18/8 - En liten försmak på vad som komma skall

* Ber om ursäkt för den sena uppdateringen (administrationsverktyget strular). *
Borås HC - Växjö Lakers (Träningsmatch)
Gustaf Wesslau visade upp ett säkert spel och stod för ett antal kanonräddningar

Första träningsmatchen för säsongen gick av stapeln under lördagseftermiddagen och bjöd på en hög nostalgifaktor när motståndet stavades Växjö Lakers. Bortalaget spelade sin tredje match på lika många dagar och drivkraften tycktes inte vara på topp, varpå Borås kunde koppla greppet om matchen. Första perioden visade upp aggressivitet och Växjö smällde på hårt i närkamperna för vördnadens skull. Borås kontrade och tyvärr blev botbänken en välbesökt anhalt. Perioden förblev mållös mycket tack vare den duktige Gustaf Wesslau i hemmamålet som motade det ena farliga skottet efter det andra. Andra perioden började betydligt bättre och premiärmålskytten blev Peter Kristensson som efter Anders Erikssons pass stänkte in pucken i öppen kasse. 1-0 blev sedan 2-0 av nyförvärvet Elias Fälth i numerärt överläge. Växjö reducerade sedan till 2-1 innan paus. I sista perioden fick Lenny Dower och Växjös Martin Romö också smaka på mål, och slutresultatet skrevs till 3-2.

En imponerande start av Borås som visade upp ett bra tempo och en vilja som hette duga. Växjö var något rappare i benen och hade ett snabbare powerplay, men hemmalaget kompenserade det med ett gräsligt bra boxplay emellanåt. Under matchens gång var det en del nya spelare att hålla reda på och de flesta satte sin fot i matchen och imponerade. Det finns fortfarande en del moment att jobba på, men över lag ser det ganska stabilt ut. Jag plussar Gustaf Wesslau, Joakim Andersson, Elias Fälth, Anders Eriksson och Jimmy Lund för en mycket strong insats, samt även Fredrik Enhörning som fick en otroligt läcker målchans, ser ut att vara på god väg tillbaka. Jag sätter ett extra stort minus över alla tre abuse-utvisningarna - så fruktansvärt onödigt grabbar!

På tisdag smäller det mot norska elitserielaget Comet!