Vecka 4: En stabil sista utpost

VL: Gustaf Wesslau

Kategorin har legat lite på is.... (ha ha, sämsta humorn någonsin) men i alla fall: Först ut detta år och säsong är Gustaf Wesslau - mannen med masken i målburen. Det är väl på tiden att "Wesslan" får sig ett eget inlägg.

Denna vecka möttes Wesslau av Pontus Sjögren (4-5 på bortais mot Huddinge) och Johan Thalberg (3-0 idag mot Västerås) - båda gångerna vinst för att vara extra tydlig. I matcherna har han gjort en hel del kvalificerade räddningar och ständigt varit på hugget. Svackan som tidigare höll i sig ett bra tag är ganska bortblåst, och Wesslau har verkligen spelat upp sig. Han har bland annat tagit för sig betydligt mer, och om publiken är lite mer uppmärksam på hans spel (detaljer, folket.. detaljer!), så ser ni också att det är något på gång...

Wesslau har i snitt en räddningsprocent på 88,64% men det är verkligen en siffra han lätt kan slå när toppformen infinner sig. Det finns mycket mer glöd och kapacitet i Gustaf än så - något jag är bombsäker på. Killen förtjänar all beröm han kan få just nu - och glöm inte att tro på honom för tusan!

Svackan må ha tärt på alla, framförallt på Gustaf, men nu verkar bitarna falla på plats igen... så heja på... Det är bättre sent än aldrig. Så, hatten av för dig Gustaf!

Klassen bättre än Västerås

Allsvenskan
Borås HC - VIK Västerås HK
3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Tredje raka och än är HC inte borträknade! Fanns det verkligen någon boråsare som inte hade ett stort flin på käften efter slutsignalen? Jag skulle inte tro det.

Helgjuten insats
Sju minuter in i matchen skapade både Fredrik Enhörning och Markus Karlsson varsitt kanonläge, men som så många gånger lyckades duktige Johan Thalberg i målburen hänga med.
Matchens klumpigaste prestation signerades av herr Öhman, när han i samband med en VIK-utvisning råkade (?) skjuta pucken från egen zon och över plexiglaset på andra sidan banan, istället för att lägga den lugnt efter isen.

Det blev oroligt i period två när två rödklädda lirare blev utspelade nere i VIK:s sarghörn, men från ingenstans dök Patrik Ahlstrand upp och tryckte in ledningsmålet i periodens första hälft. Måste säga att det var ett bra tag sedan jag hörde publiken jubla så högt som då. Joakim Perssons stolpmål kom nitton minuter blankt.

3-0 fixade lagkaptenen på egen hand efter drygt sex och en halv minut in i tredje, och hemmalaget fortsatte att spela ut bortalaget. Med ytterligare tre pinnar i bagaget klättrar HC fyra pinnhål och parkerar tillfälligt på en nionde plats.

Wesslau gjorde det igen
100% i räddningsprocent och två nollor med en matchs mellanrum, då är det kul att heta Gustaf Wesslau. Nog fick han mycket bra hjälp av sina medspelare emellanåt, men inte tusan ska de få ta största delen av kakan. All cred till dig Gustaf - det gjorde du jättebra!

Tre viktiga pinnar bärgades

Allsvenskan
Huddinge IK - Borås HC
4-5 (0-0, 2-2, 2-3)

Det blev visst en visit i iskalla Björkängshallen i alla fall, trots att jag inte hade tänkt åka upp... Men jag ångrar ingenting! Trots ett underläge med två mål i andra perioden infann sig aldrig nervositeten - det kändes som att killarna skulle vända på steken och naturligtvis blev det så.

Hela laget gjorde en grymt bra insats och det har ju inte hört till vanligheterna denna säsong att man vänder ett underläge och vinner. Anders Erikssons insats var helt splendid! Patrik Ahlstrand och Philip Larsen utmärkte sig också, men det fanns flera spelare som skötte sitt jobb riktigt bra. Lenny Dower fick göra sitt första mål för säsongen vilket var mycket roligt. Trots fyra insläppta mål från "Wesslan" så vill jag tro att han verkar vara mer på hugget nu än tidigare... Små men märkbara förändringar skönjades och jag hoppas att toppformen infinner sig... Jag vill se honom resa sig upp och slå tillbaka mot alla tjurskalliga supportrar en gång för alla, samtidigt som han hjälper laget till fler segrar.

Hur som helst så var tre poäng precis det som behövdes och den långa (samt trånga!) hemresan blev något lättare på köpet...

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

Huddinge IK - Borås HC

BHC krossade Hammarby

Allsvenskan
Borås HC - Hammarby IF
7-0 (7-0, 0-0, 0-0)

Egentligen skulle jag sluta lägga in långdragiga referat från och med idag och istället vara mer subjektiv, men... det får vänta denna gången...

Drabbningen mot Hammarby klassades som en måstematch där en vinst skulle betyda klättring i tabellen och ett utökat avstånd från bottenstrecket. Vinsten skördades - och som man vann. Redan i första perioden avgjorde Borås Hockey matchen i form av sju (!) baljor, vilket också blev slutresultatet, och tre poäng har sällan känts så underbart som ikväll.
- Grabbarna visste vad det handlade om idag,
sa Johan Benker efter matchen.

Det skulle inte dröja mer än sex minuter innan Henrik Karlsson i bajenmålet släppte taget om stolpen och bjöd Jens Karlsson på ett läge att spräcka nollan. 1-0 blev sedan 2-0 när Jonas Nilsson sköt in pucken i skottsektorn där Joakim Persson bara kunde sätta klubban i isen och styra in målet, efter åtta minuter. När matchuret stod på 14.29 slungade Fredrik Orrsten in trean, och sekunderna därefter fick två av Hammarbys backar ta emot varsitt matchstraff. Borås fick således spela resten av perioden i powerplay och efter mål nummer fyra fick Henrik Karlsson nog, och lämnade över spaden till Carl-Johan Klint. Klint hade heller ingen stor framgång i målet utan fick efter drygt en minut vika ner sig för Mikael Hultqvist. Kort därefter skickade Lenny Dower iväg en målgivande passning till Philip Larsen som inte gjorde några misstag. 7-0 signerade Peter Kristensson via målramen - frampassad av Philip Larsen när 45 sekunder återstod av perioden.

- Nervös var man la innan matchen här, men jag tycker ändå vi genomför första perioden på ett fantastiskt sätt, säger Johan Benker.

Om den första perioden bestod av grym effektivitet och koncentration så var den andra akten den motsatta. De inledande minuterna präglades av knackigt spel och en hel del icing-puckar. Bajenspelarna som var totalt utskåpade i första perioden ryckte upp sig något och spelade på sin rappa skridskoåkning. Perioden var ganska avslagen och Borås saknade skärpa vilket resulterade i bland annat mången klumpiga passningar.

Den tredje akten var inte speciellt mycket att hurra för heller. Griniga hammarbyspelare började slå med klubborna och hela perioden blev ett sömnpiller med ett mycket tråkigt spel. Mållöst även där, men matchen var sedan länge redan avgjord.

- Vi är egentligen inte hotade någon gång, utan vi sköter det jättebra hela vägen.

Benker avslutar:
- På det stora hela sett en jätteskön seger som vi kommer ta med oss till Huddinge.

Sammanfattningsvis gjorde Borås en fantastisk förstaperiod där man visade upp en vass målkompetens som man tidigare saknat. Försvarsspelet var även det riktigt bra matchen. Sex av sju mål kom i powerplay och det var kort sagt utvisningarna som bräckte Hammarby denna kväll. Att man kunde sova sig igenom de två sista perioderna gjorde absolut ingeting när trepoängaren redan var säkrad. Extra roligt var det också för Gustaf Wesslau som denna kväll fick hålla nollan för första gången. På onsdag väntar säsongens kanske viktigaste match att plocka poäng i, då mot bottenlaget Huddinge.

Kan även läsas på
borashc.se (nya hemsidan är lanserad f.ö.)

Domare:
Mikael Holm
Skott: 36-25 (18-4, 9-13, 9-8)
Utvsiningar: BHC 5x2, HIF 8x2 + 1x5 + 2x20
Publik: 1202

Viljan att vinna eller försvinna

Borås HC - Hammarby IF
Lyckas BHC skjuta hål på Henrik Karlsson i deras tredje möte?

Lugn, bara lugn... jag lever! Tyvärr har jag vart tvungen att försumma bloggen en tid pga. lite andra saker. Under tiden har fem matcher spelats och två poäng inkasserats, men jag tänker inte älta det som varit utan blickar mot morgondagen istället.

Efter åtta slutsignaler har man inte sett röken av en trepoängare, så det är väl inte mer än rätt att Operation trepoängaren fullbordas imorgon mot gästande Hammarby, tycker man. Det skall dock tilläggas att Bajen spelar helt utan press vilket de kan dra stor fördel av. För BHC är detta en av alla måste-matcher om man vill skaffa sig andrum och slippa förföljas av kvalstrecket.

12 omgångar och 36 poäng att spela om kan förvisso låta mycket, men fall inte för det. Slutspurten närmar sig med stormsteg. Jag vill verkligen inte höra GP, Hulken eller någon annan spelare konstatera att det är fel på inställningen and so on and so on... igen. Ibland har jag faktiskt känt att ett gäng supportrar skulle ha kämpat hundra gånger bättre på isen än spelarna... och det är väl ingenting en spelare vill höra direkt. Jag hoppas verkligen att ALLA höjer sig ett par snäpp och verkligen VISAR vad ni spelare och som lag går för egentligen.

Och ni boråsare, få tummen ur arslet nu och befinn er på läktaren kl. 16:00 imorgon!!!




RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar