Borås fortsätter att ånga på

Borås HC - Skåre BK
5-1 (1-1, 0-0, 4-0)
Efter en stark inledningen av Borås HC troddes matchen var avgjord, men så var inte fallet. Skåre bjöds allt mer in i matchen och killarnas spel såg en aning förlorad ut. Men efter en pigg tredjeperiod kunde hemmalaget ta hem segern med siffrorna 5-1.

Redan i första perioden pressar Borås på för fullt uppe vid motståndarzonen och Skåre får knappt en syl i vädret. När det sedan slarvas kommer Skåres Patrick Sjökvist fri mot Pär Åkerström och kan enkelt sätta 0-1, tiden 3:48. Inte långt därefter kommer ytterligare en spelare fri, men man lyckas stoppa honom. Läget ser ut som så att BHC spelar bra framåt men dåligt bakåt. Innan klockan hunnit passera nio minuter hittar Joakim Persson sin lagkamrat David Borkenhagen, skickar en suverän passning och David placerar pucken rätt i målet. Fula fiskar finns det gott om, då Robin Wall knäar Anders Skördåker så illa att BHC-backen blir liggandes på isen med smärtor. Troligen var det något med knät eller ljumsken. Återkommer när jag vet mer. 20 + 5 minuter får Wall för detta. Samma Wall som tidigare kolliderade med Anders Eriksson och fick problem med sitt knä. För tamt spel i powerplay resulterar i att spelarna inte åstadkommer speciellt mycket. Tidigare i perioden gick Lennon Eriksson av isen på grund av axelproblem.

Andra perioden inleds med ett par stolpskott. Erik Svenningsson kämpar på bra och försöker febrilt att skydda pucken från motståndarna. Ingen av lagen lyckas väcka liv i sitt spel eller sprätta upp några godingar i nätmaskorna. Borås har en förmåga att inte göra något mål trots att de ibland var en man mer. Robin Murray var riktigt nära en gång, men det ville sig inte. Jari-Pekka Pajula fick även in ett stolpskott, men stopp vart det. I perioden kom Skåre oftast med två spelare högt uppe i hemmazonen, fast passen emellan spelarna klaffade inte riktigt för deras del. Borås spel såg ut att ha gått i lås under hela perioden.

Tredje perioden har man på känn att den ska bli mycket bättre än de tidigare. Det slarvas återigen och en av Skåres spelare får ett friläge, men kom aldrig till något avslut. Efter nästan sju spelade minuter åker Erik Svenningsson runt kassen, vänder sig om och slår en isare i bortre stolpen och in i mål, assisterad av Jimmy Lund. 3-1 målet kommer efter 9:01 minuter genom Erik Svenningsson som träffar nätmaskorna igen. Borås spel ser avsevärt mycket bättre ut nu. Ungefär två minuter efter Eriks mål är det Fabian Brunnströms tur. Ett snabbt och hårt handledsskott i bortre stolpen och in i mål betyder att Borås har utökat sin ledning till 4-1. Efter 12:31 kommer ett slagskott från Alexander Täng, vars mål också fastställer slutresultatet till 5-1.

Ingen höjdarmatch, men segern sitter gott. Fabian Brunnström utsågs till matchens bästa spelare, men personligen tycker jag att Erik Svenningsson var betydligt bättre i matchen. Det syntes verkligen att han skulle tända till idag, och det var extra roligt. Något annat som var roligt var att få se Gustav Gräsberg. Han höll dock väldigt låg profil, men det är bara att ha tålamod. För honom är nästan allt nytt; nytt lag, nytt spel, ny omgivning etc. Det tar ett tag innan man anpassar sig. Hoppas innerligt att det inte är något allvarligt med Skördåker. Om så är fallet bör man överväga att förstärka backsidan. Nästa match spelas på onsdag 17/1 mot Skövde på bortaplan.