Mycket folk, många mål och en ansenlig vinst

Borås HC - Kungälvs IK
Hann endast ta två bilder innan min kamera strejkade. Avsevärt surt. Den sista bilden ska i alla fall föreställa 2-0 målet med dålig skärpa. För att jag ryckte till av förtjusning kanske? Nåväl.

Med 2758 åskådare i hallen har man förhoppningar om att Enkronan kommer sätta sina spår. Pär Åkerström vaktade kassen, Jimmy Lund gjorde comeback och ingenting gick fel. Borås gick ur matchen som segrare med siffrorna 7-1, efter en tuff match trots allt.

Första perioden startar bra och efter sex minuter skickar Christoffer Rosenberg iväg pucken som studsar på Robin Fors mask och in i mål. En del målchanser skapas men Kungälv lyckas hålla undan. Ett tag var det mycket nära att Kungälv skulle få in en kvittering, då pucken karesserade ett par gånger vid mållinjen. Kungälv har att tacka sina duktiga Frölunda-juniorer att trycket ökar mot hemmalaget.

I andra perioden får Robin Fors se sig slagen av Mikael Hultqvist när han skjuter in 2-0 målet, assisterad av Lenny Dower och Erik Svenningsson. När klockan visar tiden 2:49 står det 3-0 på tavlan och Jari-Pekka Pajula står för målet i numerärt överläge, tack vare kedjekamraterna Joakim Persson och Fabian Brunnström. Runt tolv minuter senare gör Borås ett dåligt byte och Mattias Luukonen kan reducera till 3-1. Här produceras även en massa målchanser, närmast var Anders Skördåker som passade till Fabian Brunnström vars skott olyckligt stoppas av motståndaren. Nog såg det ut så att Kungälv ville lite mer än BHC.

Ungefär tre minuter in i tredje perioden sätter Jari-Pekka Pajula ett snyggt mål, assisterad av Fabian Brunnström. 4-1 till Borås och matchen känns någorlunda avgjord. Två minuter därefter knallar Fabian Brunnström in ett mål i numerärt överläge, med hjälp av Jari-Pekka Pajula och Jonas Nilsson. En liten miss av målvakten. 6-1 målet kommer när det bara är två minuter kvar av perioden, baljan som är signerad av Anders Skördåker. I sista sekunden tar Jonas Nilsson tag i pucken och skickar iväg den till Anders Eriksson, som kommer fri och kan avlossa ett sista skott som betyder vinst till Borås med 7-1. Matchen bästa spelare i hemmalaget utsågs till lagkaptenen Mikael Hultqvist.

Ingen stor forcering av hemmalaget men en vinst är alltid en vinst. Härligt med lite folk i hallen också, hoppas att de allra flesta återkommer. Matcharrangemanget var också bra, alla som var inblandade ska ha ett stort tack! Nästa match spelas nu på bortaplan mot Tranås söndagen 7/1. Där ses vi absolut!