Effektiviteten avgjorde mot Bobcats

Allsvenskan
Bofors IK - Borås HC
2-3 (1-1, 1-2, 0-0)

Bofors vann skotten med hela 36-15 mot Borås i Nobelhallen, men trots skottbombardemanget räckte inte det hela vägen. Borås som lyckades göra tre mål på ynka nio skott efter andra perioden visade sig redan då ha säkrat tre poäng.

När omkring halva perioden hade gått gav Mattias Karlsson ledningen till Bofors i numerärt överläge, men innan första perioden var över kvitterade Mats Hansson till 1-1 sedan hemmalaget åkt på en utvisning. Sex minuter in i andra perioden kom Borås ledningsmål från Patrik Ahlstrands klubblad, assisterad av Lenny Dower och Philip Larsen. I spel fem mot fyra kunde Elias Fälth drygt tre minuter senare skicka in 1-3 målet. En hooking satte sedan stopp för tvåmålsledningen - reducering genom Johan Bülow när blott minuten återstod av perioden. Tredje perioden förblev mållös och boråsarna kunde gå ur matchen som segrare med siffrorna 2-3.

Robin Rahm debuterade i BHC-dressen och 94,4% i räddningsprocent säger en hel del, vilket även Fredrik Erikssons 80,0% gör fast åt helt motsatt håll. Nästa match spelas på hemmais på söndag mot Almtuna.

Domare: Wolmer Edqvist
Skott: 36-15 (12-4, 11-5, 13-6)
Utvisningar: Bofors 5x2, BHC 6x2
Publik: 1757

Gustafsson matchvinnare!

Borås HC - Nyköpings HK

Som jag tror de flesta vet så har Björn Gustafsson blivit degraderad till Div 1 laget Kungälvs IK i serie F, för att få mer speltid. Igår var det match i Oasen mot rivalen Tingsryds AIF och Gustafsson visade sig vara en matchvinnare i slutändan. Han spelade fram till 1-1 kvitteringen och dessutom fixade han det avgörande 2-1 målet på egen hand i förlängningen.

Thomas Rosander på
Kungälvs officiella hemsida skrev såhär:
"Björn Gustafsson var suveränt bra, han spelar enkelt och bra samtidigt som han inte är rädd att ta offensiva utflykter titt som tätt."

Förbannat härligt, Björn. Fortsätt så!

På tal om något helt annat...

Anders Eriksson (BHC-RBK)
Att Anders Eriksson imponerar på isen vet vi ju redan, men utanför...?

Citerat ur matchprogrammet (förlåt, jag måste):

Favoritmat: Husmanskost
Bästa film: Old School (Jag: Okej kanske inte den bästa, men definitivt en av de bästa)
Drömresemål: Någon ö i Medelhavet
Bästa TV-serie: Scrubs, Simpsons och Family Guy
Min bästa egenskap: Snäll
Gillar jag inte: Folk som ljuger
Tar jag med mig till en öde ö: Lap top.....med trådlöst bredband
Top 3 i Hockeyallsvenskan: Malmö, Leksand och Västerås

Gissa om jag gapade stort - det där är ju Jag för bövelen.
En smygträff vid frysdisken på ICA City, Anders? Är du på?

Mindre intressant inlägg, men jag var tvungen att häva ur mig det. Ni överlever smällen.

Snöplig förlust mot dalmasarna

Allsvenskan
Borås HC - Leksands IF
2-3 (1-0, 1-1, 0-2)

Ishallen var totalt fullsatt, matchen var glödhet, stämningen var fenomenal men trots det gick vinsten i Leksands favör. Borås Hockey gjorde en riktigt bra match, men tyvärr föll man snöpligt i tredje perioden.

- Jag är less på hedersamma förluster, sa Gunnar Persson efter matchen.


I de inledande minuterna sätter Borås stor press på gästande Leksand. Det dröjer inte länge innan man rättvist tar ledningen, genom Mikael Hultqvists styrning efter skott av Alexander Täng. Bortalaget börjar trycka på allt mer i anfallszonen, men Borås håller ihop försvaret och gör det svårt för Leksand att hitta öppningar. I mitten av perioden chansar hemmalaget mycket med pucken vilket resulterar i ett mindre antal icing-puckar. Målchanser yppar sig från Borås sida och snabba kontringar från Leksand alstras - men detta med för svaga avslut. Borås får chansen att utöka ledningen i spel 5 mot 4, och man försöker pressa på så gott det går men bortalaget lyckas få ut pucken ur egen zon. Närmast en utökning är Elias Fälth som runt 18:17 får in ett skarpt, men tyvärr ett alldeles förtretligt, stolpskott.

Leksand öppnar andra perioden bättre än vad Borås gör. Pausvilan gjorde gott då bortalaget visar upp en betydlig förbättrad insats och rappt anfaller hemmalaget. Därav följer likaså en skottstyrning in i mål av Jesper Ollas, via Mikael Karlberg efter tredje matchminuten. Tempot från Leksands sida ökas ytterligare och Borås får kämpa med hård press emot sig. En utvisning faller på bortalaget och Mikael Hultqvist är inte sen med att förvalta chansen med virtuositet, och 2-0 är ett faktum. I slutminuterna gör hemmalaget allt för att befästa ledningen. Ett bråk mellan Elias Granat och Jens Karlsson bryter ut och tio minuter på botbänken skall sittas av. I Borås sista powerplay i perioden dukar Patrik Ahlstrand fram för en otroligt vass målchans, men Joakim Persson missar gummitrissan med en ytterst liten marginal.

Matchuret hinner endast ticka i fjorton sekunder innan Jens Bergenström slungar in 2-2 mellan benskydden på Gustaf Wesslau, assisterad av Mikael Karlberg och Morten Green. Hemmalaget har inte längre övertaget om masarna och man får svälja det faktum att matchen åter är jämn. Leksand reser sig upp mer ju längre matchen lider och producerar målchans efter målchans. En leksandsspelare är nära att göra mål vid 6:48 men Mats Hansson hinner lyfta upp klubban och haka, vilket får ses som en befogenhet att ta på sig en sådan utvisning. Olyckligtvis utnyttjar bortalaget överläget till fullo och Tomi Pettinen skickar in pucken under Gustaf Wesslau. Efter 8:58 bryter Lars Eller in i anfallszonen och passar till Jonas Nilsson som är så nära att kvittera på en backhand, men en nudd i stolpen är allt som sker. Leksand får allt mer kontroll över matchen och Borås hänger inte med i svängarna. När Lenny Dower sedan blir utvisad rinner kvitteringen ut i intet. Ett absolut sista försök görs när Borås tar ut målvakten, men resultatet 2-3 står fortfarande när slutsignalen ljuder.

Det är en besviken Gunnar Persson som talar på presskonferensen efter matchen.

- Vi har inte tillräcklig kyla och rutin för att hålla ihop det sista.

Sammanfattningsvis gör Borås två riktigt bra perioder men i den tredje orkar man tyvärr inte hålla ihop, och då blir det som det blir. Nämnvärt är att samarbetet spelarna emellan har blivit betydligt bättre, vilket spelade en stor roll i matchen. Borås var minst lika bra som Leksand och poängen kunde likaväl stannat hos hemmalaget, tyvärr hade Borås lite missflyt med målen. Genomgående får resultatet ses som ganska rättvist ändå. En stor eloge går till LIF-klacken som skapade en grym stämning på läktaren. Nästa match spelas på bortais 31/10 där opponenten Bofors IK väntar.

» Referatet ligger även ute på
borashc.se

Domare:
Morgan Claesson
Skott: 28-22 (10-6, 9-8, 9-8)
Utvisningar: BHC 6x2 + 1x10, LIF 4x2 + 1x10
Publik: 3459

Övrig match:
IF Sundsvall Hockey - AIK IF 1-1 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0)

Torsk mot Gnaget

Har endast två saker att yttra:
  • Botbänken, igen, igen och åter igen.
  • Total oförutsägbar serie.

Allsvenskan
AIK IF - Borås HC
4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Första perioden:
1-0 (06:32) Rasmus Ericsson (Patrik Bergström, Jonas Westerling)

Andra perioden:
1-1 (02:15) Philip Larsen (Lars Eller)
2-1 (02:35) Johan Adolfsson (Monir Kalgoum)
3-1 (15:50) Christian Sandberg (Jonas Westerling, Andreas Frisk) PP2

Tredje perioden:
3-2 (07:04) Jens Karlsson (Joakim Andersson, Mikael Hultqvist) PP1
4-2 (14:58) Patrik Bergström (Rasmus Ericsson, Mike McKenna) PP2

Domare: Henrik Odsjö
Skott: 21-33 (8-10, 9-8, 4-15)
Utvisningar: AIK 8x2, BHC 9x2
Publik: 812

Övriga matcher:
IF Björklöven - Huddinge IK 3-4 (2-0, 1-1, 0-3)
Rögle BK - Hammarby IF 4-1 (1-0, 3-0, 0-1)
IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Nybro Vikings IF - IF Sundsvall Hockey 4-1 (2-0, 0-1, 2-0)
Leksands IF - Nyköpings HK 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)
Bofors IK - Växjö Lakers HC 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)
Almtuna IS - VIK Västerås HK 4-2 (2-0, 1-0, 1-2)

Tredje raka mot ett splittrat Nybro

Allsvenskan
Borås HC - Nybro Vikings IF
6-1 (1-0, 5-1, 0-0)

Fredagskvällen bjöd på en angenäm match där 1355 personer fick skönja hemmalagets utmärkta spel - speciellt i period två. Opponenten stavades Nybro Vikings, men segraren utlästes Borås Hockey. Sex baljor mot en, varav två från Anders Erikssons klubba bäddade för en skön hemmavinst och en sjundeplats i tabellen.

Början av första perioden präglas av ett ganska chansfattigt spel. Borås håller ett hårt tag om taktpinnen och Nybro tillåts inte att komma in i matchen. Lagen stretar i mittzon och smällarna inträder från alla håll och kanter. Underhållningen står Mikael Hultqvist för när han mosar två nybrospelare samtidigt in i sargen. Nybro har till synes ett rörligare och snabbare powerplay än hemmalaget, men har inte kraft nog att sätta något bakom Gustaf Wesslau. När mer än hälften av perioden har förflutit får Anders Eriksson pucken av Joakim Andersson och skjuter mot Henrik Tojkander - Elias Fälth tar hand om returen och 1-0 är ett faktum. Chanserna börjar bli fler och närmast är Fredrik Enhörning och Mats Hansson vid ett 2 mot 1 läge, runt femton minuter.

Nybro inleder andra perioden med att ligga på hårt och forechecka, men tröttheten gör dock att hemmalaget kan göra en snabb spelvändning. Peter Kristensson passar in mot mål och Fredrik Orrsten kan bara dänga in den i buren, tiden 2:23. Målet framkallar en utomordentlig energi från de röda lirarna och de vitklädda får bereda sig på att bli avklädda. Efter sju minuter passar Fredrik Orrsten till Mikael Hultqvist som försöker sig på ett mål, men bommar och skickar iväg pucken till Anders Eriksson som sätter 3-0. Det dröjer inte länge innan samma målskytt trycker dit fyran bakom Henrik Tojkander som befinner sig vid fel stolpe. En märklig reducering följer härnäst, när Andreas Dahlberg kilar in pucken mellan stolpen och Wesslaus skridsko, efter en mycket skarp plexistuds in mot mål. 5-1 målet dyker upp vid 12:18, då Per Fernhall stormar in i anfallszonen och droppar pucken bak till Fredrik Enhörning som skjuter upp den i vänstra krysset. Borås har äntligen mycket glöd under rören och spelar otroligt bra. Siste man ut att ruscha in en pytsing är Per Fernhall som efter Patrik Ahlstrands retur från sargen snyggar till siffrorna ytterligare till 6-1, i numerärt underläge.

I tredje perioden händer inte speciellt mycket utan Borås verkar nöjda med målen och spelar på resultatet. Runt elva minuter får Andreas Elofsson fri bana mot Gustaf Wesslau, men Alexander Täng är som ett plåster på nybrospelaren och ingenting skapas. Jonas Nilsson får även han fri sikt men då mot Henrik Tojkander, men olyckligtvis hinner han inte skjuta pucken utan åker sekunden därefter ut för crosschecking. Varken Borås eller Nybros powerplay är speciellt bra, så när de sista utvisningarna yppar sig uteblir chanserna totalt. Perioden förblir mållös, men 6-1 lyser fortfarande på tavlan vilket indikerar att uppdraget är fullbordat.

Kommentar:
Nästan allting föll rätt i matchen; placeringarna vid mål var klockrena, det markerades flitigt, det var nästintill vattentätt bakåt, full fart framåt och en gedigen kampvilja innehades från majoriteten av spelarna. Det var minst sagt en fröjd att se matchen och framför allt laginsatsen. Lite synd att inte fler boråsare hittade till hallen, men de som befann sig på läktaren gjorde ett toppenjobb. Borås har nu hissats upp till platsen ovanför kvalstrecket till Elitserien. Om man fortsätter kämpa och spela på topp så står den platsen till förfogande. AIK väntar på onsdag i klassiska Hovet, måtte Borås visa ett gigantiskt hjärta och bärga hem tre nya poäng.

Domare: Wolmer Edqvist
Skott: 36-24 (16-7, 15-14, 5-3) eller om man vill gå efter speakerns uppläsande; 36-15 (17-3, 13-9, 6-3)
Utvisningar: BHC 9x2 + 1x10, Nybro 7x2 + 1x10
Publik: 1355

Övriga matcher:
Hammarby IF - IF Björklöven 3-4 (2-0, 0-2, 1-2)
Nyköpings HK - AIK IF 4-5 (1-1, 2-2, 1-2)
Växjö Lakers HC - Leksands IF 0-5 (0-1, 0-1, 0-3)
IF Malmö Redhawks - Rögle BK 2-3 (0-0, 2-1, 0-2)

Ja, SÅ skall det se ut!

Lag från norr har en tendens att vara mariga och hemskt sega, men ikväll fick assisterande kaptenen Niklas Wästlund & Co ge vika för ett - troligtvis - starkare Borås HC. Det är fruktansvärt bra att plocka tre pinnar där uppe. Ja, hörde ni...? TRE PINNAR! Maskineriet är officiellt i full rullning igen. Lysande bra grabbar! Har möjligen boxplay blivit lite effektivare...? Och Alexander Tängs avgörande mål - det kan vi nog lista ut hur det såg ut...

Ljuvligt!

Allsvenskan
IF Sundsvall Hockey - Borås HC
1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

Första perioden:
0-1 (02:35) Joakim Andersson (Fredrik Enhörning, Elias Fälth)

Andra perioden:
-

Tredje perioden:
1-1 (01:51) Alexander Larsson (Stefan Andersson, Niklas Johansson) PP1
1-2 (08:54) Alexander Täng (Joakim Andersson, Jens Karlsson) PP1

Domare: Thomas Forsström
Skott: 22-21 (2-7, 5-4, 15-10)
Utvisningar: Sundsvall 2x2, BHC 8x2 + 1x10
Publik: 690

Övriga matcher:
Bofors IK - Huddinge IK 2-2 (2-1, 0-1, 0-0, 0-0)
Almtuna IS - Hammarby IF 3-2 (0-1, 0-0, 2-1, 1-0)
IF Björklöven - IF Malmö Redhawks 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)
IK Oskarshamn - Rögle BK 3-3 (0-1, 2-0, 1-2, 0-0)
Nybro Vikings IF - Nyköpings HK 4-3 (0-0, 2-2, 1-1, 1-0)
AIK IF - Växjö Lakers HC 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)
Leksands IF - VIK Västerås HK 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)

TV-sändningar, TV4 Sport

Tisdag 16 oktober
Leksands IF - VIK Västerås HK

Fredag 19 oktober
IF Malmö Redhawks - Rögle BK

Onsdag 24 oktober
IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks

Fredag 26 oktober

IF Nybro Vikings - IK Oskarshamn

Fredag 2 november
VIK Västerås HK - IF Malmö Redhawks

Onsdag 7 november
AIK IF - Almtuna IS

Onsdag 14 november
Huddinge IK - VIK Västerås HK

Fredag 16 november
IF Sundsvall Hockey - Rögle BK

Onsdag 21 november
VIK Västerås HK - Växjö Lakers

Fredag 23 november
Leksands IF - IF Björklöven

Onsdag 28 november
IF Malmö Redhawks - AIK IF

Fredag 30 november
Leksands IF - IF Malmö Redhawks

Tre efterlängtade poäng är kirrade!

Allsvenskan
Borås HC - IK Oskarshamn
4-2 (1-2, 2-0, 1-0)

Efter regn kommer solsken, sägs det, och metaforen stämmer. Borås Hockey reste sig upp efter debaclet i senaste matchen, och med nya krafter visade man vägen mot Oskarshamn. 4-2 slutade matchen efter mål i öppen kasse och alla boråsare hade anledning att höja nävarna i luften; trepoängaren var ett efterlängtat faktum.


Direkt efter nedsläpp skapar Borås ett visst tryck framför mål, men chanserna till mål är alldeles för tama. Istället kan Alexander Bergström föra pucken igenom ett försvar som ser ut som ett gäng statister, och ge Oskarshamn ledningen efter drygt två och en halv minut. Bortalaget har en del rappa spelare som ideligen försöker pressa tillbaka, samtidigt som de storväxta lirarna gärna vill flytta hemmaspelarna som schackpjäser men det utan speciellt mycket vind i seglen. Borås får fart på rören igen och runt fjorton minuter startar Lennon Eriksson, bakom offensiv bur, något som resulterar i mycket hektiskt fipplande med puck framför mål från flertalet klubblad. När matchuret tickar på sjuttonminuterssnåret skickar Anders Eriksson iväg en pass till Jonas Nilsson som från vänsterkanten avlossar ett skott, vilket i sin tur leder till att Peter Kristensson kan styra in kvitteringen. På mindre än trettio sekunder kan Oskarshamn dock återta ledningen då pucken på något vis lyckas undkomma Gustaf Wesslaus räddning mellan benskydden.

Approximativt fyra minuter in i andra perioden får hemmalaget spela ett tvåminutersöverläge i fem mot tre. Oskarshamn hinner bli fyra spelare på isen innan det smäller från backplats. Mats Hansson står för den målgivande passen och Alexander Täng för gummitrissan i nätet bakom Markus Svensson. Borås åker betydligt mer skridskor än i första perioden, vilket ger goda resultat. Patrik Ahlstrand får ett friläge och en kanonchans att sätta en balja, men försöker sig på att lyfta pucken alldeles för sent. Kort därefter kämpar återigen Ahlstrand sig in i anfallszonen tätt följd av en IKO-spelare som skänker bort ett straffslag till hemmalaget, tiden 13:33. Anders Eriksson blir skarpförättare och kan simpelt lyfta in pucken i högra krysset med en backhand efter en finfin dragning. Mycket mer händer inte förutom när ett tumult uppstår mellan Jimmie Svensson och Markus Karlsson som tilldelas varsitt matchstraff när periodsignalen tonat.

Borås trummar vidare i tredje perioden och Oskarshamn försöker hitta positionerna i egen zon, liktidigt medan man slår ifrån sig en smula. Botbänken blir nästa anhalt för bortalaget och Borås får till slut spela med tvåmansöverläge i en minut och femtiosju sekunder. Det är ingenting hemmalaget förvaltar med bravur, då det spelas på tok för dåligt och man avlossar för lite skott mot mål. Oskarshamn hinner bli både fyra spelare och fulltagliga utan att någonting skapas. Gästerna tar ut målvakten när det återstår en och en halv minut kvar av perioden, och det blir oroligt när hemmaspelarna inte upptäcker situationen förrän en IKO-spelare är nära att trycka dit en kvittering. Mikael Hultqvist kan dock punktera matchen till fullo när han ur lurig vinkel skickar in 4-2 i tom målbur.

Kommentar:

Borås visade upp härlig glöd matchen igenom, trots att spelet inte var det allra bästa som skådats i hallen. Powerplayet saknar den där riktiga spetsen och man behöver bli mer produktiva för att det överhuvudtaget skall hända något. Hemmalaget tog dock vara på de små marginalerna och siffrorna visar detsamma - och det är ju just det som räknas i slutändan. Många spelare kämpade och ett axplock av dessa var Joakim Andersson, Peter Kristensson, Anders Eriksson, Mikael Hultqvist med 100% krigarhjärta och även Björn Gustafsson som såg lite slö ut på uppvärmningen, men som visade lite ett och annat i första perioden. Trepoängaren sitter där den ska och lyckas man fullborda uppdraget mot Sundsvall på bortais 16/10, så ryker det om maskinen igen!
» Det söliga referatet kan också läsas på
borashc.se


Matchbilder från gårdagen:

Borås HC - IK Oskarshamn
2-2 målet av Alexander Täng

Borås HC - IK Oskarshamn
Mats Hansson sätter fart

Borås HC - IK Oskarshamn
Fredrik Enhörning

Borås HC - IK Oskarshamn
Andreas Lundin och Anders Eriksson

Borås HC - IK Oskarshamn
Joakim Andersson stridade hårt

Borås HC - IK Oskarshamn
Per Fernhall och Emil Ekblad

Borås HC - IK Oskarshamn
Jimmy Lund fightar för pucken mot Tom Linder

Borås HC - IK Oskarshamn
Anders Erikssons straffmål

Borås HC - IK Oskarshamn
Mikael Hultqvist gav allt i matchen

Borås HC - IK Oskarshamn
Mats Hansson blir jagad av Martin Laumann Ylven

Borås HC - IK Oskarshamn
Jimmy Lund

Borås HC - IK Oskarshamn
Patrik Ahlstrand försöker nå pucken

Borås HC - IK Oskarshamn
Alexander Täng

Borås HC - IK Oskarshamn
Lagkaptenen själv

Borås HC - IK Oskarshamn
Gustaf Wesslau står beredd i målet (Mats Hanssons min slår det mesta, haha)

Nykomlingen läckte som ett såll

Allsvenskan
Borås HC - Nyköpings HK
2-7 (1-1, 0-3, 1-3)

Bedrövligt. Mycket bedrövligt.
Vart var hjärtat någonstans? Vart var kämparglöden?

Grattis Nyköping, ni förtjänade segern!

Bilderna är lika skröpliga som matchen var - men varsågoda:

Borås HC - Nyköpings HK

Borås HC - Nyköpings HK

Borås HC - Nyköpings HK

Borås HC - Nyköpings HK

Borås HC - Nyköpings HK

Borås HC - Nyköpings HK

Borås HC - Nyköpings HK

Borås HC - Nyköpings HK

Borås HC - Nyköpings HK

Borås HC - Nyköpings HK

Borås HC - Nyköpings HK

En poäng är bättre än noll

Allsvenskan
Växjö Lakers - Borås HC
4-3 sd (0-0, 2-3, 1-0, 1-0)

Borås Hockey var så nära att plocka tre poäng mot Växjö Lakers under fredagskvällen, men tre poäng blev till en efter att man fallit med flaggan i topp i sudden death. Knappa minuten in i förlängningen spikades kistan igen och siffrorna 4-3 gick till Lakers fördel.


Borås börjar första perioden bra och redan efter drygt två minuter finns en ledning inom räckhåll, men Tuomo Karjalainen i hemmamålet gör sitt jobb och räddar pucken från ett möte med nätmaskorna. Bortalaget stormar Växjös zon med jämna klockslag och forecheckar högt - allt för att bemöda sig att bryta uppspelen. Vad som följer härnäst är inget mindre än många sömndruckna minuter. Hemmalaget får in ett par chanser i numerärt överläge, men antingen var avsluten för svaga eller så stod Gustaf Wesslau i vägen. Spelmässigt sett är Borås snäppet skickligare, och man får även in en vass målchans minuten innan lagen går till pausvila.

Andra perioden bjuder på förnyad kampvilja och innan matchuret hunnit passera 2:24 är det otroligt nära att Växjö trycker dit ledningsmålet, men Gustaf Wesslau får dock in en riktigt tursam räddning. Växjö ökar tempot och när man forcerar sig in i bortazonen blir boråsspelarna helt uppsnurrade, men får sedan kontroll på läget och tvingar hemmalaget att inta försvarspositionerna. När en utvisning faller på Växjö öppnar sig ett gyllene läge för Borås och Joakim Andersson serverar pucken till Fredrik Orrsten som petar in 0-1 mellan benen på Karjalainen. Martin Romö får kort därefter ett friläge, men får endast till ett bomskott. Innan boråsarna hunnit sucka av lättnad kommer Patrik Carlsson skrinnandes och kan direktskjuta in kvitteringen, tiden 9:27. Endast 31 sekunder efter det tar Växjö ledningen genom Kevin Marsh, assisterad av Christian Magnusson. Runt två minuter senare bryter Elias Fälth sig in i växjözonen och passar till Jimmy Lund som lyckas tråckla in pucken framför ett stökigt mål. Perioden blir allt mer intensivare och Mats Hansson åker in i anfallszonen helt solo, glider in framför mål, får till ett dragskott mot Karjalainen och kan sedan skjuta in 2-3 på returen. Joakim Andersson får sedan 2+2 på botbänken och Borås spelar 4 mot 5 i slutminuterna, vilket man klarar utmärkt.

Växjö får inleda den tredje perioden i numerärt överläge i 56 sekunder efter Joakim Anderssons utvisning i slutet av andra perioden. Hemmalaget lyckas dock inte åstadkomma någon farlig målchans. Borås har lite svårigheter med att få ut pucken ur egen zon, och efter 3:47 ligger pucken bakom Wesslau. Det tack vare Aki Heino som bara kunde peta in returen. Ungefär sex minuter in i perioden drar Alexander Täng på sig en onödig utvisning, samtidigt som han sekunden efter snackar till sig en tiominutare. Växjö får då spela med en man mer men lyckligtvis bidrar inte det till något baklängesmål. Runt 8:50 bestämmer sig Philip Larsen för att dribbla ut pucken ur egen zon, men Marcus Weinstock erövrar den och får ett friläge men missar, turligt nog. De resterande minuterna av perioden består av febrilt kämpande, men inget utav lagen lyckas producera något framåt. En förlängning väntar istället.

Förlängningen börjar med en icingpuck men efter 51 sekunder avgör Christian Magnusson matchen efter att ha tryckt in - något som såg ut som ett billigt mål - uppe i krysset.

Kommentar:

Borås gör en bra match och man var minst lika bra som motståndaren - det är inget snack om saken. Spelet i powerplay och i boxplay har det klart blivit bättring på. Matchen i sig var det inget som helst fel på då det bjöds på hockey av hög kvalité, och det kunde sluta precis hur som helst. Resultatet efter tredje perioden var rättvist men olyckligtvis lyckades man inte avgöra i sudden. Laget kunde inte bärga hem varken tre eller två poäng, men en poäng är inte fy skam det heller. Bibehåller man den här kämparglöden så blir det fler poäng att hämta hem, var så säker. Nästa match spelas på hemmais 10/10 mot Nyköping.
» Referatet ligger även utlagt på
borashc.se



Först och främst vill jag säga att alla boråsare på läktaren igår gjorde ett kanonjobb! Jag som annars brukar vara så otroligt fokuserad på matchen att jag oftast inte hör vad som händer runt omkring mig, kunde inte undgå allt ståhejande. Vilket givetvis är positivt! Alla ska ha stort cred för det hela.

Det känns vemodigt att ta upp det här om dåligt uppförande igen. Men om inte jag skriver om det, vem ska annars göra det? Visserligen är det nästan menlöst att försöka få in vett i vissa skallar, för vet ni vad, de sitter inte där de ska. Antar att den välkända klyschan och metaforen stämmer; det ÄR svårt att lära gamla hundar att sitta. Under matchen var det dock relativt lugnt - vilket jag fann väldigt förvånande! Helt klart positivt, alltså. Men det var tydligen också lugnet före stormen. Eller storm och storm - det kanske inte är det rätta ordet, men rabalder uppstod efter matchen.

Situation 1:
Växjöspelarna hånade boråssupportrarna på vägen ut. Dåligt. Och så klart är det några boråsare som ska ge tillbaka, likt förbannat. Ännu dåligare. När dessa personer öppnade käften så vann spelarna, för att man tillät sig själva att sjunka till en sådan låg nivå. Behåll huvudet högt nästa gång - det finns inget annat än skit att hämta på botten.

Situation 2:
När det är dags att bege sig ut från hallen står där vakter som inte släpper ut oss. Detta av självklara säkerhetsskäl - men många förstår tydligen inte detta. Det ropas en massa galna och fula kommentarer till vakterna. Om det berodde i brist på tålamod, aggressivitet eller alkohol är svårt att säga - men jag skiter i vilket för man beter sig inte så. Det är tur att abuse-utvisningar inte delas ut till supportrarna - för då skulle vi haft två tredjedelars manskap av tre på läktaren hela tiden. Ärligt talat, världen går inte under om man får vänta i några minuter. Hellre vänta än att det bryter ut ett helvetes tumult utanför.

Situation 3:
Avspärrningsgrinden försvinner, vakterna flyttar på sig och det är fritt fram att bege sig utåt. Folket ser glada ut och jublar tills det onda ögat träder fram igen. Då spottar och fräser man åt vakterna - säger helt vedervärdiga saker. Det var så fruktansvärt pinsamt att tillhöra det gänget idioter som höll på så. Vuxna människor till och med! Helt ocensurerat; väx upp för i helvete!

Bildspecial: Borås HC - VIK Västerås HK

Allsvenskan
Borås HC - VIK Västerås HK
3-2 sd (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)

Borås HC - VIK Västerås HK
Markus Karlsson och Rikard Ekström stridar om gummitrissan

Borås HC - VIK Västerås HK
Fredrik Enhörning vet när det är dags att släppa taget om Patrik Juhlin

Borås HC - VIK Västerås HK
Gustaf Wesslau och Joakim Persson

Borås HC - VIK Västerås HK
Målchans för Lennon Eriksson (?)

Borås HC - VIK Västerås HK
Rätt ska vara rätt - pucken i plocken

Borås HC - VIK Västerås HK
Anders Eriksson och Rasmus Olheden i tekningsposition

Borås HC - VIK Västerås HK
Peter Kristensson tar sats

Borås HC - VIK Västerås HK
Det snygga 2-1 målet av Jens Karlsson

Borås HC - VIK Västerås HK
Fredrik Enhörning kämpade på bra

Borås HC - VIK Västerås HK
Alexander Täng blev utsedd till matchens lirare

Borås HC - VIK Västerås HK
Jens Karlsson spelade riktigt bra denna afton

Borås HC - VIK Västerås HK
Och så har vi gulingen... Jens Karlsson låter ingen komma undan

Nedsläpp » Borås HC - VIK Västerås HK

Matchstart 19:00

Inför Borås - Västerås (BHC-HIF)

Känslor inför morgondagen:


Efter söndagens fiasko mot Huddinge, minuten efter matchens slut, stirrade jag med tom blick på resultatet och funderade varför Swehockey ville jävlas med mig. Men jag hade ju hört rapporterna som bekräftade att matchen var mycket erbarmlig och en total besvikelse - ljusår ifrån de egentliga normerna. Snabbt vände jag mig om och sneglade bittert på min tabell där en röd ring från en markeringspenna omsluter laget i mitt hjärta - och vänster om bokstäverna kan man avläsa en snitsig sjua. Min första tanke var; "vem försöker jag lura?". Kvällen var förstörd och man sjönk in i nattens timmar med en taskig känsla inombords.

Inställningen dagen efter var dock - mot all förmodan - mycket positiv. Rycker tag i BT:s sportdel, bläddrar som vanligt förbi alla fotbollsartiklar, skumläser F1-notisen och övergår sedan till artikeln om Huddingematchen. Möts av meningar som skriker "chock", "viljelöst" och "sämsta insatsen någonsin". Väljer att inte reflektera vidare över insatsen av resonabla skäl. Gunnar Persson nämner att ett snack laget emellan skall tas - och hoppet tänds. Om det är någon som kan få fart på spelare, så är det den mannen.

Imorses möttes man av trevlig läsning om krissamtalet som inträffade dagen innan. Hörde mig för, och jodå, något slog runt och inställningen är nu helt annorlunda. Det rycker i hockeynerverna redan nu och jag är otroligt spänd inför matchen mot Västerås imorgon. Känns lite som en ny hemmapremiär med ett revanschaktigt stuk över sig. Västerås är ett bra lag, men efter igår är jag ganska säker på att våra rödklädda lirare kommer kämpa som djur - som lystna lejon - på isen imorgon. I och med det tror jag sannerligen att en poängskörd inte är omöjlig längre.

Sneglar på tabellen igen och inser att siffran sju faktiskt är fullt realistiskt.




RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar