Hear me out

Spar på hjärncellerna imorgon, folket!
Att däcka på läktaren eller visa upp ett idiotiskt beteende går aldrig hem.

Ses i Nobelhallen!

BHC övermannade Leksand

Allsvenskan
Borås HC - Leksands IF
5-3 (1-1, 3-1, 1-1)

Vad skriver man efter en sådan här skräll? Jag har inte ord nog att beskriva matchen, även om det finns tonvis med saker att ta upp.
Jag var hypernervös, hypernervös, HYPERNERVÖS... Vet inte om jag älskar eller hatar att ha så mycket spänning i en och samma match såhär mot slutet. Det gjorde mig illamående. Den gigantiska lättnaden kom dock i samma sekund som Lenny Dower satte trissan, och avgörande 5-3, i öppen kasse. Helt j***a underbart!

Nyköping slog dessutom Bofors med 5-1...!
För att sno den sista PO-platsen krävs det att HC vinner resterande matcher (ingen risktagning här inte!).

Nu är det bortamatch mot Bofors på fredag... Förbanna de som sitter hemma den kvällen! Finns ingen chans i världen att jag skulle missa den matchen - skulle gå hela vägen om jag var tvungen!

VÅGA SLÅ FÖLJE, BORÅSARE!

Hemmalagen kammade noll

IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks 4-5 (1-1, 3-1, 0-3)

Bofors IK - Växjö Lakers 0-3 (0-0, 0-0, 0-3)


Nu blir det spännande...

It ain't over until the fat lady sings

Tiden har varit knapp de senaste dagarna pga. av en herrans massa studier, och jag har därför inte hunnit med bloggen överhuvudtaget.
Hur som helst; 5 poäng på tre matcher vet jag inte riktigt hur jag ska se på. Mot Sundsvall tycker jag att man borde vunnit och tagit AIK-matchen till förlängning, men försvarsmässigt har ju laget varit sisådär så 5 poäng kanske var det enda rätta ändå. När man nu ligger på en åttonde plats, en pinne före IKO och fem pinnar från sjundeplatsen så hänger en hel del på de övriga resultaten för att man ska lyckas knipa den sista PO-platsen. Bäst att jag inte skriver ut mina äckligt optimistiska tankar... Men håll våren -07 i åtanke - vad som helst kan hända.
Kvartett

Mikael Hultqvist
Det smärtade att läsa tidningen i tisdags om att Hulken tänker kasta in handduken efter säsongen. Helt ärligt, en del av mig dog eftersom jag kan inte tänka mig ett BHC utan Hultqvist. För mig har han alltid varit den ultimata lagkaptenen och är en stor förebild i allt vad drivkraft, kämpaglöd och helhjärtade insatser heter. Fler spelare borde ha likadan inställning till spelet som han har.

Jag hoppas verkligen att Hulken fortsätter för BHC kommer aldrig vara detsamma utan denna otroliga och insprirerande spelare. Oersättlig är vad han är, och de som hävdar annorlunda måste ha tappat en och annan skruv på läktaren under de senaste sex säsongerna.

Alexander Täng
Vet inte hur länge jag har längtat efter att se puckarna formligen explodera in i mål från Tängs klubblad. Blev ganska sur över att jag inte var på plats uppe i Sundsvall för att se målet, men så kom det ännu ett mål från backen mot Nybro senast. Inget blålinjeskott som nätade dock, men vad gjorde det... Det ser åter ljust ut och målformen är på väg tillbaka. Underbart!

Jens Karlsson
Har tagit minuterna från botbänken till isen och omvandlat de till effektivitet istället för snudd på förödelse. Jensa har visat upp en enorm vilja och stort engagemang de senaste matcherna, vilket är en markant förbättring. Ni minns kanske att jag tidigare nämnt att
jag alltid blev nervös när Jensa var i närheten av domaren...? Nu är nervositeten som bortblåst och det tyder på en hel del.

Jimmy Lund
Namnet talar egentligen för sig självt. Det kan väl knappast ha undgått en kotte att Jimmy har hittat storformen och personligen är jag så fruktansvärt imponerad av den klass han visar upp. Det är så förbannat kul att beskåda hur mycket ruter det finns i honom, och det vore väl själva fan om inte hastighetsmätaren snurrar dubbelt vid det här laget.


Kvällens viktigaste matcher att ha koll på:

IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks
Nog för att Oskarshamn har varit ett svårspelat lag mot Hökarna, och båda lagen har vunnit varsin suddenseger mot varandra så tror och hoppas jag att Redhawks drar hem samtliga poäng. Lasse Pirjetä är aktuell för en comeback efter ett års frånvaro och får han spela ikväll så måste han, om någon, vara extra sugen på att panga in mål mot IKO. Chris Nybeck i IKO tror dock på fortsatt plus mot Malmö... Aldrig i livet... Vinn Malmö, vinn!

Bofors IK - Växjö Lakers
Växjö har vunnit samtliga innbördes möten och jag ser ingen anledning att det ska bli annorlunda ikväll. Fast Bofors vill ju gärna stå kvar på en PO-plats och undra om deras vilja slår hårdast... Bänkad framför TV:n ikväll, här ska tummarna hållas för Lakers...

"Röda svängdörrar till salu"

Allsvenskan
Borås HC - IK Oskarshamn
5-6 sd (2-3, 2-2, 1-0, 0-1)

Jag brukar ha för god vana att alltid hålla humöret uppe oavsett resultat på tavlan - men ikväll sprack det totalt. Rubriken indikerar exakt det jag kände efter två perioder. Försvaret sjönk genom isen och magplasket mot O-hamn senast gjorde sig starkt påmind - nästan snudd på repris. 1-4 hade speglat första perioden mycket bättre än 2-3. Oskarshamn är ett lag som sprutar gift i ådrorna på sina opponenter så fort tillfälle ges, vilket jag trodde laget hade lärt sig.

Enorma markeringsmissar kostade mål efter mål... Sjabbel... Hönsgård framför kassen.... Aloha, Hawaii...!
Dessutom så var det två dåliga målvakter på isen i första och andra perioden. Till råga på det skränade GP i båset som aldrig förr.

I tredje perioden spelade båda målvakterna upp sig och HC började skärpa till sig. Efter två kanonchanser av Jimmy Lund så kom 5-5 målet och hallen exploderade. Nog var det spännande mot slutet, men kvitteringen tog matchen till förlängning där Fredric Jaensson fixade två pinnar till sina lagkamrater.

Jag är bitter, riktigt bitter...
Det är fruktansvärt frustrerande att stå på läktaren och se när laget inte tar i för fullt.


Vi får trösta oss med att...

  • Fredrik Orrsten vet hur man tar pucken till närmsta maska två gånger.
  • Jonas Nilsson kan smälla på när det gäller.
  • Anders Skördåker är tillbaka. Stabilt.
  • Jimmy Lund har krut i rören så det räcker och blir över - och är ruskigt bra i offensiven.
  • Anders Eriksson vet hur man krigar.
  • En poäng är bättre än noll.
  • Både AIK och Bofors förlorade.
  • BHC klättrade ett pinnhål ikväll.
  • Det allsvenska kontraktet är säkrat!

Öhman fixade två poäng

Allsvenskan
Borås HC - Nyköpings HK
2-1 sd (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

image294
Niklas Öhman visade styrka och blev gårdagens matchhjälte till ära

Till och börja med måste jag säga att introt igår var det bästa på hela säsongen, och jag hoppas att detta inte enbart var för Enkronans skull utan att det kommer återupptas igen. Publiksiffran uppmättes till 3456, vilket innebar att det var tre pers ifrån fullsatt. Om så var fallet så måste folk ha stuckit iväg innan eller under matchens gång eftersom det fanns lediga platser. Själv fick man väl inte en kanonplats, med tanke på att jag fick stå på tå merparten av matchen för att kunna hålla kameran över allas huvuden. Men shit happens...

Angående själva matchen så tycker jag att den kunde varit avsevärt bättre. Det slarvspelades för mycket och man tog inte riktigt i och kämpade fullt ut, vilket inte var en fröjd att se. Ett otippat kort i form av Jonas Nilsson fick äran att spräcka nollan, och därefter följde chans efter chans för hemmalaget. Niklas Öhman fick till ett ribbskott, och i andra perioden kom kvitteringen innan två minuter hade gått. Efter 14.19 gjorde Öhman mål, men Andreas Eriksson i randigt hittade en interference på Peter Kristensson och målet slutade istället i en utvisning. Tredje akten blev mållös och även här visade HC inte så mycket av stridsmoralen. I förlängningen fick Öhman revansch för sitt bortdömda mål och sköt med ett slagskott in 2-1 målet bakom Martin Holst, och två poäng inkasserades.

Trots en tämligen medioker insats fick man beskåda spelare som har höjt sig ytterligare ett snäpp, däribland Jimmy Lund som åkte som en kanonkula över isen och var ständigt på hugget. Patrik Ahlstrand slet och var nästintill ostoppbar. Gustaf Wesslau visade prov på snabba reflexer och även han var på hugget - detta kombinerat med en utmärkt spelförståelse. Anders Eriksson lirade bra också och på tal om det... Undra om hans åkstil har någonting att göra med hans stora matintresse, med tanke på att han vispar med klubban när han vrålåker...

Angående referatet som ska komma upp på hemsidan, så får ni nog vänta lite längre. Det finns många som gnäller över att referaten inte kommer upp samma dag som matchen spelas, och tro mig, min avsikt är att de ska göra det. Tro inte att vissa av oss skiter i det. Dessvärre hade jag problem med Internet igår och sådant gör mig panikslagen när man har tusentals boråsare och andra människor att mätta, så referatet kom inte i väg förrän på natten som dessutom måste gå genom en andra part därefter innan det publiceras. Så håll er till tåls!

När tråkhockey blir ett faktum

Division 1E Vår
Ulricehamns IF - IFK Munkfors
1-4 (0-3, 1-1, 0-0)

Hur kunde jag någonsin tro att denna match skulle vara någorlunda kul att se? Jag skojar inte när jag säger att jag ville dra hemåt efter tio minuter i första perioden. Jag stannade dock kvar och fick åtta minuter senare beskåda matchens allra helfestliga händelse. Munkfors tredje strut fick Dennis Karlsson i UIF-kassen att explodera, och upp for en aggressivt svingande klubba, herr Erlén tryckte munnen mot visselpipan och Karlsson fick skrinna i väg till omklädningsrummet för en tidig dusch.

Annars var matchen fruktansvärt tråkig och just ikväll kändes inte Ulricehamn som ett lag som platsar i ettan. Backarna vågade inte smälla på, markeringarna försummades onödigt mycket och spelarna såg många gånger ut som rena statister. Det förvånar mig att man inte kämpade tusen ggr mer, med tanke på att man egentligen var tvungna att vinna idag. Nog var Munkfors bättre, men inte så bra.

Några bekanta namn som har synts i BHC fanns med på isen som studerades noga; David Sallander, Karl Hjelmgren, Linus Lindgren, Daniel Parkhagen och Daniel Elofsson. Dessvärre var det ingen som imponerade överhuvudtaget.

Björn Gustafsson har ju lånats ut till UIF nu istället för Kungälv. Han kanske kan visa hur en back ska spela...

Laddar om

Det har varit en tung vecka fylld med sorg och hockey har inte funnits med i bilden överhuvudtaget. Jag kan tyvärr inte glädja mig så mycket åt segern mot Lakers senast, som jag skulle vilja.
Ibland fullkomligt hatar jag att hockeyn tar upp en sådan gigantisk plats i mitt hjärta - att jag ens vågar tänka tanken att prioritera bort andra väsentliga saker för den "jääääävla hockeyn". Samtidigt är det just hockeyn som får mig att ticka, den som har hjälpt mig ur motgångar förr, den sporten som jag kan relatera till mycket även i vardagliga livet...

Boråsarna är bortskämda med segerskördarna i Div 1 och när motgångarna började i Allsvenskan lade sig många ner och stortjöt och än idag ligger dessa fortfarande nedknockade på marken och pallar inte att resa sig upp, trots att vinden har vänt. Det är just här jag undrar om dessa människor besitter några kunskaper i hockey överhuvudtaget. Visste man inte vad allsvensk hockey innebar, eller trodde man verkligen att man skulle köra över alla lag och ta sig till play-off på tre blanka sekunder? Alla slår alla, inget lag är dåligt och det är således inte förbjudet eller pinsamt att förlora mot ett bottenlag. Det är något ni har fått om bakfoten TOTALT! Hård konkurrens innebär att man ibland stöter på motgångar, vilket behövs emellanåt för att man verkligen ska kunna uppskatta en vinst, växa sig starkare och lära sig att resa sig upp trots att allt till synes är ett helvete.

Jag tycker det är så förbannat tråkigt att publiksiffran är så låg, trots att man har tjatat så mycket om allsvenskt spel. Allsvenskan är här och serien är till och med snart slut - så vart fan har Ni tagit vägen?

Hur som helst; jag reser mig upp imorgon och beger mig till Lassarinken (mjukstart med Div 1-hockey) för att skingra tankarna, väcka hockeyhjärtat till liv igen och försöka återfå fullt fokus till onsdagen.




RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar