3/4 - Kvalserien till Allsvenskan
Borås HC - Huddinge IK
8-3  (4-1, 1-2, 3-0)

Tyvärr så försämrar YouTube kvalitén avsevärt. Vill ni se klippet i bättre kvalité så kan ni maila mig så skickar jag den lägga till mig på MSN (samma adress), då filen är för stor att skicka i ett mail. Glömde dessutom att ställa in kameran på högre upplösning, men i det läget tänkte man inte för fem öre! Lägg märke till hur mycket jag skakar!

Ett uträknat Borås HC kunde på tisdagskvällen vinna mot Huddinge i säsongen sista match med siffrorna 8-3. När ett första jublande utbröt på läktaren i slutminuterna i sista perioden infann sig nervositeten på riktigt, då Piteå hade kvitterat till 2-2. Ett andra sjujäkla vrål ljuder genom hela hallen och Piteå hade skjutit Borås till allsvenskan! Så ofattbart, så mirakulöst, så förbannat sagolikt!

Borås öppnar matchen på bästa tänkbara sätt och redan efter dryga tre minuter stänker Jonas Nilsson in ledningsmålet, assisterad av Jari-Pekka Pajula. Spelet fortskrider och Borås pressas tillbaka till egen zon där man gör en tabbe bakom mål, som i sin tur leder till att Linus Klasen kan skjuta in kvitteringen efter 4:15. Matchuret hinner knappt ticka i fyrtio sekunder innan Fabian Brunnström får en chans på mål men stoppas av en Huddingeklubba, men han passar dock till Jari-Pekka Pajula som står fri och sätter pucken i öppet mål. Minuterna som följer spelar Borås några riktigt bra powerplay och ser verkligen ut att vara på hugget. När hemmalaget drar på sig utvisningar fungerar boxplayet som det ska och man reder ut underlägena bra genom att skära av skottvinklarna tidigt. Anders Eriksson knallar in 3-1 målet när ungefär fem minuter återstår av första perioden, med hjälp av Jimmy Lund. Siste man att signeras för mål innan periodpaus är Jari-Pekka Pajula som kommer nästintill fri mot Björn Fors med en Huddingespelare fastlimmad på kroppen, och kan med sin långa klubba chippa in pucken över benskydden på en liggande Fors.

Trettiosju sekunder in i andra perioden skickar Fabian Brunnström en passning till Jonas Nilsson som befinner sig på andra sidan om målet, och mål nummer fem noteras i numerärt överläge. Botbänken inväntar ett flertal BHC-spelare då man bland annat skjuter pucken över sargen tre gånger inom loppet av ungefärliga tre och en halv minut. Av detta slarv tillåts Jimmy Ahnelöv att reducera till 5-2 för Huddinge, vid tiden 12:23. Bara dryga halvminuten därefter kommer Linus Klasen och Nicklas Nilsson mot Martin Spångberg, varav den sistnämnda Huddingespelaren kan slå in pucken i öppet mål. Borås spelar inte på topp och Huddinge tar för sig allt mer ju längre tiden går.

I tredje perioden är det betydligt mer krut i rören på Huddingespelarna. Men när Jimmy Ahnelöv sitter av sin utvisning tar Borås vara på detta tillfälle och Jonas Nilsson får sätta dit sitt tredje mål i matchen, assisterad av Jari-Pekka Pajula och Fabian Brunnström strax innan åttaminuterssnåret. Det hänger något visst i hetluften och Borås fortsätter att trampa på och en del målchanser visar sig om vartannat. Huddinge inser att matchen är nästintill färdigspelad och har inte så mycket att sätta emot våra glödande kämpar. Efter approximativt tretton minuter skjuter Anders Eriksson på målvakten och rakar in pucken i mål på egen retur i en form av halvliggande ställning i all hast, i numerärt överläge. Inte långt därefter skickar ovanstående målgörare in pucken igen bakom målvakten Björn Fors, assisterad av Gustav Gräsberg. Medan publiken jublar för fulla muggar på läktaren åker man mest bara av matchen med ett sista kämpatag. När slutsignalen ljuder har hemmalaget tagit sin sista seger för säsongen och både publik och till sist spelare samt ledare har konstaterat att Väsby förlorat, och att Borås nu tagit sig till allsvenskan!