Platt fall för KIK, Borås vände och vann

Kristianstads IK - Borås HC
2-5  (2-0, 0-3, 0-2)
Kristianstads IK - Borås HC (2-4 målet signerad Anders Skördåker)
Det blev minst sagt mycket nätmaskor idag... och såklart mycket jublande! (Svårfotograferad match för övrigt)

I söndagens match gästade Borås Kristiandstads Ishall för att hämta tre nya poäng. När första perioden var avklarad ledde hemmalaget med 2-0 och många grinade illa. Efter två suveräna perioder kunde dock Boråslaget vända på steken och bringa hem tre poäng med slutresultatet 2-5.

Första perioden börjar bra för Kristianstads del. Relativt bra tempo och skott på mål om vartannat. Ungefär tio minuter in i matchen ramlar pucken in i hemmalagets mål, men sekunden innan detta hittade Erlén olyckligtvis en interference. Kristianstad får spela med fem man mot tre i cirka en minut, men lyckas inte komma till något bra avslut. När Borås är fyra man på plan kommer Jimmy Lund fri mot Peter Johansson i Kristianstadsmålet. Dock studsar pucken på stolpen samt Johanssons ena benskydd. Efter tiden 13:25 klingar det dessvärre i Borås mål tack vare Daniel Granqvist, och 1-0 är ett faktum. Det målet fick Kristianstadsspelarna att få mer fart under rören, då de mer än gärna ville ha övertaget om Borås. Spelarna i Borås får flera chanser mot mål, fast pucken studsar på motståndarnas skridskor och åker ur zon igen. Kristianstad utökar sin ledning till 2-0 vid artonminuterssnåret, genom nyförvärvet Markku Takalas lätta backhand in i mål i numerärt överläge. Borås kan betydligt bättre än vad de visade i första ronden.

I andra perioden börjar Borås komma till skott. Redan efter 2:11 reducerar Borås till 2-1 efter Lennon Erikssons instinktiva pass till Erik Svenningsson som skjuter mot målvakten, och Jimmy Lund rakar in pucken på returen. Endast fyra minuter efter detta kvitterar boråsarna till 2-2 genom Jimmy Lund, assisterad av Lennon Eriksson. Borås spelar betydligt bättre än i första perioden men det slarvas dock emellanåt, vilket öppnar vägen för Kristianstad. Som tur är har Pär Åkerström i målet en bra dag och släpper inte alls många returer ut på de farliga stigarna. Något som är värt att påpeka är att flera snygga uppspel förekom titt som tätt. Glädjen infinner sig riktigt ordentligt när klockan visar 13:54 och tavlan visar siffrorna 2-3. Tredjekedjan är het idag och Lennon Eriksson står för målet, och Jimmy Lund för passningen. Kristianstad hade i princip ingenting att ge i denna perioden, därför står sig 2-3 perioden ut.

Tredje perioden ser lika bra ut som den andra. Borås har flera chanser på lager men kommer inte riktigt till det avslut man hoppats på. Kristianstad försöker komma ikapp utan resultat. När sedan utvisningarna rullar in för hemmalagets del blir de ganska så tillbakapressade. När klockan tickar sig fram till dryga fjorton minuter smyger sig Anders Skördåker upp vid bortre stolpen, Fabian Brunnström serverar passen och Skördåker sätter pucken i mål, och armarna reser sig mot skyn. Kristianstad tar ut sin målvakt när approximativt fyra minuter återstår av perioden. Dock kommer han in igen efter 17:39. Matchens sista mål kommer efter 18:56 då Fabian Brunnström passar till Jonas Nilsson, som spikar fast slutresultatet till 2-5. Fabian Brunnström får efter matchen ta emot priset för matchens bästa spelare i Borås. Nästa match spelas hemma mot Nacka HK den 20/2.