Ge mig en digital systemkamera, tack!

Skulle verkligen åkt ännu tidigare till matchen. Valde en urusel plats såklart då kabeln var i vägen för kameran. Den digitala zoomen är kass den med, därav att många bilder blir suddiga. Tänkte ta en ännu bättre bild men blev arg efter Skövdes kontring så jag la ner det. Jaja, ni får stå ut med dessa ändå.. Fyller ju år snart också. Vem vet.. Jo, jag vet. Det blir inget med det.. Aj.

Man får ta det man har och göra det bästa utav det

Lagen som spelar i en klass för sig

Seriefinal. BHC - SIK (Lindgren & Rosenberg)Med nytt intro och hela 1606 åskådare förväntades en kanonmatch i seriefinalen. Skövde var taggade med sina fans på kortsidan på läktaren. De var nog till och med mer taggade än BHC kändes det som. Borås kämpade tappert och rodde hem ett poäng i alla fall efter förlängning med siffrorna 3-3.

Det var högt tempo redan från starten och Skövde attackerade direkt. Martin Spångberg var ute på vift för att stoppa pucken men det såg illa ut. Lyckades ändå blockera pucken från att snudda mållinjen. Lenny Dower satte matchens första mål, assisterad av Niklas Söderström och Alexander Täng. Det sätter press på motståndarna som bara några fåtal minuter efter kvitterar till 1-1 genom Filip Hollström i powerplay. Skövdes spelare är mycket rappa i benen och är snäppet hetare än hemmalaget. Efter 17:07 är det andrakedjan igen som gör mål, 2-1 signerad Lenny Dower.

I andra perioden rycker Borås upp sig och kör på betydligt bättre än i första. Jonas Nilsson kommer fri och sprätter in pucken i mål. Jublandet i hallen är helt fantastiskt! Det skapas en hel rad med målchanser men tyvärr med för trevande avslut. Anders Eriksson drar på sig en onödig utvisning. Just nu ser det väldigt bra ut för våra killar. Matchen känns nästan avgjord, men med Skövde kan allt hända.

Tredje perioden börjar på det mest sämsta tänkbara sätt. Skövde kontrar och av någon anledning står Maths Johansson helt fri framför våran målvakt och nätar pucken. Tre minuter därefter kommer ännu en spelare fri, Mikael Persson-Riis som enkelt kvitterar till siffrorna 3-3. Det är nu pulsen höjs både bland publiken och spelarna. Skövde är lite bättre än Borås i denna perioden och några mål från hemmalaget vill inte in. När slutsignalen ljuder förbereder man för Sudden Death.

Förlängningen är som sagt kort och det gäller att öka tempot rejält. Borås står upp bra och ger sig verkligen inte. Jonas Nilsson hade oturen att dra på sig en klumpig utvisning. Det var bra tryck från hemmalaget men det ville sig inte riktigt, inte för Skövde heller. Matchen slutade oavgjort med 3-3 och det blir en pinne till vardera lagen. Matchens bästa spelare blev Martin Spångberg som svarade för ett antal riktigt bra räddningar.

Jag kan inget annat än att säga att detta var en av de absolut roligaste matcherna. Visst, det är kul att se när storslagna siffror dyker upp, men spänning är kul. Jag tycker fortfarande att spelet i powerplay behöver gå snabbare och skotten måste bli betydligt fler. Förstår att spelarna letar efter luckor men man måste våga att chansa också. Vem vet, det kanske ger utdelning till slut. Publiken var underbar också måste jag tillägga. Sådan här stämning ska det vara i varje match. Och kolla vad katten drog med sig in... En flock med supportrar från Skövde. Undrar om de försökte imitera en fotbollsklack? Det lät i varje fall så. En eloge till våran kära klack som skrek för fulla muggar. Nästa match spelas mot Sunne IK på bortaplan den 3/12. 

Signerat,
Louize

Domare: Morgan Claesson
Skotten: 25-22 (4-6, 8-6, 10-6, 3-6)
Utvisningar: BHC 8x2  SIK 7x2
Publik: 1606!

Övriga matcher:
Mariestad BoIS - Sunne IK 8-2  (3-0, 2-2, 3-0)
IFK Kumla - Skåre BK 4-5  (1-3, 3-2, 0-0)
Tranås AIF - Motala AIF 8-0  (3-0, 2-0, 3-0)
Kungälvs IK - Grums IK 5-2  (2-1, 2-0, 1-1)

Patrick Roy, kungen i målet

Patrick Roy är som redan många vet, min förebild. Han var helt fenomenal!
Denna videon är så sjukt vacker. Han var kungen i målet helt enkelt. The best ever.

http://www.youtube.com/watch?v=Llhr2K4IqQc

Inför Borås HC - Skövde IK

Den omtalade matchen äger rum imorgon klockan 19:00. En seriefinal är alltid spännande, men denna kommer bli något alldeles extra. Förutom spelarna har Skövde dragit med sig hela tre bussar fulla med supportrar. Det är jättekul att se så många som visar hjärta för sitt lag! Ett fyrsiffrigt tal på läktaren är egentligen inte alls mycket begärt i detta läge.

Säsongens upplaga är en rad mycket unga spelare från Skövdes sida. Mikael Persson-Riis och Tomas Andersson får man bland annat se upp med, då de är målfarliga. Trots det tror jag inte att det påverkar hemmalaget speciellt mycket. Vi har ju en rad fantastiska spelare som sagt. Martin Spångberg vaktar kassen efter en uppiggande vistelse i Ulricehamn. Han var stabil i matchen mot Skåre senast vilket känns betryggande inför matchen imorgon. Senaste gången Borås mötte Skövde blev det en svidande förlust. Vi har med all rätt att ta ut våran revansch nu. Kan garantera att matchen kommer vara förstklassig, för att inte tala om stämningen i hallen. Det kommer krävas mycket mer än en så kallad "invasion" av motståndarna för att våra killar ska ge vika. Motto: Once a fighter, always a fighter.
Vi ses i hallen imorgon!

Knaggligt

Har tidigare nämnt att jag hatar dålig uppdatering. Och ja, jag uppdaterar alldeles för lite.
Det känns förbannat skruvat för min del just nu. Men det kommer...

Vilken ful reklam jag fått på bloggen!

Sura miner från Vipers!

Örebro som leder serie C förlorade idag sin allra första match.
Team Uppsala kan känna sig belåtna med segersiffrorna 2-1.
Borlänge har även knyckt andra platsen från Enköping.
Som sagt, överlägsen kan bli underlägsen...

Borås övertygar igen, besegrar Skåre

Låt mig säga att jag inte var ett dugg oroad över hur dagens match skulle sluta. Martin Spångberg återfanns i målburen och fick dessutom hålla nollan. 4-0 till Borås redan efter första perioden, men sedan tog det stopp. Jag tror att många fokuserar mycket på siffran, men en vinst är en vinst. Bättre kan det inte bli. Det som förvånar mig är det faktum att BoISen lyckades bli krossade av Skåre. Matchen mellan Skövde och Mariestad var den mest intressanta matchen att hålla koll på. BoISen vann över Skövde och det känns kanon. Kan det vara så att vi börjar dra ifrån igen? Borås HC siktar naturligtvis uppåt och raka vägen upp går det. På onsdagen den 29/11 är det seriefinal mot Skövde IK. Skövde har hela tre supporterbussar fulla som beger sig till Borås Ishall. Detta kommer bli riktigt kul och jag hoppas verkligen att många boråsare visar sin lojalitet nu. Dra med er alla ni känner för detta kommer bli en kanonmatch med mycket drag i hallen!

Signerat,
Louize

Första perioden:
0-1 (02:53) Alexander Täng (Jari-Pekka Pajula, Jonas Nilsson) EQ
0-2 (12:06) Jonas Nilsson (Jari-Pekka Pajula) SH1
0-3 (14:26) Lennon Eriksson (Niklas Söderström) EQ
0-4 (17:29) Fabian Brunnström EQ

Andra perioden:
Inga mål.

Tredje perioden:
Inga mål.

Domare: Tobias Suomela
Skotten: 16-29  (5-10, 7-10, 4-9)
Utvisningar: Skåre 15x2  BHC 15x2
Publik: -

Övriga matcher:
Motala AIF - IFK Kumla 0-1  (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
Skövde IK - Mariestad BoIS 1-3  (0-0, 1-1, 0-2)
Sunne IK - Kungälvs IK 6-3  (0-1, 3-0, 3-2)
Tranås AIF - Grums IK 5-3  (3-1, 1-1, 1-1)

Inför Skåre BK - Borås HC

Då var det dags för match igen. Spelarna beger sig till Löfbergs Lila Arena för att ta sig an Skåre BK. På skadefronten är Anders Skördåker, Fredrik Enhörning och Jimmy Lund fortfarande borta, varav de två sistnämnda är långtidsskadade. Skåre ligger på en femte plats i tabellen och är ett lag man absolut inte skall underskatta. Laget vann mötet mot Mariestad med 1-5 i senaste omgången på bortaplan. Detta kommer bli en tuff match trots att man har slagit Skåre förr. Det gäller för Borås att gå in i matchen med stor kämparglöd och skarp fokus. Tre poäng är mer än välbehövligt då Skövde nafsar oss i hälarna.

Siffrorna som bevisar klasskillnaden

Borås - Motala (Anders Eriksson)
Det var ett starkt Borås HC som klev in på isen ikväll. Gästande Motala hade inte mycket att säga emot, och de fick infinna sig med att siffrorna 9-1 lyste om tavlan när slutsignalen ljöd. En perfekt start efter uppehållet.

Första perioden var ganska seg men minuterna tickade iväg rätt så fort. Första målet kommer efter sju spelade minuter av Fredrik Orrsten, assisterad av Lenny Dower. BHC drar på sig ett antal utvisningar och Motala får spela 5 man mot 4 i flera minuter, men lyckas inte sätta någon press på hemmaspelarna. Tempot från Borås sida var betydligt bättre än tidigare. Robin Murray var en spelare som utmärkte sig rejält, med bra tempo och stark vilja.

Tempot i andra perioden förstärks extra mycket och Motala har svårt att hänga med. Motala försvarar sig som om de har en man mindre på isen, vilket är rätt förståeligt. Jari-Pekka Pajula sätter periodens första mål efter sex minuter, med hjälp av Joakim Persson och Jonas Nilsson. Inte långt därefter smäller det till igen från Pajula, 3-0 står det då på tavlan. Tempot är fortfarande högt och många målchanser skapas. Efter 14:50 styr David Borkenhagen in Anders Erikssons skott från blå, och det snyggt. Ska påpeka att BHC's zon knappast är uppåkt eftersom det varit full aktivitet i Motalas. Alexander Täng avlossar ett skott från blålinjen han också, vilket sitter kanon rätt in i kassen. Perioden slutar 5-0 till hemmalaget.

Det är just i tredje perioden som allt brukar lossna rejält för killarna. 6-0 målet kommer efter endast 23 spelade sekunder, målskytt Fabian Brunnström. Är imponerad att det höga tempot håller i sig än. Spelet i powerplay går betydligt snabbare. David Borkenhagen sätter sitt andra mål i matchen, assisterad av Anders Eriksson efter 14:24. Minuterna senare får Motala in ett tröstmål genom Jonas Ekman. Minuten efter det jublas det i hallen igen, 8-1 av Anders Eriksson sitter förträffligt bra. Nu rullar det verkligen på. Fredrik Orrsten hittar Mikael Hultqvist som avslutar matchen på ett strongt sätt. 9-1 på tavlan, tre pinnar till Borås.

Detta var en jättebra match spelmässigt sett. Det är fantastiskt kul att se när tempot går igång ordentligt, samt att spelet i powerplay är rappare. Målchanserna var dessutom många och Motalas målvakt
Rickard Nilsson ska ha en eloge för sitt spel, trots slutsiffrorna. Längtar redan till nästa match. Trots att detta var en match mot jumbolaget så var den bra! Det var en riktigt glad publik som gick hem i regnet kan jag säga. Nästa match spelas söndagen den 26 november då i Karlstad mot Skåre.

Signerat,
Louize

Domare:
Robin Karlsson
Skotten: 51-14 (12-6, 20-5, 19-3)
Utvisningar: BHC 5x2  Motala 11x2
Publik: 626

Övriga matcher:

Kungälvs IK - Skövde IK 0-5  (0-0, 0-4, 0-1)
Mariestad BoIS - Skåre BK 1-5  (0-2, 1-1, 0-2)
IFK Kumla - Tranås AIF 3-4  (0-0, 1-3, 2-1)
Grums IK - Sunne IK 3-4  (2-1, 0-3, 1-0)

Problem med Firefox

Vill meddela att bloggen ser lite knasig ut i Firefox, eftersom Firefox inte stödjer vissa funktioner.
Det är spalten till höger som inte riktigt fungerar som den ska. Ser ni några andra problem så
meddela mig gärna!

Update: Jaha, ser tydligen likadant ut i Internet Explorer också. Jag använder Avant Browser så jag ser inget fel. Gah vad allt ska vara jobbigt då!

Tog bort kalendern, så nu ska det fungera i alla webbläsare.

Inför Borås HC - Motala AIF

Imorgon klockan 19:00 väntar Motala AIF hemma i Borås Ishall. Spelarna har fått en välbehövlig vila och nu är det äntligen dags att köra igång igen. Som sagt, halva serien är spelad och Borås leder fortfarande med Skövde hack i häl. Motala befinner sig sist i tabellen med fyra enstaka poäng. Senaste gången lagen möttes vann Borås storartat med 1-12 i Electroluxhallen.

En perfekt start efter uppehållet vore självklart en vinst. Det blir till att jobba hårt nu för att ta så många segrar som möjligt. Hoppas även på att publiksiffran kommer trappas upp rejält framöver. Angående matchen gäller det för spelarna att gå in med positiv inställning, kämparglöd och stark vilja. Gör dem det kommer detta gå galant!

Ses där!

Väldigt diskret, bra jobbat!

Vad sysslas det med på Svenska Fans egentligen? Eller rättare sagt, hur tänker folket som skriver om spelarna där? Speciellt målvakterna. Det är meningen att deras styrkor och svagheter ska fyllas i där.
Jag såg bland annat svar som "Släpper ofta in puckar mellan benen", "Har problem med höga skott och spelet med klubban", "Släpper mycket returer rakt ut, och har en tendens att lämna en lucka vid första stolpen". Hur tänker man när man lämnar ut sådan information? Det enda jag kan göra är att skratta åt det. Haha, ärlighet varar längst?

Överlägsen kan bli underlägsen?

Bara två dagar kvar tills fighterna mellan lagen kommer att återupprättas. Gött mos.
Tankarna for till hur det stod till i de andra serierna. Då måste jag nämna C-gruppen!
Örebro leder med sina 53 sifferenheter och tvåan Enköping har endast 35 pinnar.
Vilket practical joke! Jo, jag vet från mina egna erfarenheter att Örebro är bra, men
hur ligger det till med de andra lagen? Det finns ju absolut inget hot någonstans!

Jag tror att Örebro kommer att få det tufft när kvalet kommer.
De kommer få mycket tyngre motstånd än de fått tidigare.

Men för all del, good luck Vipers!

Burväktarna

Corey Hirsch, Borås Ishall
I brist på annat lägger jag upp en bild på den förre NHL-målvakten Corey Hirsch. Honom fick vi se på Borås Hockeygames 2005 i Malmö Redhawks. Det var riktigt kul måste jag säga! De flesta vet nog att jag är en sucker för målisar. Största favoriten genom alla tider är dock Patrick Roy, därefter Sinuhe Wallinheimo och Johan Allringer. När jag var i Mora och kollade på FM Mattsson Cup förra året fick jag där även en favorit. Nämligen Djurgårdens målvakt Eddie Läck. Inte bara för att han var bra utan för att han hade en så otrolig skön stil i sitt spel. Numret på min tröja då? Många tror att jag valt numret pga. Max Åhman, men det är faktiskt efter Alexander Olofsson. Han tyckte jag hade stor potential. Denna säsongen tycker jag inte någon av målvakterna sticker ut.
Hoppas ändå att få se Spångberg stå igen, han har en chans.

Just det, det var en som mailade mig igår och frågade vilka lag jag höll på.
Tar det här så ni andra kan ta del av det också.

Div 1: Borås HC
Elitserien: Färjestads BK
NHL: Anaheim

Update: Andreas Hennerberg som spelade i Hästen förut var enda favoriten bland bortalagen.

Tojkander bland TV-kamerorna

Hoppas att ni inte missade matchen mellan Nybro - Leksand igår. Matchen visades på TV4 Plus och det var extra kul att se förre BHC-keepern Henrik Tojkander in action. Nybro spelade oavgjort mot toppenlaget Leksand och det var riktigt spännande. Dessvärre ligger Nybro under strecket men kan jobba sig uppåt om de fortsätter att spela såhär bra. Det fanns även en intervju med Henrik Tojkander i BT idag. Han sa bland annat att om Borås tar sig upp till allsvenskan, så kanske han kommer tillbaka. Jag tar det med en nypa salt dock, för jag vet att konkurrensen på målvaktssidan kommer bli tuff.

Det finns också en Webb-TV intervju med Tojkander som du hittar
här.

Div 1 E

Det råder delade meningar om BHC hamnade i rätt serie eller inte. Vissa tycker att den är bra, andra inte. Personligen tycker jag att serie F håller mycket högre klass än resten, men övrigt sett tycker jag det är kul att få se andra lag. Det är nyttigt för laget att kunna möta alla sorters motståndare. 

De enda lagen som utmärker sig i serien är Borås, Skövde, Mariestad och Tranås. Kvalplatserna kommer absolut stå mellan dessa lagen. Det jag stör mig på är att majoriteten av lagen är så förbannat tråkiga. Knappast hälften av dem kan spela ishockey. Jättekul att möta lag som verkligen inte är på hugget att försöka vinna. Många segrar är givna, vilket i och för sig är roligt men man vill samtidigt ha spänning i matcherna. Precis som i matcherna mot Växjö Lakers förut. Den faktorn tror jag påverkar publiksiffran mycket också. Excitement is our satisfaction helt enkelt.

Lennon klar för nästa säsong

Nu är det klart! Lennon Eriksson stannar kvar i Borås HC
resten av säsongen, och även hela nästa säsong om
laget tar steget uppåt. Det är kul att han är tillbaka igen!
Jag tror att han kan tillföra laget en hel del.

Resultat efter omgång 18/36

Resultat efter omgång 18/36
Halva serien är avklarad och såhär ser resultaten ut. Borås har vunnit 16 matcher
och förlorat 2 hittills. Den goda nyheten är att fyra BHC-spelare ligger i toppen av poängligan.
Fabian Brunnström 34, Fredrik Orrsten 28, Jari-Pekka Pajula 27 & Jonas Nilsson 25. Borås
är ett starkt lag och om vi bara behåller fokus och är om inte ännu starkare i resten av serien,
så kommer laget att gå långt. Publiksiffran är viktig också. Vi vet att Borås är mycket starka på
hemmaplan och att segrarna där blir många. Varför tar Du inte chansen att få se ett vinnande
Borås HC? Det är då hockeyn är som allra roligast! Kom igen nu, ladda inför 22/11 mot Motala!

Seger mot Tranås

När Tranås gästade Borås Ishall förväntades bra tryck från hemmaspelarna. I Tranås finns en bekant spelare, nämligen Jim Ivars. Borås var förstås revanschsugna efter förlusten mot Mariestad på hemmaplan. Med en prima tredje period kunde hemmalaget ta hem segern med 5-1.

Första perioden spelade Borås med halvfart, Tranås fick då chansen att sticka upp lite mer. Egentligen finns det inte så mycket att säga om perioden. BHC spelade inte med toppfart och inga mål blev det heller. Ska även nämna att Ljusteräng lät Pär Åkerström stå i kassen istället för Spångberg.

I Andra perioden däremot satte Tranås 1-0 genom Jacob Karlborg efter drygt två minuter. Detta blev Borås väckarklocka och spelarna vaknade genast till liv. Jonas Nilsson fick en pass av Björn Gustavsson och passade vidare till Jari-Pekka Pajula som sköt in pucken i mål. Riktigt snitsigt som de flesta skulle säga. Efter 15:48 är det dags för backparen att signera ett mål, målskytten Alexander Täng som blev assisterad av Niklas Söderström. 2-1 till Borås efter andra perioden.

Tredje perioden visar både fart och fläkt. Det är då Borås är som piggast och kör för fulla muggar. 3-1 målet kommer efter 4:09 av Fredrik Orrsten, assisterad av Mikael Hultqvist och Lenny Dower. Lenny är också en utav många spelare som har utvecklats ytterligare en nivå. Backen Niklas Söderström avlossar ett skott som sitter bra i målet. Det är väldigt många spelare som visar stor kämparglöd. Matchens sista mål görs av Lennon Eriksson, assisterad av Erik Svenningsson och Alexander Täng. Matchens bästa lirare blev Jari-Pekka Pajula, som gör en otroligt bra insats i matchen.

Början av matchen är kass, speciellt första perioden. Spelarna borde köra för fullt redan från början, men av någon anledning gör dem inte det. Det ska inte krävas ett mål av motståndarna för att laget ska kunna vakna till. Andra perioden är något bättre, men den är inte heller såpass bra. Sista perioden brukar alltid vara den bästa. Spelarna tar i och alla visar stor iver. Det är DET som ska finnas där redan från första nedsläpp. Spelare som Anders Eriksson, Jari-Pekka Pajula, Fabian Brunnström, Mikael Hultqvist och Erik Svenningsson samt några till kämpar på bra, men kan ta i ännu mer. Kul att se spelare som visar stort hjärta för laget. En annan sak jag gillade var när Erik Svenningsson skymde målvakten. Han var smart nog att följa målvaktens rörelser öga mot öga. Nu blir det ett litet kort uppehåll från matcherna. Nästa match spelas hemma den 22 november mot Motala. Se till att vara där!

Signerat,
Louize

Domare:
Claes Hilmersson
Skotten: 34-12 (11-3, 11-4, 12-5)
Utvisningar: BHC 8x2  TAIF 11x2 + 1x10
Publik: 610 (Pinsam siffra. Spelarna är värda mycket mer än så!)

Övriga matcher:

Mariestad BoIS - Motala AIF 7-0  (2-0, 1-0, 4-0)
Skåre BK - Kungälvs IK 6-4  (1-3, 4-0, 1-1)
Sunne IK - Skövde IK 0-2  (0-0, 0-1, 0-1)
Grums IK - IFK Kumla 2-3  (1-1, 1-0, 0-1, 0-1)

Enhörning borta resten av säsongen?

Det sägs att Fredrik Enhörning blir borta hela säsongen pga. sin knäskada, enligt BT.
På hemsidan står det att Fredrik kommer allt närmare en comeback inför dagens match.
Hur går detta ihop då? Man blir ju lite fundersam när de båda källorna inte har samma uppgifter.
Well, jag avvaktar i denna frågan tills vidare...

Update: Skadan är rejäl. Korsbandet är av och båda meniskerna är skadade. Fredrik blir tyvärr borta resten av säsongen. Mycket tråkigt.

Dålig uppdatering

Varför finns vissa matchrapporter inte uppe på BHC:s hemsida?
Matchen mot Grums finns inte med, men senaste matchen mot Kumla.
Grums hemsida hade inte heller någon info om matchen. Det uppdateras
väldigt dåligt om Borås bortamatcher överhuvudtaget på de andra lagens hemsidor.

Tack och lov att Borås Tidning finns!

Det roliga är att de uppdaterar hemskt gärna tabellen och när nästa match är.
Men man vill väl ändå minnas matcherna om hur Borås tar sig sakta men säkert
närmare kvalet, än ett lag som bara råkar ligga i toppen av någon anledning.
Jag menar nu när det går så bra för Borås borde väl dessa skribenter som skriver
för hemsidan vara mer alerta? Eller är det kanske bara jag som tycker så.

Hur som helst så ska jag inte klaga alltför mycket. Hemsidan är för övrigt kanon!

Flyttning klar

Nu har alla mina inlägg som jag skrivit på min andra blogg kopierats över hit.
Därför har det gått på ett rullande band.

Designen och diverse andra saker är fortfarande under konstruktion.

10/11 - Spångberg tillbaka i kassen

Matchen mot IFK Kumla kändes som att Borås skulle ta en lätt seger. Kumla som ligger näst sist i tabellen vann otroligt nog skottstatistiken. Det var en besvikelse. Hur som helst så var Martin Spångberg tillbaka i målet. Var dock suverän i matchen med tanke på att Kumla vann skotten, då Martins räddningsprocent låg på 97,3%. Tar till och med på sig två utvisningar, en ny bärsärk kanske? Vem vet. Borås tog segern med siffrorna 4-1. En högre siffra var nog förväntad, men huvudsaken är att det blev en seger så vi håller ifrån Skövde. Motala går det inte så fullt bra för, det syns en viss klasskillnad ändå. Matchen mellan Tranås och Mariestad slutade oavgjort, vilket gynnar oss mycket då vi kan börja rycka ifrån. Nästa match spelas på hemmaplan mot Tranås. Se till att komma nu folket! Varför sitta hemma framför TV:n när du kan se en sportslig aktivitet live?

Signerat,
Louize

Första perioden:

0-1 (07:24) Fabian Brunnström (Jari-Pekka Pajula, Joakim Persson) PP1

Andra perioden:
0-2 (11:32) Fredrik Orrsten (Joakim Persson) PP2

Tredje perioden:
1-2 (03:45) Johan Fryxell (Mikael Andersell) PP1
1-3 (14:17) Fredrik Orrsten (Lenny Dower) EQ
1-4 (19:24) Jonas Nilsson (Markus karlsson) EQ

Domare:
Mikael Sjökvist
Skotten: 37-30 (13-11, 12-12, 12-7)
Utvisningar: Kumla 8x2 + 1x5 + 1 matchstraff BHC 11x2 + 1x5 + 1 matchstraff
Publik: 123

Övriga matcher:

Skåre BK - Sunne IK 4-5 (3-3, 1-0, 0-2)
Motala AIF - Kungälvs IK 2-10 (1-2, 1-4, 0-4)
Tranås AIF - Mariestad BoIS 3-3 (1-0, 2-1, 0-2, 0-0)
Skövde IK - Grums IK 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)

8/11 - Seger mot Grums

Kvällens match var på bortaplan mot Grums IK. Grums är ett lag som inte bör underskattas, då laget kan vara riktigt sega motståndare och inte ge vika alltför tidigt. Matchen mot Mariestad senast visade att om man inte går in för matchen för fullt, så kan man inte alltid räkna med att vinna. Skadeläget i Borås är oförändrat sen sist. Senaste gången lagen möttes vann Borås med de bastanta siffrorna 9-2. Jag blev dock lite orolig när Grums helt plötsligt kvitterade väldigt fort. Trots Grums försök att vinna matchen lyckades det inte. Borås vann välförtjänt med sina 8 mål mot 4.
På fredag väntar ännu en bortamatch, då mot Kumla. Go for it!

Signerat,
Louize

Första perioden:

0-1 (00:35) Fabian Brunnström (Jonas Nilsson) EQ
0-2 (13:20) Niklas Söderström (Fredrik Orrsten) EQ
0-3 (19:12) Jari-Pekka Pajula (Fabian Brunnström, Jonas Nilsson) EQ

Andra perioden:
1-3 (03:49) Dan Lindahl (Mikael Eriksson) PP1
2-3 (04:23) Ronnie Boström (Johan Englund) EQ
2-4 (16:58) Jonas Nilsson (Jari-Pekka Pajula, Alexander Täng) PP1

Tredje perioden:
3-4 (00:26) Rickard Rehnberg (Ronnie Boström, Johan Englund) PP1
4-4 (00:42) Andreas Dahlström (Mikael Eriksson) EQ
4-5 (05:05) Mikael Hultqvist (Alexander Täng) EQ
4-6 (07:01) Fredrik Orrsten (Anders Eriksson, Jari-Pekka Pajula) PP2
4-7 (10:53) Mikael Hultqvist (Alexander Täng) EQ
4-8 (19:48) Jonas Nilsson SH1

Domare:
Niclas Sundqvist
Skotten: 19-33 (5-13, 4-7, 10-13)
Utvisningar: Grums 9x2 BHC 10x2 + 1x10
Publik: 225

Övriga matcher:

Mariestad BoIS - IFK Kumla 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 1-0)
Kungälvs IK - Tranås AIF 3-5 (1-3, 2-1, 0-1)
Sunne IK - Motala AIF 9-1 (7-0, 1-1, 1-0)
Skövde IK - Skåre BK 6-5 (2-3, 3-0, 1-2)

5/11 - BoISen bröt sviten

Match på hemmaplan mot Mariestad BoIS väntade ikväll. Martin Spångberg var borta av okänd anledning. Hade förväntat mig en jättebra match, men den var allt annat än bra. Borås tog sin första förlust på hemmaplan med siffrorna 3-4. Egentligen ingen stor skada skedd då vi har råd med en, men är ändå besviken. Det enda som glädjer mig idag var att Elfsborg tog det efterlängtade guldet! Superbt!

Första perioden rivstartade direkt och efter 54 sekunder sätter Lenny Dower ett snygg mål med hjälp av en backhand, assisterad av Mikael Hultqvist och Fredrik Orrsten. Trots det var Mariestad det bättre laget i mer än halva perioden innan BHC vaknade till lite. Tyvärr räckte det inte.

Andra perioden var inget att hurra för heller. Anders Eriksson åker på en rejäl utvisning, Borås får spela med tre spelare mot fem. Mariestad har bra tryck och kan kvittera till 1-1 genom Anders Lundström. Efter 7:17 kan dock Fredrik Orrsten skjuta ett rejält skott in i mål. 2-2 målet var dock något bland det sämsta jag har sett. Jag är helt säker på att det är hög klubba när pucken slås in, har medhåll av alla i hallen förutom BoISen såklart. Domaren ser tydligen inte detta. Finns kanske en minimal chans att pucken slogs in på lägre höjd, men inte från ståplatsens synvinkel i alla fall. Helt otroligt. Efter detta målet verka Borås slockna lite, Mariestad gör då ett till mål när klockan visar 14:46. 2-3 står det i matchen. Borås lyckas kvittera med ca fyra minuter kvar av perioden genom Linus Lindgren, assisterad av Lennon Eriksson. Det målet var dock roligt att se för Mariestads målvakt blockerade pucken med benskyddet, men den råkade naturligtvis åka in ändå.

Tredje perioden trodde jag ärligt talat att killarna skulle tända till lite extra. Mariestad har tryck högt upp vilket troligtvis gynnar dem. Borås är inte alls lika rappa i benen som sina motståndare och spelet går inte helt bra. Några som utmärker sig är Lennon Eriksson, Jari-Pekka Pajula och Markus Karlsson som sliter i sargen. Sargspel var väldigt populärt också. Efter 11:13 kommer smällen, Mariestad tar ledningen genom Anders Lundström. I detta läge ser det väldigt mörkt ut, men ser lite ljusare ut när Fabian får en pass, men olyckligt nog missar han den. Borås tar ut målvakten Pär Åkerström med ca två minuter kvar att spela. Trots ett febrilt spel och stressade spelare uteblev segern denna gången.

Man blir frustrerad som åskådare när spelarna inte går in för matchen. För att ta sig till toppen och hålla sig där krävs det att man kämpar, och det fullt ut i varenda match. Som tur är har vi råd att förlora matchen, men låt det inte bli en vana. Lennon är riktigt duktig där han kämpar bland motståndarna vid sargen. Finns fler som gör ett bra arbete. Markus Karlsson gör sig förtjänt av titeln som matchens bästa lirare. Markus är den spelare som har utvecklats mycket under de senaste säsongerna. Det är riktigt kul att se. En annan sak jag har att påpeka är att domaren var rent ut sagt knasig. Ett par utvisningar var helt konstiga, missade när det var offside ibland. Klart att misstag kan ske som med linjedomaren när han blåste av för offside, när det i själva verket inte var det. Deppa för all del inte ihop över detta för det är en ny match på onsdag mot Grums. Tänk positivt och ge allt i matchen så har ni garanterat segern i handen.

Signerat,
Louize


Domare: Tobias Suomela
Skotten: 25-25 (8-9, 6-7, 11-9)
Utvisningar: BHC 7x2 + 1x10 + 1 matchstraff Mariestad 6x2
Publik: 596

Övriga matcher:
Motala AIF - Skövde IK 1-9 (0-3, 1-2, 0-4)
Tranås AIF - Sunne IK 5-4 (0-1, 1-2, 4-1)
IFK Kumla - Kungälvs IK 4-6 (2-1, 1-4, 1-1)
Skåre BK - Grums IK 2-3 (1-1, 1-2, 0-0)

1/11 - BHC besegrar Kungälv

Bortamatch mot Kungälv var det ikväll. De goda nyheterna är att Martin Spångberg och Erik Svenningsson är tillbaka från skadelistan. Lennon Eriksson som var med i Borås förra säsongen bland annat, har kommit hem från sin tripp i USA. Tro det eller ej, men han fanns med i laguppställningen ikväll! En till målhungrig forward skulle göra gott. Vinsten med 6-1 sitter fint och på söndag väntar det en tuff match mot Mariestad. Ses där!

Signerat,
Louize

Kungälvs IK vs. Borås HC

Första perioden:
0-1 (05:40) Anders Eriksson (Linus Lindgren) EQ
0-2 (12:46) Niklas Söderström (Lenny Dower, Alexander Täng) PP1
0-3 (14:30) Fabian Brunnström (Jonas Nilsson) EQ

Andra perioden:
1-3 (08:18) Erik Björklund PP1

Tredje perioden:
1-4 (04:12) Alexander Täng (Erik Svenningsson, Niklas Söderström) EQ
1-5 (05:07) Fabian Brunnström SH1
1-6 (13:18) Jonas Nilsson (Jari-Pekka Pajula, Fabian Brunnström) EQ

Domare: Marcus Jönsson
Skotten: 23-38 (9-11, 8-14, 6-13)
Utvisningar: Kungälv 8x2 + 1x5 + 1x10 + 1 matchstraff BHC 7x2 + 1x5 + 1 matchstraff
Publik: -

Övriga matcher:
Sunne IK - IFK Kumla 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Skövde IK - Tranås AIF 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Skåre BK - Motala AIF 5-3 (2-1, 3-0, 0-2)
Grums IK - Mariestad BoIS 3-4 (1-1, 2-1, 0-2)

29/10 - Revanschsuget BHC tar sin seger

Direkt från Värmland kommer Sunne IK på besök i Borås Ishall. Borås söker revansch efter den första förlusten mot Skövde senast. Anders Skördåker och Fredrik Enhörning slog upp sina gamla skador i förra matchen, och läggs därför till på skadelistan. Egentligen hade det kanske behövts en extraback i laget, men lagledningen valde att inte ta med Sallander eller Hjelmgren eftersom de får mycket speltid i Ulricehamn, och utvecklas hela tiden. Vad gällde matchen kunde inte Sunne hota BHC, utan det blev seger med 7-1.

Lagen börjar segt i första perioden. Farten kommer när halva perioden har gått, men det är inget som räcker för de båda lagen. Perioden slutar mållös. Jag slås av hur Sunnes matchställ påminner lite om NHL-lagen Philadelphia Flyers och Toronto Maple Leafs. Dock var spelet inte ens i närheten av vad man trodde skulle finnas där.

Andra perioden börjar snarlik som den första perioden, dvs. väldigt segt. Trots det sprätter Fredrik Orrsten in pucken i mål efter 2:58 minuter. Det dröjer heller inte länge innan 2-0 målet skjuts in, det av Lenny Dower med hjälp av backen Alexander Täng. Farten på skridskorna syns inte till förrän efter halva perioden här också. Borås har slarvat en del. Robin Broberg i Sunne utvisas 10 minuter för Checking from behind, eftersom han tacklade en BHC-spelare våldsamt bakifrån.
Mer än såhär blev det inte.

I tredje perioden lossnar det rejält för Borås. Redan efter nästan tre minuter gör David Borkenhagen mål, assisterad av Linus Lindgren och Anders Eriksson. När klockan visar tiden 5:45 ökar BHC ledningen med 4-0, ett snygg mål av Jari-Pekka Pajula, assisterad av Fabian Brunnström och Jonas Nilsson. 11 minuter in i perioden skjuter Joakim Persson pucken rätt på målvakten, pucken hamnar vid sidan av vilket Sunnes målvakt missar, och Fabian kan lätt peta in pucken i mål. Niklas Söderström står för
6-0 målet, assisterad av Fabian Brunnström. När tre minuter återstår av tredje perioden skjuter någon spelare pucken vid sargen och Åkerström tänker stoppa den, men pucken åker då rätt in i Borås målstolpe och ut på farlig mark där Sunnes spelare väntar. Som tur är kan Borås rensa bort pucken. Kort därefter får Fredrik Orrsten en perfekt pass av Niklas Söderström, och jublet höjs återigen i hallen. Härliga 7-0 till Borås, men när hela 1 sekund återstår av matchen gör Sunne enkelt mål genom Tobias Forss. Synd för Åkerström som kunde hållt nollan där. Segern sitter bra och den 1 november gästar Borås HC Kungälv. Segrar smakar bra och fler godbitar är det ingen som tackar nej till.

Både första och andra perioden var helt genomsura. Det slarvas, det åks långsamt och orken verkar inte alls finnas där, inte heller viljan. Tredje perioden var helt klart den bästa. Mycket fart och många chanser. Spelare bjuder på uppvisningar, speciellt Fabian. Antar att de var lite mörbultade efter den tunga förlusten mot Skövde. Efter den perioden ser det dock lite ljusare ut. Klart vi kommer igen, som vi alltid gör. Jari-Pekka Pajula gör en jättebra insats, briljerar lite och utsågs till matchens lirare. Helt klart välförtjänt. Borås Hockey kan när de vill, det har vi sett förut. Ge järnet nu mot Kungälv!

Signerat,
Louize

Domare:
Mikael Holm
Skotten: 36-20 (11-5, 11-9, 14-6)
Utvisningar: BHC 7x2 Sunne 7x2 + 1x10
Publik: 751

Övriga matcher:
Tranås AIF - Skåre BK 5-4 (1-1, 1-2, 3-1)
IFK Kumla - Skövde IK 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)
Mariestad BoIS - Kungälvs IK 6-0 (2-0, 2-0, 2-0)
Motala AIF - Grums IK 4-7 (2-0, 2-1, 0-6)

25/10 - Sviten är bruten, men vi kommer igen

Seriefinal mot Skövde IK. Har ingen aning om vad som gick snett.
Ska bli intressant att läsa om det i tidningen imorn.
Hur som helst tog sviten slut, men Borås leder fortfarande tabellen.
En förlust är inte hela världen, res er igen bara!

Update: Två spelare blev skadade i matchen. Damn it.

Signerat,
Louize

Första perioden:
1-0 (02:43) Tomas Andersson (Timo Hakanen, Johan Magnusson) EQ
2-0 (14:33) Tomas Andersson (Mikael Persson-Riis, Ales Dvorak) PP1

Andra perioden:

2-1 (12:10) Lenny Dower (Mikael Hultqvist)

Tredje perioden:

Inga mål

Domare:
Tobias Stenström
Skotten: 25-24 (13-6, 5-10, 7-8)
Utvisningar: Skövde 8x2 BHC 6x2
Publik: 1 901

Övriga matcher:

Sunne IK - Mariestad BoIS 0-5 (0-2, 0-2, 0-1)
Skåre BK - IFK Kumla 6-3 (1-1, 4-1, 1-1)
Motala AIF - Tranås AIF 1-8 (0-4, 1-0, 0-4)
Grums IK - Kungälvs IK 2-4 (1-1, 0-0, 1-3)

22/10 - Borås vs. Skåre

En hockeymatch efter lunch är aldrig fel. Speciellt inte om det gäller Borås HC. Ishallen gästades idag av Skåre BK, Färjestads farmarlag om man säger så. Skadeläget i laget har inte förändrats sen senaste matchen. Matchen gick igenom och BHC tog sin 11:e raka seger med siffrorna 6-3, tack vare en viss Fabian Brunnström!

Skåre visar upp mer självförtroende än i senaste matchen mot Borås. Hemmalaget var mer avvaktande. Efter 6:28 får Fabian pucken och lyckas dra sig förbi sin motståndare och pucken sitter i mål som den ska. När klockan visar tiden 13:23 gör David Borkenhagen mål efter att bara satt i klubban av Anders Erikssons pass, precis efter tekningen. Sex minuter senare är det Fabians tur igen, PANG PÅ och nätmaskorna rör sig. 3-0 till Borås efter första perioden. Skåre har svårt att hänga med nu.

Andra perioden var fylld med kalabalik. Skåre reducerar till 3-1 med ett slagskott från blålinjen av Per Åslund, assisterad av Andreas Svensson och Johan Erkgärds. Några sekunder kort därefter blir nästa mål av Skåre intill identisk som det första, dock så gick pucken in väldigt långsamt. Ett skitmål helt enkelt. När två minuter av perioden har gått dyker Fabian upp igen och sätter ett välförtjänt hattrick! Med mindre än en minut efter Fabians uppvisning vispar Anders Eriksson till och sätter grädden på toppen med 5-2. Målen ligger väldigt nära varandra och ett till skadar väl ändå inte. Denna fenomenala man vid namn Fabian Brunnström sätter sitt fjärde mål i matchen, och BHC ökar sin ledning med 6-2. Sedan händer det mycket i Skåres lag. De tar utvisning efter utvisning. Till slut sitter det 4 man och 1 man står i utvisningsbåset, totalt 5 stycken! Det där var mer än skrattretande kan jag säga. Trots att BHC hade 5 mot 3 läge blev det inga målchanser ändå. Skåre kunde sedan fint sätta 6-3 med sex minuter kvar av perioden.

Den tredje perioden blev det inte mycket till spel. Borås inväntar mest slutsignalen medan Skåre har viljan kvar och försöker sig på en insats. Chanser skapades men Borås keeper Pär Åkerström ville annorlunda. En annan lustig sak var när Mikael Hultqvist tacklade en av Skåres spelare in i det bortre sarghörnet, och dörren flög upp. Mer än såhär blev det inte, men Borås tog hem ännu en till seger. På onsdag är det seriefinal borta mot Skövde. Sviten gör sig påmind och det finns inget som kan stoppa Borås HC nu.

Enligt mig så var det här ingen bra match direkt, har sett mycket bättre. Kanske berodde på att Ljusteräng var borta, och spelarna inte fick lika mycket skäll efter en dålig period som vanligt? Ingen aning. Saken är att laget måste spela fullt ut med både fart och kraft. Ge inte bort några chanser nu och ta inget för givet. Spelet i powerplay måste fortfarande gå fortare för att kunna skapa bättre målchanser. Fabian är den spelare som håller ihop laget i denna matchen, helt utan tvekan. Han är enligt mig den enda spelaren som går för fullt i alla matcher. Så det förvånade mig inte att han blev matchens lirare i slutändan. Ska även nämna att Fredrik Enhörning gör en bra match, liksom Hultqvist och Pajula. Ge järnet nu i nästa match!

Signerat,
Louize


Domare: Mikael Holm (Tjo, linjedomarn har blivit befodrad!)
Skotten: 23-22 (11-8, 8-8, 4-6)
Utvisningar: BHC 8x2 Skåre 8x2
Publik: 868

Övriga matcher:
IFK Kumla - Motala AIF 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)
Mariestad BoIS - Skövde IK 4-5 (2-0, 0-3, 2-1, 0-1)
Kungälvs IK - Sunne IK 3-2 (0-2, 2-0, 1-0)
Grums IK - Tranås AIF 5-9 (2-2, 3-0, 0-7)

18/10 - Borås tar en överlägsen seger

Herre jösses, vad ska man säga? Borås är verkligen i toppform. 12-1 mot Motala visar den stora målhungern i laget. Lagandan där måste varit superb! Denna matchen hade jag gärnat velat se.
Skottstatistiken är totalt överlägsen, precis som i den matchen då Mariestad mötte Motala. Motala lyckades även denna gången bara prestera 17 skott på mål. Orrsten imponerar med 4 mål, Fabian är med överallt. Även de yngre spelarna som Borkenhagen och Karlsson tar chansen att smaka på mål.
Jag är helt övertygad om att detta kommer bli Borås bästa säsong på länge!
På söndag är det en helt annan match mot ett helt annat lag, Skåre BK gästar Borås Ishall.
Kom till matchen och ge ditt stöd åt BHC, hjälp till att heja på vårat lag ända fram till Allsvenskan. Publikandan i hallen är helt fantastisk! Det är nu som hockeyn är som roligast. Ses på söndag!

Signerat,
Louize


Första perioden:
0-1 (04:04) Fredrik Orrsten (Alexander Täng) PP1
0-2 (05:01) Fredrik Orrsten (Niklas Söderström, Lenny Dower) EQ
0-3 (09:39) Fabian Brunnström (Jari-Pekka Pajula, Alexander Täng) EQ
0-4 (12:00) Markus Karlsson (Jari-Pekka Pajula, Fabian Brunnström) PP1
1-4 (16:14) Andreas Axell (Johan Svensson) PP1
1-5 (19:16) David Borkenhagen (Anders Eriksson) EQ

Andra perioden:
1-6 (00:45) Jonas Nilsson EQ
1-7 (03:03) Fabian Brunnström SH1
1-8 (07:18) Fredrik Orrsten (Jonas Nilsson, Fabian Brunnström) EQ

Tredje perioden:
1-9 (10:32) Joakim Persson (Fabian Brunnström) EQ
1-10 (13:36) Mikael Hultqvist (Alexander Täng) PP1
1-11 (14:36) Fabian Brunnström PP1
1-12 (15:46) Fredrik Orrsten (Lenny Dower, Mikael Hultqvist) EQ

Domare: Björn Erlén
Skotten: 17-62 (4-20, 9-20, 4-22)
Utvisningar: Motala 6x2 + 1x10 BHC 4x2
Publik: -

Övriga matcher:
Skövde IK - Kungälvs IK 8-2 (1-2, 4-0, 3-0)
Skåre BK - Mariestad BoIS 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)
Tranås AIF - IFK Kumla 5-2 (1-0, 1-1, 3-1)
Sunne IK - Grums IK 2-3 (2-0, 0-1, 0-2)

15/10 - Glasklar seger i seriefinalen

Nu är jag äntligen hemma igen!
Seriefinal mellan Tranås och Borås HC. Hade gärnat velat vart där!
Det flyter på riktigt ordentligt nu. En glasklar seger till BHC med siffrorna 5-1.
Det visar vilken enorm vilja och kapacitet Borås egentligen har.
Nästa match är även den på bortaplan fast denna gången mot Motala.

Signerat,
Louize

Första perioden:
0-1 (02:30) Anders Eriksson EQ
1-1 (11:48) Magnus Svensson (Jonas Lund) EQ

Andra perioden:
1-2 (17:07) Fredrik Orrsten (Mikael Hultqvist, Niklas Söderström) EQ

Tredje perioden:
1-3 (03:44) Fabian Brunnström (Jari-Pekka Pajula) PP1
1-4 (06:33) Lenny Dower (Fredrik Orrsten, Joakim Persson) PP1
1-5 (11:14) Fabian Brunnström (Jonas Nilsson, Alexander Täng) SH1

Domare: Micael Ekholm
Skotten: 17-25 (4-5, 8-12, 5-8)
Utvisningar: Tranås 7x2 BHC 8x2
Publik: 1041

Övriga matcher:
Motala AIF - Mariestad BoIS 0-8 (0-2, 0-3, 0-3)
Kungälvs IK - Skåre BK 2-2 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0)
Skövde IK - Sunne IK 5-0 (0-0, 3-0, 2-0)
IFK Kumla - Grums IK 6-4 (2-3, 2-0, 2-1)

Måste ta upp en grej angående matchen mellan Motala - Mariestad.
Skottstatistiken för BoIS!! Hela 73 skott mot 17! Det är riktigt mäktigt.
Jag är verkligen imponerad.

13/10 - Borås vs. Kumla

En fredagsmatch var inte fel. Borås mötte IFK Kumla. Erik Svenningsson, Jimmy Lund, Martin Spångberg och Anders Skördåker var borta pga skada. Med sju rakar segrar för Borås kan väl ändå inget gå snett? Självklart inte, och Borås tar sin åttonde seger med 5-1. Ska även uppmärksamma att mina referat läggs upp långt innan hemsidans.

I första perioden såg man direkt vilken skillnad det var mellan lagen. BHC hade mycket bra fart på skridskorna och målchanserna var många. Efter 2:40 gör Jonas Nilsson mål, assisterad av Fabian Brunnström. Spelet fortsätter att vara på hög nivå. När klockan står på 11:36 spikar Fabian Brunnström in 2-0 målet, med hjälp av Jari-Pekka Pajula och Jonas Nilsson. Kumla spelar fruktansvärt dåligt i powerplay, you need to work on that. Mycket mer blev det inte trots alla målchanser.

Andra perioden blev något sämre. Bortalaget reducerar till 2-1 genom Andreas Udd, assisterad av Daniel Andersson. Ungefär sex minuter efter detta ökar BHC ledningen med 3-1 av Fabian Brunnström, assisterad av Jari-Pekka Pajula. Två minuter efter Fabians mål sätter han ännu ett till, ett välförtjänt hattrick. Brilijant! Kumla började slå ifrån sig pucken in i mitten av perioden. Det är ju också ett sätt att göra mål på (?) När klockan visar tiden 11:48 får linjedomaren Björn Jansson en puck mitt på familjelyckan. Aj aj. Farligt att stå vid sargen, men han reste sig upp till slut och fortsatte. Blev några utvisningar hit och dit. Robin Murray var lite för ivrig och drog på sig två stycken. Mer än såhär blev det inte.

Tredje perioden var inte lika fartfylld som den första. Borås slarvade en del och Kumla fick sina chanser, men misslyckades. Efter halva perioden ryckte Borås upp sig igen och farten var på plats. Mikael Hultqvist kunde snyggt sätta en strut, assisterad av Lenny Dower och Niklas Söderström.
På tavlan står det nu 5-1 till BHC och ännu en till seger är räknad.

Personligen tycker jag att matchen var bra till en början. Saken är att spelarna får inte slarva bort pucken eller sluta spela bara för att de leder. Fler mål är alltid bra om det nu skulle vara så att man blir tvungen att avgöra på målstatistiken. Fabian Brunnström blev matchens lirare och var helt klart bäst på isen. En annan grej ska jag påpeka också. Det är oerhört irriterande med folk som står och skriker en massa könsord och dylikt om något råkar gå fel i spelet. Finns faktiskt barn som är på matcherna också. Hade en person jämte mig som skrek och skrek en massa skit. Det hängde på en tråd, jag var såå nära på att skrika till honom att lägga av. Jag blir så förbannad. Att de dessutom hade med sig alkohol in fast man inte får var så lågt. Alkohol har absolut ingenting med sport att göra. Därmed OUT!

Signerat,
Louize


Domare: Peter Bengtsson
Skotten: 40-21 (14-5, 10-6, 16-10)
Utvisningar: BHC 8x2 Kumla 10x2
Publik: 722

Övriga matcher:
Sunne IK - Skåre BK 2-4 (0-2, 2-1, 0-1)
Kungälvs IK - Motala AIF 8-4 (2-2, 3-1, 3-1)
Mariestad BoIS - Tranås AIF 4-4 (1-2, 1-2, 2-0, 0-0)
Grums IK - Skövde IK 2-7 (1-3, 1-1, 0-3)

11/10 - Inget referat

Idag var det hemmamatch mellan Borås och Grums IK. Eftersom jag med min stressiga vecka mår dåligt, så blir det inget referat idag. Typiskt att man ska svika sitt jobb, men jag hoppas ni förstår ♥
Borås vann i alla fall med storslagna 9-2. Bra jobbat. Sviten håller i sig.
Nästa match spelas på fredag mot Kumla, på hemmaplan. Ses där!

8/10 - Enda obesegrade laget

Tuff och jämn match mellan Borås och Mariestad. Många utvisningar från Mariestads håll, tråkigt nog blev det inga mål för BHC i samband med vissa utvisningar. Var meningen att jag skulle åka dit och kolla på matchen, men fick förhinder. Hade gärna velat se denna! Storfavoriternas fight! Trots att Mariestad tog ut deras målvakt in i det sista lyckades de inte göra några mål på det enda obesegrade laget. Visst fan blev det en sjunde raka seger, 1-0 till Borås! Galet glad är jag, säsongen kunde inte börjat bättre. Nästa match spelas hemma mot Grums IK på onsdag.
Jublet kommer att höras igen kan jag lova..

Signerat,
Louize

Första perioden:
Inga mål

Andra perioden:
0-1 (08:14) Fredrik Orrsten (Mikael Hultqvist, Lenny Dower) PP1

Tredje perioden:
Inga mål

Domare: Tobias Stenström
Skotten: 28-19 (5-9, 11-8, 12-2)
Utvisningar: Mariestad 9x2 + 1x10 BHC 5x2

Övriga matcher:
Sunne IK - Tranås AIF 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Kungälvs IK - IFK Kumla 6-2 (3-1, 2-0, 1-1)
Grums IK - Skåre BK 2-2 (2-2, 0-0, 0-0)
Skövde IK - Motala AIF 8-0 (0-0, 3-0, 5-0)

4/10 - Borås vs. Kungälv

Kungälvs IK är inte helt okända för Borås, däribland finns två gamla spelare som spelade i BHC förra säsongen, Jonas Jacobsen och Mattias Luukkonen. Jimmy Lund och Johan Mellander är borta pga långtidsskador, samt Martin Spångberg 1 vecka. Oscar Björsell sätts då in som reservmålvakt.
Borås hade 5 raka segrar i bagaget inför denna matchen. Det flyter på än!
Hela 9-4 till Borås och femte raka segern är räknad.

Var nog många som förväntade sig ett tempo likt den matchen mot Skövde. Tyvärr blev läget inte sådant. Spelarna kände nog sig väldigt säkra på att de skulle vinna matchen. Efter 4:10 kom matchen första mål, gjord av Borås forward Jonas Nilsson, assisterad av Jari-Pekka Pajula i numerärt underläge. Det dröjde inte länge innan 2-0 målet sköts in, och det snyggt av Alexander Täng nära blålinjen, serverat från Fredrik Orrsten. Tempot varken höjs eller sänks speciellt mycket. Slutligen efter 12:37 gör Anders Eriksson mål i numerärt överläge, fem man mot ynka tre. Inblandade i det målet var också Joakim Persson och Fredrik Orrsten. Efter en assist trycker Joakim Persson istället in pucken och Borås ökar ledningen med 4-0, tiden 14:19. Första målet från Kungälvs sida vid 16:26 gjordes av Niklas Meander. Detta var också en låång första period. Totalt 36 minuter.

Andra perioden var inte så bra. Alldeles för mycket hakningar och gruff, grishockey helt enkelt om man nu skall uttrycka det rätt. Tidigt i andra perioden hade Kungälv problem att stoppa pucken när BHC stormade in i deras zon. Målvakten hade också svårt för det, så därför slängde en spelare sig in i målgården och blockerade pucken med skridskon precis vid mållinjen. Domaren dömde då till matchstraff. Anders Eriksson åkte framåt, publiken applåderade. När Erikssons klubba lämnat isen höjs jublet i hallen återigen. 5-1 av Eriksson. Det är så det ska se ut! 2 minuter efter detta ska vi inte ens snacka om. Självmål av Borås.. En av Kungälvs spelare fick en avvaktande utvisning, Pär Åkerström är då påväg till båset för att få in en man mer. En av Borås spelare missar en pass och den åker i mål.. Surt! Så kan det gå med nya regler. 5:21 gör Fredrik Enhörning mål, assisterad av Anders Eriksson, 6-2! Efter det målet byter Kungälv målvakt. Som sagt, mycket utvisningar var det. En 2 minutare för Kungälv, sedan en 4 minutare och ÄNNU EN TILL 2 minutare. Haha, Kungälv hade det inte lätt. Joakim Persson kunde då skjuta in 7-2 till Borås.

Phew det här blev mycket. Tredje perioden såg jag inte så mycket av pga att jag var tvungen att åka tidigare. Såg dock 8-2 målet av Lenny Dower, assisterad av Christoffer Rosenberg. Ca 3 minuter efter det skjuter Kungälv in sitt tredje mål i matchen av Joakim Eriksson. Så var det lite mer utvisningar men till slut gjorde Kungälv ännu ett mål till, och det i numerärt underläge. Borås återhämtar sig dock och med 5 minuter kvar att spela ökar Jonas Nilsson ledningen med 9-4, vilket också blev slutresultatet. Segern känns otroligt bra! Tar Borås en sjunde raka seger?
Det får vi se i söndagens match borta mot Mariestad.

Signerat,
Louize

Domare: Per Österdahl
Skotten: 37-16 (15-6, 14-4, 8-6)
Utvisningar: BHC 7x2 + 1x5 + 1x20 Kungälv 17x2 + 1x5 + 1x20
Publik: 869

Övriga matcher:
IFK Kumla - Sunne IK 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
Tranås AIF - Skövde IK 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
Motala AIF - Skåre BK 1-6 (0-2, 0-3, 1-1)
Mariestad BoIS HC - Grums IK 7-5 (3-1, 2-3, 2-1)

1/10 - Sviten håller i sig

Match på bortplan för andra gången mot Sunne IK. Jimmy Lund och Björn Gustafsson är fortfarande borta. Linus Lindgren fick hoppa in istället för David Borkenhagen. Målvaktsbyte, så Martin Spångberg fick stå. Trots det så blev det ett målvaktsbyte igen av Borås, Spångberg utgick pga en sträckning i insidan av låret. Det var ett piggt men ändå segt Borås HC som klev in i hallen i eftermiddags. Ingenting bröts och sviten håller i sig. Hela 5-0 till BHC, helt fantastiskt! Sunne hade inte så mycket att stå emot. Utvisningarna från Sunne's håll vart rejält många och ofta på en gång. Överlägsna igen, fortfarande först i tabellen. Nu gäller det att ta nya tag, för på onsdag väntar Kungälv hemma.

Signerat,
Louize


Första perioden:
Inga mål.

Andra perioden:
0-1 (02:30) Joakim Persson (Erik Svenningsson) EQ
0-2 (11:20) Fredrik Orrsten (Alexander Täng) EQ

Tredje perioden:
0-3 (06:01) Anders Skördåker (Jari-Pekka Pajula) EQ
0-4 (07:23) Jari-Pekka Pajula (Jonas Nilsson) EQ
0-5 (14:37) Jari-Pekka Pajula (Fabian Brunnström, Niklas Söderström) EQ

Domare: Mattias Andersson
Utvisningar: Sunne 13x2 + 1x10 BHC 7x2
Skotten: 21-33 (6-8, 10-12, 5-13)

Övriga matcher:
Skåre BK - Tranås AIF 2-3 (0-3, 1-0, 1-0)
Skövde IK - IFK Kumla 6-1 (2-0, 0-1, 4-0)
Kungälvs IK - Mariestad BoIS HC 2-3 (1-3, 1-0, 0-0)
Grums IK - Motala AIF 6-3 (0-1, 5-2, 1-0)

27/9 - Borås vs. Skövde

Andra matchen på hemmaplan för säsongen, mot Skövde IK. Björn Gustafsson, Fredrik Enhörning och Jimmy Lund saknades bland spelartruppen. Två segrar på raken hade Borås i bagaget, så varför inte en till? 5-2 slutade matchen, kalas!

Ni minns säkert förra hemmamatchen mot Motala? Denna matchen var inte ens i närheten..
Fart och fläkt ända från starten. Äntligen lite tempo! Pär Åkerström fick stå även i denna match. Lite tråkigt att inte Spångberg fick.. Som sagt, mycket tempo vart det. Efter 2:13 gör Anders Eriksson mål och BHC tar ledningen med 1-0. Men inte tog det stopp där, utan mer Eriksson fick vi se! Två mål till i första perioden läggs till i protokollet. Vilket innebar ett herrejäklans hattrick av Eriksson!
Mycket bra.

Andra perioden var tempot lika högt uppe igen. En rejäl miss av spelarna, starkt jobbat av motståndarna, och Thomas Andersson kom fri och Åkerström hade inte mycket att sätta emot. 3-1 står det på tavlan. När ca hälften av perioden har gått tar BHC över igen. Stormar in i motståndar-zonen, pucken åker lite här och var. Ett febrilt spel framför målet, men till slut sitter den där. Anders Eriksson, credits to you! Assisterad av Erik Svenningsson och Fabian Brunnström. Jublet höjs i hallen, och visst ska Joakim Persson få till ett mål också. BHC ökar ledningen till 5-1. Totalt överlägsna..

Tredje perioden var inte lika bra. Borås slutade att åka skridskor helt enkelt. Varför det kan man ju fråga sig. Det resulterade i ett skitmål som Åkerström borde ha tagit. Målskytten var Fredrik Söder, assisterad av Mikael Persson-Riis. Efter 5-2 resultatet blev det inte så mycket mer. Men dock en välförtjänad seger!

Denna matchen var helt klart en av de bättre. Tempot såg oerhört bra ut, och det tekniska i spelet har förbättras nåt enormt. Jag hade förväntat mig mer av Skövde, mycket mer. Magnus Åkerlund, målvakten i Skövde var bra. Jag menar det trots alla insläppta mål. Att han är vänsterhänt tycker jag är kul (; Fabian Brunnström visar upp bra skridskoåkning, bra teknik och kämparglöd. Trots det tycker jag att han passar för dåligt. Mikael Hultqvist visar alltid hjärta för BHC, ger alltid 100%. Jättekul att se! Anders Eriksson med sina 4 mål och sin vilja gör honom till matchens bästa spelare. Helt klart. Nästa match spelas mot Sunne IK på bortaplan 1/10. Låt inte sviten brytas nu.

Signerat,
Louize


Domare: Jörgen Andersson
Skotten: 40-18 (17-4, 13-9, 10-5)
Utvisningar: BHC 8x2 Skövde 9x2
Publik: 922

Övriga matcher:
Mariestad BoIS HC - Sunne IK 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)
IFK Kumla - Skåre BK 2-5 (0-1, 0-2, 2-2)
Tranås AIF - Motala AIF 8-5 (3-1, 2-3, 3-1)
Kungälvs IK - Grums IK 4-5 (2-2, 2-1, 0-2)

24/9 - Inte vilken bortamatch som helst

Matchen mellan Skåre BK och Borås HC slutade 6-2 till Borås. Strålande!
3 poängaren är välbehövlig. Skåre spelar ju inte i vilken arena som helst, utan i Löfbergs Lila Arena där Färjestad spelar sina matcher. Så en resa till Karlstad för att se BHC + arenan vore ju inte helt fel (;

Blir inte så mycket till referat då jag inte var där och såg matchen.
Men så som läget ser ut gick det väldigt bra. Fabian Brunnström fick äntligen till målskyttet. Fredrik Orrsten och Mikael "Hulken" Hultqvist var ordentligt heta och inblandade bland många av målen. Ser oerhört bra ut. Utvisningar blev det alldeles för många av. Njut av segern ikväll, för på onsdag blir det hemmamatch mot Skövde IK.

Signerat,
Louize

Första perioden:
0-1 (09:30) Fabian Brunnström (Anders Eriksson) PP1
1-1 (11:03) Per Åslund SH1

Andra perioden:
2-1 (26:15) Per Gadde (Robert Ewen) PP2
2-2 (31:13) Jari-Pekka Pajula (Jonas Nilsson, Mikael Hultqvist)
2-3 (37:35) Fabian Brunnström (Fredrik Orrsten, Joakim Persson)

Tredje perioden:
2-4 (46:40) Lenny Dower (Fredrik Orrsten, Mikael Hultqvist) EQ
2-5 (48:27) Fredrik Orrsten (Mikael Hultqvist, Christoffer Rosenberg) EQ
2-6 (59:18) Jari-Pekka Pajula EQ

Domare: Mikael Sjökvist
Skotten: 22-30 (10-9, 9-9, 3-12)
Utvisningar: Skåre 11x2 BHC 6x2 1x10

Övriga matcher:
Motala AIF - IFK Kumla 6-7 (1-2, 3-2, 2-2, 0-1)
Skövde IK - Mariestad BoIS HC 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)
Sunne IK - Kungälvs IK 4-2 (0-1, 1-0, 3-1)
Tranås AIF - Grums IK 7-2 (2-1, 3-1, 2-0)

Annat: Ska påpeka att tiderna för målen inte står som jag brukar skriva dem.
Orkar inte räkna ut periodminuterna. Minuterna omfattar alltså hela matchen.

20/9 - Seriepremiär mot Motala

Som sagt, ikväll var det seriepremiär och segern smakar ljuvligt underbart!

Borås gästades av Motala AIF. Pär Åkerström fick äran att vakta kassen ikväll. BHC visade direkt framfötterna på isen, trots det tycker jag att tempot kunde vart något bättre. Men jag vet att det kommer (: Matchens första mål gjordes av #10 Alexander Täng, tiden 7:33, assisterad av #12 Mikael Hultqvist och #25 Jonas Nilsson. Förekom en del gruff vid sargen och BHC drog på sig två utvisningar helt i onödan. Å kära Motala, ni är exakt likadana som förr. Slår ut pucken hela tiden. Spela ordentligt!

Andra perioden var fylld av chanser från hemmalagets håll. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, spelet i powerplay måste gå mycket snabbare. Ni som var där vet vad jag menar. Ett slarvigt insläppt mål resulterade i att Motala kvitterade till 1-1. Målskytten var #10 Andreas Axell. Minuterna gick, chanserna slarvades bort. En viss Fredrik Orrsten gjorde sitt första byte, fick en perfekt pass av David Borkenhagen och där gjorde Orrsten sitt första mål i matchen! Härligt, och BHC tog ledningen med 2-1.

Tredje perioden såg mycket bättre ut. Spelarna i Motala var trötta. Efter 1:07 min var det Jonas Nilssons tur att göra mål, assisterad av Alexander Täng. Det hade knappt gått 1,5 minut innan #18 Jari-Pekka Pajula satte 4-1 tillsammans med Jonas Nilsson. Målsugna spelare har vi många av. Alexander Täng gjorde ytterligare ett till mål och även Jonas Nilsson. Matchen slutade 6-1, seger till Borås!

Måste påpeka att Motalas målvakt Rickard Nilsson var jättebra. Emot förväntningarna dvs. (;
Fabian Brunnström, oh herre! Han var klart matchens bästa spelare. Vilken dominans! Kanske lite för mycket ibland. Anders Eriksson gick inte att klaga på heller (= Borås var överlägsna i matchen, men de kunde vart ännu mer överlägsna. Utan tvekan. Men håll ut, spelet kommer bara bli bättre och bättre, och jag ser redan nu fram emot nästa hemmamatch. Fast innan det är det match mot Skåre BK på söndag som gäller.

Signerat,
Louize

Domare: Peter Bengtsson
Skotten: 47-12 (16-5, 16-5, 15-2)
Utvisningar: BHC 5x2 min Motala 10x2 min
Publik: 759

Övriga matcher:
Kungälvs IK - Skövde IK 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
Mariestad BoIS HC -Skåre BK 5-0 (0-0, 2-0, 3-0)
IFK Kumla - Tranås AIF 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)
Grums IK - Sunne IK 1-7 (0-3, 1-1, 0-3)

20/9 - Som man har längtat!

Yeah!

19/9 - Spelarna bloggar

Senaste nytt: Spelarbloggen är uppe på Borås HC:s hemsida! Check it out.

Premiär för hockeybloggen

Jag har tidigare bloggat om matcherna på min andra blogg.
Men tyckte att det inte passade in där så därför skapade jag en ny blogg där det
bara ska handla om hockeyn. Enjoy.




RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar