Björn Gustafsson förlänger

Detta gjorde min dag. Trots all destruktiv kritik som har surrat kring denna spelaren bemöter jag honom med öppna armar, igen. Tycker det är synd att han inte matchades mer i och med att risken för utvecklingskurvan att bli stillastående eller dala nedåt är mycket högre än vanligt, om ingen matchning förekommer. Jag menar, killen är ung och är fortfarande fullt utvecklingsbar. Kul att man äntligen har insett det! Det finns absolut något i Gustafsson, det är jag helt hundra på - därför tror jag så starkt på honom.

Övrigt sett är jag hur nöjd som helst över hur truppen ser ut i dagsläget. Gustav Gräsberg hade jag inte haft något emot att få se i HC igen, men han testar lyckan i Örebro Vipers istället. Lycka till!

Klockren värvning!

Detta måste jag verkligen kommentera då burväktare ses som mitt område. Äntligen kommer det en målvakt som jag hoppades så innerligt att få se i HC! Jag har länge rosat Gustaf "Wesslan" Wesslau för sin oerhörda talang. 22-åringen är ursprungligen fostrad i Väsby men började spela för AIK säsongen 2000/2001, främst i juniorlagen för att sedan ta en plats i A-laget säsongen 2003/2004, och har sedan dess bara utvecklats till det bättre. Wesslau testade sina vingar senast i Malmö som tog klivet upp till Elitserien förra säsongen - han agerade där backup åt Corey Hirsch, Rastislav Stana och Markus Korhonen. Totalt spelade han tolv elitseriematcher för Redhawks med en räddningsprocent på 88,14% för att vara exakt.

Blev i november 2006 utsedd till Sveriges femtonde bästa målvakt av DN, med all rätt. Wesslau har varit säkerheten själv åtskilliga gånger, storspelat många gånger och fått bära titeln succémålvakt. Jag som har sett honom spela och hållt honom under bevakning vet att han håller hög klass och har stora möjligheter att bli en skicklig elitseriemålvakt. "Wesslan" är en rörlig målvakt med en mycket effektiv klubbteknik och är riktigt grym i sidledsförflyttningarna. Är personligen ganska fascinerad av hans spelstil - modern och explosiv. Tror även att killen kommer utvecklas ytterligare nu när han får mycket speltid i Borås. Vi har ju värvat ett par andramålisar förut och där blommade utvecklingen rejält.

Kan meddela alla att klubben har gjort ett riktigt förbannat kanonkap!




RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar