Tre charmanta poäng mot TAIF

Tranås AIF - Borås HC
2-4  (1-2, 0-0, 1-2)
Tranås AIF - Borås HC
Enkronan i Tranås höll definitivt inte lika hög klass som våran. Matchen var dock jämn, men efter 2-3 målet som satt som spiken i kistan kändes det rätt avgjort ändå. Vinst med 2-4 och tre nya poäng adderas till Borås fördel.

I första perioden pressar båda lagen på för fulla muggar och det är riktigt jämnt. Efter nio minuter spräcker Joakim Persson nollan och ger Borås ledningen, assisterad av Niklas Söderström och Lenny Dower. Tranås får in en kvittering när klockan visar tiden 12:58, genom Per Thunberg rätt i krysset. Kort därefter gör Joakim Persson en miss vilket leder till att Jonas Lund i hemmalaget kommer fri med Pär Åkerström, men lyckligtvis bommade han nätmaskorna. Klockan förtsätter att ticka vidare och efter 18:40 sätter Fabian Brunnström 1-2 målet, assisterad av Anders Skördåker.

Andra perioden börjar snarlik den första, jämnt. Enda skillnaden är nu att Borås skapar mängder av målchanser. Bland annat Mikael Hultqvist hade in princip öppet mål två gånger, men det ville sig inte riktigt. Sällan jag klagar på domaren i matcherna, men denna var lite obskyr. En solklar slashing, en och annan fasthållning ignorerades, mycket märkligt det där.

Tredje perioden håller inte lika hög standard som de övriga två. Det dröjer tio minuter innan Tranås kan kvittera igen, denna gången genom Anders Olsson. En minut därefter får nätmaskorna sig en omgång efter Mikael Hultqvists skott i mål, 3-2 till Borås. Det etableras inget tryck alls från de båda lagen, vilket mer eller mindre gör perioden långdragig. Borås spelar mycket på resultatet. Efter ungefär tolv minuter händer det som inte får hända; Mikael Hultqvist åker med full fart rätt in i sargen. Lagkaptenen bröt därmed handleden. Markus Karlsson sätter periodens sista mål, och resultatet skrivs till 2-4. Nästa match spelas borta mot Motala nu på onsdag 10/1.

De två första perioden var bra, där både tryck och jämnlikhet fanns lagen emellan. I tredje vet jag inte riktigt vad som händer. Känns som en pusselbit ramlade bort och spelet inte ville klaffade ordentligt. Olyckan med Mikael Hultqvist är otroligt trist. Minst resten av grundserien är borta nu i alla fall och förhoppningsvis är han tillbaka någon gång i kvalet. Så som det ser ut nu så vore en spelare till välbehövlig. Vi får se hur det löser sig. Pär Åkerström såg ganska stabil ut i matchen, mer än väntat faktiskt. I övrigt är jag nöjd med vinsten. 

Signerat,
Louize

Domare:
Yosef El-Natour
Skotten: 28-20 (10-6, 11-8, 7-6)
Utvisningar: TAIF 5x2 BHC 6x2
Publik: 2043

Övriga matcher:
Motala AIF - Mariestad BoIS 0-7  (0-2, 0-2, 0-3)
Skåre BK - Kungälvs IK 2-6  (0-4, 1-1, 1-1)
Skövde IK - Sunne IK 6-4  (1-0, 3-2, 2-2)
IFK Kumla - Grums IK 5-4  (2-2, 1-0, 2-2)

Kommentarer
Postat av: lohman

Därser man BHC ångar på.. Ytteligare en vinst till Borås dem ser ut att ha en chans att gå upp Allsvenskan ;D
Särskilt med Brunnström i laget han är Kung! =D

2007-01-08 @ 16:04:07
Postat av: *Van the Man*

Underbar seger... Återigen. :)

2007-01-09 @ 20:23:50
Postat av: Louize

lohman: Rätt intressant att du tycker att Fabian Brunnström är "kung", när du aldrig sett honom spela :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback



RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar