Inför Borås HC - Mariestad BoIS

Näst sista hemmamatchen i grundserien spelas idag mot Mariestad BoIS klockan 16:00 i Borås Ishall. Mariestad befinner sig på en fjärdeplats under kvalstrecket med femtionio poäng, nio poäng efter serietrean Tranås AIF. I senaste omgången gick Borås ur Kungälvsmatchen som segrare med hela 10-3, vilket inte Mariestad kunde matcha. En poäng fick laget med sig hem efter förlust i sudden mot Grums.

Lars-Erik Lundström, tränare i Mariestad förklarar att Borås är seriens absolut bästa och mest hundraprocentiga lag. Att ett ögonkast på Borås laguppställning räcker för att förstå varför laget ligger högst upp i tabellen. Han nämner också att hans trupp har besegrat Borås innan och kan komma att göra det igen.

I Borås saknas en hel kvartett, namn som Fredrik Orrsten, Lennon Eriksson, Mikael Hultqvist och Linus Lindgren, samt även långtidsskadade Fredrik Enhörning. Samma laguppställning som i förra omgången träder in i ishallen idag för en kraftmätare (?) lagen emellan. Dags att ge BoISen något hårt att bita i medan vi seglar vidare i tabellen. Mariestad har gått från tippad favorit till ett relativt vanligt mittenlag. Svackor kommer och går, och bortalaget har hamnat i kölvattnet.

Hoppas ändå att Mariestad tänder till lite nu när de möter serieledarna. Massa fart vore inte fy skam att få se och spelet för Borås del får gärna kopplas samman igen. Jag tvivlar inte på att Mariestad tänker bjuda upp till match, men tror inte att deras motstånd kommer bräcka vårat BHC. Tre segerpinnar sitter i handen efter avslutad match, jo tack. Klart man har högt självförtroende på hemmaplan. Ses i hallen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback



RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar