Fredagens match

Piteå HC - Tingsryds AIF 0-3  (0-1, 0-0, 0-2)

Detta resultatet ser något kryckigt ut... Dock en olidligt spännande match.
Hoppades självfallet på vinst till Piteå, men nu gick det som det gick.
Två omgångar återstår, då jag helst ser att Väsby och TAIF faller i mörkret.
Borås å andra sidan måste nu köra för fulla muggar, 'cause you never know!

I'm little off

Som ni märkt har jag varit ganska sporadisk gällande uppdateringen, det på grund av personliga skäl.
Dock finns det en spelare vars blogginlägg är mycket  mer uppskattade - säsongens stora plus!
Anders Skördåker
Keep on blogging!

Dagens match

Väsby IK HK - Huddinge IK 3-3  (2-1, 0-1, 1-1, 0-0)

Hade såklart föredragit att Huddinge hade nollat Väsby,
men detta är trots allt bättre än att poängsäcken hamnat hos hemmalaget.

Än lever hoppet!

På tal om matcher... Ulricehamn hissas upp till Division 1 nu med.
Jätteroligt för klubben, men kan samtidigt ses som förödande på ett sätt, men så långt tänker vi inte.

Och så ogillar vi Linköping skarpt idag också!

Vårda språket!!

Jag har blivit uppmanad av andra plus mig själv att uppmärksamma gårdagens språk bland oss bortasupportrar (gäller självklart inte alla). Detta är oerhört viktigt då jag fick flera klagomål från såväl våra egna supportrar samt Tingsryds igår under matchen.

En del av oss supportrar innehar ett väldigt begränsat ordförråd - med attributet frånstötande.
Under Tingsrydsmatchen framkom ord och meningar ideligen som klingade riktigt illa i mångas öron.
Riktar detta främst till ungdomarna som stod några rader bakom mig samt ett fåtal vuxna. Kan förstå frustationen över att domaren tar en utvisning, ett misstag görs i egen zon eller att det blir en felpass. Lindrar ni smärtan i era själar genom att skrika en massa glåpord och könsord till domaren? Det där är kränkning på hög nivå, oavsett om han hör det eller ej! Och att vissa har mage att gå till personangrepp på spelarna i sitt EGET lag! Jag skämdes något så fruktansvärt - och tro mig, jag var inte den enda.  

Det ni tydligen var omedvetna om är att sådant sätter sina spår. Tycker ni det är kul när hela Tingsryd tittar snett på oss? Detta drabbade inte bara er själva utan oss andra också. Tycker i övrigt att klacken gjorde ett kanonjobb, dock synd att några ska märka ut sig genom att skrika det ena och det andra, vilket resulterade i att vi alla drogs över en och samma kant. När jag trädde in i ishallen blev jag trevligt bemött - på utvägen var det omkastade meningar, då jag fick en väldigt otrevlig kommentar av en Tingsrydssupporter som var relaterad till våra supportrars språk, som jag vägrar att yttra här. När jag skulle gå och käka i andra periodpausen blev jag också illa bemött. Kommentarer som "tygla era supportrar", "för i h*****e skaffa er en ordbok" och "***** kan du vara själv" flög runt i hetluften. De antog att JAG var en bland dessa som skrek för fulla halsar. Det känns verkligen inte okej att ta emot skit för något man inte gjort.

Vi vill inte ha sådant här på matcherna - det är otroligt förnedrande. 

26/3 - Tingsryds AIF - Borås HC

Referatet utgår.

Väsby IK HK - Borås HC

Referatet utgår.

22/3 - Borås HC ligger just nu på allsvensk plats

* Ledsen för förseningen. Hade problem med min Internetuppkoppling. *

Kvalserien till Allsvenskan
Väsby IK HK - Borås HC
4-5  (1-3, 0-0, 3-2)

Innan nedsläpp fick vi vittna om att Fredrik Orrsten är sakta men säkert på väg tillbaka, och totalt gjorde han fyra byten i matchen. Matchen i övrigt fick ett oerhört onödigt nervkittlande slut då Väsby hämtade upp 1-5 till 4-5 när bara sekunderna återstod av sista perioden. Trots det lyckades Borås hålla undan och tre nya poäng bringades hem, och laget kan titulera sig som tabelltvåa när fyra matcher återstår av kvalserien. 

Borås inleder första perioden i ett rafflande tempo och åker ifrån sina motståndare, som mer eller mindre står och sover istället för att gå till anfall. Väsby fipplar med pucken i egen zon vilket leder till att Gustav Gräsberg till slut kan spela fram till Lennon Eriksson som sätter kvällens första mål, efter ungefärliga fem minuter. Mål nummer två noteras när Anders Eriksson skickar iväg en kort breddpassning till Mikael Hultqvist som överrumplar målvakten Marcus Lundell, och där nätmaskorna famnar pucken. Borås har total kontroll över matchen och låter knappast Väsby få en syl i vädret. Dryga minuten därefter flyger pucken bara ett par centimeter ovanför Marcus Lundells plockhandske och in i mål, signerad Jari Pekka Pajula samt assisterad av Jonas Nilsson. En stark inledning av Borås då Väsby ser ut att ha gått under isen, språkligt talat. Vid 13:51 gör Fredrik Orrsten sitt första byte i numerärt överläge vilket är otroligt roligt att se. När omkring en minut återstår av perioden reducerar Väsby till 1-3 genom ett ganska så lättköpt mål. Borås spelar bra men blir dock något virriga i egen zon ibland.

I andra perioden tar Väsby över matchen allt mer då Borås slutar att åka skridskor och drar på sig ett flertal utvisningar. Vid sex och en halv minut får hemmalaget spela i fem mot tre läge i trettioåtta sekunder, men de lyckas ändå inte att prestera på topp i det överläget. Tempot i denna perioden är inte det allra bästa men Väsby trycker på emellanåt och förmår sig själva att stressa Borås backar till minsta lilla misstag. Runt nio minuter bjuder Anders Skördåker på en indianare som öppnar en jättechans för Väsby framför mål, men turligt nog så bränner bortalaget den chansen. Det spelas dålig hockey men de få målchanserna som dök upp för bådadera lagen täcktes grundligt av burväktarna. Det skall även påpekas att Borås har ett bra försvarsspel trots dåligt spel framåt sett. Perioden slutar alltså mållös.

Den sista akten bjuder på betydligt mer fart än i den föregående perioden och målchanserna dyker upp titt som tätt. När Borås får spela i numerärt överläge sätter Alexander Täng 1-4 målet med ett dragskott från blålinjen, assisterad av Jonas Nilsson. Väsby tillåts att spela in framför mål och få några lägen att reducera på, men bortalaget har ett riktigt bra försvarsspel. Efter 9:26 tar Jonas Nilsson tillfället i akt att utöka Borås ledning till 1-5, då han skjuter ovanför en liggande Marcus Lundell och in i mål. Matchen ser praktiskt taget avgjord ut i denna stund och bortalaget backar hem för att hålla fyramålsledningen perioden ut. Dock börjar Borås att sluta åka skridskor samt att man slappnar av lite för mycket, då Väsby samlar ihop sig och etablerar tryck från kanterna till mitten. Väsby drar på sig en utvsining men kan ändå reducera till 2-5 genom Dennis von Knorrings friläge. När lite mindre än en minut återstår av perioden får Väsby spela med fem man mot tre vilket betyder ett 3-5 mål, genom Eric Örnberg som lägger in pucken bakom Pär Åkerström. Borås ser ut att ha klappat ihop igen och några sekunder därefter skjuts 4-5 målet in likt förbannat. En välbehövlig time-out tas och bortalaget lyckas hålla undan när perioden börjar ticka mot sitt slut även då Väsby har tagit ut sin målvakt. Seger med 4-5 är otroligt härligt men kan också ses som en mindre besvikelse när Väsby tilläts att reducera på löpande band.

Kommentar:
Första perioden kändes tiptop och en ledning med tre mål redan efter sju minuter säger det mesta. Borås var på hugget och kunde stundtals köra över hemmalaget. Andra perioden går till målvakterna som båda stod för ett antal riktigt bra räddningar som kunde kostat ett och annat baklängesmål. Tredje perioden börjar bra men sedan slutar Borås att åka skridskor och det blir virrigt i egen zon. Förstår inte riktigt varför man blir "tvungen" att slappna av och dra ner på tempot, då i alla fall jag trodde att man hade lärt sig något efter senaste matchen. Jag menar, det går inte att köra ett lopp och sedan småjogga de sista tio metrarna och fortfarande tro att man kommer först över mållinjen ändå. Den taktiken funkar liksom inte. Segrarna känns så mycket bättre om man gett allt i sextio minuter även då om resultatet visar 4-5. Hoppas laget tar lärdom av detta och inte ger Väsby så mycket ytor och chanser i returmötet på lördag 24/3.

Signerat,
Louize

Domare: Peter Eriksson
Skotten: 37-33 (10-15, 9-6, 18-12)
Utvisningar: Väsby 8x2  BHC 9x2
Publik: 1143

Övriga matcher:
Huddinge IK - Tingsryds AIF 7-3  (3-0, 2-1, 2-2)

Ikväll kom segern!

Kvalserien till Allsvenskan
Borås HC - Tingsryds AIF
3-2  (1-0, 2-0, 0-2)
Borås HC - Tingsryds AIF
Jari-Pekka Pajula och Viktor Fasth (Och ja - min kamera ska lämnas in för lagning)

Borås HC tog denna måndagskväll emot gästande Tingsryd - en match där man var tvungen att vinna för att åter vara med och slåss om de två allsvenska platserna. Period ett och två bjöd på hög rapiditet, lysande spel och ett antal hårdkokta smällar. Tredje perioden kan vi vinka hejdå till, men slutresultatet 3-2 säger det mesta - och vi säger hej till trepoängaren!

Första perioden startar med högt tempo och Borås sätter press på Tingsryd med en gång. Hemmalaget åker stundtals igenom motståndarförsvaret och skapar den ena målchansen efter den andra, men Tingsryd angriper vid somliga tillfällen där metoder som magnetism och smällar tilltas för att få bort pucken ur egen zon. Trots att ett fåtal spelare i Tingsryd till synes klistrar sig fast på hemmalagets spelare så lyckas inte denna metod särskilt bra. Borås fortsätter att åka fantastiskt bra och efter 9:45 skjuter Gustav Gräsberg in första målet från högra tekningscirkeln i motståndarzonen, assisterad av Erik Svenningsson. Vid 10:46 åker Borås på en utvisning och trots att hemmalaget spelar med en man mindre presterar inte det gästande laget något pompöst. Borås känns i det här läget snäppet hetare. Borås klarar spelet i boxplay riktigt bra trots att det är trassligt framför mål med puck och klubbor överallt. Perioden kunde lika väl slutat med ett mål gånger tre - såpass starka var hemmalaget.

I andra perioden trycker Tingsryd på lite mer än i föregående period och försöker uttnyttja minsta lilla chans som yppar sig på isen, men Borås står fast vid att det är hemmalaget som ska segra i denna perioden också. Borås börjar då pressa spelarna i bortalaget och formar många målchanser, och till följes slår Tingsryd några icingpuckar. Fabian Brunnström skickar en lysande passning till Anders Skördåker som kommer fri och sätter pucken bakom Viktor Fasth, vid tiden 5:26. Runt tio minuter in i perioden får Boråsspelarna en massiv chans att utöka ledningen, då det gäller att passa in i mitten till en fri spelare som kan sätta en rökare, men det blir istället ett bomskott. Allt talar för Borås och drygt en minut därefter slungar Anders Eriksson in en målvaktsretur bland nätmaskorna och härliga 3-0 infinner sig på tavlan. Krut i benen är det fortfarande och Borås åker sakta men säkert ifrån sina motståndare. Tingsryd åstadkommer inte förträffligt mycket, men när målchanserna väl visar sig står duktige Pär Åkerström i vägen.

En ack så hidös start på den tredje perioden när Tomas Lundström spelar in framför mål och helt omarkerad kan ge Tingsryd en reducering. Usel start där ingen verkar vilja eller vågar gå på motståndarna och där inställningen från de föregående perioderna var som nergrävd. Bara sekunderna efter reduceringen tillåter man Tingsryd att ännu en gång få en målchans, alldeles för enkelt. Borås trampar i klaveret flera gånger om och det är i omedelbar anslutning helt intolerabelt. Varför hemmalaget slutar att åka skridskor är ett mysterium och det är klart att laget blir bortspelade då. Efter tiden 9:16 kommer bortalagets andra mål, puck i öppet mål signerad Larry Pilut, assisterad av Olof Svensson och Olof Einarsson. Efter en välbehövlig time-out tar Borås i lite mer i de sex minuterna som återstår av perioden. Ungefär vid 19:35 tar Tingsryd ut målvakten och hoppas på en kvittering, men Borås håller tätt och man vinner med nöd och näppe matchen med 3-2.

Kommentar:
Känslan vid Borås första powerplay i matchen lutade redan då solklart åt en seger. Både första och andra perioden var det bästa jag sett i kvalsammanhang denna säsongen, synd dock att målchanserna är så många men målsiffran hyfsat minimal. Jag sågar Borås i tredje perioden då deras spel är fruktansvärt dåligt. Det är skrämmande hur det kan skifta från grönt till rött efter två superbra perioder. Skulle inte våga mig på en rejäl analys av den perioden - då jag skulle hitta så enormt många fel. Annars är jag nöjd! Tre poäng var mycket viktiga i denna "måste-matchen". Gustav Gräsberg var enligt mig den bästa spelaren på isen. Nästa match spelas på torsdag 22/3 borta mot Väsby. 

Signerat,
Louize

Domare: Morgan Johansson
Skotten: 32-24 (13-6, 14-4, 5-14)
Utvisningar: BHC 6x2  TAIF 7x2 + 2x10
Publik: 1975

Övriga matcher:
Piteå HC - Huddinge IK 2-2  (0-0, 1-1, 1-1, 0-0)

Tröstlöst

Varför får jag en känsla av att föreningen håller på att gräva sin egen grav?

Rätt lag vann igår

Ah, forgive me! Var febersjuk hela gårdagen och är fortfarande inte riktigt på hugget, men på måndag är jag förhoppningsvis fit for fight igen!

17/3 - Lördagens matcher:
Tingsryds AIF - Piteå HC 3-1  (0-0, 0-1, 3-0)
Huddinge IK - Väsby IK HK 5-2  (2-1, 2-0, 1-1)

Det bästa vore nu att Huddinge vinner alla sina matcher utom den sista mot Borås, och att Borås vinner alla sina resterande matcher. Då är det klart! Men för att inte förhasta oss så tar vi en match i taget. På måndag väntar Tingsryd, ett lag som jag konstigt nog sett fram emot att få möta i en eventuell kvalserie. TAIF-lag är roliga.. och jag känner för att vara lite fräck och säger; förhoppningsvis chanslösa också! 

Vilken besvikelse

Jag skymtar en känsla av bitterhet och desillusion.

Först och främst gäller detta publiksiffran i kvällens match. Jag är förvånad över hur många som verkligen påverkades av skriverierna i tidningarna om ni vet vad. Det är katastrofalt samt ofantligt trist att det finns folk som gör såhär. Kvällens match var en bland de viktigaste matcherna att ta poäng i, och ni sviker spelarna för något de inte har åstadkommit. Nej, jag vet inte vad jag ska säga. SKÄRP ER! En sådan här chans dyker bara upp en gång per år. Sitt inte och tjura hemma utan kom till hallen och ge laget Erat stöd också. Det betyder mycket.

En annan sak måste jag påpeka. Min kamera har fått sig en ordentlig knäpp och presterar kasst, och med det menar jag sjukt oskarpa bilder. Troligtvis har det något att göra med att den råkade åka i golvet för två veckor sen. Så ni vet varför bilderna är dåliga och saknar skärpa. 

Ett hett (ironiskt nog) tips: Stoppa ALDRIG reservbatterierna i fickan. Man vet aldrig vad de kan ta sig till... Upptäckte under matchens gång att det brände som tusan, då de läckte eller något liknande. Att försöka fiska upp stekheta batterier ur fickan är inte det lättaste. Allt det resulterade i brännsår på benet och på fingrarna, samt en böjd nyckel. Så det kan gå... 

Och... NU TAR VI TINGSRYD PÅ MÅNDAG!  

Betungande poängförlust mot norrlänningarna

Kvalserien till Allsvenskan
Borås HC - Piteå HC
3-3  (0-0, 2-3, 1-0, 0-0)
Borås HC - Piteå HC
Niclas Westerlund och Jonas Nilsson i drabbningen mellan två jämna lag i kvällens match.

Det var två revanschlystna lag som trädde in på isen denna torsdagskväll. På en halvan Borås och i den andra Piteå. Första perioden spelades på en jämn nivå där inga farliga målchanser skapades. I andra perioden östes det in mål från båda lagen, och i tredje ledde Borås kvittering till sudden death som likt första perioden förblev mållös. Slutresultatet 3-3 kan nog ses som rättvist och en poäng vardera plussas till tabellen.

I första perioden visar båda lagen framfötterna direkt och det är full fart från första nedsläpp. Det rullar in utvisningar från alla håll men inget lag lyckades få några farliga målchanser. När Borås har pucken försöker Piteå gå på och stressa puckföraren till misstag, för en chans till kontring. Mycket mer händer inte, då ingen presterar något ödesdigert. När det återstår ungefär trettio sekunder av perioden får Piteå spela med fem man mot tre, och en Piteåspelare har en jättechans att spräcka nollan då han har öppet mål, dock så lyckas Alexander Täng skicka iväg pucken mot sargen.

Andra perioden börjar tufft för Borås och med högt tempo. Piteå tar ledningen med 1-0 redan efter endast sexton sekunder när Borås hade två man utvisade. Målet stod Tomas Olofsson för då han slog in returpucken under Pär Åkerström. Minuterna därefter kvitterar Markus Karlsson i numerärt överläge, assisterad av Erik Svenningsson och Anders Eriksson. Efter 9:46 tar Piteå ledningen återigen genom Johan Engström som sätter pucken i mål bakom en någorlunda skymd Pär Åkerström, assisterad av Victor Edström och Pierre Berggren. Minuten därpå åker Fabian Brunnström in i motståndarzonen, passar bak till Jonas Nilsson som i sin tur skickar iväg pucken till Jari-Pekka Pajula, som slår in kvitteringen 2-2. Patrik Bäärnhielm ger Piteå ledningen genom sitt 2-3 mål efter tiden 15:34. Emellanåt glömmer Borås att markera eftersom de hellre är vassa offensivt sett, vilket resulterar i att de inte hänger med i Piteås snabba vändningar. Gustav Gräsberg får en glasklar målchans och det hade utan tvekan varit mål om han hade lyft pucken högre mot mål, av den orsaken att Piteås målvakt David Rautio blockerade pucken liggandes. Fabian Brunnström får också chansen att kvittera men blir stoppad av motståndarna.

I tredje perioden spelas det dålig hockey och man kan undra vart kämparglöden har tagit vägen. Andra halvan av perioden ser betydligt bättre ut, speciellt fartmässigt sett. Efter 14:46 kommer äntligen den efterlängtade kvitteringen signerad Alexander Täng, assisterad av Anders Skördåker i spel fem mot fyra. Niklas Söderström får en jättechans men missar tyvärr. Olyckligtvis drar Borås på sig en utvisning när perioden lider mot sitt slut och då förlängning väntar härnäst.

Redan efter trettio sekunder i sudden death får Piteå en utvisning på grund av för många spelare på isen. Fyra mot tre då alltså, vilket ger ett enormt tillfälle att försöka vinna matchen och bärga två poäng. Ingenting händer och inte långt efter att Piteå blivit fulltagliga så åker Borås på en likadan utvisning. Hoppet är inte alls stort längre utan det gäller att inte låta Piteå göra mål. Inget mål blir det heller utan matchen slutar oavgjort. Matchens bästa spelare utsågs till Piteås Patrik Bäärnhielm och Borås Erik Svenningsson.

Kommentar:
Matchen som definitivt var mycket viktig att vinna egentligen för att inte halka alltför långt ner i tabellen. En jämn match med dramatik som hette duga. Tyvärr så slarvas det lite för mycket i praktiskt taget alla zoner. Piteå var mer tekniska med pucken och hade fart under rören hela tiden, vilket Borås hade brist på. Tre av Piteås nyförvärv noteras för poäng i matchen, och målvakten David Rautio som är utlånad från Luleå såg mycket säker ut. Borås står nu över nästa omgång som spelas på lördag. Nästa match spelas på hemmaplan mot Tingsryd 19/3. En match som man nu verkligen måste vinna för att vara med i toppen.    

Signerat,
Louize

Domare: Pehr Claesson
Skotten: 38-24 (9-7, 13-6, 13-7, 3-4)
Utvisningar: BHC 7x2  Piteå 7x2
Publik: 1806

Övriga matcher:
Väsby IK HK - Tingsryds AIF 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Tvåtusen unika besökare i månaden hittills

En ganska så prominent siffra med tanke på att bloggen bara funnits i drygt fyra månader.
Referaten började dock publiceras i september fast då på min andra blogg. 
Det som är extra roligt är att bloggen får nya besökare varje dag, annars är det bara stammisar!

Á la bonne heure, tack för att ni läser!

Alla vill vi uppleva triumfer igen - kämpa på!

Huddinge IK - Borås HC (3-2 målet)

JA, JA och åter JA!

Igår fick vi reda på att Janne Immonen kliver tillbaka i båset igen. Tack och lov, säger jag! Förstår inte riktigt vad man tänkte när man satte in Vesslan och "bekant"-Benker, som inte visste ett skit om spelet och ja ungefär hela rubbet i princip, om man får uttrycka det så. I matchen mot Huddinge i söndags blev jag riktigt orolig. Trots att inga ändringar i laget hade skett, så såg jag stora förändringar från läktaren. Alla som har sagt att Ljusteräng-incidenten inte påverkat laget har helt fel. Sådant sker omedvetet, vare sig man vill det eller inte. Vem var det som påstod att laget eller "Vi" fortfarande har 100% fokus? Så, Håkan... kan du verkligen uppriktigt säga att laget hade hundraprocentigt fokus under matchen? Knappast!

Ska jag vara ärlig så kände jag inte igen mitt lag överhuvudtaget. Förut var det BHC med Ljusteräng inkluderad i laget, ett förstklassig lag som kämpar för en allsvensk plats. I söndags såg jag ett lag som föreställde BHC med män i svarta jackor bakom, mer än så såg jag inte. Det fanns ingen känsla där alls och det syntes tydligt i spelet. Tryggheten som jag tidigare kände hade vinden tagit med stormfart. Något hade satt krokben för oss. Jag hoppade av lycka när jag fick reda på att Immonen kommer tillbaka. Det ser helt plötsligt ljust ut igen, vilket betyder mycket. Inget illa menat mot Vesslan, men jag är övertygad om att han kan behöva hjälp med coachningen.

Och allt detta kunde ske tack vare spelarna, eller ledningen? Att man orkar hålla på att bolla fram och tillbaka sådär, man blir riktigt trött i huvudet. Det känns som om ledningen vill ta på sig all cred för att se det som en kompensation gentemot oss. Om det är sant eller inte struntar jag fullständigt i just nu.

Trodde aldrig att jag skulle säga det här med tanke på att jag aldrig varit ett stort fan av Immonen tidigare. Räddaren i nöden kanske är rätt att säga, och jag älskar tamejfan dig i detta läge!
Välkommen tillbaka!

11/3 - Dimridå för Borås HC då misstag kostar

Bloggstrul!

Kvalserien till Allsvenskan
Huddinge IK - Borås HC
4-2  (2-1, 1-1, 1-0)
Huddinge IK - Borås HC
Huddinges positionsspel var mycket farligt (Pär Åkerström, Jimmy Ahnelöv, Victor Ahlström).

Premiären av kvalserien blev rena rama skräckscenariot i första perioden där Huddinge lyckades sätta två baljor, och dessutom på sina två första skott. Trots många fina målchanser från boråsarnas håll i de resterande två perioderna lättade dimman aldrig, utan man föll tungt efter slutresultatet 4-2.

Vi kunde ana en stor vilja att kämpa för seger i första perioden där Borås vann tekningen och startade matchen i ett hyfsat högt tempo. Borås förlorade sedan en tekning i egen zon där Jimmy Ahnelöv kunde skjuta in ledningsmålet, assisterad av Jonas Rådlund efter tiden 1:49. Borås försöker ideligen att storma hemmazonen men Huddingespelarna täpper till vägen vid offensiv blå, och man hann aldrig komma till skott i anfallszonen innan pucken slogs ut. Hemmalaget vänder spelet kvickt och kan utöka ledningen till 2-0 genom Greg Mauldins backhand in i mål, assisterad av Dick Axelsson och Henrik Pettersson efter en halv spelad period. Runt två minuter därefter slinker Gustav Gräsberg emellan motståndarna och kommer fri mot Björn Fors, tätt jagad av en Huddingespelare. Reduceringen var nära, men tyvärr uteblev den. Vid dryga sjuttonminuterssnåret får Borås spela med fem man mot tre vilket laget förvaltade på bästa sätt, och reducering stod Alexander Täng för med skott från blålinjen.

I andra perioden får Huddinge en jättechans när ett ribbskott efter endast tretton sekunder noteras. Det blir rörigt framför mål och helt plötsligt sitter gummitrissan i mål bakom Pär Åkerström efter tiden 2:32, tack vare Linus Klasen med hjälp av Johan Älgekrans och Victor Ahlström. Tempot växer sig allt starkare i takt med målchanserna som cirkulerar om vartannat. Huddinge rensar skickligt bort pucken gång på gång och tillåter inte Borås att sätta skridskon i hemmazonen. Lenny Dower kan reducera vid tiden 11:43 till 3-2 och äntligen känns det som om vi är med i matchen igen. Lennon Eriksson drar på sig en onödig utvisning som är nära att kosta Borås ett baklängesmål.

Tredje perioden ser bättre ut för Borås del då vitaliteten visar sig på isen och där en kvittering känns nära flera gånger. Erik Svenningsson får ett friläge och det ser ljust ut tills Björn Fors slänger sig i vägen för pucken. Innan klockan passerat fem minuter drar Jimmy Lund på sig en onödig utvisning framför eget mål, vilket resulterar till ett 4-2 mål för Huddinge där Jimmy Ahnelövs hårda skott smet in mellan stolpen och Pär Åkerström. Chansen för en reducering minskar i samband med alla utvisningar Borås drar på sig samtidigt som perioden börjar gå mot sitt slut. Dessa fem mot tre lägen kunde gett Huddinge ytterligare två mål till om det hade gått vägen. Ungefär vid tiden 10:34 får Greg Mauldin fri sikt och dessutom öppet mål, och hade det inte varit för Alexander Tängs avspärrning hade 5-3 varit ett faktum. Slutresultatet blev till slut 4-2 till Huddinge.

Kommentar:
Borås kan absolut hänga med ett allsvenskt lag och skridskoåkningen var bortlagets främsta styrka. Huddinge hade ett otroligt bra positionsspel och spelvändningarna var snabba nog för att Borås inte skulle hinna nypa pucken. Greg Mauldin är likt Fabian Brunnström grymt snabbskrinnad och de båda spelarna utsågt till matchens bästa spelare. Något som imponerade var när Fabian Brunnström åkte helt själv med pucken när Borås spelade tre mot fem, och kunde hålla pucken ett ganska bra tag. Vill säga att det var ett par individuella misstag som gjorde så att spelet rasade, för spelmässigt sett var Borås det bättre laget. Nästa match spelas mot Piteå HC på hemmais 15/3.    

Signerat,
Louize

Domare: Björn Larsson
Skotten: 31-16 (10-8, 7-3, 14-5)
Utvisningar: Huddinge 7x2  BHC 11x2
Publik: 513

Övriga matcher:
Piteå HC - Väsby IK HK 3-4  (0-2, 2-1, 1-0, 0-1)

Kvalserien: Inför Huddinge IK - Borås HC

Krossa Huddinge!Lenny Dower
Siktet på pucken... Siktet riktat åt mål... Siktet inställt på seger... Siktet pekat mot Allsvenskan...

Den sparken gjorde riktigt ont

Dags att skriva om dagens chocknyhet nu när den värsta turbulensen har avtagit. Gissa om jag blir överraskad att jag har 174 olästa mail när jag checkar inboxen. Allt om Per Ljusterängs plötsliga avskedning, på både gott och ont. Tyvärr så vet jag inte mer än ni.

Finner inga ord för denna händelsen. Jag är djupt chockerad och grymt besviken! Hela denna dagen har varit väldigt förvirrande. Beskedet kom som ett slag i ansiktet. Samtidigt har jag oerhört svårt att tro på att Ljusteräng hotade om läggmatcher, även om det nu skulle vara sant. För att generalisera; hur vet vi att styrelsen talar sanning angående detta egentligen, med tanke på att lögner faktiskt förekom från delar av det hållet? Det är sådana smällar styrelsen får ta då man handlade fruktansvärt fel och på ett oprofessionellt sätt, och då pratar jag inte om Ljusterängs omedelbara avskedning. Enligt mina mail jag fick kan jag konstatera att många har tappat förtroendet för styrelsen. Det är oerhört tråkigt att sådant här händer, speciellt just nu. Vill ändå tacka Ljusteräng som har lyft upp laget något enormt. Svårt att hitta någon tränare som kan balansera laget på sina axlar på en sådan nivå. Du har varit guld värd för oss!

Vesa Surenkin tar över Ljusterängs roll som huvudtränare i kommande kvalserie. Namnet säger inte så mycket, men med tanke på att han har uttalat sig om att inga ändringar i laget kommer ske, så känns det genast lite bättre. 
    - Tjena Vesslan, välkommen in i gänget!
Surmula inte över mitt fyndiga smeknamn bara. Vesslan gör det lättare att acceptera situationen och att det faktiskt just nu är helt okej att ha dig i båset. Dock så tar det emot lite att säga det, men jag menar det.

Lider naturligtvis med spelarna. Kan förstå att detta kom som en chock och att det faktiskt kan påverka moralen i laget, men inte nödvändigtvis. Målsättningen är fortfarande allsvenskan och dit ska vi, även om vi så skulle haft en giraff med rosa tofsar på huvudet som chefstränare. Fullfölj uppdraget för Våran, Eran och även Ljusterängs skull då jag vet att han skulle bli stolt om Ni avancerar. Detta ögonblicket är det vi alla har väntat på i flera år, så kör så det ryker! Jag tror på Er fortfarande. Ta ut eran aggression på motståndarna!

Ses i Stockholm mina vänner!

Bloggpaus

Nej, jag har inte försvunnit - har snarare tagit en paus från bloggandet just nu. Lottningen och speldagarna till kvalserien vet ni alla redan om, hoppas jag. Egentligen hade cirka fyra nya inlägg publicerats vid det här laget, men har tyvärr alldeles för mycket att stå i för tillfället. Återkommer förhoppningsvis i helgen - om inte tidigare!

Annars syns vi hoppeligen i huvudstaden på söndag, om turen ligger på min sida det vill säga...
Tydligen inte då jag får åka själv, vilket inte känns speciellt roligt. Pissigt säger jag i klarspråk.

Game over, Troja!

Playoff
Borås HC - IF Troja/Ljungby
2-1  (0-1, 0-0, 2-0)
Borås HC - IF Troja/Ljungby (Förstafemman)
Bäst av tre står det i regelboken. Borås HC kunde i kvällens match ta sin andra seger mot Troja, vilket innebär att två segrar räcker för att säkra en plats i kommande kvalserie till allsvenskan. Matchen innehöll spänning med mycket jämnt spel där egentligen vilket lag som helst kunde vinna, men Borås lyckades dra det längsta strået och slutresultatet 2-1 säger det mesta. 

I första perioden tar Troja kommandot direkt och gör ett desperat försök att ta ledningen så tidigt som möjligt, då en utav spelarna slår febrilt på Pär Åkerströms ena benskydd för att trycka in pucken i mål. Borås hänger inte riktigt med i Trojas tempo då varken skridskoåkningen eller spelet ligger till hemmalagets fördel. Vid ungefär sex och en halv minut in i matchen får Troja en jättechans. Pucken träffar stolpen och åker lyckligtvis in bakom Pär Åkerströms benskydd där han kan blockera den. Utvisningarna börjar nu att rulla in på löpande band vilket är bedrövligt. Då gäller det att ta vara på de små chanserna som yppar sig i oordning. Kvällens första mål står Troja för i fem mot tre läge, Thomas Fahlqvist passar till Kory Baker som sätter pucken i mål vid den bortre stolpen, vid tiden 16:12. Pär Åkerström hade oturen att befinna sig vid andra stolpen. Borås slarvar bort pucken till motståndarna som ger allt för att utöka sin ledning. Hyfsat jämnt spel där de små marginalerna avgjorde och vi får vidgå att Troja var snäppet hetare än hemmalaget.

Tio sekunder in i andra perioden kunde namnges som en drömstart ifall Fabian Brunnströms pass hade suttit på någon av kedjekamraternas klubblad, och därmed rakat in pucken i mål. Troja åker på en utvisning och Borås får spela med fem man mot fyra, men på något vis lyckas man ändå fastna i sarghörnet. Troja spelar mycket tätt bakåt sett och gör allt för att pressa hemmalaget till minsta misstag. Fabian Brunnström får en chans att kvittera men Petter Sandström är fast besluten om att inte tillåta det och blockerar pucken med klubban. Nu ser vi äntligen mer vilja hos Borås där laget tycks anstränga sig nästintill det yttersta. Målchanserna dyker upp men avsluten vill dock inte alls infinna sig i denna perioden. Runt tolv och en halv minut kommer George Nistas fri mot Pär Åkerström, som skickligt kan rädda pucken från ett möte med nätmaskorna. Farten verkar tryta något och försvarsspelet går upp i rök, vilket får Trojas vilja att brinna mer än hemmalagets.

Tredje perioden börjar med ett mål som vi alla har väntat på. Jimmy Lund slungar in pucken i mål som innebär en kvittering till 1-1, assisterad av Lennon Eriksson och Erik Svenningsson. Drygt fyra minuter därefter sätter Lenny Dower in pucken bakom Petter Sandström något så glädjefullt, med hjälp av kedjekamraten Anders Eriksson. Troja försöker kämpa tillbaka pucken för att storma hemmazonen och bemöda sig en kvittering. Efter 18:46 begär Troja time-out och i samband med det tar de även ut målvakten. Detta resulterar då i att Troja får spela med sex man mot fem. Det blir en hektiskt minut där spelarna åker åt alla håll och kanter, runt målet och bakom målet, in framför och nästan i (!) målet. Kan inget annat än att hålla med om att Troja kämpar ända in i det sista, men när slutsignalen ljuder jublas det något så ofantligt på läktaren. Borås har nu tagit sig förbi ännu ett hinder och kvalserien till allsvenskan väntar härnäst.

Kommentar:
Ruskigt jämnt där man nästan var rädd för att Borås slarv skulle resultera i en vinst till Troja. I första perioden gav Troja mer än Borås, vilket syntes väldigt tydligt. I andra perioden kämpade hemmalaget mest till en början men sedan vände det, och Borås lyckades inte komma med några farliga skott utan mest lösa. Borås vaknade dock till ett sjujäkla liv i sista perioden där det mesta stämde för deras del. Äntligen kom målen, och äntligen var detta avklarat. Att målvakterna i de bådadera lagen utsågs till matchens bästa spelare var absolut rätt. Petter Sandström i Troja motade några riktiga bra skott, och Pär Åkerström spärrade vägen för åtskilliga puckar som var på väg in i målet, samt tack vare honom så lyckades Troja inte driva in mer än en puck i målet. Ikväll tog nervositeten över och det syns på i princip alla bilder jag tog på matchen - det vill säga mycket suddiga.   

Signerat,
Louize

Domare: Pehr Claesson
Skotten: 27-23 (8-8, 12-5, 7-10)
Utvisningar: BHC 9x2  Troja 6x2
Publik: 2223

Övriga matcher:
Piteå HC - Örebro HK 2-1  (1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Väsby IK HK - Kristianstads IK 7-2  (2-1, 4-0, 1-1)
Tingsryds AIF - AIK-Hockey Härnösand 4-2  (0-2, 1-0, 3-0)

Med tanke på kvällens resultat så är följande lag klara för den fortsatta kvalserien:
Borås HC, Piteå HC, Väsby IK HK och Tingsryds AIF, samt Huddinge från allsvenskan.
Första omgången sker på söndag.

Borås körde över Troja i första ronden

Playoff
IF Troja/Ljungby - Borås HC
1-6  (1-2, 0-1, 0-3)
IF Troja/Ljungby - Borås HC
Matchen som väntades bli en rysare blev istället en ganska simpel match. Borås Hockey visade stundtals upp mycket högre klass än sina motståndare, och till slut kunde Borås ta hem den triviala vinsten med siffrorna 1-6. 

Första perioden börjar med en tidig utvisning för Borås, vilket ger Troja chansen att spräcka nollan. Dock skapas det inte alls mycket tryck från hemmalaget utan Borås kan lätt slå ut pucken ett antal gånger utan någon som helst anstormning. Förste man att spräcka nollan är Jari-Pekka Pajula som efter en passning från Fabian Brunnström kunde sätta pucken i mål. Glädjen blir inte långvarig då Troja kvitterar till 1-1 efter femton sekunder genom Olof Mårs backhand in i mål, trots Pär Åkerströms försök att slänga sig i vägen. Innan klockan har passerat niominuterssnåret hinner Jonas Nilsson peta in pucken framför ett rörigt mål, assisterad av Fabian Brunnström. När ungefär halva perioden är avklarad åker Borås på två utvisningar, vilket ger Troja en ypperlig chans att kvittera i fem mot tre läge. Tack vare en stabil Pär Åkerström och ett bra boxplay klarar Borås detta galant. Borås gör en bra period där målchanserna dyker om vartannat. Troja har inte alls mycket att sätta emot då Borås gärna lägger i en extra växel och pressar. När fem sekunder återstår av perioden åker Mikael Hultqvist på en utvisning.

Borås börjar andra perioden med en man mindre på isen. Det skapas tryck från båda lagen blandat med ett par icingpuckar från Trojas sida. Möjligtvis är spelet något aggressivare än i första perioden. 1-3 målet noteras vid 10:20 då Fabian Brunnström slår in Anders Skördåkers returskott med ett lätt backhandskott bakom målvakten Petter Sandström. Daniel Håkansson får ett friläge men Pär Åkerströms ingripande är lysande bra. Tempot är något lägre än tidigare men tillräckligt bra för att hålla hemmalaget borta från Borås zon. Runt sjutton minuter glider pucken bakom Pär Åkerström och dansar på mållinjen innan den snuddar stolpen - rysligt, men Borås lyckas skicka iväg pucken utom räckhåll för hemmalaget. Siffrorna 1-3 står sig perioden ut.

I tredje perioden lossnar allt. Någon press från Troja som lurade bakom hörnet existerade inte för fem öre. Det är nu alla heta målchanser infinner sig och farten tar vid igen. Efter approximativt fem minuter skjuter Alexander Täng in 1-4 målet strax en bit innanför blålinjen, assisterad av Fabian Brunnström och Anders Skördåker. Detta blev droppen för Troja som gör allt annat än att spela hockey. Då Borås får spela fem man mot tre utökas ledningen genom ytterligare ett mål av Alexander Täng, dragskott in i mål, assisterad av Jonas Nilsson. Bara minuten därefter pangar Joakim Persson in 1-6 målet med ett slagskott från blålinjen, assisterad av Lenny Dower. Troja är inte ens i närheten av en reducering allt eftersom utvisningarna rullar in, och Borås målchanser ökar då ett sjunde mål var mycket nära. Slutminuterna blev en behaglig storm att rida ut och matchen kunde inte slutat mer rättvist.

Kommentar:
Troligtvis en av säsongens bästa matcher där man återigen blir imponerad av den klassen Borås besitter. En relativt jämn första period, där Borås hade flest målchanser. Andra perioden är historia och i tredje visade Borås upp stabilt spel och viljan att kämpa för en allsvensk plats. Nervositeten hann aldrig infinna sig personligen då det kändes avgjort redan efter första nedsläpp. Andra playoffmatchen spelas på tisdag 6/3 på hemmais, där vi troligen kommer få se ett annat Troja än vad vi fick se idag.

Signerat,
Louize

Domare: Wolmer Edqvist
Skotten: 23-31 (10-13, 7-6, 6-12)
Utvisningar: Troja 15x2  BHC 10x2
Publik: 2186

Övriga matcher:
Örebro HK - Piteå HC 3-5  (0-0, 1-2, 2-3)
Kristianstads IK - Väsby IK HK 0-4  (0-1, 0-2, 0-1)
AIK-Hockey Härnösand - Tingsryds AIF 3-6  (0-2, 1-3, 2-1)

Bloggen har strulat en hel del på grund av versionsuppdatering. Det är anledningen till varför min layout har rasat samman. Har heller inte kunnat publicera några inlägg. Och referatet är såklart försenat på grund av att min dator la av, så jag har mer eller mindre panikskrivit de senaste minuterna. Och jag är inte det minsta nöjd, bara glad över att få det gjort. Kul! Bara massa gnäll.




RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar