Ge mig ytterligare en anledning att fira!

Borås HC - IK Oskarshamn
Uppförsbacke för BHC. Lyckas Mikael Hultqvist & Co äntligen bärga hem tre pinnar ikväll?

Efter förlusten senast mot Växjö Lakers tappade Borås HC en placering, vilket i samma veva underströk att avståndet till det nedre strecket börjat krympa. Nu skiljer endast tre poäng mellan niondeplatsen och näst sista. Ikväll är det dags att ta sig an Nyköpings HK borta i Peabhallen, och för att ha fortsatt häng på en playoff-plats krävs det på allvar att man visar vägen. För att inte glömma; åt rätt håll.

Matchen mot Växjö i söndags resulterade i ett platt fall i tredje perioden, och siffrorna 1-5 sa det mesta. Det är inte första gången man schabblar bort allt i sista perioden - och visst är målsnålheten också rätt så bekant vid det här laget. Många ifrågasatte insatsen och poängterade att en gedigen målskytt saknas i truppen, och det börjar bli brått, för produceringen framåt ser inte speciellt ljust ut.

Nyköping vann däremot sin senaste match borta mot Oskarshamn med 2-4, vilket givetvis ger gott självförtroende inför matchen.

Senast lagen möttes spelades matchen i Borås Ishall och Nyköping stod som segrare med hela 7-2, i en ganska otymplig match där Borås var fruktansvärt passiva. Blotta åsynen av tabellen ger en nervdaller då det inte alls är långt ner till näst sista placeringen. Nyköping ligger på en fjortonde plats och det är ett lag man bör ha bakom sig i serien.

Inför matchen ikväll har Nyköping tre raka hemmavinster och det är naturligtvis en svit de inte vill bryta. De kommer försöka jobba sig till en seger och förhoppningsvis har BHC något att sätta emot. Ett BHC som annars har en mycket tunn backsida för tillfället, då två viktiga pjäser (Alexander Täng och Anders Skördåker) är skadade, plus Fredrik Orrsten. Dessutom vill Frölunda ha tillbaka sin backtalang Philip Larsen, men lyckligtvis låter de honom spela mot Nyköping idag. Simon Gunnelid finns med i truppen denna matchen också. För att vinna matchen krävs det att man sätter sina chanser och jobbar stenhårt i 60 minuter. Lite mer skott mot mål i powerplay skulle inte vara helt fel heller. Förhoppningsvis reser sig spelare som Anders Eriksson, Lenny Dower, Joakim Andersson etc. och stänker in några trissor.

Själv känner jag att en förlust lurar bakom hörnet igen, men pessimistiskt tänkande i hockey har egentligen aldrig varit min starka sida. Kanske har man tillräckligt mycket revanschlusta för att spöa opponenterna ändå. Inte för att jag vill sätta press (fast det kan nog behövas), men det hade varit grymt trevligt om man drog hem tre poäng på min födelsedag. Ses i Nyköping!