Simpel seger mot TAIF

Borås HC - Tranås AIF
4-1  (2-0, 1-1, 1-0)
Borås HC - Tranås AIF
Seriesegern var redan fixad men mot Tranås ville hemmalaget visa vilka som verkligen vunnit serien. Borås HC gör en bra första och tredje period och siffrorna 4-1 räckte till en välförtjänt hemmaseger, och det bådar gott inför stundande kval.

I första perioden slår Tranås ifrån sig pucken en hel del och ger Borås möjligheten att utnyttja detta. Första man att ta vara på detta tillfälle är Fabian Brunnström, som passar bak till Jimmy Lund som i sin tur sätter pucken i mål efter tiden 7:42. Spelet blir ganska tanigt framåt tiominuterssnåret och trots att Borås är en man mer på isen lyckas Tranås pressa hemmalaget. Efter 15:12 utökar Borås ledningen genom Niklas Söderström som slår in pucken i mål vid bortre stolpen, tack vare Erik Svenningssons distinkta pass. Det verkade som om Tranås inte ville spela någon hockey alls i första ronden.

I andra perioden kommer en tidig reducering av Tranås. Pucken studsar konstigt på sargen och Pär Åkerström är inte alls med på noterna, 2-1 efter 3:39. Målet gjordes av Jonas Vesterlund, assisterad av Jonas Lund och Anton Patriksson. Nu är spelet helt omvänt, Tranås är det laget som presterar bäst och Borås slår ifrån sig mer. Tranås var sedan närmast mål med ett stolpskott som tur nog inte gick in. När klockan passerat fjorton minuter spelar lagen med fyra man mot fyra, och Borås pressar på rejält. Spelet ser absolut mycket intensivare ut i slutminuterna. När tiden 18:59 yppar sig på tavlan ökar Borås ledningen till 3-1 genom Jimmy Lunds mål där pucken flög som en magnet in i nätmaskorna, assisterad av Joakim Persson och Lenny Dower.

Tredje perioden börjar betydligt bättre och är snarlik den första. Niklas Söderström är på bra spelhumör och är riktigt nära på att få göra mål, då det skarpa skottet tog i ribban nära krysset. 4-1 målet noteras efter tiden 10:55 genom Erik Svenningsson med hjälp av Anders Erikssons snygga passning från sarghörnet. Vid en närmare titt på isen i BHC:s zon så ser man att den knappt är uppåkt. Ett tag såg det ut att bli en ytterligare målökning då hemmalaget spelade sex man mot fem när det var avvaktande utvisning, men icke. Sista chansen fick Anders Skördåker att försöka utöka segern. Med en backhand lyckades han få in pucken i mål bara hundradelen efter slutsignalen, så det blev tyvärr inget mål. 4-1 slutade matchen och matchens bästa lirare blev BHC-bekanten Jim Ivars i Tranås och i BHC blev det Erik Svenningsson. Nu stundar kval och första matchen spelas onsdagen den 14 februari.

Kommentar:
Första och tredje perioden var klart bäst, då andra perioden inte var något att hurra för. Finns en hel del spelare som redan nu har börjat visa formen, vilket är härligt att se. Jonas Nilsson var ej med så Jimmy Lund fick ta hans plats i förstakedjan. Det förekom ett antal heta målchanser från både höger och vänster. Detta ser bra ut trots att motivationen kanske inte direkt var på topp i dagens match. Nu så är det uppehåll tills kvalet sätter igång och lottningen om grupperna kommer ske ikväll om jag inte minns fel, och spelprogrammet kommer ske imorgon. Vi ses i kvalet!    

Signerat,
Louize

Domare: Björn Erlén
Skotten: 36-8 (14-3, 11-4, 11-1)
Utvisningar: BHC 3x2 TAIF 10x2
Publik: 683

Övriga matcher:
Mariestad BoIS - Motala AIF 5-2  (0-0, 3-1, 2-1)
Kungälvs IK - Skåre BK 5-6  (0-2, 1-3, 4-0, 0-1)
Sunne IK - Skövde IK 1-4  (0-1, 0-2, 1-1)
Grums IK - IFK Kumla 1-5  (1-2, 0-1, 0-2)

Henrik Tojkander
Gammal BHC-keeper var på besök i Borås Ishall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback



RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar