Kvalserien till Allsvenskan
Borås HC - Piteå HC
3-3  (0-0, 2-3, 1-0, 0-0)
Niclas Westerlund och Jonas Nilsson i drabbningen mellan två jämna lag i kvällens match.

Det var två revanschlystna lag som trädde in på isen denna torsdagskväll. På en halvan Borås och i den andra Piteå. Första perioden spelades på en jämn nivå där inga farliga målchanser skapades. I andra perioden östes det in mål från båda lagen, och i tredje ledde Borås kvittering till sudden death som likt första perioden förblev mållös. Slutresultatet 3-3 kan nog ses som rättvist och en poäng vardera plussas till tabellen.

I första perioden visar båda lagen framfötterna direkt och det är full fart från första nedsläpp. Det rullar in utvisningar från alla håll men inget lag lyckades få några farliga målchanser. När Borås har pucken försöker Piteå gå på och stressa puckföraren till misstag, för en chans till kontring. Mycket mer händer inte, då ingen presterar något ödesdigert. När det återstår ungefär trettio sekunder av perioden får Piteå spela med fem man mot tre, och en Piteåspelare har en jättechans att spräcka nollan då han har öppet mål, dock så lyckas Alexander Täng skicka iväg pucken mot sargen.

Andra perioden börjar tufft för Borås och med högt tempo. Piteå tar ledningen med 1-0 redan efter endast sexton sekunder när Borås hade två man utvisade. Målet stod Tomas Olofsson för då han slog in returpucken under Pär Åkerström. Minuterna därefter kvitterar Markus Karlsson i numerärt överläge, assisterad av Erik Svenningsson och Anders Eriksson. Efter 9:46 tar Piteå ledningen återigen genom Johan Engström som sätter pucken i mål bakom en någorlunda skymd Pär Åkerström, assisterad av Victor Edström och Pierre Berggren. Minuten därpå åker Fabian Brunnström in i motståndarzonen, passar bak till Jonas Nilsson som i sin tur skickar iväg pucken till Jari-Pekka Pajula, som slår in kvitteringen 2-2. Patrik Bäärnhielm ger Piteå ledningen genom sitt 2-3 mål efter tiden 15:34. Emellanåt glömmer Borås att markera eftersom de hellre är vassa offensivt sett, vilket resulterar i att de inte hänger med i Piteås snabba vändningar. Gustav Gräsberg får en glasklar målchans och det hade utan tvekan varit mål om han hade lyft pucken högre mot mål, av den orsaken att Piteås målvakt David Rautio blockerade pucken liggandes. Fabian Brunnström får också chansen att kvittera men blir stoppad av motståndarna.

I tredje perioden spelas det dålig hockey och man kan undra vart kämparglöden har tagit vägen. Andra halvan av perioden ser betydligt bättre ut, speciellt fartmässigt sett. Efter 14:46 kommer äntligen den efterlängtade kvitteringen signerad Alexander Täng, assisterad av Anders Skördåker i spel fem mot fyra. Niklas Söderström får en jättechans men missar tyvärr. Olyckligtvis drar Borås på sig en utvisning när perioden lider mot sitt slut och då förlängning väntar härnäst.

Redan efter trettio sekunder i sudden death får Piteå en utvisning på grund av för många spelare på isen. Fyra mot tre då alltså, vilket ger ett enormt tillfälle att försöka vinna matchen och bärga två poäng. Ingenting händer och inte långt efter att Piteå blivit fulltagliga så åker Borås på en likadan utvisning. Hoppet är inte alls stort längre utan det gäller att inte låta Piteå göra mål. Inget mål blir det heller utan matchen slutar oavgjort. Matchens bästa spelare utsågs till Piteås Patrik Bäärnhielm och Borås Erik Svenningsson.