 mot Kristianstads IK. Ses där!

Signerat,
Louize

Domare: Joakim Landén
Skotten: 24-20  (6-6, 7-7, 11-7)
Utvisningar: Nacka 9x2  BHC 8x2
Publik: 97...?

Övriga matcher:
Haninge HF - Kristianstads IK 3-9  (1-1, 0-4, 2-4)

Segerdans i all ära för Borås HC

Förkval
Borås HC - Nacka HK
7-3  (2-0, 3-0, 2-3)
Borås HC - Nacka HK (Förstafemman ute)
I matchen mot Nacka HK denna tisdagskväll slog Borås HC ut bortlaget redan efter första perioden. Andra perioden innehöll enhetlig stil som den första och måldans 2x stod Alexander Täng för. I tredje perioden östes puckarna in i mål från båda planhalvorna men Borås drog längsta stickan, och segrade med siffrorna 7-3.

I första perioden får Borås ett par målchanser innan klockan ens hunnit nå minuten. Det syns att Nacka definitivt är pigga på spel till en början. Borås fick en ypperlig chans att ta ledningen efter ungefär 3:30 då Christoffer Rosenberg passade till Erik Svenningsson som hade öppet mål, men missade. Det är relativt bra fart i matchen och Nackas klubbor är överallt. Tack vare detta låser de Borås spel mycket bra emellanåt. När hemmalaget sedan får spela fem man mot fyra i två minuter, hoppas man på mål. Powerplayet ser dessvärre inte så bra ut. Trots detta och Nackas återtåg för att inta försvarspositionerna försöker Borås om och om igen. Nacka verkar inte alls intresserade av att försöka spela framåt. Efter 13:34 trycker en av hemmalagets spelare in pucken i mål, dock då pucken var blockerad och målet dömdes därför bort. Borås hade problem att träffa målet, då de flesta skotten gick åt sidan eller högt ovanför mål. Nackas känsla för spel var som bortblåst och Pär Åkerström hade absolut ingenting att göra. 16:57 utvisas Nackas Mikael Björnberg för tripping och inte långt därefter skjuter Christoffer Rosenberg in det efterlängtade ledningsmålet i kassen, bakom en skymd Marcus Rauch, assisterad av Jimmy Lund. Borås utökar ledningen till 2-0 när endast sex sekunder återstår av perioden. Jonas Nilsson överrumplar målvakten och sätter pucken i mål, assisterad av Fabian Brunnström och Alexander Täng. Nacka spelar mycket mer defensivt än offensivt för att hålla nere siffrorna.

Andra perioden börjar med två utvisningar för Nacka och Borås får spela med fem man mot tre. Detta tar man vara på och utökar ledningen ytterligare till 3-0. Alexander Täng står för slagskottet från blålinjen och Mikael Hultqvist styr in pucken i mål, där den hör hemma. Tempot är hyfsat bra och chanser kommer från alla håll och kanter, från i princip alla spelare i hemmalaget. Ett elegant mål signerad Lenny Dower dyker upp efter tiden 10:48, assisterad av Björn Gustafsson i numerärt överläge. Ungefär tre minuter därefter är det Alexander Tängs handledsskott från blålinjen som resulterar i ett fantastiskt 5-0 mål i numerärt överläge, och måldansen han bjuder på är lika underhållande som vanligt. Nu äntligen har Borås kommit på fötterna ordentligt.

Tredje perioden börjar inte lika bra. Nacka reducerar till 5-1 genom Michael Östlings dragskott in i mål, det redan efter tiden 1:53, assisterad av Joakim Göransson. Vid ungefärliga åtta minuter får bortalaget spela med fem man mot tre i några sekunder. När Borås är fyra spelare på banan tar Nacka tillfället i akt att sätta mål nummer två bakom Pär Åkerström. Målskyttet står Mikael Björnberg för och han assisterades av Michael Östling samt Andreas Alnered. Borås har slagit av på takten och släpper in Nacka i matchen efter en massa slarvande. Efter tiden 9:54 noteras 6-2 målet, då Alexander Tängs skott mot målvakten resulterade i en retur som Anders Skördåker slår in i öppet mål. När matchuret visar tiden 17:56 gör Nacka sitt tredje mål i matchen, genom Andreas Alnered, assisterad av Johannes Rundgren och Mikael Björnberg. Matchens sista mål görs av Fabian Brunnström som tar emot Jonas Nilssons passning, kommer fri mot Marcus Rauch och 7-3 blir ställningen i matchen. Matchens bästa spelare i Nacka blev lagkaptenen Johannes Rundgren, och i Borås valdes backen Alexander Täng.

Kommentar:
Första och andra perioden är jag nöjd med. Farten är bra och chanserna likaså trots att man missar målet emellanåt. I tredje perioden vet jag inte riktigt vad som händer. Tempot sänks och Borås bjuder in Nacka i matchen. Det var inte helt förvånande att Nacka vann sista perioden med ett måls skillnad. Sällan man ser ett sådant lag som Nacka som bara försvarar sig. Det var lite tråkigt faktiskt. Hur som helst är vinsten viktigast och tre nya poäng har adderats till lagets poängställning. Nästa match spelas borta mot Nacka den 22/2 på torsdag. 

Signerat,
Louize

Domare: Mikael Holm
Skotten: 37-15 (14-1, 11-6, 12-8)
Utvisningar: BHC 8x2  Nacka 12x2 + 1x10
Publik: 1360

Övriga matcher:
Kristianstads IK - Haninge HF 5-3  (1-0, 1-2, 3-1)

Förkval: Inför Borås HC - Nacka HK

Jimmy Lund i i tekningscirkeln (BHC - Haninge)
Riktigt försenad på grund av tidsbrist.

Hinner inte skriva någon kanonbra text då jag har fullt upp. Borås HC möter i alla fall Nacka HK på hemmaplan klockan 19:00 ikväll. Det är nu som matchdagarna rullar på för fulla muggar. Nacka slutade tvåa i Div 1D, fem poäng före Haninge och arton poäng efter Väsby. Bortalaget beskrivs som ett rutinerat lag med lagspelet som främsta styrka. Johannes Rundgren är bästa poängplockaren och noterades för femtioen poäng i grundserien, varav dessa poäng inkluderar arton gjorda mål och trettiotre assist, vilket placerade honom på en andraplats i poängligan.

I senaste omgången vann Borås bortamötet mot Kristianstads IK, vilket betyder två raka vinster hittills. Nacka å andra sidan är raka motsatsen, två förluster står på listan. En ganska tam inledning av Stockholmslaget. Desto större anledning att tända till ikväll för att lyckas skrapa hem någon poäng. Förhoppningsvis är hemmalaget med på noterna och tänker sätta stopp för detta. Full fart från första nedsläpp skulle sitta fint också. Skadeläget är fortfarande oförändrat med Fredrik Enhörning och Fredrik Orrsten på skadelistan. Per Ljusteräng kommer dock att göra några ändringar i kedjorna inför kvällens match. Ett par spelare som knappt fick sätta skridskon i isen mot Kristianstad kommer få mer speltid, vilket är bra. På så sätt får fler spelare känna på hetluften och laget hålls mer iordningställt.

Kan tänka mig att Nacka är rejält sugna på revansch ikväll och det är något som Borås måste se upp med. Dessutom så har Borås börjat förkvalsserien på bästa sätt och ser ingen anledning till att det ska bli en förlust ikväll. Ska bli spännande att se vilka spelare som utmärker sig mest då det varierar något enormt. Hoppas på mer publik än i senaste hemmamatchen. Vet ni vad? Segertåget rullar än! Ses i hallen!

Vecka 7: Strålkastaren riktad mot Lund, tack!

Jimmy LundNågot försenad då det var lite tight om tid i söndags, hoppas ni har överseende med det!

Jimmy Lund är sannerligen i riktigt god form igen. Skadan gjorde honom gott med tanke på vilken comeback han gjorde för ett antal matcher sedan. I matchen mot Haninge HF i onsdags noterades Jimmy för en assist. Tillägg också att han hade ett flertal chanser på mål och kämpade på riktigt bra tillsammans med sina kedjekamrater.

I Kristianstad igår producerade Jimmy på löpande band. Första målet gjordes i andra perioden efter dryga två minuter, och bara fyra minuter därefter noterades tvåan. Även en assist skrevs ner i protokollet. Målchanserna dök upp om vartannat och Jimmy var nära att göra ett hattrick flera gånger. Jimmy var en klar favorit i tredjekedjan och öste på för fullt, ingen slöåkning här inte. Domination i högsta grad.

Helt klart bästa spelaren i båda matcherna. Lund är lite av en favorit hos mig sen förr och jag vet att han kommer bli ännu farligare för motståndarlagen ju längre laget går. För att inte tala om hans läckra dragningar. Läser spelet fruktansvärt bra och kan tyckas vara ofta på rätt plats vid rätt tidpunkt. Lund vill vi absolut se mer av framöver. Bra jobbat! 

Platt fall för KIK, Borås vände och vann

Förkval
Kristianstads IK - Borås HC
2-5  (2-0, 0-3, 0-2)
Kristianstads IK - Borås HC (2-4 målet signerad Anders Skördåker)
Det blev minst sagt mycket nätmaskor idag... och såklart mycket jublande! (Svårfotograferad match för övrigt)

I söndagens match gästade Borås Kristiandstads Ishall för att hämta tre nya poäng. När första perioden var avklarad ledde hemmalaget med 2-0 och många grinade illa. Efter två suveräna perioder kunde dock Boråslaget vända på steken och bringa hem tre poäng med slutresultatet 2-5.

Första perioden börjar bra för Kristianstads del. Relativt bra tempo och skott på mål om vartannat. Ungefär tio minuter in i matchen ramlar pucken in i hemmalagets mål, men sekunden innan detta hittade Erlén olyckligtvis en interference. Kristianstad får spela med fem man mot tre i cirka en minut, men lyckas inte komma till något bra avslut. När Borås är fyra man på plan kommer Jimmy Lund fri mot Peter Johansson i Kristianstadsmålet. Dock studsar pucken på stolpen samt Johanssons ena benskydd. Efter tiden 13:25 klingar det dessvärre i Borås mål tack vare Daniel Granqvist, och 1-0 är ett faktum. Det målet fick Kristianstadsspelarna att få mer fart under rören, då de mer än gärna ville ha övertaget om Borås. Spelarna i Borås får flera chanser mot mål, fast pucken studsar på motståndarnas skridskor och åker ur zon igen. Kristianstad utökar sin ledning till 2-0 vid artonminuterssnåret, genom nyförvärvet Markku Takalas lätta backhand in i mål i numerärt överläge. Borås kan betydligt bättre än vad de visade i första ronden.

I andra perioden börjar Borås komma till skott. Redan efter 2:11 reducerar Borås till 2-1 efter Lennon Erikssons instinktiva pass till Erik Svenningsson som skjuter mot målvakten, och Jimmy Lund rakar in pucken på returen. Endast fyra minuter efter detta kvitterar boråsarna till 2-2 genom Jimmy Lund, assisterad av Lennon Eriksson. Borås spelar betydligt bättre än i första perioden men det slarvas dock emellanåt, vilket öppnar vägen för Kristianstad. Som tur är har Pär Åkerström i målet en bra dag och släpper inte alls många returer ut på de farliga stigarna. Något som är värt att påpeka är att flera snygga uppspel förekom titt som tätt. Glädjen infinner sig riktigt ordentligt när klockan visar 13:54 och tavlan visar siffrorna 2-3. Tredjekedjan är het idag och Lennon Eriksson står för målet, och Jimmy Lund för passningen. Kristianstad hade i princip ingenting att ge i denna perioden, därför står sig 2-3 perioden ut.

Tredje perioden ser lika bra ut som den andra. Borås har flera chanser på lager men kommer inte riktigt till det avslut man hoppats på. Kristianstad försöker komma ikapp utan resultat. När sedan utvisningarna rullar in för hemmalagets del blir de ganska så tillbakapressade. När klockan tickar sig fram till dryga fjorton minuter smyger sig Anders Skördåker upp vid bortre stolpen, Fabian Brunnström serverar passen och Skördåker sätter pucken i mål, och armarna reser sig mot skyn. Kristianstad tar ut sin målvakt när approximativt fyra minuter återstår av perioden. Dock kommer han in igen efter 17:39. Matchens sista mål kommer efter 18:56 då Fabian Brunnström passar till Jonas Nilsson, som spikar fast slutresultatet till 2-5. Fabian Brunnström får efter matchen ta emot priset för matchens bästa spelare i Borås. Nästa match spelas hemma mot Nacka HK den 20/2.

Kommentar:
Det var helt klart värt åtta timmar i bussen för att se denna matchen. Första perioden finns inte så mycket att säga om. Kristianstad fick helt enkelt en bättre start och fler skott på mål vilket resulterade i två välförtjänta mål. De resterande två perioderna reser sig Borås upp och gör en bra match. Fartfyllt med ett flertal fina uppspel och avslut. Jimmy Lund och Lennon Eriksson utnämner jag till matchens bästa spelare. Extra kul med så många boråsare på läktaren med! Uppemot hundra pers skulle jag tippa på. Kommer aldrig glömma spelarnas miner efter matchens slut, speciellt inte Skördåkers glada ansikte. Härligt jobbat grabbar!

Signerat,
Louize

Domare: Björn Erlén
Skotten: 28-19 (14-5, 3-12, 11-2)
Utvisningar: KIK 4x2 BHC 7x2
Publik: 1258

Övriga matcher:
Haninge HF - Nacka HK 3-1  (0-0, 0-1, 3-0)

Förkval: Inför Kristianstads IK - Borås HC

Dags för första bortamatchen i förkvalsserien och Borås HC beger sig söderut för att ta sig an Kristianstads IK. Ett lag som Borås är bekanta med sedan tidigare, men som har förstärkt truppen sedan sist lagen möttes. Kristianstad gick ur grundserien som serietvåa i Div 1F, två poäng före rivalen Tingsryds AIF. Bästa poänggörarna är lagkaptenen Daniel Hållström och backen Daniel Granqvist som noterades för 41 poäng, respektive 37 poäng. Matchstart i Kristianstads Ishall 18/2 klockan 16:00.

I senaste omgången besegrade Borås Stockholmslaget Haninge efter bland annat en första höjdarperiod, vilket resulterade i tre friska poäng och en första plats i tabellen. I samma veva gick Kristianstad ur sin match som segrare mot Nacka med 1-4 på bortaplan. Vad vi vet om Kristianstad sedan tidigare är att de har en tendens att vara tunga, och kan vara riktigt täta bakåt när det väl gäller. Borås är inte helt främmande för detta spel, men de litar på sitt grundspel, och om det skulle behövas så finns det ess att skaka fram ur rockärmen.

Skadeläget i laget är fortfarande intakt, vilket betyder att Fredrik Enhörning och Fredrik Orrsten är borta. Mikael Hultqvist kan komma att få lite mer speltid än senast dock, vilket vore roligt att se.Hur lyder mina tankar om matchen då? Jo, jag tror på en relativt tuff match med tanke på att båda lagen har en målsättning på att ta sig vidare. Vågar säga att Borås spel har ökat markant i passningsspelet och tempomässigt sett, vilket vi fick se i matchen mot Haninge i första perioden. Mycket imponerande och får vi se ett sådant spel mot Kristianstad så är jag helt övertygad om att tre poäng följer med hem. Laget ser dessutom fram emot denna matchen, då det kommer finnas en hel del boråsare på läktaren. Men som sagt, det gäller att inte ta ut något i förskott. Båda lagen har fått bästa tänkbara start och vilket lag som förvaltar detta på bästa sätt återstår att se på söndag.

Väl mött i Kristianstad!

Finns även utlagd på 
borashc.se.

BHC segrar i första omgången mot Haninge

Förkval
Borås HC - Haninge HF
6-0  (2-0, 1-0, 3-0)
Borås HC - Haninge HF (Pajula & Olsson)
Första omgången avklarad. I kvällens match visade Borås HC att man verkligen vill avancera. Hela paketet var riktigt, riktigt bra. Första perioden var matchens höjdpunkt och hemmalaget vann till slut komfortabelt med 6-0. 

Redan efter första nedsläpp rev Borås hunger omkull motståndarlaget. Haninge tar på sig utvisningar och hemmalaget får spela fem man mot tre i femtio sekunder. Något mål lyckades inte trilla in, men närmast hade Alexander Täng varit om inte en av Haninges spelare hade slängt sig framför skottet. Matchens första mål kommer efter dryga sex minuter då Lenny Dower trycker in pucken i mål, assisterad av Niklas Söderström. Ungefär en och en halv minut efter detta får vi se Fabian Brunnström sno pucken av en förvånad Haningespelare, skottet landar vid ytterligare en spelare i bortalaget som nästan gör självmål. Borås har riktigt heta chanser att göra mål på, flera gånger om. Farten är på topp och passningsspelet ser mycket bra ut. Haninge slår nästan bara ifrån sig. 2-0 målet kommer efter elva spelade minuter, då Lennon Eriksson petar in pucken i mål på Erik Svenningssons stolpskott. Borås spelar riktigt, riktigt bra. Inte långt efter 2-0 målet så tar Haninge time-out. Mikael Hultqvist gör sitt första byte i matchen efter sexton minuter av perioden, och får in ett riktigt vasst skott mot mål innan han singlar vidare mot båset.

Andra perioden börjar med något nedsatt fart. Efter fyra minuter trycker Markus Karlsson in pucken i mål bakom Tom Olsson, assisterad av Jimmy Lund. När åtta minuter har gått av perioden får en av Haninges spelare ett friläge, men Pär Åkerström är stabil i målet och räddar skottet. Farten är inte lika hög som i första perioden, men tillräcklig för att trötta ut motståndarna. Tom Olsson i Haningemålet är riktigt duktig och räddar många kanonskott från hemmalaget. Hade det inte varit för honom så hade det utan tvekan trillat in fler mål. Målchanserna staplas på hög från Borås sida och ett stolpskott noteras. Borås kontrollerar spelet fullständigt, men resultatet 3-0 står sig perioden ut.

Tredje perioden börjar ungefär likadant som den andra. Tom Olsson räddar fortfarande ett flertal bra skott. 4-0 målet skrivs inte förrän efter 11:45, då Fabian Brunnström tar sig in på kanten och sätter pucken vid närmsta stolpe, assisterad av Alexander Täng. När sjutton minuter har gått av perioden står det 5-0 på tavlan. Målet är signerad Joakim Persson som åkte runt kassen, vände och satte nätmaskorna i rörelse med ett snabbt skott, assisterad av Erik Svenningsson och Björn Gustafsson. Matchens sista mål kommer fyrtiofyra sekunder därefter då Jari-Pekka Pajula efter ett kort andrum skjuter in pucken snyggt i mål, efter Alexander Tängs hyfsade så kallade crosspass. Haninge fortsätter att slå ifrån sig så antingen tröttade hemmalaget ut dem eller så ville de helt enkelt inte spela. Slutresultatet skrivs till 6-0. Matchens bästa spelare blev inte helt oväntat Tom Olsson i Haninge, och i Borås valdes Pär Åkerström som höll nollan ännu en gång. Nästa match spelas på söndag 18/2 mot Kristianstad på bortaplan.

Kommentar:
Har inget annat att säga än att detta såg riktigt bra ut. Både spelet, farten och ja, hela rubbet i princip. Första perioden kan väl ingen vara missnöjd med. De resterande två var det inte lika högt tempo i, men inte ska vi klaga. Känns riktigt bra att vi vann första matchen. Fanns många spelare i laget som verkligen satte ribban på en högre nivå än vanligt, utomordentligt kul att se. Ser redan fram emot nästa match. Har du inte anmält dig till bussresan än, så föreslår jag att du gör det snarast möjligt. Kolla in länken för mer information -> 
Bussresa till Kristianstad.

Signerat,
Louize

Domare:
Jan Byhlin
Skotten: 40-14 (14-4, 15-6, 11-4)
Utvisningar: BHC 3x2  Haninge 7x2
Publik: 1363

Övriga matcher:

Nacka HK - Kristianstads IK 1-4  (0-0, 0-0, 1-4)

Förkval: Inför Borås HC - Haninge HF

Då är det äntligen dags! Borås HC möter Haninge hemma i första omgången i Borås Ishall klockan 19:00 ikväll. Vad vi vet om bortalaget är att de slutade på en tredjeplats i serie D. Bästa poängplockare är lagkaptenen Henrik Nilsson som producerade arton mål och femton assist, vilket resulterade i trettiotre poäng på tjugoåtta spelade matcher.

Skadelistan ser mycket glesare ut än tidigare. Borås saknar nu endast Fredrik Enhörning (långtidsskadad) och Fredrik Orrsten. Det sistnämnda namnet hoppas vi verkligen att vi får se igen denna säsongen, men med tanke på Orrstens tillstånd så får det ta den tid det tar. Lennon Eriksson och Mikael Hultqvist är då tillbaka i laget igen. Hultqvist kommer dock att börja matchen på bänken.

Mina tankar kring denna matchen är inte storslagna. Jag vet i princip ingenting om Haninge mer än det jag har hört från andra. Ungt lag och stramt försvarsspel. Det sägs att Stockholmslagen inte alls ska vara bra, då undrar jag vad det begrundas på. Jag köper inte det alls. Tror båda lagen kommer ge allt redan i första matchen, då vinst i första omgången är väldigt viktig om man vill få ett försprång. Resultatet då? Ja, mina drömmar går ju inte att lita på, det vet vi sen förr. Så 8-3 blir det inte, men jag tror att Borås ror hem segern ikväll. Har på känn att denna matchen kommer bli förträffligt bra. Hoppas att boråsarna hittar till hallen också. Spelarna är taggade till tusen, är Du det också? Jag vet att jag är det i alla fall. Vi ses i hallen!

Notis: Borås Tidning ska ha en extra eloge för deras arbete nu till kvalet. Jag är imponerad!

Det är absolut värt det!

Senast ändrad: måndag 12 februari 19:55
Pengar. Nya biljettpriser. Borås HC. Snåla boråsare.

De nya biljettpriserna till kvalmatcherna har varit ett relativt stort diskussionsämne den senaste tiden. Granskar man diskussionerna ännu närmare visar det att majoriteten har en negativ inställning till prishöjningen. Mest för att dessa samtal framhåller en viss fråga: "Kommer detta konceptet att locka mer folk till ishallen?" Svaret från majoriteten blir ett rigoröst nej. Aldrig att man betalar trettio pix mer för att se exempelvis Nacka eller Haninge liksom. Korkat resonemang skulle jag vilja säga. Vem har sagt att dessa lag ska vara sämre än BHC? Rykten? Egna erfarenheter sen förr? Kanske lagen har varit mediokra innan, men som alla vet brukar lagen tända till lite extra i kvalet. Även om lagen kan till synes se sämre ut så kan de också slå hårt underifrån, helt oväntat. Ta inte ut något i förskott. 

Förstå mig inte fel, jag tycker inte priserna är speciellt billiga heller. Men det är fel att säga att priserna på biljetterna ska styra boråsarnas intresse för ishockey. I konkret syfte är prishöjningen bra även om dessa priser i längden käkar upp min plånbok ganska fort personligen, om man dessutom åker på bortamatcherna också. Oavsett det så kommer det fortfarande vara värt varenda öre. Mitt resonemang är att detta ändå är ett "once in a lifetime" egentligen. Sedan handlar det väl mycket om hur stort hjärta man har för laget, om man ens har något alls. Visa vad Ni går för nu!

Kan garantera er om att ni verkligen kommer missa något om ni inte kommer till ishallen. Ingen match är den andra lik. Dessutom så tjänar det ingenting på att vara negativ. Folk kommer. Punkt.

Vigt är vikten av något helt annat

"Vikt sitt liv" - Det var en väldigt intressant och ny formulering. I grön text också för extra visibel observation. Väldigt nöjsamt att reta BT, men övrigt sett var intervjun reko. Dock hade jag hellre sett att andra frågor hade tagits upp, men ni får ett plus ändå för erat engagemang.

Det var tänkt att jag skulle befinna mig i ishallen dessa dagar innan kvalet drar igång på onsdag, för att hämta inspiration till mitt idéfattiga hjärnkontor. Istället blev jag ruggigt krasslig igår kväll och får därför ställa in mina planer, likt förbannat. Trots det har jag redan en sak på G, och förhoppningsvis blir den genomförd och publicerad på bloggen innan onsdag söndag.

Sen har jag fått en del mail om senaste matchen mot Tranås. Angående en massa blixtar från en kamera på sittplats. Ni trodde att det var jag, men det kan jag garantera er om att det inte var. För det första så använder jag inte ens blixt när jag fotar (därav en del suddiga bilder), och för det andra så befinner jag mig alltid på ståplats, snett nedanför klacken vid ett tjusigt räcke.

Något utöver det vanliga

Hjärtat flög upp i halsgropen när jag läste det senaste inlägget i spelarbloggen nyss.
Haha. Oj, riktigt kul var det att se ens namn där i alla fall. Tack Stille, det förgyllde
min dag bland alla sjukt tråkiga tentor!

Spelprogram

Onsdag 14/2 Borås HC - Haninge HF

Söndag 18/2 Kristianstads IK - Borås HC

Tisdag 20/2 Borås HC - Nacka HK

Torsdag 22/2 Nacka HK - Borås HC

Söndag 25/2 Borås HC - Kristianstads IK 

Onsdag 28/2 Haninge HF - Borås HC

De två främsta lagen från respektive Alletta går vidare till ett Play Off i bäst av tre matcher. Segrarna i detta Play off går vidare till Kvalserien till HockeyAllsvenskan 2007/2008. Denna kvalserie innehåller förutom vinnade lag i Play Off lag 15 och 16 från HockeyAllsvenskan.

Gruppindelning till förkvalet

Gruppindelning till förkvalet
Redan igår kväll fick vi reda på gruppindelningarna och denna indelningen ser väldigt lovande ut vill jag påstå. Borås HC hamnade i samma grupp som serietvåorna Nacka HK och Kristianstads IK, samt serietrean Haninge HF. Jag är helnöjd. Kul att möta lag som knappast värvat några spelare. Enda nackdelen är att det blir riktigt långa bortaresor då Nacka och Haninge ligger i Stockholmsområdet. Jag som hade hoppats kunna närvara på i princip alla bortamatcher, men det ser inte speciellt ljust ut. Spelprogrammet kommer fastställas under dagen.

Avståndstabell:
Nacka: 411 km
Haninge: ca 422 km
Kristianstad: ca 310 km

Resultatet i grundserien

Resultat
Gôtt mos!

Vecka 5: Gräsberg börjar hetta till

Gustav GräsbergNy kategori som ni ser. Här kommer det presenteras en spelare varje spelvecka som har presterat bäst, utvecklats mest eller något annat liknande.


Först ut denna vecka är Gustav Gräsberg. Gustav som i matchen mot Grums IK i onsdags noterades för två assist och ett mål. Killen har verkligen börjat tända till nu. 

I serieavslutningen mot Tranås AIF idag syntes det på långa vägar hur Gustav verkligen har hittat formen. Han var inte långt ifrån att ytterligare noteras för ett par assister och ett till mål. Stark i närkamperna har han också blivit och farten har ökats något betydligt. Han har börjat ta för sig mycket mer än de senaste gångerna vi har sett honom spela. Gustav är en spelare som jag tror kan bli riktigt bra i kvalet då toppformen börjar visa sig lite smått.

Siktet ser med ganska hög sannolikhet inställt på seger och spel i allsvenskan igen.

Simpel seger mot TAIF

Borås HC - Tranås AIF
4-1  (2-0, 1-1, 1-0)
Borås HC - Tranås AIF
Seriesegern var redan fixad men mot Tranås ville hemmalaget visa vilka som verkligen vunnit serien. Borås HC gör en bra första och tredje period och siffrorna 4-1 räckte till en välförtjänt hemmaseger, och det bådar gott inför stundande kval.

I första perioden slår Tranås ifrån sig pucken en hel del och ger Borås möjligheten att utnyttja detta. Första man att ta vara på detta tillfälle är Fabian Brunnström, som passar bak till Jimmy Lund som i sin tur sätter pucken i mål efter tiden 7:42. Spelet blir ganska tanigt framåt tiominuterssnåret och trots att Borås är en man mer på isen lyckas Tranås pressa hemmalaget. Efter 15:12 utökar Borås ledningen genom Niklas Söderström som slår in pucken i mål vid bortre stolpen, tack vare Erik Svenningssons distinkta pass. Det verkade som om Tranås inte ville spela någon hockey alls i första ronden.

I andra perioden kommer en tidig reducering av Tranås. Pucken studsar konstigt på sargen och Pär Åkerström är inte alls med på noterna, 2-1 efter 3:39. Målet gjordes av Jonas Vesterlund, assisterad av Jonas Lund och Anton Patriksson. Nu är spelet helt omvänt, Tranås är det laget som presterar bäst och Borås slår ifrån sig mer. Tranås var sedan närmast mål med ett stolpskott som tur nog inte gick in. När klockan passerat fjorton minuter spelar lagen med fyra man mot fyra, och Borås pressar på rejält. Spelet ser absolut mycket intensivare ut i slutminuterna. När tiden 18:59 yppar sig på tavlan ökar Borås ledningen till 3-1 genom Jimmy Lunds mål där pucken flög som en magnet in i nätmaskorna, assisterad av Joakim Persson och Lenny Dower.

Tredje perioden börjar betydligt bättre och är snarlik den första. Niklas Söderström är på bra spelhumör och är riktigt nära på att få göra mål, då det skarpa skottet tog i ribban nära krysset. 4-1 målet noteras efter tiden 10:55 genom Erik Svenningsson med hjälp av Anders Erikssons snygga passning från sarghörnet. Vid en närmare titt på isen i BHC:s zon så ser man att den knappt är uppåkt. Ett tag såg det ut att bli en ytterligare målökning då hemmalaget spelade sex man mot fem när det var avvaktande utvisning, men icke. Sista chansen fick Anders Skördåker att försöka utöka segern. Med en backhand lyckades han få in pucken i mål bara hundradelen efter slutsignalen, så det blev tyvärr inget mål. 4-1 slutade matchen och matchens bästa lirare blev BHC-bekanten Jim Ivars i Tranås och i BHC blev det Erik Svenningsson. Nu stundar kval och första matchen spelas onsdagen den 14 februari.

Kommentar:
Första och tredje perioden var klart bäst, då andra perioden inte var något att hurra för. Finns en hel del spelare som redan nu har börjat visa formen, vilket är härligt att se. Jonas Nilsson var ej med så Jimmy Lund fick ta hans plats i förstakedjan. Det förekom ett antal heta målchanser från både höger och vänster. Detta ser bra ut trots att motivationen kanske inte direkt var på topp i dagens match. Nu så är det uppehåll tills kvalet sätter igång och lottningen om grupperna kommer ske ikväll om jag inte minns fel, och spelprogrammet kommer ske imorgon. Vi ses i kvalet!    

Signerat,
Louize

Domare: Björn Erlén
Skotten: 36-8 (14-3, 11-4, 11-1)
Utvisningar: BHC 3x2 TAIF 10x2
Publik: 683

Övriga matcher:
Mariestad BoIS - Motala AIF 5-2  (0-0, 3-1, 2-1)
Kungälvs IK - Skåre BK 5-6  (0-2, 1-3, 4-0, 0-1)
Sunne IK - Skövde IK 1-4  (0-1, 0-2, 1-1)
Grums IK - IFK Kumla 1-5  (1-2, 0-1, 0-2)

Henrik Tojkander
Gammal BHC-keeper var på besök i Borås Ishall.

Inför Borås HC - Tranås AIF

Söndagen den 4/2 spelas grundseriens sista match mot serietrean Tranås AIF i Borås Ishall klockan 16:00. I senaste omgången vann Tranås över Mariestad med 5-1 och Borås säkrade seriesegern med siffrorna 2-3 borta mot Kumla. Dags att visa Boråspubliken vilka som är seriesegrare och därmed tvåla till TAIF.

Citerar Anders Eriksson:
-"Vi vill avsluta serien bra och visa hemmapubliken hur bra vi är".

Tror allt att Borås tänker bjuda på en bra match mot Tranås med fart och en hel del målskott. Det är nu vi behöver publiken som stöd för kommande kvalmatcher. Vad gäller skadeläget är Fredrik Enhörning, Mikael Hultqvist, Fredrik Orrsten och Lennon Eriksson borta. Borås har tre segrar mot Tranås sen tidigare, varav två borta och en hemma. En fjärde vinst skulle allt sitta fint.

Optimist, oh ja! Har ingen som helst anledning till att tvivla på killarna. Detta fixar dem galant.
Låt oss jubla en gång för alla för vårat lag som står som seriesegrare!
Serieseger 06/07, Gôtt mos!
 

Kvallagens senaste värvningar

*Med reservation för eventuella ändringar*

Update: Med telefonen som närmsta vapen lyckades jag fylla i kvarstående spelare i de lag som jag ej hade några uppgifter om.


Serie A

- Piteå HC:

Tobias Nilsson, 28-årig forward som ursprungligen är från Skellefteå men spelade senast i Tegs IK. Har även spelat matcher med Clemensnäs HC, Hästen Hockey och med franska laget Montpellier, samt Tranås. Denna säsongen har Nilsson gjort fem mål och 16 assist på 20 matcher.

Tomas Olofsson, 24-årig forward från Malmberget som spelat i Tegs SK denna säsongen. Han har gjort hela 29 mål på 26 matcher och är målfarligast i Sverige tillsammans med BHC-spelaren Fabian Brunnström, som är de enda spelarna som snittar mer än ett mål per match. Piteå hoppas på att Olofsson kommer bli den allbekantliga målskytten som laget saknat de senaste säsongerna.
 
Pierre Berggren, 23-årig skridskoskicklig forward som har spenderat halva säsongen i norska Trondheim, men då klubben hamnade i en ekonomisk kris valde han att bryta kontraktet. Förra säsongen han spelade för Piteå stod han för 19 mål och 17 assist under säsongen inklusive kvalmatcherna inräknade. Berggren har även spelat i elitserien för Luleå säsongerna 02/03 och 03/04.

Tobias Renlund, 23-årig center som har spelat fyra allsvenska säsonger med Bodens IK, samt Sundsvall och Björklöven. Beskrivs som en skridskostark och en ganska teknisk spelare. Spelade för Tegs SK i vintras och var en flitig poängplockare. Han representerade även Björklöven där han noterades för en assistpoäng på fyra matcher.

David Rautio, 21-årig målvakt som är utlånad från Luleå. Han har hunnit spela 18 matcher med allsvenska Bofors denna säsongen, med en räddningsprocent på 87,6%. Rautio har spelat 15 matcher för elitserielaget Luleå, två matcher med U19-landslaget och nio med U20-landslaget. Målvakten har ryckt in tidigare för Piteå, bland annat i kvalet förra säsongen.

Patrik Bäärnhielm, 23-årig back med meriter från Luleå i elitserien, Boden och Växjö i allsvenskan. Beskrivs som en ganska fysisk och stark back med välartade defensiva och offensiva kvalitéer. Har ett riktigt bra skott och är väldigt effektiv i powerplay. Bäärnhielm har denna säsongen spelat för Växjö Lakers, Asplövens HC, finska Jukurit och nu hamnat i Piteå.


- Team Kiruna IF:
Inga värvningar.


Serie B

- Östersund/Brunflo IF:

Nils Bergström
, 21-årig center som senast spelade i Kristianstad. Har tidigare spelat i allsvenska Skellefteå, Clemensnäs HC och Brunflo.


- AIK-Hockey Härnösand:

Kirill Kolpakov
, 24-årig back från Estland som senast spelade i Tyringe. Har tidigare spelat i bland annat lettiska laget HK Riga, HK Brest i Vitryssland och Svegs IK.

Deniss Konosev, 23-årig forward också från Estland som även han spelat i Tyringe. Har tidigare spelat i SKA St. Petersburg i Ryssland, Kohtla-Järve och Viru Sputnik i Estland, samt Svegs IK.



Serie C

- Örebro Vipers:

Nikos Tselios, 28-årig NHL-meriterad back direkt från Chicago Hounds (UHL) till Örebro. Amerikanen har spelat två NHL-matcher och 259 AHL-matcher under hela sin karriär. Har spelat i bland annat NHL-laget Carolina Hurricanes, finska KalPa och Färjestads BK i elitserien. Beskrivs som en stor och kraftfull defensiv back.

Mikael Holmqvist, 30-årig center som spelade i Arboga förra säsongen. Har spelat i lag som Hofors, Gävle och Surahammars IF, samt sju allsvenska säsonger med Arboga.

Jonas Finn-Olsson, 35-årig center som kommer närmast från Kungsörs IK i division 2. Jonas har spelat 180 elitseriematcher varav de är fördelade i Leksand, Västerås IK och Djurgården. Har även spelat för Västerås när de åkte ner till allsvenskan, samt Arboga. Beskrivs som en spelare med mycket vilja.

Topi Lehtonen, 27-årig back som senast spelade i Herlev i Danmark. Beskrivs som en konstruktiv och offensiv skicklig back, med passningsspelet och skridskoåkningen som hans främsta styrkor. Lehtonen har spelat 341 matcher i Finlands högsta serie SM-liiga.

Kristian Gahn, 34-årig center som spelade sju matcher för Örebro i höstas, men lämnade sedan klubben för spel i Schweiz för Olten. Där blev det 13 mål och 25 assist på 31 matcher. Gahn har spelat för AIK, MODO, Södertälje och Timrå i elitserien tidigare.

Joachim Leijon, 27-årig center som nyss spelat i Arboga. Leijon hann göra 15 poäng på 39 matcher. Han har spelat i allsvenskan med Tranås, Västerås och Arboga.

Mattias Andersson, 27-årig målvakt som blev Örebros nionde nyförvärv denna säsongen. Har tidigare spelat i bland annat allsvenska Nyköping där han var ordinarie målvakt, och nio matcher med Djurgården i elitserien. Mattias kommer agera back up åt Joel Davis och Jens Lodén. 


- Enköpings SK HC:

Erik Hansén
, 21-årig back som senast spelade i Uppsala Hockey. Har tidigare spelat för bland annat Almtuna i allsvenskan och Tierp i division 1. Beskrivs som en stor och smart defensiv back. Hansén har bra spelsinne och har en bra skridskoåkning, samt ett väldigt hårt skott.

Andreas Lindqvist
, 18-årig back som kommer närmast från Västerås J20. Beskrivs som en storväxt och tung back. Spelar mycket offensivt och är riktigt spelskicklig trots sin ringa ålder. Utrustad med ett riktigt vasst skott som fungerar väldigt bra i powerplay. Lindqvist är också stark och rejäl i närkamperna.

Stefan Sjögren
, 25-årig back som spelat i Haninge tidigare denna säsong. Har bland annat spelat för Huddinge, Bodens IK, Bofors och Nyköping i allsvenskan, samt Pensacola Ice Pilots i ECHL.

Pontus Josefsson
, 18-årig forward som senast spelade i allsvenska Almtuna. Enköping blir hans första klubb att spela för i division 1.


- Borlänge HF:

Mattias Ritola, 19-årig forward som lånats ut till Borlänge från Leksand säsongen ut. Beskrivs som en mycket teknisk och skicklig spelare. En tvåvägsforward som har fin puckkontroll. Har bra spelsinne och har potential att bli en högproducerande spelare. Är ibland ineffektiv och bränner en del goda målchanser. Ritola har spelat för Leksand både i elitserien och i allsvenskan. Har även blivit draftad av Detroit.

Daniel Eklund, 19-årig center som nyss spelat i Falu IF och Linden Hockey. Son till före detta NHL- och elitseriespelaren Per-Erik Eklund. Daniel har spelat i Leksand under hela sin karriär förutom denna säsongen. 


Serie D

- Väsby IK HK:

Erik Eklund, 32-årig målvakt som senast spelade i division 2-laget Ormsta. Har tidigare spelat för Väsby, Järfälla och Sollentuna. Kommer agera tredjemålvakt. 

Sebastian Löckert, 20-årig back direkt från allsvenska AIK.

Stefan Eriksson, 22-årig center som nyss spelat för allsvenska Oskarshamn. Har tidigare spelat för Väsby sen tidigare och Södertälje J20.


- Nacka HK:


Viktor Tuurala, 18-årig målvakt närmast från Hammarby J20. Kommer agera back up åt Johan Ericsson och Marcus Rauch.

Joakim Göransson, 18-årig forward som senast spelade i Huddinge J20 samt för A-laget i allsvenskan. Har tidigare spelat för Värmdö HC i division 1.


- Haninge HF:

David Berglund
, 23-årig back som senast spelade i det belgiska laget White Caps. Har tidigare spelat i klubbar som Älvsby, Hudiksvall HC och HK Kings.



Serie E

- Borås HC:

Gustav Gräsberg, 23-årig center som värvades den 12 januari från krisdrabbade Jonstorp. Tidigare spelat i allsvenska Mora, Hammarby, Halmstad Hammers, Bofors och Nyköping. Precis som med alla klubbyten tar det ett tag innan man anpassar sig. Gustav har har hållt låg profil men nu det sista har fem assist gjorts och ett mål har noterats.


- Skövde IK:

Niklas Ljunggren, 23-årig back som senast spelade i Mariestad, men efter att klubben fick ekonomiska problem så återvände Niklas till moderklubben Skövde. Beskrivs som en spelare som ger allt på isen och inte ger upp i första taget. Sägs även att han har utvecklats mycket angående det offensiva spelet. Har spelat i Skövde när de bland annat låg i allsvenskan, samt i Halmstad Hammers. Spelar utan ersättning.
 
Lars Trygg, 29-årig forward som även han spelade i Mariestad innan, samt är en Skövdebekant. För Mariestad har han gjort 99 mål och 89 assist på 151 matcher. Beskrivs som en oberäknelig spelare som är duktig på att sätta puckarna i mål och spela powerplay. Trygg spelar också utan ersättning. 


- Tranås AIF:

Robin Westerlund, 21-årig forward som kommer närmast från Tingsryds AIF, men eftersom han fick för lite speltid valde han att komma tillbaka till Tranås. Har tidigare spelat för Djurgårdens juniorlag och Boro/Vetlanda i division 2.



Serie F

- IF Troja/Ljungby:

Marcus Eriksson, 21-årig center som senast denna säsongen spelade i allsvenska Almtuna, Hästen Hockey och nu hamnat i Troja. Beskrivs som en småkaxig spelare med mycket god teknik. Marcus är en duktig tekare och har god målkänsla.


- Kristianstads IK:

Markku Takala, 34-årig center som kommer närmast från Sparta Sarpsborg i norska elitserien. Takala har spelat för bland annat Blues och Lukko i SM-Liiga, samt Olofströms IK. Denna värvningen blev möjlig tack vare KIK:s sponsorer.

Mathias Sjöberg, 18-årig back som senast spelade i Tyringe. Beskrivs som en rörlig spelare som har ett bra skott från blålinjen. Spelar oftast rätt så offensivt, men har dock brister i det defensiva spelet samt i positionspelet. 


- Tingsryds AIF:

Olof Svensson, 24-årig forward som senast spelade i allsvenska Nyköping. Denna säsongen har han hunnit representera Tingsryd i fyra matcher och redan gjort två mål och en assist. Innan Olof kom till Nyköping snittade han en poäng per match och gjorde stora mängder av mål med sitt vassa skott. Beskrivs som en spelare med grym kämparglöd.


- Kommentar:
På pappret kan man tro att Piteå och Örebro är de lag som är absolut starkast. Samtidigt är det ett tecken på att man ej har förtroende för laget när man värvar i mångfald, oavsett hur ojämn serien har varit för lagen. Vad jag har hört så satsar Örebro redan nu på att avancera till elitserien. Kanske deras värvningsinsatser skedde i ren desperation? Enligt min mening så kan ett dussintals spelare värvas till ett lag utan att det ens höjer lagets kapacitet, medan en eller två klasspelare kan höja laget en hel del. Varför? För att många nya spelare skapar oro i laget. Det är mycket som ska klaffa och flera spelare måste anpassa sig ganska fort. Mycket kan gå fel. Flera lag kör med samma gäng även i kvalet, och jag vill tro att dessa lag har en fördel. Alla spelare kan varandra utan och innan. För man är väl ett lag, eller hur?

Seriesegern är säkrad!

Kvällens match var nog tuffare än väntat. Vi vet att Kumla kan vara riktigt svårspelade ibland, inte minst på hemmaplan. De har gett bland annat Skövde och Mariestad riktigt tufft motstånd. Inför dagens match var Jimmy Lund, Linus Lindgren, Erik Svenningsson och Lenny Dower tillbaka från sin lilla visit hos frånvarolistan. Martin Spångberg stod mellan stolparna. Det såg riktigt tungt ut när siffrorna mer eller mindre hängde på en tråd, men man tog vara på Kumlas utvisningsminuter och kunde sätta några baljor. Kumla tog ut målvakten Jimmy Carlsson när trettio sekunder återstod av matchen, men lycktligtvis blev det ingen kvittering för deras del. Slutresultatet är väl inget att hurra för siffermässigt sett, men det berodde troligtvis mycket på att motivationen ej var på topp.

Men tre mål räckte för en seger. Haha! Mumma! STORT grattis till seriesegern grabbar! Grundseriens sista match spelas på söndag 4/2 hemma mot Tranås AIF. Ses där!

Signerat,
Louize

IFK Kumla - Borås HC
2-3  (2-1, 0-1,0-1)

Första perioden:
1-0 (00:44) Andreas Udd (Daniel Andersson) EQ
1-1 (10:54) Anders Eriksson (Lenny Dower, Anders Skördåker) EQ
2-1 (18:04) Andreas Udd (Mikael Andersell) PP2

Andra perioden:
2-2 (14:13) Anders Eriksson (Niklas Söderström) PP1

Tredje perioden:
2-3 (10:13) Jonas Nilsson (Jari-Pekka Pajula) PP1

Domare: Mikael Sjökvist
Skotten: 27-30 (11-5, 10-11, 6-14)
Utvisningar: Kumla 13x2 + 1x10  BHC 12x2
Publik: 185

Övriga matcher:
Skåre BK - Sunne IK 3-2  (1-0, 1-2, 1-0)
Motala AIF - Kungälvs IK 3-6  (2-1, 1-3, 0-2)
Tranås AIF - Mariestad BoIS 5-1  (2-0, 1-1, 2-0)
Skövde IK - Grums IK 6-4  (2-1, 0-3, 4-0)

Notis: En annan sak måste jag påpeka. Troja slog Jonstorp med 18-1. Haha, tjena!

Inför IFK Kumla - Borås HC

Har en otrolig huvudvärk så jag får tyvärr skippa detta.

Borås möter i alla fall Kumla i MOAB-hallen klockan 19:00 ikväll.
Mitt tips: Tre pinnar följer med hem och seriesegern blir säkrad.

Flegmatiskt eller något annat fåraktigt.

Tjohej. Nä, trenden har visst vänt. Nu är det jag som är riktigt seg och resten ligger steget före :(
Inget som man kan skylla på en förkylning direkt sådär på rak arm. Det är en besvikelse, men jag rycker upp mig snart! Hur som helst så kommer "inför matchen" att publiceras imorgon och även en sammanställning av Div 1-lagens värvningar till kvalet.

Bättre sent än aldrig.

Ingen förstärkning, men goda nyheter trots allt

Det blev inga nyförvärv alls för klubben, trots att man hade fått kroken på två amerikaner. Trodde man. Båda spelarna drog sig ur och ingenting mer hände. Ett starkt beslut ändå tycker jag att man inte värvade något i sista sekunden. Men inte ska vi misströsta för det. Ett glädjebesked fick vi se i tidningen idag; Fredrik Orrsten är helt frisk från infektionen och kan nu börja träna igen, och Mikael Hultqvist ska ta bort sitt gips. Två viktiga spelare att ha med i kvalet. Orrsten med sina vassa skott som kan komma att avgöra i stundande kval, och Hultqvist med sin gigantiska kämparglöd.

Per Ljusteräng har förtroende för laget, jag har också förtroende och jag hoppas att Boråspubliken har det med.

31/1 - Vinnare trots åtta saknade spelare

Haft tekniska problem återigen.

Jag gillar inte att skriva om matcherna man ej har sett live. Det är inte lika kul. Men hur som helst så tog Borås hem ännu en seger med siffrorna 3-8 på bortaplan mot Grums. Trots att en hel del spelare var borta så klarade man detta galant. Alexander Täng fick äran att sätta BHC:s 200:e mål i serien, riktigt roligt. Dock så var väl utvisningarna på tok för många. Nej, idag är det första gången som jag inte alls har lust att sammanfatta något från matchen. Riktigt trist. Besök hemsidan för tydligare och mer detaljerad information istället vettja. Nästa match spelas på fredag den 2/2 på bortaplan mot IFK Kumla.

Signerat,
Louize

Grums IK - Borås HC
3-8  (3-3, 0-3, 0-2)

Första perioden:
0-1 (03:23) Anders Eriksson (Jonas Nilsson, Gustav Gräsberg) PP1
1-1 (05:48) Rickard Rehnberg (Johan Englund, Ronnie Boström) PP1
1-2 (08:17) Jonas Nilsson (Anders Skördåker, Fabian Brunnström) PP1
2-2 (11:02) Ronnie Boström (Johan Englund, Andreas Sjöberg) EQ
2-3 (16:25) Fabian Brunnström (Jari-Pekka Pajula, Jonas Nilsson) PP1
3-3 (17:22) Rickard Rehnberg EQ

Andra perioden:
3-4 (02:51) Alexander Täng (Calle Ericsson-Waldeborn, David Borkenhagen) EQ
3-5 (03:22) Jari-Pekka Pajula (Fabian Brunnström, Jonas Nilsson) EQ
3-6 (10:37) Erik Svenningsson (Anders Eriksson, Gustav Gräsberg) EQ

Tredje Perioden:
3-7 (03:35) Anders Eriksson (Erik Svenningsson, Niklas Söderström) EQ
3-8 (17:44) Gustav Gräsberg (Alexander Täng) EQ

Domare: Tobias Suomela
Skotten: 21-35 (9-11, 6-13, 6-11)
Utvisningar: GIK 8x2  BHC 10x2 + 1x10 +1x20
Publik: 301 (Verkar vara standardsiffran när man har noll koll på publikantalet)

Övriga matcher:
Mariestad BoIS - IFK Kumla 1-3  (1-0, 0-1, 0-2)
Kungälvs IK - Tranås AIF 0-6  (0-2, 0-2, 0-2)
Sunne IK - Motala AIF 1-1  (0-1, 1-0, 0-0, 0-0)
Skövde IK - Skåre BK 8-3  (2-2, 4-1, 2-0)




RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar