13/10 - Borås vs. Kumla

En fredagsmatch var inte fel. Borås mötte IFK Kumla. Erik Svenningsson, Jimmy Lund, Martin Spångberg och Anders Skördåker var borta pga skada. Med sju rakar segrar för Borås kan väl ändå inget gå snett? Självklart inte, och Borås tar sin åttonde seger med 5-1. Ska även uppmärksamma att mina referat läggs upp långt innan hemsidans.

I första perioden såg man direkt vilken skillnad det var mellan lagen. BHC hade mycket bra fart på skridskorna och målchanserna var många. Efter 2:40 gör Jonas Nilsson mål, assisterad av Fabian Brunnström. Spelet fortsätter att vara på hög nivå. När klockan står på 11:36 spikar Fabian Brunnström in 2-0 målet, med hjälp av Jari-Pekka Pajula och Jonas Nilsson. Kumla spelar fruktansvärt dåligt i powerplay, you need to work on that. Mycket mer blev det inte trots alla målchanser.

Andra perioden blev något sämre. Bortalaget reducerar till 2-1 genom Andreas Udd, assisterad av Daniel Andersson. Ungefär sex minuter efter detta ökar BHC ledningen med 3-1 av Fabian Brunnström, assisterad av Jari-Pekka Pajula. Två minuter efter Fabians mål sätter han ännu ett till, ett välförtjänt hattrick. Brilijant! Kumla började slå ifrån sig pucken in i mitten av perioden. Det är ju också ett sätt att göra mål på (?) När klockan visar tiden 11:48 får linjedomaren Björn Jansson en puck mitt på familjelyckan. Aj aj. Farligt att stå vid sargen, men han reste sig upp till slut och fortsatte. Blev några utvisningar hit och dit. Robin Murray var lite för ivrig och drog på sig två stycken. Mer än såhär blev det inte.

Tredje perioden var inte lika fartfylld som den första. Borås slarvade en del och Kumla fick sina chanser, men misslyckades. Efter halva perioden ryckte Borås upp sig igen och farten var på plats. Mikael Hultqvist kunde snyggt sätta en strut, assisterad av Lenny Dower och Niklas Söderström.
På tavlan står det nu 5-1 till BHC och ännu en till seger är räknad.

Personligen tycker jag att matchen var bra till en början. Saken är att spelarna får inte slarva bort pucken eller sluta spela bara för att de leder. Fler mål är alltid bra om det nu skulle vara så att man blir tvungen att avgöra på målstatistiken. Fabian Brunnström blev matchens lirare och var helt klart bäst på isen. En annan grej ska jag påpeka också. Det är oerhört irriterande med folk som står och skriker en massa könsord och dylikt om något råkar gå fel i spelet. Finns faktiskt barn som är på matcherna också. Hade en person jämte mig som skrek och skrek en massa skit. Det hängde på en tråd, jag var såå nära på att skrika till honom att lägga av. Jag blir så förbannad. Att de dessutom hade med sig alkohol in fast man inte får var så lågt. Alkohol har absolut ingenting med sport att göra. Därmed OUT!