Tack för en underbar säsong, BHC!

Det blev till slut 2-0 i matcher till Västerås efter 4-1 förlusten igår. Orsaken var att laget inte kom upp i normal standard samt några individuella misstag som kostade segern. Självfallet förtretligt, och det är mycket tankar som flyter omkring. Man kan inte låta bli att undra om matchen hade sett annorlunda ut om man hade vunnit mot VIK hemma, men i ett sådant här läge hjälper det föga att överanalysera.

Tycker dock att det var jättesynd att vi inte var fler boråsare på läktaren i ABB Arena - speciellt när BHC hyllades så länge efter matchen tills vakterna körde ut oss.

Ett gigantiskt reportage om säsongen är tänkt att dyka upp inom en snar framtid här, när jag inte har miljontals andra saker att göra. Som boråsare är man ljusår ifrån några besvikna känslor - utan imponerad till tusen.


Grattis till kvalserieplatsen, Västerås!

27 timmar senare...

Det var svårt att få någon sömn i natt och lika svårt var det att få orden att passera stämbanden, för att på ett någorlunda sätt försöka rubricera den prestation som grabbarna åstadkom igår. Med tanke på årstiden så var det väl på tiden att kratta ihop alla vissna löv och knyta ihop säcken för att bege sig mot ljusare tider - som för tillfället innebär PO-2.

Riktigt uppspelt innan matchen och fullständigt extatisk efteråt. Mycket stark insats och.... nej, jag finner inte många ord idag heller. Helt j-a underbart fantastiskt är det! Det är en ren omöjlighet att beskriva min glädje fullt ut med tangenterna som enda redskap. Hockeyhjärtat gjorde volter mellan slagen, men idag är hjärtslagen oregelbundna av en helt annan bemärkelse. Otyglad stress, så om jag inte hinner inflika med en rapport innan nästa match så vet ni vad det beror på.

På tal om PO förresten...
Sugna på att pulvrisera lite Gurkor på onsdag?

Mot alla odds!

PO till Kvalserien
IF Björklöven - Borås HC
2-3 sd (1-1, 0-0, 1-1, 0-1)

Nu laddar vi inför Play Off 2!!!

Inte ens jag kan det där med övertalning

Konversation
Det var värt ett försök i alla fall!

Jag har i de senaste matcherna valt att inte tro på någonting, vilket har fungerat perfekt (skrockvarning) så det finns ingen anledning till ändringar. I senaste matchen var jag inte ett  dugg nervös, till skillnad mot de andra precis innan laget blev klara för PO. De första två minuterna avgjorde saken och jag visste att HC skulle ta hem det, även om jag valde att skjuta undan tanken.
Känner ingen nervositet idag heller... än i alla fall. Målvakten, Johan Ryman, som tränar med Lövens A-lag försöker psyka mig inför matchen. Något som inte biter det minsta...

Han: "En smart tjej vet också sitt lags begränsningar. Både du och jag vet hur det går."
Jag: "Det vet jag ingenting om."

Vem får jubla efter slutsignalen...?

Löven åkte på storstryk

PO till Kvalserien
Borås HC - IF Björklöven
4-1 (1-1, 0-0, 3-0)

Borås HC - IF Björklöven (PO-1)
Oskarp bild, men vad tusan... Ett mål är ett mål, signerad "Tängan" dessutom.

Vinsten igår förvånade mig inte - det var närmare 6-1 än att Löven skulle göra ett andra mål i matchen. Vad som dock förvånade mig var att bortalaget inte bjöd upp mer till kamp. Underskattning? Nerver? Press? Oavsett vad så var resultatet mycket rättvist, och man leder nu med 1-0 i matcher.

Det var synd att man inte satte alla sina chanser för målchanserna var MÅNGA. Anders Eriksson hade en hel del chanser och han bommade ett kanonläge vid öppet mål efter 2.55, men fick sedan revansch genom 1-1 målet efter drygt tretton minuter. Andra perioden blev mållös, men i tredje tog hemmalaget över matchen igen och satte nätmaskorna i rörelse tre gånger. Målskyttar: Mats Hansson, Alexander Täng och våran älskade hjälte Mikael Hultqvist.

Täng beskrev sitt 3-1 mål som "ett höstlöv i bortre stolpen", och jag kunde inte låta bli att brista i skratt. Ordvalet kunde inte vart klockrenare!

Vilken kämpainsats, vilket försvarsspel och vilka spelare vi har...! Publiksiffran (1823?!) var dock ganska pinsam, men det har väl sina förklaringar. Gratis basket, prishöjningar... men ÄNDÅ. Alla som inte såg matchen gick verkligen miste om något stort.

MEN...
Jag skäms över de boråsare som visade upp ett fruktansvärt osportsligt beteende genom att kasta saker mot Löven efter matchen. I TV också... Snyggt jobbat.

Nästa destination är SkyCom Arena och jag är rejält avundsjuk på de fåtal boråsare som beger sig upp till Umeå idag. Liiiiiiite skillnad på priset än när Lövens supportrar begav sig hit ner. Men som tur är sänds matchen på söndag i TV4 Sport. HÄRLIGT, HÄRLIGT!! Ännu mer press för Löven.... som kanske håller på att vissna...?

Borås HC - IF Björklöven (PO-1)

Borås HC - IF Björklöven (PO-1)

Borås HC - IF Björklöven (PO-1)

Borås HC - IF Björklöven (PO-1)

Borås HC - IF Björklöven (PO-1)

Borås HC - IF Björklöven (PO-1)

Borås HC - IF Björklöven (PO-1)

Tabellen

Några kanske minns att jag tippade tabellen i höstas på Svenska Fans. Det var första gången jag tippade en hel tabell, och utfallet blev väl därefter. Min tabell är till vänster och den riktiga till höger... 5 rätt av 16 är väl kanske inget att skylta med, men det är kul att man känner sitt eget lag i alla fall.

Tabelltippning

BHC skrällade och säkrade PO-platsen

Allsvenskan
Borås HC - Almtuna IS
5-2 (3-1, 0-1, 2-0)

Comhem är en skribents värsta mardröm, och inte blir det bättre av att man inte kan byta ut fanskapet än heller. Nog om det - matchen igår var... otrolig, stundvis dålig, stundvis bra, så förbannat nervig och så fruktansvärt underbar! Det krävdes två poäng för att säkra PO-platsen, men HC tog dem alla tre och att se Jensas segergest efter 5-2 målet var fantastiskt. Som nykomling i allsvenskan knep man till slut en åtråvärd PO-plats trots en massa hinder på vägen, och det är imponerande. Hur finner man ord för något sådant här? Jag är så förbannat stolt över laget!

Vilken skräll. Första matchen i play off 1 spelas redan imorgon mot Löven på hemmais, andra på söndag i Umeå och likaså en eventuell tredje match på måndag. Löven har allt att förlora och HC har allt att vinna. Uppgiften är absolut inte omöjlig. Tänk om man genom en mirakulös insats får skåda en "Vilda Väsby"... Oavsett vad så är jag full av beundran. Hur tusan ska man kunna toppa detta nästa säsong?

The good people or the bad guys...?

Ni som känner er träffade efter läsningen - känn er träffade.

Angående det här med alkoholförbud så förvånar det mig att folk är så otroligt blinda att de på fullaste allvar tror att det bara handlar om X-gänget som var med senast - att det är därför en del vill införa förbudet. Men jag antar att nyktra ögon ser bäst. Jag har varit på MÅNGA resor och matcher (även utanför BHC:s) där folk har druckit alkohol och det är ALLTID någon/några som har försökt provocera motståndarsupportrarna, uppfört sig illa eller liknande. Det är pinsamt att bli arg på VUXNA människor! Antar att filosofin "vuxna vet bäst" inte håller i detta ämne.  

Det är intressant att man tror att ett alkoholförbud drastiskt minskar antalet resenärer. Om så är fallet, så betyder det att folk tycker att bärsen är betydligt viktigare än hockeyn. Vilken tur att det alltid finns resenärer som inte gör det. Hockeyn är väl den enda drog vi behöver för att överleva, eller? Eller är vodka, öl och jägermeister någon slags ny sportdryck man inte klarar sig utan? För det kommer ju aldrig en lördag efter fredagen...

Upplysning: Det var betydligt fler (läs: över ett tiotal) än X-gänget som var packade i Nobelhallen. Exempel; det stod en stupfull person snett nedanför mig som vinglade av och an - som var nära på att falla framåt flera gånger. Dricker man så mycket att man knappt kan stå upp så är man knappast intresserad av matchen. Det upprörde mig också att föräldrar som hade sina barn med sig svepte i sig spirituosa, men det har jag skrivit mer utförligare om tidigare.

Vad vill vi supportrar framstå som? Vad vill supporterföreningen framstå som?
Mosiga fylleåsnor? Ansvarslösa? Aggressiva taggbuskar? Otrevliga?
Skötsamma? Trevliga? Några man kan ta i hand utan att vilja spotta över axeln? Tillmötesgående?

Orden är många - välj och vraka.

Hur vill vi bli ihågkomna på bortaplan? Eller på hemmaplan för den delen också...?
Oavsett om det är 50 eller 5 pers som orsakar något så dras vi alla över en och samma kant ändå. Konsten att tvätta bort ett nedsvärtat rykte är galet svårt och kanske till och med aldrig går. Vill vi hamna där och börja kräla på botten?

Jag vet dock att det finns människor där ute som lägger ner mycket tid på att försöka förbättra saker och ting, men kom ihåg att det inte handlar om hur mycket tid man lägger ner, huvudsaken är att man bidrar med någonting gott överhuvudtaget. Just därför är det oerhört surt när det finns människor som gör tvärtom. Det går fortare att rasera ett hus än att bygga upp det, så låt ingen ha fått arbeta i onödan.

Tre pinnar + X-gänget

Allsvenskan
Bofors IK - Borås HC
1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Ett hundratal supportrar var på plats i Nobelhallen för att heja fram HC till seger, och visst blev det seger. Som utlovat var det inga BHC-spelare som stod och sov de första tio minuterna, och fem sekunder senare kunde Lenny Dower panga in ettan. Tvåan var signerad Joakim Persson i andra akten efter drygt åtta minuter. Bofors tryckte på och sköt in reduceringen, men Patrik Ahlstrand kunde i tredje perioden kriga in det tredje målet (på HC:s första riktiga målchans i perioden!) när drygt tre minuter återstod av matchen. Bofors tog ut målvakten men Borås höll tätt och kunde bärga hem tre nya poäng, och samtidigt parkera på den sista PO-platsen.

En för övrigt ganska konstig match där BHC inte hade något spel överhuvudtaget, och i tredje perioden var man fullständigt tillbakapressade. Bofors var definitivt det bättre laget, men marginalerna tycktes ligga på bortalagets sida. Tack vare en ypperligt bra burväktare i Robin Rahm och en stark kämpaglöd i spelarna så föll siffrorna åt rätt håll. Nu krävs det att man tar minst två poäng mot Almtuna för att säkra PO-platsen.

Undra när man kan sluta vara så nervös så att man nästan håller på att spy...


Vad säger man om själva resan då? I början var det faktiskt trevligt, men sedan... BAAAAAAAAH!
Har ingen aning om hur läget såg ut i den andra bussen, men jag hoppas den såg bättre ut än i "min". Eftersom det är tabu att kalla detta gäng för Guliganer, så kallar jag dem X-gänget. Stundtals kändes det som att man var med på en fotbollsresa där man bland annat skulle hata IFK Göteborg. Ramsor hela vägen till Karlskoga, och hela vägen hem. Vissa av oss kunde koppla bort det, men det blev bara jobbigt när flera började gnälla.

Mitt intryck av X-gänget; intelligensbefriade grabbar som endast var med för att dricka och hetsa bofors-klacken. Trots kroppsvisitering på baksidan av hallen så smugglades det in en och annan öl. Ett tiotal, om inte mer, vakter/poliser omringade bortasektionen. I periodpauserna hånade de bortasupportrarna och jag tror till och med att ett par av dem blev utkörda ur hallen.

På hemvägen ropades det igen. En del av ramsorna var väldigt olämpliga, men i alla fall. Ett flertal började må dåligt och det spyddes i bussen. Tyckte riktigt synd om busschauffören som troligtvis fick ta hand om det sedan.

Jag hoppas verkligen inte att dessa får åka med någon mer gång. Jag räknade dem inte som BHC-fans överhuvudtaget eftersom deras intresse riktades uppe på läktaren och inte på isen - resten på bortasektionen skötte sig dock vilket jag var glad över. Man kanske inte tycker att ett gäng idioter spelar så stor roll när det handlar om ett hundratal supportrar, men till slut så fungerar det inte att blunda för vilka problem det orsakar.

Hur mycket krävs för att de ansvariga ska haja till och införskaffa alkoholförbud på resorna? Men nej, man är ju livrädd för att betydligt mindre folk ska åka med då. Tänk om mindre personer åker med pga. att det faktiskt finns alkohol på resorna. Alla har vi fått beskåda konsekvenserna av konsumtionen. Då kvarstår frågan; vill man att supportrarna ska åka och se hockey för hockeyns skull eller för alkoholens?

Det var ju som någon sa under resan, att vi representerar Borås Hockey. Ett Borås Hockey som är strängt emot alkohol. Hur fan går det ihop? Jag var inte den enda som snackade om att ha alkoholförbud på resorna och det är jag jävligt glad över. Äntligen är det fler som fattar att detta inte håller i längden. Det är inte sagt att ett alkoholförbud får alla problem att försvinna, men det är en början och ett steg i rätt riktning mot en bättre supporterkultur.

Men vem lyssnar på ett par ungdomar och en och annan random vuxen?
Hade vi alla vart 40+ och haft ett stort inflytande - hade man lyssnat och tagit ställning då?




RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar