Borås HC - IK Comet 3-2

Borås HC - IK Comet (Träningsmatch)

Trots avsaknaden av tre spelare (Jonas Nilsson, Patrik Ahlstrand och Mats Hansson) under tisdagskvällen kunde Borås HC utgå som segrare mot det norska elitserielaget Comet - det i den andra träningsmatchen för säsongen med de recidiverande siffrorna 3-2.

Första perioden bjöd på ett någotsånär segt tempo där Comet greppade matchen tidigt, och tog ledningen med 1-0 genom den förre skövdespelaren Timo Hakanens klingande mål. Borås får inte riktigtfart på sitt powerplay och när man får spela med fem man mot tre händerdet inte speciellt mycket. Resultaten visar sig dock när hemmalaget får spela fem mot tre för andra gången, kvitteringen utlöses av Alexander Tängs skott från blålinjen varpå Per Fernhall styr in pucken i mål.

Den andra perioden kryddas med lite högre tempo men man bjuder in Comet för mycket i matchen och det slarvas, vilket resulterar i att Cometspelaren Fredrik Näsvall kan knalla in 1-2 målet. Borås ser tillsynes ut som det dominerande laget, men det slarvas alldelesför mycket på skottsidan.

I tredje perioden lyckas Borås prestera lite bättre vilket också visar sig tydligt när Per Fernhall trycker in 2-2 kvitteringen bakom Pål Grotnes. Ett misstag görs senare i egen zon som mycket väl kunde blivit ledningsmålet för bortalaget, men turligt nog rensas pucken undan med nöd och näppe. Matchens preastation dyker upp när Joakim Andersson tacklar motspelaren André Mattsson som i samma veva tappar hjälmen, och kan solo skjuta in den avgörande baljan när 43 sekunder återstår.

Matchen i sig var ganska slätstruken och fylld med slarv kombinerat med ett antal fina prestationer. Försvarsspelet fungerade bra och man lyckas hålla tätt otaliga gånger. Spelarna imponerar igen - och denna gången står Anders Eriksson och Joakim Andersson högst upp på pappret. Till slut så får också Björn Gustavsson ett plus för sitt betryggande backspel, och så får det bli!

På fredag är det Rögle BK i Ängelholms Ishall som står för den tredje träningsmatchens motstånd.