Siffrorna som bevisar klasskillnaden

Borås - Motala (Anders Eriksson)
Det var ett starkt Borås HC som klev in på isen ikväll. Gästande Motala hade inte mycket att säga emot, och de fick infinna sig med att siffrorna 9-1 lyste om tavlan när slutsignalen ljöd. En perfekt start efter uppehållet.

Första perioden var ganska seg men minuterna tickade iväg rätt så fort. Första målet kommer efter sju spelade minuter av Fredrik Orrsten, assisterad av Lenny Dower. BHC drar på sig ett antal utvisningar och Motala får spela 5 man mot 4 i flera minuter, men lyckas inte sätta någon press på hemmaspelarna. Tempot från Borås sida var betydligt bättre än tidigare. Robin Murray var en spelare som utmärkte sig rejält, med bra tempo och stark vilja.

Tempot i andra perioden förstärks extra mycket och Motala har svårt att hänga med. Motala försvarar sig som om de har en man mindre på isen, vilket är rätt förståeligt. Jari-Pekka Pajula sätter periodens första mål efter sex minuter, med hjälp av Joakim Persson och Jonas Nilsson. Inte långt därefter smäller det till igen från Pajula, 3-0 står det då på tavlan. Tempot är fortfarande högt och många målchanser skapas. Efter 14:50 styr David Borkenhagen in Anders Erikssons skott från blå, och det snyggt. Ska påpeka att BHC's zon knappast är uppåkt eftersom det varit full aktivitet i Motalas. Alexander Täng avlossar ett skott från blålinjen han också, vilket sitter kanon rätt in i kassen. Perioden slutar 5-0 till hemmalaget.

Det är just i tredje perioden som allt brukar lossna rejält för killarna. 6-0 målet kommer efter endast 23 spelade sekunder, målskytt Fabian Brunnström. Är imponerad att det höga tempot håller i sig än. Spelet i powerplay går betydligt snabbare. David Borkenhagen sätter sitt andra mål i matchen, assisterad av Anders Eriksson efter 14:24. Minuterna senare får Motala in ett tröstmål genom Jonas Ekman. Minuten efter det jublas det i hallen igen, 8-1 av Anders Eriksson sitter förträffligt bra. Nu rullar det verkligen på. Fredrik Orrsten hittar Mikael Hultqvist som avslutar matchen på ett strongt sätt. 9-1 på tavlan, tre pinnar till Borås.

Detta var en jättebra match spelmässigt sett. Det är fantastiskt kul att se när tempot går igång ordentligt, samt att spelet i powerplay är rappare. Målchanserna var dessutom många och Motalas målvakt
Rickard Nilsson ska ha en eloge för sitt spel, trots slutsiffrorna. Längtar redan till nästa match. Trots att detta var en match mot jumbolaget så var den bra! Det var en riktigt glad publik som gick hem i regnet kan jag säga. Nästa match spelas söndagen den 26 november då i Karlstad mot Skåre.