29/10 - Revanschsuget BHC tar sin seger

Direkt från Värmland kommer Sunne IK på besök i Borås Ishall. Borås söker revansch efter den första förlusten mot Skövde senast. Anders Skördåker och Fredrik Enhörning slog upp sina gamla skador i förra matchen, och läggs därför till på skadelistan. Egentligen hade det kanske behövts en extraback i laget, men lagledningen valde att inte ta med Sallander eller Hjelmgren eftersom de får mycket speltid i Ulricehamn, och utvecklas hela tiden. Vad gällde matchen kunde inte Sunne hota BHC, utan det blev seger med 7-1.

Lagen börjar segt i första perioden. Farten kommer när halva perioden har gått, men det är inget som räcker för de båda lagen. Perioden slutar mållös. Jag slås av hur Sunnes matchställ påminner lite om NHL-lagen Philadelphia Flyers och Toronto Maple Leafs. Dock var spelet inte ens i närheten av vad man trodde skulle finnas där.

Andra perioden börjar snarlik som den första perioden, dvs. väldigt segt. Trots det sprätter Fredrik Orrsten in pucken i mål efter 2:58 minuter. Det dröjer heller inte länge innan 2-0 målet skjuts in, det av Lenny Dower med hjälp av backen Alexander Täng. Farten på skridskorna syns inte till förrän efter halva perioden här också. Borås har slarvat en del. Robin Broberg i Sunne utvisas 10 minuter för Checking from behind, eftersom han tacklade en BHC-spelare våldsamt bakifrån.
Mer än såhär blev det inte.

I tredje perioden lossnar det rejält för Borås. Redan efter nästan tre minuter gör David Borkenhagen mål, assisterad av Linus Lindgren och Anders Eriksson. När klockan visar tiden 5:45 ökar BHC ledningen med 4-0, ett snygg mål av Jari-Pekka Pajula, assisterad av Fabian Brunnström och Jonas Nilsson. 11 minuter in i perioden skjuter Joakim Persson pucken rätt på målvakten, pucken hamnar vid sidan av vilket Sunnes målvakt missar, och Fabian kan lätt peta in pucken i mål. Niklas Söderström står för
6-0 målet, assisterad av Fabian Brunnström. När tre minuter återstår av tredje perioden skjuter någon spelare pucken vid sargen och Åkerström tänker stoppa den, men pucken åker då rätt in i Borås målstolpe och ut på farlig mark där Sunnes spelare väntar. Som tur är kan Borås rensa bort pucken. Kort därefter får Fredrik Orrsten en perfekt pass av Niklas Söderström, och jublet höjs återigen i hallen. Härliga 7-0 till Borås, men när hela 1 sekund återstår av matchen gör Sunne enkelt mål genom Tobias Forss. Synd för Åkerström som kunde hållt nollan där. Segern sitter bra och den 1 november gästar Borås HC Kungälv. Segrar smakar bra och fler godbitar är det ingen som tackar nej till.

Både första och andra perioden var helt genomsura. Det slarvas, det åks långsamt och orken verkar inte alls finnas där, inte heller viljan. Tredje perioden var helt klart den bästa. Mycket fart och många chanser. Spelare bjuder på uppvisningar, speciellt Fabian. Antar att de var lite mörbultade efter den tunga förlusten mot Skövde. Efter den perioden ser det dock lite ljusare ut. Klart vi kommer igen, som vi alltid gör. Jari-Pekka Pajula gör en jättebra insats, briljerar lite och utsågs till matchens lirare. Helt klart välförtjänt. Borås Hockey kan när de vill, det har vi sett förut. Ge järnet nu mot Kungälv!