4/10 - Borås vs. Kungälv

Kungälvs IK är inte helt okända för Borås, däribland finns två gamla spelare som spelade i BHC förra säsongen, Jonas Jacobsen och Mattias Luukkonen. Jimmy Lund och Johan Mellander är borta pga långtidsskador, samt Martin Spångberg 1 vecka. Oscar Björsell sätts då in som reservmålvakt.
Borås hade 5 raka segrar i bagaget inför denna matchen. Det flyter på än!
Hela 9-4 till Borås och femte raka segern är räknad.

Var nog många som förväntade sig ett tempo likt den matchen mot Skövde. Tyvärr blev läget inte sådant. Spelarna kände nog sig väldigt säkra på att de skulle vinna matchen. Efter 4:10 kom matchen första mål, gjord av Borås forward Jonas Nilsson, assisterad av Jari-Pekka Pajula i numerärt underläge. Det dröjde inte länge innan 2-0 målet sköts in, och det snyggt av Alexander Täng nära blålinjen, serverat från Fredrik Orrsten. Tempot varken höjs eller sänks speciellt mycket. Slutligen efter 12:37 gör Anders Eriksson mål i numerärt överläge, fem man mot ynka tre. Inblandade i det målet var också Joakim Persson och Fredrik Orrsten. Efter en assist trycker Joakim Persson istället in pucken och Borås ökar ledningen med 4-0, tiden 14:19. Första målet från Kungälvs sida vid 16:26 gjordes av Niklas Meander. Detta var också en låång första period. Totalt 36 minuter.

Andra perioden var inte så bra. Alldeles för mycket hakningar och gruff, grishockey helt enkelt om man nu skall uttrycka det rätt. Tidigt i andra perioden hade Kungälv problem att stoppa pucken när BHC stormade in i deras zon. Målvakten hade också svårt för det, så därför slängde en spelare sig in i målgården och blockerade pucken med skridskon precis vid mållinjen. Domaren dömde då till matchstraff. Anders Eriksson åkte framåt, publiken applåderade. När Erikssons klubba lämnat isen höjs jublet i hallen återigen. 5-1 av Eriksson. Det är så det ska se ut! 2 minuter efter detta ska vi inte ens snacka om. Självmål av Borås.. En av Kungälvs spelare fick en avvaktande utvisning, Pär Åkerström är då påväg till båset för att få in en man mer. En av Borås spelare missar en pass och den åker i mål.. Surt! Så kan det gå med nya regler. 5:21 gör Fredrik Enhörning mål, assisterad av Anders Eriksson, 6-2! Efter det målet byter Kungälv målvakt. Som sagt, mycket utvisningar var det. En 2 minutare för Kungälv, sedan en 4 minutare och ÄNNU EN TILL 2 minutare. Haha, Kungälv hade det inte lätt. Joakim Persson kunde då skjuta in 7-2 till Borås.

Phew det här blev mycket. Tredje perioden såg jag inte så mycket av pga att jag var tvungen att åka tidigare. Såg dock 8-2 målet av Lenny Dower, assisterad av Christoffer Rosenberg. Ca 3 minuter efter det skjuter Kungälv in sitt tredje mål i matchen av Joakim Eriksson. Så var det lite mer utvisningar men till slut gjorde Kungälv ännu ett mål till, och det i numerärt underläge. Borås återhämtar sig dock och med 5 minuter kvar att spela ökar Jonas Nilsson ledningen med 9-4, vilket också blev slutresultatet. Segern känns otroligt bra! Tar Borås en sjunde raka seger?
Det får vi se i söndagens match borta mot Mariestad.