Tarvlig insats medförde ett ordentligt magplask

Allsvenskan
IK Oskarshamn - Borås HC
9-3 (1-1, 4-1, 4-1)

Det är fruktansvärt svårt att försöka vara opartisk när det hugger i hockeyhjärtat i detta läget.

Ena dagen på topp, andra dagen ligger man på botten och krälar. Det är skrämmande vad fort det kan vända. Nog hade man en chans att vinna, i alla fall om man såg till första perioden, men det är ju 60 minuter som gäller så där brast det. Oskarshamn pressade på hårt i powerplay och Borås var alldeles för offensiva och glömde allt vad defensivt tänkande innebar. Fredrik Enhörning kvitterade vid 16.47 när han rundade kassen och svepte in pucken vid stolpen.

Annars var det simpla mål som hemmalaget fick in. Vid 2-1 målet stod Philip Larsen i vägen för Gustaf Wesslau som inte kunde förmå sig en sidledsförlyttning för blockering. Samma Larsen stod för 4-1 målet när han skulle skicka ut pucken i banan men istället träffade Wesslaus midja, och hemmalagets ledning utökades. Killen fyllde till och med år den dagen så nog sved det lite extra.

Oskarshamn var betydligt hetare än bortalaget, utan tvekan. Man kan dock inte skylla allt på Wesslau som fick arbeta extra mycket. Ett par puckar kunde han allt ha tagit, men får man ingen hjälp av försvaret under hela matchen så går det i kras. Dessutom har han matchats hårt och nu när matcherna är så tätt inpå bör man växla med andramålisen, för en sliten målvakt i buren fungerar inte, även om Wesslau behöver rycka upp sig. Finns inte så mycket att säga om försvaret, för ärligt talat så såg man inte en skymt av det. Vilken djupdykning och vad utkontrade man blev.

Det fanns faktiskt några positiva saker man fick skönja i matchen, om man bortser från förlusten. För Per Fernhall har det börjat lossna då han blev tvåmålsskytt och utsedd till matchens lirare. Anders Eriksson och Peter Kristensson visade hjärta och kämpade och slet hela matchen. Fredrik Enhörning var enligt mig den bästa spelaren och han var även en klippa i boxplay när alla andra vek ner sig.

Vill man vara med bland toppen gäller inget annat än stenhårt arbete och vinst på söndag.

Matchfemmanfyran:
+++++ -
++++ Fredrik Enhörning - Alltid på hugget, lirade friskt och var pålitlig i boxplay.
+++    Peter Kristensson - Tog fram krigarhjärtat och stretade hårt.
++       Per Fernhall - Försökte snygga till siffrorna i alla fall, alltid något.
+          Anders Eriksson - Jobbade på, men är kapabel till betydligt mer.          

Kommentarer
Postat av: Martin

Herregud, jag visste att du skrev bra om hocket förut, men SÅHÄR BRA hade jag ingen aning om. Du har verkligen talang och jag skulle inte bli chockad om du skriver för sportbladet någon dag. puss

Postat av: Louize

Martin >> Lek inte stalker, Köpis. Risken finns att vänsternäven löper amok :P Men tack.

2007-12-14 @ 12:22:13
URL: http://supporterlivet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback



RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar