Seger mot Tranås

När Tranås gästade Borås Ishall förväntades bra tryck från hemmaspelarna. I Tranås finns en bekant spelare, nämligen Jim Ivars. Borås var förstås revanschsugna efter förlusten mot Mariestad på hemmaplan. Med en prima tredje period kunde hemmalaget ta hem segern med 5-1.

Första perioden spelade Borås med halvfart, Tranås fick då chansen att sticka upp lite mer. Egentligen finns det inte så mycket att säga om perioden. BHC spelade inte med toppfart och inga mål blev det heller. Ska även nämna att Ljusteräng lät Pär Åkerström stå i kassen istället för Spångberg.

I Andra perioden däremot satte Tranås 1-0 genom Jacob Karlborg efter drygt två minuter. Detta blev Borås väckarklocka och spelarna vaknade genast till liv. Jonas Nilsson fick en pass av Björn Gustavsson och passade vidare till Jari-Pekka Pajula som sköt in pucken i mål. Riktigt snitsigt som de flesta skulle säga. Efter 15:48 är det dags för backparen att signera ett mål, målskytten Alexander Täng som blev assisterad av Niklas Söderström. 2-1 till Borås efter andra perioden.

Tredje perioden visar både fart och fläkt. Det är då Borås är som piggast och kör för fulla muggar. 3-1 målet kommer efter 4:09 av Fredrik Orrsten, assisterad av Mikael Hultqvist och Lenny Dower. Lenny är också en utav många spelare som har utvecklats ytterligare en nivå. Backen Niklas Söderström avlossar ett skott som sitter bra i målet. Det är väldigt många spelare som visar stor kämparglöd. Matchens sista mål görs av Lennon Eriksson, assisterad av Erik Svenningsson och Alexander Täng. Matchens bästa lirare blev Jari-Pekka Pajula, som gör en otroligt bra insats i matchen.

Början av matchen är kass, speciellt första perioden. Spelarna borde köra för fullt redan från början, men av någon anledning gör dem inte det. Det ska inte krävas ett mål av motståndarna för att laget ska kunna vakna till. Andra perioden är något bättre, men den är inte heller såpass bra. Sista perioden brukar alltid vara den bästa. Spelarna tar i och alla visar stor iver. Det är DET som ska finnas där redan från första nedsläpp. Spelare som Anders Eriksson, Jari-Pekka Pajula, Fabian Brunnström, Mikael Hultqvist och Erik Svenningsson samt några till kämpar på bra, men kan ta i ännu mer. Kul att se spelare som visar stort hjärta för laget. En annan sak jag gillade var när Erik Svenningsson skymde målvakten. Han var smart nog att följa målvaktens rörelser öga mot öga. Nu blir det ett litet kort uppehåll från matcherna. Nästa match spelas hemma den 22 november mot Motala. Se till att vara där!