Förkval
Borås HC - Nacka HK
7-3  (2-0, 3-0, 2-3)
Borås HC - Nacka HK (Förstafemman ute)
I matchen mot Nacka HK denna tisdagskväll slog Borås HC ut bortlaget redan efter första perioden. Andra perioden innehöll enhetlig stil som den första och måldans 2x stod Alexander Täng för. I tredje perioden östes puckarna in i mål från båda planhalvorna men Borås drog längsta stickan, och segrade med siffrorna 7-3.

I första perioden får Borås ett par målchanser innan klockan ens hunnit nå minuten. Det syns att Nacka definitivt är pigga på spel till en början. Borås fick en ypperlig chans att ta ledningen efter ungefär 3:30 då Christoffer Rosenberg passade till Erik Svenningsson som hade öppet mål, men missade. Det är relativt bra fart i matchen och Nackas klubbor är överallt. Tack vare detta låser de Borås spel mycket bra emellanåt. När hemmalaget sedan får spela fem man mot fyra i två minuter, hoppas man på mål. Powerplayet ser dessvärre inte så bra ut. Trots detta och Nackas återtåg för att inta försvarspositionerna försöker Borås om och om igen. Nacka verkar inte alls intresserade av att försöka spela framåt. Efter 13:34 trycker en av hemmalagets spelare in pucken i mål, dock då pucken var blockerad och målet dömdes därför bort. Borås hade problem att träffa målet, då de flesta skotten gick åt sidan eller högt ovanför mål. Nackas känsla för spel var som bortblåst och Pär Åkerström hade absolut ingenting att göra. 16:57 utvisas Nackas Mikael Björnberg för tripping och inte långt därefter skjuter Christoffer Rosenberg in det efterlängtade ledningsmålet i kassen, bakom en skymd Marcus Rauch, assisterad av Jimmy Lund. Borås utökar ledningen till 2-0 när endast sex sekunder återstår av perioden. Jonas Nilsson överrumplar målvakten och sätter pucken i mål, assisterad av Fabian Brunnström och Alexander Täng. Nacka spelar mycket mer defensivt än offensivt för att hålla nere siffrorna.

Andra perioden börjar med två utvisningar för Nacka och Borås får spela med fem man mot tre. Detta tar man vara på och utökar ledningen ytterligare till 3-0. Alexander Täng står för slagskottet från blålinjen och Mikael Hultqvist styr in pucken i mål, där den hör hemma. Tempot är hyfsat bra och chanser kommer från alla håll och kanter, från i princip alla spelare i hemmalaget. Ett elegant mål signerad Lenny Dower dyker upp efter tiden 10:48, assisterad av Björn Gustafsson i numerärt överläge. Ungefär tre minuter därefter är det Alexander Tängs handledsskott från blålinjen som resulterar i ett fantastiskt 5-0 mål i numerärt överläge, och måldansen han bjuder på är lika underhållande som vanligt. Nu äntligen har Borås kommit på fötterna ordentligt.

Tredje perioden börjar inte lika bra. Nacka reducerar till 5-1 genom Michael Östlings dragskott in i mål, det redan efter tiden 1:53, assisterad av Joakim Göransson. Vid ungefärliga åtta minuter får bortalaget spela med fem man mot tre i några sekunder. När Borås är fyra spelare på banan tar Nacka tillfället i akt att sätta mål nummer två bakom Pär Åkerström. Målskyttet står Mikael Björnberg för och han assisterades av Michael Östling samt Andreas Alnered. Borås har slagit av på takten och släpper in Nacka i matchen efter en massa slarvande. Efter tiden 9:54 noteras 6-2 målet, då Alexander Tängs skott mot målvakten resulterade i en retur som Anders Skördåker slår in i öppet mål. När matchuret visar tiden 17:56 gör Nacka sitt tredje mål i matchen, genom Andreas Alnered, assisterad av Johannes Rundgren och Mikael Björnberg. Matchens sista mål görs av Fabian Brunnström som tar emot Jonas Nilssons passning, kommer fri mot Marcus Rauch och 7-3 blir ställningen i matchen. Matchens bästa spelare i Nacka blev lagkaptenen Johannes Rundgren, och i Borås valdes backen Alexander Täng.