Kvallagens senaste värvningar

*Med reservation för eventuella ändringar*

Update: Med telefonen som närmsta vapen lyckades jag fylla i kvarstående spelare i de lag som jag ej hade några uppgifter om.


Serie A

- Piteå HC:

Tobias Nilsson, 28-årig forward som ursprungligen är från Skellefteå men spelade senast i Tegs IK. Har även spelat matcher med Clemensnäs HC, Hästen Hockey och med franska laget Montpellier, samt Tranås. Denna säsongen har Nilsson gjort fem mål och 16 assist på 20 matcher.

Tomas Olofsson, 24-årig forward från Malmberget som spelat i Tegs SK denna säsongen. Han har gjort hela 29 mål på 26 matcher och är målfarligast i Sverige tillsammans med BHC-spelaren Fabian Brunnström, som är de enda spelarna som snittar mer än ett mål per match. Piteå hoppas på att Olofsson kommer bli den allbekantliga målskytten som laget saknat de senaste säsongerna.
 
Pierre Berggren, 23-årig skridskoskicklig forward som har spenderat halva säsongen i norska Trondheim, men då klubben hamnade i en ekonomisk kris valde han att bryta kontraktet. Förra säsongen han spelade för Piteå stod han för 19 mål och 17 assist under säsongen inklusive kvalmatcherna inräknade. Berggren har även spelat i elitserien för Luleå säsongerna 02/03 och 03/04.

Tobias Renlund, 23-årig center som har spelat fyra allsvenska säsonger med Bodens IK, samt Sundsvall och Björklöven. Beskrivs som en skridskostark och en ganska teknisk spelare. Spelade för Tegs SK i vintras och var en flitig poängplockare. Han representerade även Björklöven där han noterades för en assistpoäng på fyra matcher.

David Rautio, 21-årig målvakt som är utlånad från Luleå. Han har hunnit spela 18 matcher med allsvenska Bofors denna säsongen, med en räddningsprocent på 87,6%. Rautio har spelat 15 matcher för elitserielaget Luleå, två matcher med U19-landslaget och nio med U20-landslaget. Målvakten har ryckt in tidigare för Piteå, bland annat i kvalet förra säsongen.

Patrik Bäärnhielm, 23-årig back med meriter från Luleå i elitserien, Boden och Växjö i allsvenskan. Beskrivs som en ganska fysisk och stark back med välartade defensiva och offensiva kvalitéer. Har ett riktigt bra skott och är väldigt effektiv i powerplay. Bäärnhielm har denna säsongen spelat för Växjö Lakers, Asplövens HC, finska Jukurit och nu hamnat i Piteå.


- Team Kiruna IF:
Inga värvningar.


Serie B

- Östersund/Brunflo IF:

Nils Bergström
, 21-årig center som senast spelade i Kristianstad. Har tidigare spelat i allsvenska Skellefteå, Clemensnäs HC och Brunflo.


- AIK-Hockey Härnösand:

Kirill Kolpakov
, 24-årig back från Estland som senast spelade i Tyringe. Har tidigare spelat i bland annat lettiska laget HK Riga, HK Brest i Vitryssland och Svegs IK.

Deniss Konosev, 23-årig forward också från Estland som även han spelat i Tyringe. Har tidigare spelat i SKA St. Petersburg i Ryssland, Kohtla-Järve och Viru Sputnik i Estland, samt Svegs IK.



Serie C

- Örebro Vipers:

Nikos Tselios, 28-årig NHL-meriterad back direkt från Chicago Hounds (UHL) till Örebro. Amerikanen har spelat två NHL-matcher och 259 AHL-matcher under hela sin karriär. Har spelat i bland annat NHL-laget Carolina Hurricanes, finska KalPa och Färjestads BK i elitserien. Beskrivs som en stor och kraftfull defensiv back.

Mikael Holmqvist, 30-årig center som spelade i Arboga förra säsongen. Har spelat i lag som Hofors, Gävle och Surahammars IF, samt sju allsvenska säsonger med Arboga.

Jonas Finn-Olsson, 35-årig center som kommer närmast från Kungsörs IK i division 2. Jonas har spelat 180 elitseriematcher varav de är fördelade i Leksand, Västerås IK och Djurgården. Har även spelat för Västerås när de åkte ner till allsvenskan, samt Arboga. Beskrivs som en spelare med mycket vilja.

Topi Lehtonen, 27-årig back som senast spelade i Herlev i Danmark. Beskrivs som en konstruktiv och offensiv skicklig back, med passningsspelet och skridskoåkningen som hans främsta styrkor. Lehtonen har spelat 341 matcher i Finlands högsta serie SM-liiga.

Kristian Gahn, 34-årig center som spelade sju matcher för Örebro i höstas, men lämnade sedan klubben för spel i Schweiz för Olten. Där blev det 13 mål och 25 assist på 31 matcher. Gahn har spelat för AIK, MODO, Södertälje och Timrå i elitserien tidigare.

Joachim Leijon, 27-årig center som nyss spelat i Arboga. Leijon hann göra 15 poäng på 39 matcher. Han har spelat i allsvenskan med Tranås, Västerås och Arboga.

Mattias Andersson, 27-årig målvakt som blev Örebros nionde nyförvärv denna säsongen. Har tidigare spelat i bland annat allsvenska Nyköping där han var ordinarie målvakt, och nio matcher med Djurgården i elitserien. Mattias kommer agera back up åt Joel Davis och Jens Lodén. 


- Enköpings SK HC:

Erik Hansén
, 21-årig back som senast spelade i Uppsala Hockey. Har tidigare spelat för bland annat Almtuna i allsvenskan och Tierp i division 1. Beskrivs som en stor och smart defensiv back. Hansén har bra spelsinne och har en bra skridskoåkning, samt ett väldigt hårt skott.

Andreas Lindqvist
, 18-årig back som kommer närmast från Västerås J20. Beskrivs som en storväxt och tung back. Spelar mycket offensivt och är riktigt spelskicklig trots sin ringa ålder. Utrustad med ett riktigt vasst skott som fungerar väldigt bra i powerplay. Lindqvist är också stark och rejäl i närkamperna.

Stefan Sjögren
, 25-årig back som spelat i Haninge tidigare denna säsong. Har bland annat spelat för Huddinge, Bodens IK, Bofors och Nyköping i allsvenskan, samt Pensacola Ice Pilots i ECHL.

Pontus Josefsson
, 18-årig forward som senast spelade i allsvenska Almtuna. Enköping blir hans första klubb att spela för i division 1.


- Borlänge HF:

Mattias Ritola, 19-årig forward som lånats ut till Borlänge från Leksand säsongen ut. Beskrivs som en mycket teknisk och skicklig spelare. En tvåvägsforward som har fin puckkontroll. Har bra spelsinne och har potential att bli en högproducerande spelare. Är ibland ineffektiv och bränner en del goda målchanser. Ritola har spelat för Leksand både i elitserien och i allsvenskan. Har även blivit draftad av Detroit.

Daniel Eklund, 19-årig center som nyss spelat i Falu IF och Linden Hockey. Son till före detta NHL- och elitseriespelaren Per-Erik Eklund. Daniel har spelat i Leksand under hela sin karriär förutom denna säsongen. 


Serie D

- Väsby IK HK:

Erik Eklund, 32-årig målvakt som senast spelade i division 2-laget Ormsta. Har tidigare spelat för Väsby, Järfälla och Sollentuna. Kommer agera tredjemålvakt. 

Sebastian Löckert, 20-årig back direkt från allsvenska AIK.

Stefan Eriksson, 22-årig center som nyss spelat för allsvenska Oskarshamn. Har tidigare spelat för Väsby sen tidigare och Södertälje J20.


- Nacka HK:


Viktor Tuurala, 18-årig målvakt närmast från Hammarby J20. Kommer agera back up åt Johan Ericsson och Marcus Rauch.

Joakim Göransson, 18-årig forward som senast spelade i Huddinge J20 samt för A-laget i allsvenskan. Har tidigare spelat för Värmdö HC i division 1.


- Haninge HF:

David Berglund
, 23-årig back som senast spelade i det belgiska laget White Caps. Har tidigare spelat i klubbar som Älvsby, Hudiksvall HC och HK Kings.



Serie E

- Borås HC:

Gustav Gräsberg, 23-årig center som värvades den 12 januari från krisdrabbade Jonstorp. Tidigare spelat i allsvenska Mora, Hammarby, Halmstad Hammers, Bofors och Nyköping. Precis som med alla klubbyten tar det ett tag innan man anpassar sig. Gustav har har hållt låg profil men nu det sista har fem assist gjorts och ett mål har noterats.


- Skövde IK:

Niklas Ljunggren, 23-årig back som senast spelade i Mariestad, men efter att klubben fick ekonomiska problem så återvände Niklas till moderklubben Skövde. Beskrivs som en spelare som ger allt på isen och inte ger upp i första taget. Sägs även att han har utvecklats mycket angående det offensiva spelet. Har spelat i Skövde när de bland annat låg i allsvenskan, samt i Halmstad Hammers. Spelar utan ersättning.
 
Lars Trygg, 29-årig forward som även han spelade i Mariestad innan, samt är en Skövdebekant. För Mariestad har han gjort 99 mål och 89 assist på 151 matcher. Beskrivs som en oberäknelig spelare som är duktig på att sätta puckarna i mål och spela powerplay. Trygg spelar också utan ersättning. 


- Tranås AIF:

Robin Westerlund, 21-årig forward som kommer närmast från Tingsryds AIF, men eftersom han fick för lite speltid valde han att komma tillbaka till Tranås. Har tidigare spelat för Djurgårdens juniorlag och Boro/Vetlanda i division 2.



Serie F

- IF Troja/Ljungby:

Marcus Eriksson, 21-årig center som senast denna säsongen spelade i allsvenska Almtuna, Hästen Hockey och nu hamnat i Troja. Beskrivs som en småkaxig spelare med mycket god teknik. Marcus är en duktig tekare och har god målkänsla.


- Kristianstads IK:

Markku Takala, 34-årig center som kommer närmast från Sparta Sarpsborg i norska elitserien. Takala har spelat för bland annat Blues och Lukko i SM-Liiga, samt Olofströms IK. Denna värvningen blev möjlig tack vare KIK:s sponsorer.

Mathias Sjöberg, 18-årig back som senast spelade i Tyringe. Beskrivs som en rörlig spelare som har ett bra skott från blålinjen. Spelar oftast rätt så offensivt, men har dock brister i det defensiva spelet samt i positionspelet. 


- Tingsryds AIF:

Olof Svensson, 24-årig forward som senast spelade i allsvenska Nyköping. Denna säsongen har han hunnit representera Tingsryd i fyra matcher och redan gjort två mål och en assist. Innan Olof kom till Nyköping snittade han en poäng per match och gjorde stora mängder av mål med sitt vassa skott. Beskrivs som en spelare med grym kämparglöd.


- Kommentar:
På pappret kan man tro att Piteå och Örebro är de lag som är absolut starkast. Samtidigt är det ett tecken på att man ej har förtroende för laget när man värvar i mångfald, oavsett hur ojämn serien har varit för lagen. Vad jag har hört så satsar Örebro redan nu på att avancera till elitserien. Kanske deras värvningsinsatser skedde i ren desperation? Enligt min mening så kan ett dussintals spelare värvas till ett lag utan att det ens höjer lagets kapacitet, medan en eller två klasspelare kan höja laget en hel del. Varför? För att många nya spelare skapar oro i laget. Det är mycket som ska klaffa och flera spelare måste anpassa sig ganska fort. Mycket kan gå fel. Flera lag kör med samma gäng även i kvalet, och jag vill tro att dessa lag har en fördel. Alla spelare kan varandra utan och innan. För man är väl ett lag, eller hur?

Kommentarer
Postat av: Om väsby

Erik Eklund är tedjemålvakt bakom Markus lundell (1:a) och Mikko Toivonen (2:a). Mikko blev endast utlånad till Norrtälje för ett fåtal matcher.

2007-02-27 @ 21:00:13
Postat av: Louize

Tack för att du sa det! Då stämde inte den informationen som jag fick :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback



RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar