Förkval
Borås HC - Haninge HF
6-0  (2-0, 1-0, 3-0)
Borås HC - Haninge HF (Pajula & Olsson)
Första omgången avklarad. I kvällens match visade Borås HC att man verkligen vill avancera. Hela paketet var riktigt, riktigt bra. Första perioden var matchens höjdpunkt och hemmalaget vann till slut komfortabelt med 6-0.

Redan efter första nedsläpp rev Borås hunger omkull motståndarlaget. Haninge tar på sig utvisningar och hemmalaget får spela fem man mot tre i femtio sekunder. Något mål lyckades inte trilla in, men närmast hade Alexander Täng varit om inte en av Haninges spelare hade slängt sig framför skottet. Matchens första mål kommer efter dryga sex minuter då Lenny Dower trycker in pucken i mål, assisterad av Niklas Söderström. Ungefär en och en halv minut efter detta får vi se Fabian Brunnström sno pucken av en förvånad Haningespelare, skottet landar vid ytterligare en spelare i bortalaget som nästan gör självmål. Borås har riktigt heta chanser att göra mål på, flera gånger om. Farten är på topp och passningsspelet ser mycket bra ut. Haninge slår nästan bara ifrån sig. 2-0 målet kommer efter elva spelade minuter, då Lennon Eriksson petar in pucken i mål på Erik Svenningssons stolpskott. Borås spelar riktigt, riktigt bra. Inte långt efter 2-0 målet så tar Haninge time-out. Mikael Hultqvist gör sitt första byte i matchen efter sexton minuter av perioden, och får in ett riktigt vasst skott mot mål innan han singlar vidare mot båset.

Andra perioden börjar med något nedsatt fart. Efter fyra minuter trycker Markus Karlsson in pucken i mål bakom Tom Olsson, assisterad av Jimmy Lund. När åtta minuter har gått av perioden får en av Haninges spelare ett friläge, men Pär Åkerström är stabil i målet och räddar skottet. Farten är inte lika hög som i första perioden, men tillräcklig för att trötta ut motståndarna. Tom Olsson i Haningemålet är riktigt duktig och räddar många kanonskott från hemmalaget. Hade det inte varit för honom så hade det utan tvekan trillat in fler mål. Målchanserna staplas på hög från Borås sida och ett stolpskott noteras. Borås kontrollerar spelet fullständigt, men resultatet 3-0 står sig perioden ut.

Tredje perioden börjar ungefär likadant som den andra. Tom Olsson räddar fortfarande ett flertal bra skott. 4-0 målet skrivs inte förrän efter 11:45, då Fabian Brunnström tar sig in på kanten och sätter pucken vid närmsta stolpe, assisterad av Alexander Täng. När sjutton minuter har gått av perioden står det 5-0 på tavlan. Målet är signerad Joakim Persson som åkte runt kassen, vände och satte nätmaskorna i rörelse med ett snabbt skott, assisterad av Erik Svenningsson och Björn Gustafsson. Matchens sista mål kommer fyrtiofyra sekunder därefter då Jari-Pekka Pajula efter ett kort andrum skjuter in pucken snyggt i mål, efter Alexander Tängs hyfsade så kallade crosspass. Haninge fortsätter att slå ifrån sig så antingen tröttade hemmalaget ut dem eller så ville de helt enkelt inte spela. Slutresultatet skrivs till 6-0. Matchens bästa spelare blev inte helt oväntat Tom Olsson i Haninge, och i Borås valdes Pär Åkerström som höll nollan ännu en gång. Nästa match spelas på söndag 18/2 mot Kristianstad på bortaplan.