5/11 - BoISen bröt sviten

Match på hemmaplan mot Mariestad BoIS väntade ikväll. Martin Spångberg var borta av okänd anledning. Hade förväntat mig en jättebra match, men den var allt annat än bra. Borås tog sin första förlust på hemmaplan med siffrorna 3-4. Egentligen ingen stor skada skedd då vi har råd med en, men är ändå besviken. Det enda som glädjer mig idag var att Elfsborg tog det efterlängtade guldet! Superbt!

Första perioden rivstartade direkt och efter 54 sekunder sätter Lenny Dower ett snygg mål med hjälp av en backhand, assisterad av Mikael Hultqvist och Fredrik Orrsten. Trots det var Mariestad det bättre laget i mer än halva perioden innan BHC vaknade till lite. Tyvärr räckte det inte.

Andra perioden var inget att hurra för heller. Anders Eriksson åker på en rejäl utvisning, Borås får spela med tre spelare mot fem. Mariestad har bra tryck och kan kvittera till 1-1 genom Anders Lundström. Efter 7:17 kan dock Fredrik Orrsten skjuta ett rejält skott in i mål. 2-2 målet var dock något bland det sämsta jag har sett. Jag är helt säker på att det är hög klubba när pucken slås in, har medhåll av alla i hallen förutom BoISen såklart. Domaren ser tydligen inte detta. Finns kanske en minimal chans att pucken slogs in på lägre höjd, men inte från ståplatsens synvinkel i alla fall. Helt otroligt. Efter detta målet verka Borås slockna lite, Mariestad gör då ett till mål när klockan visar 14:46. 2-3 står det i matchen. Borås lyckas kvittera med ca fyra minuter kvar av perioden genom Linus Lindgren, assisterad av Lennon Eriksson. Det målet var dock roligt att se för Mariestads målvakt blockerade pucken med benskyddet, men den råkade naturligtvis åka in ändå.

Tredje perioden trodde jag ärligt talat att killarna skulle tända till lite extra. Mariestad har tryck högt upp vilket troligtvis gynnar dem. Borås är inte alls lika rappa i benen som sina motståndare och spelet går inte helt bra. Några som utmärker sig är Lennon Eriksson, Jari-Pekka Pajula och Markus Karlsson som sliter i sargen. Sargspel var väldigt populärt också. Efter 11:13 kommer smällen, Mariestad tar ledningen genom Anders Lundström. I detta läge ser det väldigt mörkt ut, men ser lite ljusare ut när Fabian får en pass, men olyckligt nog missar han den. Borås tar ut målvakten Pär Åkerström med ca två minuter kvar att spela. Trots ett febrilt spel och stressade spelare uteblev segern denna gången.

Man blir frustrerad som åskådare när spelarna inte går in för matchen. För att ta sig till toppen och hålla sig där krävs det att man kämpar, och det fullt ut i varenda match. Som tur är har vi råd att förlora matchen, men låt det inte bli en vana. Lennon är riktigt duktig där han kämpar bland motståndarna vid sargen. Finns fler som gör ett bra arbete. Markus Karlsson gör sig förtjänt av titeln som matchens bästa lirare. Markus är den spelare som har utvecklats mycket under de senaste säsongerna. Det är riktigt kul att se. En annan sak jag har att påpeka är att domaren var rent ut sagt knasig. Ett par utvisningar var helt konstiga, missade när det var offside ibland. Klart att misstag kan ske som med linjedomaren när han blåste av för offside, när det i själva verket inte var det. Deppa för all del inte ihop över detta för det är en ny match på onsdag mot Grums. Tänk positivt och ge allt i matchen så har ni garanterat segern i handen.