Kvalserien till Allsvenskan
Huddinge IK - Borås HC
4-2  (2-1, 1-1, 1-0)
Huddinges positionsspel var mycket farligt (Pär Åkerström, Jimmy Ahnelöv, Victor Ahlström).

Premiären av kvalserien blev rena rama skräckscenariot i första perioden där Huddinge lyckades sätta två baljor, och dessutom på sina två första skott. Trots många fina målchanser från boråsarnas håll i de resterande två perioderna lättade dimman aldrig, utan man föll tungt efter slutresultatet 4-2.

Vi kunde ana en stor vilja att kämpa för seger i första perioden där Borås vann tekningen och startade matchen i ett hyfsat högt tempo. Borås förlorade sedan en tekning i egen zon där Jimmy Ahnelöv kunde skjuta in ledningsmålet, assisterad av Jonas Rådlund efter tiden 1:49. Borås försöker ideligen att storma hemmazonen men Huddingespelarna täpper till vägen vid offensiv blå, och man hann aldrig komma till skott i anfallszonen innan pucken slogs ut. Hemmalaget vänder spelet kvickt och kan utöka ledningen till 2-0 genom Greg Mauldins backhand in i mål, assisterad av Dick Axelsson och Henrik Pettersson efter en halv spelad period. Runt två minuter därefter slinker Gustav Gräsberg emellan motståndarna och kommer fri mot Björn Fors, tätt jagad av en Huddingespelare. Reduceringen var nära, men tyvärr uteblev den. Vid dryga sjuttonminuterssnåret får Borås spela med fem man mot tre vilket laget förvaltade på bästa sätt, och reducering stod Alexander Täng för med skott från blålinjen.

I andra perioden får Huddinge en jättechans när ett ribbskott efter endast tretton sekunder noteras. Det blir rörigt framför mål och helt plötsligt sitter gummitrissan i mål bakom Pär Åkerström efter tiden 2:32, tack vare Linus Klasen med hjälp av Johan Älgekrans och Victor Ahlström. Tempot växer sig allt starkare i takt med målchanserna som cirkulerar om vartannat. Huddinge rensar skickligt bort pucken gång på gång och tillåter inte Borås att sätta skridskon i hemmazonen. Lenny Dower kan reducera vid tiden 11:43 till 3-2 och äntligen känns det som om vi är med i matchen igen. Lennon Eriksson drar på sig en onödig utvisning som är nära att kosta Borås ett baklängesmål.

Tredje perioden ser bättre ut för Borås del då vitaliteten visar sig på isen och där en kvittering känns nära flera gånger. Erik Svenningsson får ett friläge och det ser ljust ut tills Björn Fors slänger sig i vägen för pucken. Innan klockan passerat fem minuter drar Jimmy Lund på sig en onödig utvisning framför eget mål, vilket resulterar till ett 4-2 mål för Huddinge där Jimmy Ahnelövs hårda skott smet in mellan stolpen och Pär Åkerström. Chansen för en reducering minskar i samband med alla utvisningar Borås drar på sig samtidigt som perioden börjar gå mot sitt slut. Dessa fem mot tre lägen kunde gett Huddinge ytterligare två mål till om det hade gått vägen. Ungefär vid tiden 10:34 får Greg Mauldin fri sikt och dessutom öppet mål, och hade det inte varit för Alexander Tängs avspärrning hade 5-3 varit ett faktum. Slutresultatet blev till slut 4-2 till Huddinge.