Lagen som spelar i en klass för sig

Seriefinal. BHC - SIK (Lindgren & Rosenberg)Med nytt intro och hela 1606 åskådare förväntades en kanonmatch i seriefinalen. Skövde var taggade med sina fans på kortsidan på läktaren. De var nog till och med mer taggade än BHC kändes det som. Borås kämpade tappert och rodde hem ett poäng i alla fall efter förlängning med siffrorna 3-3.

Det var högt tempo redan från starten och Skövde attackerade direkt. Martin Spångberg var ute på vift för att stoppa pucken men det såg illa ut. Lyckades ändå blockera pucken från att snudda mållinjen. Lenny Dower satte matchens första mål, assisterad av Niklas Söderström och Alexander Täng. Det sätter press på motståndarna som bara några fåtal minuter efter kvitterar till 1-1 genom Filip Hollström i powerplay. Skövdes spelare är mycket rappa i benen och är snäppet hetare än hemmalaget. Efter 17:07 är det andrakedjan igen som gör mål, 2-1 signerad Lenny Dower.

I andra perioden rycker Borås upp sig och kör på betydligt bättre än i första. Jonas Nilsson kommer fri och sprätter in pucken i mål. Jublandet i hallen är helt fantastiskt! Det skapas en hel rad med målchanser men tyvärr med för trevande avslut. Anders Eriksson drar på sig en onödig utvisning. Just nu ser det väldigt bra ut för våra killar. Matchen känns nästan avgjord, men med Skövde kan allt hända.

Tredje perioden börjar på det mest sämsta tänkbara sätt. Skövde kontrar och av någon anledning står Maths Johansson helt fri framför våran målvakt och nätar pucken. Tre minuter därefter kommer ännu en spelare fri, Mikael Persson-Riis som enkelt kvitterar till siffrorna 3-3. Det är nu pulsen höjs både bland publiken och spelarna. Skövde är lite bättre än Borås i denna perioden och några mål från hemmalaget vill inte in. När slutsignalen ljuder förbereder man för Sudden Death.

Förlängningen är som sagt kort och det gäller att öka tempot rejält. Borås står upp bra och ger sig verkligen inte. Jonas Nilsson hade oturen att dra på sig en klumpig utvisning. Det var bra tryck från hemmalaget men det ville sig inte riktigt, inte för Skövde heller. Matchen slutade oavgjort med 3-3 och det blir en pinne till vardera lagen. Matchens bästa spelare blev Martin Spångberg som svarade för ett antal riktigt bra räddningar.

Jag kan inget annat än att säga att detta var en av de absolut roligaste matcherna. Visst, det är kul att se när storslagna siffror dyker upp, men spänning är kul. Jag tycker fortfarande att spelet i powerplay behöver gå snabbare och skotten måste bli betydligt fler. Förstår att spelarna letar efter luckor men man måste våga att chansa också. Vem vet, det kanske ger utdelning till slut. Publiken var underbar också måste jag tillägga. Sådan här stämning ska det vara i varje match. Och kolla vad katten drog med sig in... En flock med supportrar från Skövde. Undrar om de försökte imitera en fotbollsklack? Det lät i varje fall så. En eloge till våran kära klack som skrek för fulla muggar. Nästa match spelas mot Sunne IK på bortaplan den 3/12.