Allsvenskan
VIK Västerås HK - Borås HC
3-1 (2-0, 1-1, 0-0)

Ikväll var det tungt på backsidan, då det endast fanns fyra ordinarie backar i truppen.
David Sallander hoppade in som reserv och Peter Kristensson fick agera försvarare.
Västerås var dessutom överlägsna med skotten, så det var inte hela världen att matchen
gick förlorad. En olycka kommer sällan ensam. "Wesslan" måste varit en klippa i målet.
Växjö Lakers på hemmais på söndag då... Alltid lika kul...

Första perioden:

1-0 (05.25) Patrik Nilson (Rikard Ekström, Patrik Berglund) PP1
2-0 (05.50) Mikael Backlund (Richard Gynge, Linus Morin)

Andra perioden:
2-1 (08.48) Anders Eriksson (Lars Eller, Markus Karlsson)
3-1 (19.45) Stefan Hellqvist (Henrik Nordfeldt)

Here I go again

Nej, det har ingenting med Whitesnake att göra... Jag ska snacka om alkoholen... igen.
Inget avancerat eller långdraget, utan ganska simpelt och förhoppningsvis hajar några till på allvar.

Observera att jag inte riktar mig till någon specifik supporterklubb, utan till alla som känner sig träffade.

• Hur kommer det sig att en supporterklubb vill bli förknippade med alkohol? Om klubblaget tar avstånd, borde man inte göra likadant? Visst kan det finnas olika anledningar till varför man väljer att inte göra det, men allt som är associerat med klubblaget på något vänster borde väl ändå följa samma principer?

• Alkohol som för övrigt många gånger genererar till våld och dylikt - som supporterklubbarna dessutom tar avstånd ifrån (alltså våldet om jag var otydlig). Borde man inte ta avstånd från alkohol också när den ofta skapar supporterproblematik? Eller väljer man att blunda för problemet för sakens skull?

• Hur kan man som supporter vilja förespråka alkohol inom sporten överhuvudtaget (ja, även på bussresorna som är på väg mot ett SPORTevenemang)? Vad folk gör hemma när det glor sport på TV är oväsentligt. På offentliga platser borde man vara smart och föregå med gott exempel. Eller kan man inte tjoa, stilla nerverna och ha kul på ett sportevenemang utan alkohol inblandat?

• Paragrafen "Alkohol eller andra droger hör inte ihop med idrottsliga evenemang, och skall av medlemmarna själva ansvara för att sådant inte uppmuntras." borde stå som en punkt i alla supporterklubbars policy. Allt annat vore ologiskt.

Nöten knäcktes till slut

Segern satt långt inne ikväll, men låt oss inte grina över att det "bara" blev två poäng och inte tre. Två poäng är ju trots allt två mer än noll. Vet inte riktigt vad jag ska tycka och tänka om insatsen, men även Hammarby kan få in riktigt iskalla stötar ibland. Så jag är inte ett dugg förvånad över hur utgången blev, men det bärgades ju hem poäng i alla fall, då är jag nöjd! Björn Gustafsson togs hem från Kungälv inför matchen då man var två backar korta, och noterades för en assist. Det finns väl inte så mycket mer att säga, mer än att fler nollåttor (Huddinge) skall spöas på söndag...

Allsvenskan
Hammarby IF - Borås HC
3-4 sd (1-2, 2-0, 0-1, 0-1)

1-0 (05:02) Johan Andersson (Niklas Ekberg, Robin Andersson)
1-1 (09:08) Elias Fälth (Fredrik Enhörning, Patrik Ahlstrand) PP1
1-2 (18:12) Jonas Nilsson (Björn Gustafsson, Anders Eriksson)

2-2 (10:27) Erik Johansson (Tomas Lindgren)
3-2 (10:40) Stefan Svanbom (Niklas Ekberg)

3-3 (13:14) Mats Hansson (Lars Eller, Joakim Andersson) PP1

Sudden Death:
3-4 (03:25) Joakim Andersson (Mikael Hultqvist)

1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

Det råkade bli en snabb omställning i schemat igår - därav den enorma tidsbristen att hinna slänga ut något.
Kan inte påstå att jag gillar den sitsen jag är i just nu, men jag är så illa tvungen att omprioritera.
Hade ju aldrig kameran med mig heller, så ni får bara skönja mina spelarbetyg denna gången.

För övrigt så är jag ganska lack på hedersamma förluster nu, samt uselt PP och ovunna tekningar.

Matchfemman (spelarbetyg):

+++++ Patrik Ahlstrand - En gigant i boxplay.
++++ Jimmy Lund - Satte Borås enda mål och visade upp god teknik.
+++ Philip Larsen - Bra puckhantering och slet hårt i försvaret.
++ Mats Hansson - Inte rädd för att visa sin offensiva sida.
+ Anders Eriksson - Bjöd på fint lir och ett antal läckra tacklingar.

7-1 (0-0, 3-1, 4-0)

Äntligen fick man se lite pyroteknik vid introt samtidigt som Hardcore Superstar dånade ur högtalarna. Måste få säga att speakern hade en grym inlevelse vid line-up:en - mer sådant! Vi var nio tillresta boråsare (jag var inte den enda som hejade på FBK) som befann oss allra högst upp på A-sektionen. Det var nästan så man fick svindel, och trots att jag var skeptisk till platsen så var det utmärkt utsikt. Minns faktiskt inte någon gång jag behövde vrida på huvudet, men samtidigt kändes det som att titta ner i en skål. Jag vill ha närkontakt med isen...!

Hur som helst...!

Fabian Brunnström gjorde sitt första byte efter drygt fem och en halv minut, men det dröjde ända till elfte minuten innan han rundade TIK-kassen och var nära att göra mål. Dessutom gjorde Fabian två mycket fina framspelningar till Mathias Johanssons 1-0 mål i andra perioden, samt Thomas Rhodins 4-1 mål i tredje. Visst var skåningen lätt att känna igen trots det långa avståndet, med sin explosivitet, sitt härliga lir och smått aggressiva sida. En bra match av Fabian!

Annars så var FBK laget som dominerade matchen igenom och Christopher Heino-Lindberg gjorde en lysande insats i kassen - likaså Pelle Prestberg som kunde stoltsera med ett hattrick. Andre Lakos hade ett par gedigna finter, och när det vankades slagsmål så var det ingen som vågade gå på den bastante nummer sex. Stämningen gick inte att klaga på heller då Wolfpack höll igång hela tiden, och till och med fick med sig en stor del av sittplatspubliken i "SOPA PÅ FBK". Enastående...!

Tacka vet jag zoom! Tyvärr blev en del bilder lite oskarpa och i skumma nyanser - hoppas ni överlever ändå!

Destination Karlstad

Fabian Brunnström (Nordic Trophy: Indians - FBK)
Fabian Brunnström under Nordic Trophy mot Indians i Borås Ishall

Eller ska man kalla det en uppföljare av våran dåvarande poängkung? Trodde ärligt talat att det skulle vara bra mer tryck på att styra kosan till LLA, för att få se Brunnström och elitseriehockey, men icke. Får hoppas att det handlar om uppladdning inför morgondagens match mot Redhawks.

Det är lite av tabu här i stan' att säga att man hejar på ett annat lag i Elitserien än Frölunda. I mitt fall hejas det på Färjestad, som ni säkert redan visste. Timrå står för dagens motstånd och det kommer med all säkerhet bli en toppmatch. Dessutom kommer ju robuste Andre Lakos befinna sig på isen, Heino-Lindberg vaktar kassen och jag kommer vistas på läktaren. Kan det bli bättre? För övrigt har jag hört att Vargarna är på topp och taggade till tusen inför drabbningen.

Säger som Wolfpackarn', Christian, sa till mig imorses; idag åker Timrå på smisk!

Borås fick äran att bryta Rögles svit!

Två mål efter fjorton sekunder. Tre mål på sex skott. Tre poäng bärgas hem. Det kan vi tacka period nummer tre för! Synd att man ej kunde vara på plats en kväll som denna. Jag är mäkta imponerad, eftersom Rögle är bra på hemmaplan. Superbt - då kan man sova lugnt i natt!

Allsvenskan

Rögle BK - Borås HC
2-4 (1-0, 0-1, 1-3)

1-0 (18:59) Jakob Johansson (Tommy Enström, Mikael Gath)

1-1 (09:39) Joakim Andersson (Mikael Hultqvist, Jens Karlsson) PP1

Tredje Perioden:
1-2 (00:07) Fredrik Orrsten (Per Fernhall, Elias Fälth) PP1
1-3 (00:14) Fredrik Enhörning (Patrik Ahlstrand)

Borås HC - IF Björklöven (Jensa)
Nog för att jag gillar Jens Karlsson som spelare, och därför ogärna drar fram sågen, men är det bara jag som blir nervös när han skrinnar fram till domaren? Begriper inte vad det är som bara måste sägas som är värt ett långt besök i utvisningsbåset. Förklaring, någon?

Det är väl heller ingen nyhet att Jensa dragit på sig mest utvisningar i laget, och hittas på en fjärde plats över seriens mest utvisade lirare, med hela 54 minuter. På en tolfte plats finner vi Markus Karlsson som samlat på sig 45 utvisningsminuter. Leder gör dock Redhawks Ville Nieminen med så mycket som 71 minuter.

Visst är det kul med fysiska spelare - så länge det inte går till överdrift det vill säga.
Fast det är bra onödigt att snacka sig till en plats på botbänken...!

Slarv sänkte Borås HC

Allsvenskan
Borås HC - IF Björklöven
1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

Mikael Lidhammars kvittering som visade sig skulle vända på matchen

Vad som efter första perioden såg ut som en mycket god chans att plocka poäng blev senare det motsatta. Borås Hockey slarvspelade i andra perioden, Björklöven tog vara på tillfället och kunde vända underläget och fastställa resultatet till 1-2.

Första perioden inleddes med hög fart och Borås var laget som friskt anföll och skapade en hel del goda målchanser. Närmast att spräcka nollan var dock Fredrik Orrsten, men Tobias Lundström i bortakassen såg onekligen het ut. Hemmalaget försökte pressa på allt mer i powerplay, fast Björklöven vek bestämt inte ned sig. Lagen fortsatte i högt tempo och perioden blev jämnare ju längre minuterna tickade. Bortalaget fick runt sjutton minuter en jättechans att ta ledningen, men Gustaf Wesslau härdade ut läget med en viss möda. Boråsledningen fixades sedan när Elias Fälth friställde Mikael Hultqvist, vars skott på mål inte fick någon fart vilket ställde Lundström totalt i målet. Joakim Persson var nära att utöka ledningen med femton sekunder kvar av perioden, men 1-0 stod sig perioden ut.

Borås påbörjade även den andra akten på ett bra sätt och var inte långt ifrån att trycka in mål nummer två. Slarvigheten tog istället vid och ett felbyte renderade i att Mikael Lidhammar fick fri väg mot Wesslau, och lyfte med en backhand in kvitteringen. Målet gav umeålaget glöd under rören och matchen började luta åt deras rikting. Efter drygt tretton minuter fick gästerna spela med fem man mot tre, men Borås lyckades klara överläget tack vare ett svagt spel av Björklöven. Tre man på isen blev fyra och när sedan Philip Larsen försummade en markering kunde Daniel Olofsson styra in utökande 1-2 bakom Wesslau, i numerärt överläge.

Tredje perioden handhölls av Björklöven som visade upp ett stabilt försvarsspel och en kontroll som hette duga. Hemmalaget slarvade mycket med pucken och Björklöven tilläts farliga kontringar. Borås fick dock ett gyllene läge att kvittera när man i två minuter hade ett tvåmansöverläge, vid tiden 12:33. Insatsen var emellertid ingenting att fröjdas över då knappt något skott på mål avlossades, utan slarv uppenbarade sig och pucken for ut ur zonen. Bortalagets sista farliga målchans yppade sig sjutton minuter blankt då ett slagskott dundrade in i hemmalagets stolpe. Wesslau plockades ut när drygt trettio sekunder återstod av perioden för en sista anstormning, men matchen var sedan länge redan avgjord.

Borås spelade utmärkt i första perioden och publiken bjöds på fartfylld hockey. Boven i dramat var det slarviga passningsspelet i de två sista perioderna. Fortfarande har man problem med att sätta chanserna, men å andra sidan var det en duktig målvakt med bra flyt som vaktade kassen på andra sidan rödlinjen. Dessutom var man alldeles för återhållsam med skotten i powerplay. Björklöven vann matchen helt enkelt på grund av att de arbetade hårdare än Borås och sparade på misstagen. Nästa match spelas 14/11 mot Rögle BK på bortais - må siffrorna peka åt rätt håll då!

Domare: Wolmer Edqvist
Skott: 37-34 (15-11, 11-14, 11-9)
Utvisningar: BHC 7x2 + 1x10, Löven 9x2 + 1x10
Publik: 1896 (speakern), 1650 (Swehockey)

» Kan även läsas på
borashc.se

1 år med bloggen!

Tiden går fort när man har roligt! Tyckte inte det var så länge sedan jag satt här och transfererade 2 månaders inlägg från min förutvarande blogg, men skriftmässigt sett känns det där dock väldigt avlägset. Låt mig få presentera på nytt; mitt första referat! Mer eller mindre oseriöst, men turligt nog gick utvecklingen spikrakt uppåt och det oseriösa blev seriöst med tiden.

Ett delmål jag hade var att uppdatera snabbare än den officiella hemsidan och Svenska Fans, och det var väl bara Calle Andersson på SF som var med på noterna och finfina bataljer utkämpades oss emellan. De som känner mig vet att när jag väl fått upp glöden så är jag ganska ostoppbar, därav "vann" jag således merparten av bataljerna. Bloggen hade bara hunnit existera i tre månader innan jag rekryterades till den officiella hemsidan. Såhär i efterhand får jag väl ta och erkänna att det var mitt mål hela tiden, men att det skulle gå så fort hade jag aldrig kunnat ana.

Allt detta har medfört mycket gott och jag har träffat fantastiska människor på vägen. Detta var tveklöst en sjukt stor vändpunkt i mitt liv. Innan var jag mycket kluven om vad jag ville syssla med efter studenten - men nu är valet kristallklart. Mitt skrivande ligger fortfarande i utvecklingsfasen och jag har inte alltid varit på topp gällande bloggen (av vissa anledningar), men toppformen kommer successivt tillbaka, som alltid.

Tack för att ni läser, samt för all den goda responsen jag har fått under året! Ni har ingen aning om hur mycket det betyder. Det är Ni som får mig att vilja fortsätta - även i tunga tider...

Bildspecial: Borås HC - Almtuna IS

Allsvenskan
Borås HC - Almtuna IS
3-2 sd (0-0, 1-0, 1-2, 1-0)

Noterbart 1:
Almtuna hade förmodligen ett av Sveriges mest ineffektiva powerplay...!

Noterbart 2:
Borås spenderade en och en halv period på botbänken (inkl. Jensas 10:a), vilket är förkastligt (oavsett hur Suomela dömde).