Tack & hej tills vidare!

Bloggen kommer troligtvis stå tom ett bra tag om man går efter min magkänsla. Det är inte så att det inte finns något att sätta på pappret så att säga, utan det finns tonvis med material egentligen och en hel del man kan göra. Saken är den att jag har tappat allt vad motivation heter och utan den kommer jag tyvärr ingen vart, vilket för övrigt är väldigt olikt mig. Behöver verkligen något som kan locka fram den ur grottan igen. När och om motivationen infinner sig igen ska bloggen i alla fall rustas upp för allsvenskan, då bland annat en ny layout ska jobbas fram och nya koncept ska alstras, samt att nivån förhoppningsvis ska siktas ytterligare ett snäpp upp mot högre höjder.

Jag behöver nu Er hjälp! Vad har varit positivt respektive negativt med bloggen? Vad skulle ni vilja se i bloggen utöver det som redan finns i nuläget? Har ni idéer om något så tveka inte att höra av er, då förslag i alla dess former uppskattas! Lämna en kommentar eller skicka iväg ett mail om ni känner för det - och det hoppas jag att ni gör. Hörs vi inte innan hockeysäsongen startat igen så ses vi säkerligen i ishallen någon gång.

Ha dé super!

Kvällen då allt gick vägen

Borås HC - Huddinge IK

Här kommer vi!

Allsvenskan!
Träningsmatcherna var i full sjå i augusti och september månad där första lag ut var Örebro Vipers. Jag var nog inte den enda som hade stora förhoppningar och var full av förväntan. Jag menar, namnet Brunnström fick folk att nästan vrida nacken av sig, men bara nästan. Matchen lagen emellan var dock ganska så jämbördig precis som siffrorna 0-0 antydde. Fler matcher följde och sammanlagt uppmättes två vinster, tre oavgjorda och fem förluster. I detta skedet gick inte tankarna åt det positiva hållet då ingen övertygade mig. Men jag höll ändå i bakhuvudet att alla spelare inte hade anpassat sig till spelet än. Per Ljusteräng coachade laget denna säsongen igen, vilket kändes riktigt tryggt. Vi visste alla vad den mannen gick för...

Klassen bättre än rivalerna
Seriepremiären vankades med stormsteg. Premiärmatchen mot Motala AIF gick strålande och trots att vi vann överlägset så måste Rickard Nilsson i Motalamålet få en eloge, då han gjorde riktiga idioträddningar många gånger. Just i den här matchen upptäckte vi Fabian Brunnströms fantastiska dominans i spelet - som tidigare varit ganska trevande. Kollar man tillbaka på mina första referat så hittar man en viss besvikelse hos mig över att Martin Spångberg inte fick vakta kassen i de första matcherna. I Skövdematchen höjde vi även på ögonbrynen när vi fick se blivande väggen i form av Magnus Åkerlund - och att han var vänsterhänt gjorde mig gladlynt. Elva segrar hann vi uppnå innan det tog stopp i seriefinalen mot Skövde.

När halva serielunken var avklarad hade Borås vunnit sexton matcher och torskat i två. I toppen av poängligan hittade vi Fabian Brunnström och Fredrik Orrsten. Tätt efter följde även Jari-Pekka Pajula och Jonas Nilsson. Martin Spångberg hittade vi mellan stolparna igen och han gjorde en kanonmatch i seriefinalen mot Skövde där resultatet blev 3-3. Pär Åkerström matchades allt mer när det började dra ihop sig och han fick nolla Grums på hemmaplan. I samma match gjorde även junioren Calle Ericsson debut för A-laget, och gjorde en helt klart godkänd insats. År 2006 lider mot sitt slut och värt att notera är att Alexander Täng har äntrat poängligans tio främsta poänggörare. En träningsmatch mot IF Troja/Ljungby dök upp på schemat och vinsten med 3-1 var övertygande. Jag har nu ändrat min inställning till laget helt - alla spelare har övertygat mig.

Den fjärde januari spelades Enkronan och hela 2758 personer letade sig till hallen för att se matchen mot Kungälv - som för övrigt var både en lyckad match och ett evenemang i sig. När Mikael Hultqvist dundrade in i sargen och skadade handleden mot Tranås befarade vi det värsta, men vi kunde till slut konstatera att han skulle komma i form igen till kvalet. Gustav Gräsberg värvades som förstärkning från krisdrabbade Jonstorp Tigers, som sedan visade sig vara ett riktigt kap i spelväg. Februari närmade sig och dilemmat hette förstärkning till kvalet. Klubben hade dock två amerikanare på kroken men båda drog sig ur i sista sekunden. Den andra februari säkrades seriesegern mot IFK Kumla och efter en sista seger mot Tranås stundade förkvalet. För att sammanfatta serielunken någorlunda så vann Borås majoriteten av matcherna med överlägsna siffror, och var helt klart klassen bättre än sina rivaler. Borås tog 32 segrar av 36 möjliga och producerade hela 211 mål, något som gav respekt och imponerade. 

Obesegrade
Förkvalet sattes igång och Borås hamnade i samma grupp som Nacka HK, Kristianstads IK och Haninge HF. Pär Åkerström spikade igen målet i första matchen mot Haninge där resultatet 6-0 visade tydligt vart man stod någonstans. Bortamatch mot Kristianstad väntade därefter och det var helt klart den roligaste bortamatchen jag varit på länge. Trycket på läktaren från alla boråsare var oerhört starkt. Jimmy Lund visade formen ordentligt efter sin skada och blev utav mig utnämnd till veckans bästa spelare. Resterande matcher som spelades blev det ytterligare vinster i och Borås gick vidare till playoff helt obesegrade i förkvalet. Troja stod på pappret och detta playoff spelades i bäst av tre matcher, där Borås imponerade och knep de två första segrarna och blev därmed klara för kvalet till allsvenskan.

Borås HC hade oddsen emot sig
Bara ett par dagar innan kvalet sparkades tränaren Per Ljusteräng och stor turbulens uppstod - även assisterande tränaren Janne Immonen försvann. Alla var vi rädda för att laget skulle tappa stinget och ej avancera till den näst högsta serien. Tränarduon som skulle coacha laget var Vesa Surenkin och Johan Benker. Kvalserien bestod av fem lag istället för sex då Arboga valde att självmant flyttas ner till division 1 på grund av ekonomiska problem. Borås fick möta allsvenska Huddinge samt division 1-lagen Väsby, Tingsryd och Piteå. Första matchen mot Huddinge på bortaplan gick inte alls vägen utan man förlorade med 4-2, då Huddinges positionsspel och snabba spelvändningar avgjorde. Ett glädjande besked dök upp i form av att Janne Immonen var tillbaka i båset igen, och hoppet tändes åter i Borås. Efter ett antal matcher lyckades Borås att ta sig upp ovanför strecket och en allsvensk plats var i det ögonblicket klar. I matchen mot Väsby och Tingsryd därefter kom förlusterna som sved i hjärtat.

Hoppet var nu ute och simmade för majoriteten av boråsarna och publiksiffran sjönk allt mer. I näst sista matchen mot Piteå ställdes Martin Spångberg in i målet och Borås vann glädjande med resultatet 4-6. Samma kväll hade Tingsryd avgörandet i egna händer om en allsvensk plats, men lyckligtvis var Väsby det starkaste laget och kunde besegra hemmalaget. Dramatiken fortsatte och det var oerhört spännande. Sista matchen för säsongen skulle spelas på hemmaplan mot Huddinge som man tidigare förlorat mot. Väsby var laget som nu hade allt i egna händer och kunde avgöra hemma mot Piteå. Mycket hängde på att Piteå skulle vinna matchen för att Borås skulle få avancera. Hoppet levde än då jag intalade mig själv att större under faktiskt har skett i kvalsammanhang, och jag var till skillnad från många positivt inställd till matchen och en optimist hela vägen ut.

Oförglömligt - en känsla som inte går att beskriva med ord
I samma veva byter jag tempus och står nu i hallen när minuterna börjar ticka mot sitt slut. 7-3 står det på tavlan och det dröjer inte många minuter innan det åttonde målet skjuts in av Anders Eriksson. Borås hade helt klart övertaget om bortalaget Huddinge. 2-1 står det fortfarande mellan Väsby och Piteå enligt folket runtomkring mig. När mellan fyra-fem minuter återstår av perioden ställer sig ett tiotal supportrar upp på sittplatsläktaren och bara jublar, och sekunden därefter jublar hela hallen. Piteå hade kvitterat till 2-2 och då kommer nervositeten ikapp mig och jag känner hur benen börjar skaka. Försöker följa spelet så gott det går men innan jag vet ordet av det så utbryter världens vrål och hela hallen gungar i takt. Piteås Patrik Bäärnhielm hade gjort mål när endast sekunderna återstått av matchen. Jag kan längre inte stå still och benen ville absolut inte bära mig, och pulsen ska vi inte tala om. Spelarna i båset står upp och tittar glatt och överraskat mot publiken och vi kan syna flera ryggdunkningar. Hela hallen gör stående ovationer och när slutsignalen ljuder väller spelarna ut på isen och står och kramas och hoppar i ena sarghörnet. Under tiden står jag och filmar med ett par riktigt ostadiga händer.

Stunden senare utnämns Jari-Pekka Pajula till matchens bästa lirare och lagen tackar varandra. Det jublas överallt, klappas i takt och glada ansikten syntes överallt. Jag själv kunde inte sluta le och applådera. Det som såg ut att vara en omöjlighet blev möjligt - mot alla odds. Borås var uträknade flera gånger och det var fantastiskt att vinna matchen samtidigt som Piteå gjorde en mirakulös vändning i sista perioden. Så mycket vi har kämpat för det här i alla dessa år och jag är glad över att spänningen varade ända in i det sista. Äntligen är vi tillbaka där vi hör hemma - i allsvenskan! Det var detta jag siade om i början av säsongen. Laget var det bästa Borås någonsin har haft och jag sa tidigare under säsongen att laget kommer ta sig till allsvenskan vad som än händer. Såhär i efterhand är jag glad över att varit optimist hela vägen. Flera har försökt intala mig det ena negativa efter det andra men jag har alltid slagit bort det. 2007 är det bästa året någonsin på alla sätt och vis av flera anledningar.

Tack!
Tråkigt nog är säsongen slut men det har varit en alldeles fantastisk sådan! Ger alla som har varit verksamma inom Borås HC en enormt stor eloge. Spelarna har varit fabulösa och som jag har sagt tidigare har laget varit helt exceptionellt i sig. Ett extra tack till Per Ljusteräng som kämpat så med laget, och till Janne Immonen som kom tillbaka och hjälpte laget till allsvenskan. Jag saknar ord. Detta är den största och bästa händelsen jag någonsin har upplevt. Ingen har någonsin sett mig le så mycket som den kvällen. Ruset har inte lagt sig än! Ser redan fram emot nästa säsong när bland annat lag som Malmö, Rögle, Leksand och Björklöven kommer på besök. Fabian Brunnström försvinner till Färjestads BK med, och jag önskar honom lycka till där! Sällan har vi skådat en sådan fruktansvärt makalös spelare. Spela fram FBK till SM-guld nu! Och till sist får jag lyckönska och tacka alla andra spelare som kommer försvinna från klubben! Det har varit ärofyllt och riktigt kul att heja på Er denna säsongen.

Allsvenskan nästa! 

Eftersom jag har lite bråttom iväg har jag stresskrivit denna under morgonen så finns det säkerligen något jag har glömt att nämna. Hoppas ni har överseende med det! Sedan vill jag åter tacka alla som besöker bloggen - hade enormt många besökare igår och kurvan på besökstatistiken pekade nästintill spikrakt uppåt! Tack vare detta har jag Sveriges (enligt bloggtoppen) 26:e mest lästa sportblogg av 226 (just nu) registrerade, inklusive Wikegårds. Jättekul!     

Vecka 14: Hyvä Pajula!

Jari-Pekka PajulaPajula, Pajula och åter Pajula säger jag bara! Hade jag ägt en hatt hade jag naturligtvis lyft på den med.

Har sina stunder där denna spelare är fenomenal. Hur många gånger har han gjort en dålig match? Pajula må se seg ut i benen och någorlunda sträv. Den uppfattningen ändras på bara blotta sekunden och jag säger istället; teknisk som få, har väldigt bra spelförståelse, schysst i närkamperna men kan klämma till när det väl gäller, arbetar både bra offensivt och defensivt sett, har ett gediget skott som gärna letar sig in bland nätmaskorna och så mycket mer. En finsk forward med en oerhört bra kapacitet helt enkelt!

I matchen uppe i Kvarnvallen noterades Pajula för ett mål, då han sköt in 3-5 målet och hjälpte laget till seger mot norrlänningarna. Allt jag har att säga då jag själv inte var på plats. Kan tänka mig en stark insats.

Under gårdagens match visade Pajula vägen för många och den där stjärnkvalitén var väl ändå inte så långt borta ändå. Stark och stabil som han är kunde han flera gånger om skjutsa Huddingespelare åt sidan. Sköt själv in både 2-1 målet samt 4-1. Inte tog det slut där utan han noterades även för två utmärkta assist. Trots att både Jonas Nilsson och Anders Eriksson gjorde varsitt hattrick var Pajula matchens glansnummer som spelare. En höjdarspelare att titta på i klarspråk. Blev dessutom utnämnd till matchens bästa spelare - med all rätt. Skulle väldigt gärna vilja se honom i BHC-tröjan till hösten igen! Att se honom le efter en seger är väldigt festligt - ett tvättäkta (nästintill i alla fall) Schumi-leende! Härligt jobbat Pajula!

BHC nådde slutdestinationen Allsvenskan - mot alla odds!

3/4 - Kvalserien till Allsvenskan
Borås HC - Huddinge IK
8-3  (4-1, 1-2, 3-0)

Tyvärr så försämrar YouTube kvalitén avsevärt. Vill ni se klippet i bättre kvalité så kan ni maila mig så skickar jag den lägga till mig på MSN (samma adress), då filen är för stor att skicka i ett mail. Glömde dessutom att ställa in kameran på högre upplösning, men i det läget tänkte man inte för fem öre! Lägg märke till hur mycket jag skakar!

Ett uträknat Borås HC kunde på tisdagskvällen vinna mot Huddinge i säsongen sista match med siffrorna 8-3. När ett första jublande utbröt på läktaren i slutminuterna i sista perioden infann sig nervositeten på riktigt, då Piteå hade kvitterat till 2-2. Ett andra sjujäkla vrål ljuder genom hela hallen och Piteå hade skjutit Borås till allsvenskan! Så ofattbart, så mirakulöst, så förbannat sagolikt!

Borås öppnar matchen på bästa tänkbara sätt och redan efter dryga tre minuter stänker Jonas Nilsson in ledningsmålet, assisterad av Jari-Pekka Pajula. Spelet fortskrider och Borås pressas tillbaka till egen zon där man gör en tabbe bakom mål, som i sin tur leder till att Linus Klasen kan skjuta in kvitteringen efter 4:15. Matchuret hinner knappt ticka i fyrtio sekunder innan Fabian Brunnström får en chans på mål men stoppas av en Huddingeklubba, men han passar dock till Jari-Pekka Pajula som står fri och sätter pucken i öppet mål. Minuterna som följer spelar Borås några riktigt bra powerplay och ser verkligen ut att vara på hugget. När hemmalaget drar på sig utvisningar fungerar boxplayet som det ska och man reder ut underlägena bra genom att skära av skottvinklarna tidigt. Anders Eriksson knallar in 3-1 målet när ungefär fem minuter återstår av första perioden, med hjälp av Jimmy Lund. Siste man att signeras för mål innan periodpaus är Jari-Pekka Pajula som kommer nästintill fri mot Björn Fors med en Huddingespelare fastlimmad på kroppen, och kan med sin långa klubba chippa in pucken över benskydden på en liggande Fors.

Trettiosju sekunder in i andra perioden skickar Fabian Brunnström en passning till Jonas Nilsson som befinner sig på andra sidan om målet, och mål nummer fem noteras i numerärt överläge. Botbänken inväntar ett flertal BHC-spelare då man bland annat skjuter pucken över sargen tre gånger inom loppet av ungefärliga tre och en halv minut. Av detta slarv tillåts Jimmy Ahnelöv att reducera till 5-2 för Huddinge, vid tiden 12:23. Bara dryga halvminuten därefter kommer Linus Klasen och Nicklas Nilsson mot Martin Spångberg, varav den sistnämnda Huddingespelaren kan slå in pucken i öppet mål. Borås spelar inte på topp och Huddinge tar för sig allt mer ju längre tiden går.

I tredje perioden är det betydligt mer krut i rören på Huddingespelarna. Men när Jimmy Ahnelöv sitter av sin utvisning tar Borås vara på detta tillfälle och Jonas Nilsson får sätta dit sitt tredje mål i matchen, assisterad av Jari-Pekka Pajula och Fabian Brunnström strax innan åttaminuterssnåret. Det hänger något visst i hetluften och Borås fortsätter att trampa på och en del målchanser visar sig om vartannat. Huddinge inser att matchen är nästintill färdigspelad och har inte så mycket att sätta emot våra glödande kämpar. Efter approximativt tretton minuter skjuter Anders Eriksson på målvakten och rakar in pucken i mål på egen retur i en form av halvliggande ställning i all hast, i numerärt överläge. Inte långt därefter skickar ovanstående målgörare in pucken igen bakom målvakten Björn Fors, assisterad av Gustav Gräsberg. Medan publiken jublar för fulla muggar på läktaren åker man mest bara av matchen med ett sista kämpatag. När slutsignalen ljuder har hemmalaget tagit sin sista seger för säsongen och både publik och till sist spelare samt ledare har konstaterat att Väsby förlorat, och att Borås nu tagit sig till allsvenskan!

Kommentar:
Spänning in i det sista - det uppskattades! Första perioden är suverän och äntligen spelar hela laget med ett enormt hjärta och kämparglöd. Huddinge tog tag i andra perioden och försökte ta igen förlorade mål. I tredje utökar man ledningen vilket skulle vart väldigt behövligt om Väsby - Piteå hade nått förlängning. Ska jag vara riktigt ärlig så visste jag inte riktigt vart jag skulle fästa blicken någonstans de sista fem-sex minuterna, efter att hört att Piteå kvitterat till 2-2 mot Väsby. Alla på läktaren stod upp och hejade något så fabulöst! Publik tjöt och när nästa vrål utbröt visste alla vad som hade hänt. Piteå hade tagit ledningen med endast sekunderna kvar av matchen. Vilken röta, vilken medgång och ja - vad fantastiskt underbart! Det syntes verkligen att alla spelare ville vinna matchen den kvällen - underbart att se! Väldigt synd att det inte var fler boråsare på plats i hallen, fast det faktum att det lät som om tvåtusen pers var där! Jag saknar ord!         

Signerat,
Louize

Domare: Pehr Claesson
Skotten: 31-19 (13-6, 8-10, 10-3)
Utvisningar: BHC 11x2 + 1x10  Huddinge 8x2 + 1x10
Publik: 1573

Övriga matcher:
Väsby IK HK - Piteå HC 2-3  (1-0, 0-0, 1-3)

Ofattbart!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avgörandet

Huddinge IK - Borås HC (3-2 målet)
Det är nu som rastlösheten tar vid, nerverna börjar krampa och pulsen slår 540 slag i minuten. Vem hade kunnat ana att spänningen skulle hållas vid liv ända in i det sista? Att avsluta säsongen på hemmais känns alltid upplyftande och mäkta roligt. Har nog aldrig varit såhär nervös och jag kan inte föreställa mig hur det kommer att kännas imorgon, under matchens gång, säsongens absolut sista match samt det definitiva avgörandet. En vara eller icke-vara i allsvenskan? Hoppas verkligen att det kommer vara rikligt med folk på läktaren, för inte vill ni väl missa kanske tidernas största hockeyfest i Knallestaden om allt går vägen? Imorgon fokuserar vi bara på det positiva samt hejar fram vårat kära HC till seger. För att inte glömma att vi även får hålla en extra tumme för Piteå! Har även beslutat om att ta med kameran trots att den ej är fixad - men jag kan inte lova er några glasklara bilder då jag kommer skaka som ett asplöv... 

Borås HC kontra Huddinge IK
Redan klara Huddinge (eller ska vi säga blivande Huddunge?) har ingenting att spela för längre. Trots det återstår det faktum att stockholmarna kanske vill avsluta säsongen på ett hederligt sätt, eller vill kanske dra med sig Väsby upp till högre höjder? Ett derby innebär detta - men ett ekonomiskt sådant. Hur som helst så kan man konstatera att deras motivation troligtvis inte är på samma nivå som Borås. Borås har en anledning att köra musten ur bortalaget - då laget är minst sagt ett ögonkast ifrån en plats i allsvenskan om Piteå tar Väsby. Sist lagen möttes var i premiärmatchen i kvalserien där inget gick som det skulle. Revanschsugna? Det kan ni slå er i backen på - för visst ska vi plocka de tre sista poängen. Krossa nollåttorna nu grabbar!

Väsby IK HK kontra Piteå HC
Det låg spänning och oro i hetluften borta i Dackehallen när Väsby mötte Tingsryd i förra omgången. Ett Tingsryd som hade avgörandet i egna händer, men ett starkt Väsby spelade smart och vann. Väsby har nu också saken i egna händer och vem vet vad denna pressen kan åstadkomma. Nervositeten kan spela en ett spratt och det är då misstagen yppar sig. Piteå är laget som måste ta vara på varenda chans de får - då det förmodligen kommer vara de små marginalerna som avgör. Bortalaget har ingen som helst press på sig eftersom de inte har något att spela för, men vad vi vet säkert är att Piteå vill avsluta säsongen med en seger. Mycket hänger på Piteå och alla boråsare hoppas få en hjälpande hand från norrlänningarna.

Kan inte bärga mig tills imorgon kväll och spänningen är ooooooooolidlig.
Klockan 19:00 i Borås Ishall ses vi för nervkittlande spel - och glöm inte att snegla på monitorerna!

Dramatiken fortsätter... Medan hoppet fortfarande lever!

Kvalserien till Allsvenskan
Piteå HC - Borås HC
4-6 (2-1, 1-3, 1-2)

Första perioden:
0-1 (06:37) Fabian Brunnström - Straffslag
1-1 (10:10) Niklas Granberg (Niklas Johansson, Pierre Berggren) EQ
2-1 (11:46) Erik Sundqvist (Fredrik Janevi) EQ

Andra perioden:
3-1 (05:15) Stefan Johansson (Johan Engström, Niklas Johansson) PP1
3-2 (05:44) Erik Svenningsson (Anders Eriksson) EQ
3-3 (07:15) Markus Karlsson (Christoffer Rosenberg) PP1
3-4 (08:29) Mikael Hultqvist (Joakim Persson, Lenny Dower) EQ

Tredje perioden:
3-5 (01:53) Jari-Pekka Pajula (Alexander Täng, Jonas Nilsson) EQ
4-5 (14:35) Patrik Bäärnhielm (Mikael Aaro) PP1
4-6 (19:36) Lenny Dower - Öppet mål

Kommentar:
Vilken spänning, ända från början till slut. Efter att legat under med två mål föll det in tre mål på under tre blanka minuter från Borås håll - det kallar vi klasskillnad och en sensationell vändning! Piteå spelade i och för sig helt utan press men de hade trots allt en anledning att kämpa för en sista seger på hemmaplan. Borås är återigen ett vinnande lag - vilket känns riktigt bra. Andra matchen slutade tyvärr inte oavgjort men huvudsaken var att Tingsryd inte skulle vinna. Hoppet lever än då Väsby måste tappa poäng i sista avgörande matchen hemma mot Piteå. Borås får slåss mot Huddinge om de tre sista poängen på tisdag. Ses då!

Domare: Alexander Kotevski
Skotten: 25-28 (10-6, 9-13, 6-9)
Utvisningar: Piteå 8x2  BHC 6x2
Publik: 286

Övriga matcher:
Tingsryds AIF - Väsby IK HK 2-5  (0-0, 1-3, 1-2) 

Äckligt spännande - men det är klart vi hoppas!

Borås HC - Piteå HC
Ut med Åkerström - in med Spångberg.

En målvakt som inte matchats på år och dar känns det som. Tidigare under säsongen var Martin Spångberg det säkraste kortet att spela med, enligt mig. Matcherna rullade vidare och efter Pär Åkerströms enorma utveckling insåg jag att Spångberg inte höll i mina ögon. Vissa håller med - andra inte. Det faktum att Borås har släppt in minst mål både i grundserien, allettan och i playoff säger det mesta. Tror tyvärr att Åkerström hamnade i en liten formsvacka under kvalserien, vilket händer alla någon gång under säsongen. Många gånger har denna killen spikat igen målet och varit en stor orsak till lagets segrar. Folk gör fel som hackar på honom, det är det enda jag har att säga. Spångberg har en tuff uppgift framför sig idag - att mota ett skridskostarkt lag med skott som heter duga.   

Piteå kontra Borås.
Ett Piteå som inte har något att spela för, men som vill avsluta på rätt sätt på hemmaplan. Ett Borås som har i princip allt att spela för om rivalerna Tingsryd och Väsby slår ut varandra. Vilket lag drar det längsta strået? Laget som kämpar för en fin avslutning inför hemmapublik eller laget som består av hungriga lejon som jagar andraplatsen? I och med Spångbergs rentré hoppas jag på ny energi som för laget till en rättvis och välförtjänt seger.

Tingsryd kontra Väsby.
Två lag som har allt att spela för och har allt att förlora. Tingsryd är onekligen solida på hemmaplan, men Väsby har en tendens att bita tag i svansen, hänga kvar, och vända matchen till deras fördel. Dessa lag gör allt för att vinna och kommer förhoppningsvis att slå ut varandra. Vid matchens slut hoppas vi alla på ett stort kryss som innefattar en poäng till bådadera lagen, vilket inte alls är omöjligt eller vore speciellt förvånande. Om inte det går vägen hoppas jag på mitt eget förslag, vinst till Väsby efter sudden, men detta innebär att Borås måste ösa in mål i fall Väsby sedan vinner mot Piteå i sista omgången.

Rysare nummer ett och två inleds idag klockan 16:00.
Vinden bringar tur med sig idag, enligt optimisterna. 




RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar