Sista segern för detta året

BHC - Kumla (Sista seger-firandet för i år)
(Från vänster: Lenny, Fabian, Linus, Skördåker, Kotten, Oscar, Henke, Slaktarn' & Söderström)

Årets sista match blev också årets sista seger, vilket känns kanon precis innan juluppehållet. Matchen avgjordes redan i första perioden och Calle Ericsons mål kunde inte ha kommit mer lägligt. Ställningen blev till slut 8-2 till Borås efter en dominant period och två halvdana.

Första perioden började bra och redan efter en minut skickar Lenny Dower iväg en perfekt pass till Fredrik Orrsten som sätter den i öppet mål. Borås trummar på och Fredrik Orrsten hittar rätt igen då han slog in pucken som tappats av målvakten Mathias Lindmark. Kumla hänger inte riktig med i svängarna vilket gör att målen fortsätter att trilla in med jämna mellanrum. 3-0 målet var riktigt kul att se, Calle Ericson snor pucken bakom mål som de andra spelarna har missat och därmed gör han sitt första mål i A-laget. Kanon, och pucken följer naturligtvis med hem. Efter ungefär sju spelade minuter är det dags för Alexander Täng att göra mål, assisterad av Jonas Nilsson och Fabian Brunnström. Målvakten i Kumla ser inte lika glad ut längre så han växlar med Jimmy Carlsson istället. När femton minuter har gått styr Mikael Hultqvist in Lenny Dowers skott och efter 5-0 är matchen praktiskt taget avgjord. Kort därefter avfyrar Markus Karlsson in ett skott rätt i mål, assisterad av Anders Eriksson. Perioden kunde inte börjat bättre, 4-0 efter sju spelade minuter och slutresultatet i första perioden blir 6-0.

I andra perioden slår hemmalaget av på farten och övervakar ledningen mer eller mindre. Fabian Brunnström får även i denna matchen ett straffslag, som dock inte går in i mål. Jari-Pekka Pajula sätter sitt mål i matchen efter ett snyggt direktskott av Anders Skördåker, när matchuret visar tiden 9:03. Mycket mer än såhär händer inte, men Kumla lyckas få in ett tröstmål genom Per Nilsson in i det sista, assisterad av Per-Olof Vikholm och Jerry Engström.

Tredje perioden är inte så händelserik den heller, vilket gjorde att det blev rätt tråkigt ett tag. Fabian Brunnström tar revansch efter sitt missade straffslag och sätter 8-1 målet, med hjälp av Björn Gustavsson. Det alstras gruff vid sarghörnerna och som sagt; det händer alldeles för lite förutom käbblet där nere. Kumla får in ett andra mål tack vare Rickard Algotsson, assisterad av Jim Wahlström. Matchen slutar alltså 8-2 till Borås och matchens bästa spelare blev återigen till slut Fabian Brunnström.

Inget snack om att den första perioden helt klart var den roligaste, och det kändes som den höll på i evigheter. Calle Ericson fick ännu mer speltid vilket var jättekul att se. Han ska ha mycket beröm för sitt spel. Erik Svenningsson var tillbaka också men jag tyckte inte att han imponerade något speciellt. För mig är Erik en mycket god teknisk spelare som har varit riktigt bra förut, men nu verkar han ha tappat stinget. Vad säger man om publiksiffran då? Rent ut sagt förbannat pinsam!! Skaffa er ett lysande nyårslöfte nu folket, med det menar jag att jag hellre ser er vistas mer i ishallen än att sitta hemma och käka överbliven knäck. Nu är det juluppehåll och nästa match spelas nästa år den 4/1 på egen plan mot Kungälv då enkronan är, vilket innebär att alla går in gratis.
Den chansen vill du inte missa, tro mig!