Borås körde över Troja i första ronden

Playoff
IF Troja/Ljungby - Borås HC
1-6  (1-2, 0-1, 0-3)
Matchen som väntades bli en rysare blev istället en ganska simpel match. Borås Hockey visade stundtals upp mycket högre klass än sina motståndare, och till slut kunde Borås ta hem den triviala vinsten med siffrorna 1-6.

Första perioden börjar med en tidig utvisning för Borås, vilket ger Troja chansen att spräcka nollan. Dock skapas det inte alls mycket tryck från hemmalaget utan Borås kan lätt slå ut pucken ett antal gånger utan någon som helst anstormning. Förste man att spräcka nollan är Jari-Pekka Pajula som efter en passning från Fabian Brunnström kunde sätta pucken i mål. Glädjen blir inte långvarig då Troja kvitterar till 1-1 efter femton sekunder genom Olof Mårs backhand in i mål, trots Pär Åkerströms försök att slänga sig i vägen. Innan klockan har passerat niominuterssnåret hinner Jonas Nilsson peta in pucken framför ett rörigt mål, assisterad av Fabian Brunnström. När ungefär halva perioden är avklarad åker Borås på två utvisningar, vilket ger Troja en ypperlig chans att kvittera i fem mot tre läge. Tack vare en stabil Pär Åkerström och ett bra boxplay klarar Borås detta galant. Borås gör en bra period där målchanserna dyker om vartannat. Troja har inte alls mycket att sätta emot då Borås gärna lägger i en extra växel och pressar. När fem sekunder återstår av perioden åker Mikael Hultqvist på en utvisning.

Borås börjar andra perioden med en man mindre på isen. Det skapas tryck från båda lagen blandat med ett par icingpuckar från Trojas sida. Möjligtvis är spelet något aggressivare än i första perioden. 1-3 målet noteras vid 10:20 då Fabian Brunnström slår in Anders Skördåkers returskott med ett lätt backhandskott bakom målvakten Petter Sandström. Daniel Håkansson får ett friläge men Pär Åkerströms ingripande är lysande bra. Tempot är något lägre än tidigare men tillräckligt bra för att hålla hemmalaget borta från Borås zon. Runt sjutton minuter glider pucken bakom Pär Åkerström och dansar på mållinjen innan den snuddar stolpen - rysligt, men Borås lyckas skicka iväg pucken utom räckhåll för hemmalaget. Siffrorna 1-3 står sig perioden ut.

I tredje perioden lossnar allt. Någon press från Troja som lurade bakom hörnet existerade inte för fem öre. Det är nu alla heta målchanser infinner sig och farten tar vid igen. Efter approximativt fem minuter skjuter Alexander Täng in 1-4 målet strax en bit innanför blålinjen, assisterad av Fabian Brunnström och Anders Skördåker. Detta blev droppen för Troja som gör allt annat än att spela hockey. Då Borås får spela fem man mot tre utökas ledningen genom ytterligare ett mål av Alexander Täng, dragskott in i mål, assisterad av Jonas Nilsson. Bara minuten därefter pangar Joakim Persson in 1-6 målet med ett slagskott från blålinjen, assisterad av Lenny Dower. Troja är inte ens i närheten av en reducering allt eftersom utvisningarna rullar in, och Borås målchanser ökar då ett sjunde mål var mycket nära. Slutminuterna blev en behaglig storm att rida ut och matchen kunde inte slutat mer rättvist.