Utvisningarna bräckte trepoängaren till en

Allsvenskan
Borås HC - Bofors IK
4-4 (1-1, 1-2, 2-1, 0-0)

Fredagens batalj mellan Borås HC och värmländska Bofors IK visade sig vara jämn. Matchen vändes länge fram och tillbaka, och i tredje akten såg hemmalaget ut att plocka tre pinnar efter att ha gjort 4-3. Två utvisningar senare fick Bofors dock ett jätteövertag och kunde kvittera när blott 19 sekunder återstod av matchen.

Hemmaspelarna såg inte alltför pigga ut i den inledande perioden då fokuseringen inte låg på topp, och till följd av det bommade man den ena passningen efter den andra. Per Fernhall visade att han hade krut under rören och var ytterst nära att inleda målskyttet runt tre minuter. Istället föll turen på Jimmy Lund som i numerärt underläge kunde skicka in pucken bakom Micael Andersson, via Fredrik Enhörning efter 6.21. När halva perioden var spelad tog bortalaget en time-out, vilket bäddade för nya kraftantag och kvitteringen kom inte långt därefter i numerärt överläge. Jens Karlsson som satt utvisad under kvitteringen drog senare även på sig en tiominutare. Ledningen var dock nära att återtas i slutsekunden med Mats Hansson i spetsen.

Drygt två minuter in i andra perioden tog Bofors ledningen efter att Tobias Thermell, helt utan markering, klonkat in pucken trots en kämpande Gustaf Wesslau i målet. Väckarklockan sattes igång och BHC kämpade febrilt efter en kvittering. Patrik Ahlstrand serverades en perfekt pass och hoppet tändes, men slocknade lite smått när skottet träffade målramen. Inte långt därefter stänkte Joakim Persson in sitt premiärmål och en oumbärlig kvittering. En dålig markering renderade sedan i att Kristoffer Näslund kunde spela fram till Johan Larsson som distinkt satte 2-3.

I tredje perioden fick vi se ett helt annat BHC på isen med mycket mer fart under rören, som visade kämparviljan ytterligare. Detta resulterade i att backjätten Anders Skördåker sköt in 3-3 efter 6.36, och två minuter senare kunde också Joakim Persson till slut ge hemmalaget ledningen på ett vackert sätt. BHC försökte hålla i ledningen så länge det gick, men efter Lenny Dowers visit på botbänken och Bofors uttagande av målvakt blev det tungt. Inte nog med att bortalaget fick spela med sex mot fyra, utan Joakim Persson blockerade och drog till sig pucken, vilket gjorde att Bofors fick spela sex mot tre i 57 sekunder. Det blev mycket nervigt och med endast 19 sekunder kvar av perioden lyckades Kristoffer Näslund klämma in kvitteringen.

I förlängningen hände inte speciellt mycket, mer än att Bofors spelade avvaktande samtidigt som BHC klarade det inledande underläget. Enda riktiga målchansen kom vid 4:44 när Anders Eriksson träffade ribban.

Med tanke på att det var första matchen efter uppehållet så får insatsen ses som godkänd, även om killarna kunde ha gett så mycket mer. Tyvärr har man nu börjar dra på sig alldeles för många utvisningar, igen, vilket man förlorar på. Det var dock skönt att se Anders Skördåker tillbaka i försvaret, Per Fernhall som hade bra med fart under rören och som slet ideligen, Patrik Ahlstrand som kämpade, Jimmy Lund som visade vägen i första, Anders Eriksson som smällde på rejält, Fredrik Orrsten som börjar hitta tillbaka till toppformen, Joakim Persson som svarade för två mål, Fredrik Enhörning som levererar grymma passningar samt Simon Hjalmarsson som visade bra med go under sina byten. Årets sista match spelas på söndag mot Almtuna IS.

Domare: Wolmer Edqvist
Skott: 28-28 (9-12, 12-6, 5-8, 2-2)
Utvisningar: BHC 10x2 + 1x10, Bofors 8x2