Seger i returmötet

Efter slutsignalen i Victoriahallen stavades segrarna Borås HC, som vann med 1-3 mot ett trött Nybro. I första perioden uteblev målen, men i andra klev Anders Eriksson fram och stänkte in ledningsmålet i numerärt överläge. Ett individuellt misstag ungefär elva minuter senare kostade Nybro ett baklängesmål, signerad Anders Eriksson. Jarno Honkonen reducerade till 1-2 när endast två sekunder återstod av perioden. Tredje perioden var klockren då Anders Eriksson fick sätta ett välförtjänt hattrick. Skotten gick dock helt i hemmalagets favör (35-28) men enligt deras egen utsago förlorar man matchen, av det enkla skälet att man gav bort alldeles för många puckar till motståndarna.

Anders Eriksson är på hugget igen - är det ett rejält genombrott som står och lurar bakom hörnet tro?
Tänk om alla i laget haft likadan inställning som denna killen har i matcherna - gissa om vinsterna hade rullat in på löpande band!

29/8 - Borås HC kryssade Nybro

Borås HC - Nybro Vikings IF
Henrik Tojkander var tillbaka i Borås Ishall - men i en annan lagdress och mask

Eftersom det har vart strul med bloggen återigen, så skippar jag referatet. Träningsmatchen mot de kommande rivalerna Nybro får helt klart godkänt. Trots att det var lite rörigt och en del felpassningar dök upp så anser jag att insatsen var någorlunda stark, med tanke på att flertalet spelare saknades. Nybro hade ett snabbare powerplay, men Borås hade riktigt vassa målchanser och det är synd att avsluten går åt skogen. Första perioden går helt till Borås. Nybro stjäl uppvisningen i den andra och tredje perioden visade sig bli jämn. 2-2 var ett rättvist resultat. Jag plussar Gustaf Wesslau, Anders Eriksson, Björn Gustavsson och Lenny Dower. Observera att mina plussningar inte bara går till de spelare som varit bäst under matchen, utan även spelare vars utvecklingskurva börjat peka uppåt.

Nybros tränare (Lenny Eriksson): "Starkaste nykomlingen på flera år".

Returmötet mellan BHC och Nybro äger rum idag 19:00 i Victoriahallen.

Nordic Trophy: Frölunda - Kärpät 3-2

Plats: Borås Ishall

Frölunda - Kärpät

Seger mot Kristianstad på bortaplan

Resultatet skrevs till 3-5 och en viss Simon Björk ska ha gjort en schysst insats mellan stolparna.

Ber att få återkomma när rapporterna strömmar in.
Men det ser onekligen mörkt ut på den fronten.

Matchen ur KIK:s lagkapten Daniel Hållströms synvinkel hittar ni
här
Tränaren Risto Kurkinens ord om det hela här

Förlust mot Rögle

Ahlstrand, Hansson och Nilsson är back on track, så att säga, men vad hjälpte det en kväll som denna. Två vinster hade man i bakfickan - den tredje uteblev. Efter Peter Kristenssons ledningsmål i numerärt överläge och Jens Karlssons pangande ledde Borås matchen, men efter Rögles reducering dalade flaggan. Andra perioden förblev mållös och i tredje fick hemmalaget in en kvittering, en trea och en fyra, varav det sista i tom kasse. 4-2 till Rögle alltså. Skottstatistiken vann Borås med 22-18 och återigen, för att prata i klarspråk, det serveras inga energikickande powerbars i utvisningsbåset.

Det snackades om att Borås ledning var rättvis och att man gott kunde sova sig igenom andra perioden. Även att Rögle var snäppet hetare på grillorna i tredje samtidigt som bortalaget var mycket trötta, men kämpade ända in i det sista. Det finns inte så mycket mer att yttra sig om - mer än att det inte är träningsmatcherna som räknas i slutändan, och bör kanske tas med en nypa salt eller två. Nog har laget lärt sig lite ett och annat - och visst ska vi sopa banan med Rögle framöver. Detta var ju bara uppvärmning!

Rankingen som överglänser alla andra

Ranking

En given klassiker som tåls att visas. En klockren sådan.
Ja okej, min egentliga ranking får ni allt ta och vänta lite längre på...

Borås HC - IK Comet 3-2

Borås HC - IK Comet (Träningsmatch)

Trots avsaknaden av tre spelare (Jonas Nilsson, Patrik Ahlstrand och Mats Hansson) under tisdagskvällen kunde Borås HC utgå som segrare mot det norska elitserielaget Comet - det i den andra träningsmatchen för säsongen med de recidiverande siffrorna 3-2.

Första perioden bjöd på ett någotsånär segt tempo där Comet greppade matchen tidigt, och tog ledningen med 1-0 genom den förre skövdespelaren Timo Hakanens klingande mål. Borås får inte riktigtfart på sitt powerplay och när man får spela med fem man mot tre händerdet inte speciellt mycket. Resultaten visar sig dock när hemmalaget får spela fem mot tre för andra gången, kvitteringen utlöses av Alexander Tängs skott från blålinjen varpå Per Fernhall styr in pucken i mål.

Den andra perioden kryddas med lite högre tempo men man bjuder in Comet för mycket i matchen och det slarvas, vilket resulterar i att Cometspelaren Fredrik Näsvall kan knalla in 1-2 målet. Borås ser tillsynes ut som det dominerande laget, men det slarvas alldelesför mycket på skottsidan.

I tredje perioden lyckas Borås prestera lite bättre vilket också visar sig tydligt när Per Fernhall trycker in 2-2 kvitteringen bakom Pål Grotnes. Ett misstag görs senare i egen zon som mycket väl kunde blivit ledningsmålet för bortalaget, men turligt nog rensas pucken undan med nöd och näppe. Matchens preastation dyker upp när Joakim Andersson tacklar motspelaren André Mattsson som i samma veva tappar hjälmen, och kan solo skjuta in den avgörande baljan när 43 sekunder återstår.

Matchen i sig var ganska slätstruken och fylld med slarv kombinerat med ett antal fina prestationer. Försvarsspelet fungerade bra och man lyckas hålla tätt otaliga gånger. Spelarna imponerar igen - och denna gången står Anders Eriksson och Joakim Andersson högst upp på pappret. Till slut så får också Björn Gustavsson ett plus för sitt betryggande backspel, och så får det bli!

På fredag är det Rögle BK i Ängelholms Ishall som står för den tredje träningsmatchens motstånd.

18/8 - En liten försmak på vad som komma skall

* Ber om ursäkt för den sena uppdateringen (administrationsverktyget strular). *
Borås HC - Växjö Lakers (Träningsmatch)
Gustaf Wesslau visade upp ett säkert spel och stod för ett antal kanonräddningar

Första träningsmatchen för säsongen gick av stapeln under lördagseftermiddagen och bjöd på en hög nostalgifaktor när motståndet stavades Växjö Lakers. Bortalaget spelade sin tredje match på lika många dagar och drivkraften tycktes inte vara på topp, varpå Borås kunde koppla greppet om matchen. Första perioden visade upp aggressivitet och Växjö smällde på hårt i närkamperna för vördnadens skull. Borås kontrade och tyvärr blev botbänken en välbesökt anhalt. Perioden förblev mållös mycket tack vare den duktige Gustaf Wesslau i hemmamålet som motade det ena farliga skottet efter det andra. Andra perioden började betydligt bättre och premiärmålskytten blev Peter Kristensson som efter Anders Erikssons pass stänkte in pucken i öppen kasse. 1-0 blev sedan 2-0 av nyförvärvet Elias Fälth i numerärt överläge. Växjö reducerade sedan till 2-1 innan paus. I sista perioden fick Lenny Dower och Växjös Martin Romö också smaka på mål, och slutresultatet skrevs till 3-2.

En imponerande start av Borås som visade upp ett bra tempo och en vilja som hette duga. Växjö var något rappare i benen och hade ett snabbare powerplay, men hemmalaget kompenserade det med ett gräsligt bra boxplay emellanåt. Under matchens gång var det en del nya spelare att hålla reda på och de flesta satte sin fot i matchen och imponerade. Det finns fortfarande en del moment att jobba på, men över lag ser det ganska stabilt ut. Jag plussar Gustaf Wesslau, Joakim Andersson, Elias Fälth, Anders Eriksson och Jimmy Lund för en mycket strong insats, samt även Fredrik Enhörning som fick en otroligt läcker målchans, ser ut att vara på god väg tillbaka. Jag sätter ett extra stort minus över alla tre abuse-utvisningarna - så fruktansvärt onödigt grabbar!

På tisdag smäller det mot norska elitserielaget Comet!

Nordic Trophy: Frölunda - Färjestad 4-5