Dilemma: Förstärkning?

Förkvalet sätter igång den 14 februari och transferfönstret stänger redan nästa onsdag 31 januari. Hur tänker man och framför allt, hur ska man agera? Ska man agera överhuvudtaget? Behövs det förstärkning eller klarar man sig ändå? Om laget drabbas av skador då kanske det är god idé att ha en slags backup? Vad är rätt och vad är fel?

Många verkar vara extremt oroliga för hur Borås HC ska agera inför detta tillfälle att förstärka truppen i närvaro av stundande kval. Alla andra klubbar värvar och nya namn dyker upp ideligen. Oroliga för att Borås inte satsar lika mycket som resten? Ibland är inte termen All-in en vinnande hand. Då kvarstår frågan; tänker vi värva för att alla andra gör det, eller för att vi ifrågasätter vårt lags förmåga att kunna avancera på egen hand?

Har hört spekulationer från tiotals håll om att en ny målvakt är vad man vill se. Varför? Det är ju helt absurt! Vi har TVÅ bra fungerande målvakter som bara blir bättre och bättre. Har dem inte ert förtroende eller vad handlar det om? Blir oerhört besviken om en sådan värvning genomförs.
A Big No-No.

Läget i laget enligt mitt perspektiv:
Framåt fungerar det jättebra. Mål produceras ofta och helst många på en gång. Laget utvecklas fortfarande till det bättre teknik -och spelmässigt sett. Allt klaffar bättre och bättre. Att en del målchanser inte går in (även givna sådana) är solklara. Finns nog fler målvakter än våra som tendenserar att bli rena rama väggen. Bakåt ser det rätt så stabilt ut också. Det syns hur hårt man har jobbat med detta och det ger ett givande resultat. Strukturen i laget är mycket bättre än de senaste säsongerna. Laget i dagsläget verkar vara i en lite svacka, då spelet inte vill gå spikrakt framåt. Tror faktiskt att detta kommer vända när kvalet körs igång. Sedan har vi skadeläget som kan komma att påverka.

Handlar det om riktiga långtidsskador så är det nog en självklarhet att vilja hitta ersättare. Det finns lag som har "importerat" 1/3 av laget för att kunna avancera förr. Tycker sånt är tråkigt även om man nu skulle ha turen att klättra sig uppåt. Hjälpen har man fått från en lyftkran. Tråkigt att inte vilja vinna med ursprungslaget om man säger så. Många tränare tar det säkra kortet; "Värvar vi bra spelare så är chansen större att avancera". Brist på förtroende? Vet inte hur Ljusteräng tänker och vill inte spekulera om det heller. Om man nu tänker värva så föreslår jag högst två spelare, ett backpar eller en powerforward och en rutinerad bra back, inget mer.

Andra faktorer spelar in i segrandet med, tro det eller ej. Publiken betyder mer än vad man kan tro.
Vill du se Borås Hockey i allsvenskan kommande säsong är det dags att bege sig till ishallen på stört.

Kommentarer
Postat av: lohman

Heja Fabian Brunnström!! =D

2007-01-24 @ 20:52:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback



RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar