Vinst med klara siffror mot Sunne IK

Borås HC - Sunne IK
7-1  (4-1, 0-0, 3-0)
Borås HC - Sunne IK (Jonas Sparring & Lenny Dower)
Borås HC tog ytterligare ett steg närmare seriesegern efter att ha besegrat tabellsexan Sunne IK hemma i ishallen idag. En match som präglades av stabilt målvaktsspel av Martin Spångberg, fina uppvisningar av Fabian Brunnström och ett spel som ledde till vinst, med slutsiffrorna 7-1.

I första perioden åkte man inte riktigt med full fart. Anders Eriksson och Jari-Pekka Pajula hade båda två fina målchanser, men det räckte inte. Första målet kom inte innan klockan visade tiden 9:35, då Anders Eriksson slet på bra för att sedan ge Linus Lindgren chansen att trycka in pucken. Lite mindre än en minut därefter kvitterar Sunne till 1-1 genom Robin Gustavsson, som lätt åkte igenom försvaret utan att någon hejdade honom. Fabian Brunnström lyckas få in pucken i mål efter tretton spelade minuter, trots Jonas Sparrings blockering. Det är inget direkt tryck i matchen från någon sida, och farten är inte den bästa den heller. Efter 16:45 utökar Borås ledningen genom Niklas Söderström som sätter ett perfekt skott in i mål, och visst hörde man ett kling från stolpen med. Tre minuter därefter sköter Fabian Brunnström sitt arbete fint och kan passa till Jonas Nilsson, som i sin tur passar till Anders Skördåker bakom målvakten. Skördåker gör inga misstag och kan lätt peta in pucken i mål bakom en förbryllad Jonas Sparring.

Tempot i andra perioden ser lite bättre ut än i första. Vi får bland annat se Robin Gustavsson och Stefan Wennerström i Sunne åka riktigt fort. Spelet i Borås powerplay ser också bättre ut då det går snabbare. Trots detta blev BHC lite tillbakapressade ibland. Sunne växte sig in i matchen mer och mer, och visst orkar de också hålla samma tempo. Efter drygt femton minuter stoppar Martin Spångberg puckjagaren Robin Gustavsson, som åker in i sargen. Spångberg som för övrigt ser mycket stabil ut i matchen. Runt sjutton minuter slarvar Fabian Brunnström och pucken hamnar hos Sunnes Henrik Lundmark som kommer fri, men två Boråsspelares låsning av detta leder till straffslag. Lundmark missar målet totalt. Spelet i de få minuterna som kvarstod slogs av och klassades lite som underhaltig.

Tredje perioden brukar alltid se bättre ut och självklart blev det också så. Redan efter tre minuter kommer ett backskott från Alexander Täng som hittas vid blålinjen, rätt in i krysset, assisterad av Jonas Nilsson. 6-1 målet kommer fjorton sekunder efter av Anders Eriksson som hittar krysset han med, assisterad av Gustav Gräsberg. Det är betydligt bättre tempomässigt och spelmässigt sett från Borås sida. Hemmalaget tröttar ut Sunne som inte orkar spela utan slår ett antal icing-puckar. Efter 14:49 kommer Fabian Brunnström i raketfart och åker igenom Sunnes försvar, drar målvakten åt sidan och härliga 7-1 synliggörs på tavlan. 7-1 blev också slutresultatet och matchen bästa lirare blev till slut Fabian Brunnström. Kvällens briljant får man väl säga. Nästa match spelas onsdagen den 24/1 mot Kungälvs IK på bortaplan.

Syntes att BHC går och väntar på kvalet. Men samtidigt måste man ändå försöka att köra på lite. Måste accentuera Anders Eriksson som verkligen jobbar på bra och blir bättre och bättre. Martin Spångberg såg väldigt stabil ut, Fabian briljerar på som vanligt och Christoffer Rosenberg tycker jag ser bättre ut. Jag själv är relativt nöjd med matchen och hoppas att den lilla publiken som var där är det också. Bara fem matcher kvar till förkvalet nu. I och med att Skövde förlorade sin match så ligger Borås ännu ett steg före och ännu närmare seriesegern.