Förkval: Inför Kristianstads IK - Borås HC

Dags för första bortamatchen i förkvalsserien och Borås HC beger sig söderut för att ta sig an Kristianstads IK. Ett lag som Borås är bekanta med sedan tidigare, men som har förstärkt truppen sedan sist lagen möttes. Kristianstad gick ur grundserien som serietvåa i Div 1F, två poäng före rivalen Tingsryds AIF. Bästa poänggörarna är lagkaptenen Daniel Hållström och backen Daniel Granqvist som noterades för 41 poäng, respektive 37 poäng. Matchstart i Kristianstads Ishall 18/2 klockan 16:00.

I senaste omgången besegrade Borås Stockholmslaget Haninge efter bland annat en första höjdarperiod, vilket resulterade i tre friska poäng och en första plats i tabellen. I samma veva gick Kristianstad ur sin match som segrare mot Nacka med 1-4 på bortaplan. Vad vi vet om Kristianstad sedan tidigare är att de har en tendens att vara tunga, och kan vara riktigt täta bakåt när det väl gäller. Borås är inte helt främmande för detta spel, men de litar på sitt grundspel, och om det skulle behövas så finns det ess att skaka fram ur rockärmen.

Skadeläget i laget är fortfarande intakt, vilket betyder att Fredrik Enhörning och Fredrik Orrsten är borta. Mikael Hultqvist kan komma att få lite mer speltid än senast dock, vilket vore roligt att se.Hur lyder mina tankar om matchen då? Jo, jag tror på en relativt tuff match med tanke på att båda lagen har en målsättning på att ta sig vidare. Vågar säga att Borås spel har ökat markant i passningsspelet och tempomässigt sett, vilket vi fick se i matchen mot Haninge i första perioden. Mycket imponerande och får vi se ett sådant spel mot Kristianstad så är jag helt övertygad om att tre poäng följer med hem. Laget ser dessutom fram emot denna matchen, då det kommer finnas en hel del boråsare på läktaren. Men som sagt, det gäller att inte ta ut något i förskott. Båda lagen har fått bästa tänkbara start och vilket lag som förvaltar detta på bästa sätt återstår att se på söndag.

Väl mött i Kristianstad!

Finns även utlagd på 
borashc.se.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback



RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar