Inför Kungälvs IK - Borås HC

Kvalet börjar närma sig med stormsteg, men innan det är det dags för bortamatch mot Kungälvs IK i Oasen, tidpunkten 19:00 ikväll. Kungälv hittas på en sjunde plats med 31 sifferenheter och man har skaffat sig häng på sjätteplatsen, som innehålls av Sunne IK. Sunne IK som Borås besegrade i förra omgången, trots att puck och klubba inte riktigt ville matcha sig ibland. Kungälv däremot var nära att vinna över Mariestad men fick nöja sig med att vinna skottstatistiken.

Jag tror att matchen mot Kungälv inte kommer bli en lika "lätt" uppgift som den mot Sunne. Tabellen yttrar inte alltid allt. Bakom sjundeplatsen finns ett lag med kaliber som utan tvekan vill rycka loss i pinnarna för att inte hamna under bottenstrecket. De har dessutom förstärkt truppen med två spelare direkt från Division 2 uppe i härliga norrlandskapet. Backarna Per Lundkvist och Marcus Johansson, båda 86:or. Har inte så stor koll på hur bra dessa spelare är, men Kungälv ser tydligen något i backarna så detta kan båda gott för deras del.

Borås har segrat mot Kungälv de tidigare matcherna och jag har svårt att tro att det inte kommer upprepas. Men låt oss ha i åtanke att Kungälv kan vara extremt svårspelade när de har hemmaplan. Låt oss även säga att Borås inte tänker vika sig. Skadeläget i laget är fortfarande intakt, alltså Fredrik Enhörning, Fredrik Orrsten, Mikael Hultqvist och Lennon Eriksson är borta. Tror fortfarande att BHC fixar detta och bringar hem tre pinnar. Inte ens bröderna Luukonen som även innehar de två första platserna i Kungälvs poängliga kan stoppa oss. Varken ikväll, imorgon eller nästa tisdag.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback



RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar