Läckert BHC!

Förkval
Borås HC - Kristianstads IK
5-1  (1-0, 2-1, 2-0)
Femte raka segern i förkvalsserien betyder säkrad playoffplats återigen och en mycket behaglig serieseger, när Borås HC denna söndag besegrade Kristianstads IK med fem mål mot ynka ett.

Redan efter drygt fyra minuter in i den första perioden får hemmalaget spela med fem man mot fyra. Christoffer Rosenberg åstadkommer två skott mot mål. När det sedan blir avvaktande utvisning har Borås chansen att spräcka nollan i powerplay, då med sex man mot fyra. Borås kämpar men på något vis lyckas Kristianstad få ut pucken ur egen zon, till hemmalagets besvikelse. Det slarvas något i Borås zon vilket ger motståndarna möjligheten att sätta in en motstöt. Det är hyfsad fart på spelarna och det ges åtskilliga chanser att ta ledningen. Kristianstad har inte alls mycket att sätta emot och två icingpuckar bevisar detta. När ungefär 9:40 har gått av perioden åker pucken ur zon när Borås spelar i powerplay. Lenny Dower lägger beslag på pucken och åker ner till egen zon, runt målet för att sedan intaga motståndarzonen igen med stormfart. Mycket starkt gjort på egen hand. Runt elvaminuterssnåret klingar det till i stolpen bakom Tommi Tervo som är helt skymd. Anders Eriksson låg bakom den fina målchansen. Närmast mål  hade Jari-Pekka Pajula som febrilt försökte stöta in pucken i mål under Tommi Tervo, men olyckligtvis blockerades pucken. Vid tiden 14:50 spelar Kristianstad fem man mot tre, och det i arton sekunder. Trots två man mer på isen lyckades inga farliga målchanser skapas. Anders Eriksson noteras för ytterligare ett stolpskott minuten därefter. Spräcker nollan gör Anders Skördåker som vispar in pucken i mål på ett fantastiskt sätt, assisterad av Fabian Brunnström och Jonas Nilsson, efter tiden 17:29.

I andra perioden visar Kristianstad framfötterna och kvitterar till 1-1 när klockan visar tiden 1:19, tack vare Daniel Hållströms pass till Markku Takala som sätter pucken i mål. Drygt trettio sekunder därefter tar Borås ledningen med 2-1, då Fabian Brunnström passade till Jonas Nilsson vars klubblad tog emot pucken och kunde sedan infria ledningsmålet. Hemmalaget får sedan två utmärkta målchanser runt nio minuter, bland annat när Lennon Eriksson passar till Erik Svenningsson, men som tyvärr missar det öppna målet. Vid ungefärliga 15:30 in i perioden spelar Fabian Brunnström pucken vidare till Jonas Nilsson, som borde satt den, men som istället råka skjuta nästintill spikrakt uppåt. Efter 17:20 utökar Borås ledningen till 3-1 genom Fabian Brunnströms passning till Jari-Pekka Pajula, som sätter pucken bakom Tommi Tervo som inte alls hängde med i sidled. Resultatet 3-1 stod sig perioden ut.

Tredje perioden börjar likt de andra två, hyfsad fart med en gnutta slarv i egen zon. När tre minuter och tio sekunder har gått gör Kristianstad mål, trodde man, men målet dömdes bort då det var spelare i målgården. Endast två minuter därefter infinner sig härliga 4-1 på resultattavlan, stolpe in bakom en skymd målvakt genom Jimmy Lund, assisterad av Christoffer Rosenberg. Jonas Håkansson i Kristianstad crosscheckar Jimmy Lund och åker på ett välförtjänt matchstraff efter tiden 6:49. När bortalaget sedan får en till spelare utvisad får Borås spela med fem man mot tre, och 5-1 målet sitter som spiken i kistan genom Niklas Söderström som snyggt sköt pucken upp i målramen, precis där nätmaskorna börjar ta vid, assisterad av Lenny Dower och Fabian Brunnström. Efter tiden 12:35 begär Kristianstad time-out. Dock kunde inte bortalaget åstadkomma något mål eller några bra chanser överhuvudtaget. 5-1 slutar matchen och bästa spelaren i Kristianstad blev Tommi Tervo och i Borås, Fabian Brunnström.