Mariestad fick se sig slagna

Borås HC - Mariestad BoIS
6-2  (2-0, 1-1, 3-1)
Mötet mellan serieledarna Borås och tabellfyran Mariestad slutade i virtuositet, vinst till hemmalaget med siffrorna 6-2. Förbättringar i spelet gav utdelning och Borås HC visade publiken på läktaren varför man leder serien.

Första perioden kunde inte ha startat bättre. Niklas Söderström passar snyggt fram till en fri Lenny Dower som står placerad i mitten framför Jens Ivarsson. 1-0 målet skrivs efter endast femtiosex sekunder. Spelet i powerplay ser bra ut och rörligheten i spelet likaså. Trots att Borås spelade med fem man mot tre vid trettonsnåret så lyckades man inte trycka in pucken i mål. När man sedan fick spela fem mot tre igen vid 14:15 tog man vara på tillfället och Niklas Söderström passar bak till Alexander Täng, som skjuter ett slagskott från blålinjen och in i mål. Mariestad tycktes föra spelet ibland men Borås kom igen och visade vilka som hade hemmaplan. Erik Svenningsson gör några riktigt fina briljeringar och Pär Åkerström svarar för ett antal bra räddningar. Mer än såhär blev det inte.

I andra perioden får Borås ungefär samma fina start som i den föregående perioden. Fabian Brunnström seglar runt i motståndarzonen och är tätt jagad av mariestadarna, skickar iväg en snygg pass till Jonas Nilsson som får äran att sätta det eleganta målet efter tre minuter. Runt sju minuter är det kalabalik framför Pär Åkerström i BHC-målet, men han fixar det superbt. Vid 10:59 kommer ett skott från blålinjen in bakom Åkerström i målet, målskytt Lars Trygg, assister Anders Lundström och Pär Edblom. Mariestad bjöds in allt mer i matchen och verkade ibland vilja lite mer än hemmalaget. Fina prestationer fick vi se från Fabian Brunnström och Jari-Pekka Pajula.

Tredje perioden inleds även den med ett tidigt hemmamål. Helt plötsligt sätter sig Jens Ivarsson pladask ner på isen efter Jari-Pekka Pajulas mål, assisterad av Jonas Nilsson och Alexander Täng efter tiden 2:47. Robin Murray gör sitt första byte i matchen och hade en fin chans att utöka Borås ledning, men blev istället utvisad sekunderna senare. Efter tiden 7:17 reducerar Mariestad till 4-2 genom Marko Toivola som petar in pucken bakom Åkerström, assisterad av Ronny Johansson och Robert Medin. Det är mycket spel fram och tillbaka, Mariestad har i nuläget flest chanser på mål. Detta avbryts dock efter 15:40 då Alexander Täng återigen laddat bössan för ett slagskott från blålinjen, assisterad av Niklas Söderström. Inte långt därefter lyfter Fabian Brunnström in pucken i mål i det bortre hörnet som betyder 6-2 till Borås, vilket också blev slutresultatet. Matchens bästa spelare utsågt till Lenny Dower. Nästa match spelas onsdagen den 31/1 på bortaplan mot Grums IK.