Game over, Troja!

Playoff
Borås HC - IF Troja/Ljungby
2-1  (0-1, 0-0, 2-0)
Borås HC - IF Troja/Ljungby (Förstafemman)
Bäst av tre står det i regelboken. Borås HC kunde i kvällens match ta sin andra seger mot Troja, vilket innebär att två segrar räcker för att säkra en plats i kommande kvalserie till allsvenskan. Matchen innehöll spänning med mycket jämnt spel där egentligen vilket lag som helst kunde vinna, men Borås lyckades dra det längsta strået och slutresultatet 2-1 säger det mesta. 

I första perioden tar Troja kommandot direkt och gör ett desperat försök att ta ledningen så tidigt som möjligt, då en utav spelarna slår febrilt på Pär Åkerströms ena benskydd för att trycka in pucken i mål. Borås hänger inte riktigt med i Trojas tempo då varken skridskoåkningen eller spelet ligger till hemmalagets fördel. Vid ungefär sex och en halv minut in i matchen får Troja en jättechans. Pucken träffar stolpen och åker lyckligtvis in bakom Pär Åkerströms benskydd där han kan blockera den. Utvisningarna börjar nu att rulla in på löpande band vilket är bedrövligt. Då gäller det att ta vara på de små chanserna som yppar sig i oordning. Kvällens första mål står Troja för i fem mot tre läge, Thomas Fahlqvist passar till Kory Baker som sätter pucken i mål vid den bortre stolpen, vid tiden 16:12. Pär Åkerström hade oturen att befinna sig vid andra stolpen. Borås slarvar bort pucken till motståndarna som ger allt för att utöka sin ledning. Hyfsat jämnt spel där de små marginalerna avgjorde och vi får vidgå att Troja var snäppet hetare än hemmalaget.

Tio sekunder in i andra perioden kunde namnges som en drömstart ifall Fabian Brunnströms pass hade suttit på någon av kedjekamraternas klubblad, och därmed rakat in pucken i mål. Troja åker på en utvisning och Borås får spela med fem man mot fyra, men på något vis lyckas man ändå fastna i sarghörnet. Troja spelar mycket tätt bakåt sett och gör allt för att pressa hemmalaget till minsta misstag. Fabian Brunnström får en chans att kvittera men Petter Sandström är fast besluten om att inte tillåta det och blockerar pucken med klubban. Nu ser vi äntligen mer vilja hos Borås där laget tycks anstränga sig nästintill det yttersta. Målchanserna dyker upp men avsluten vill dock inte alls infinna sig i denna perioden. Runt tolv och en halv minut kommer George Nistas fri mot Pär Åkerström, som skickligt kan rädda pucken från ett möte med nätmaskorna. Farten verkar tryta något och försvarsspelet går upp i rök, vilket får Trojas vilja att brinna mer än hemmalagets.

Tredje perioden börjar med ett mål som vi alla har väntat på. Jimmy Lund slungar in pucken i mål som innebär en kvittering till 1-1, assisterad av Lennon Eriksson och Erik Svenningsson. Drygt fyra minuter därefter sätter Lenny Dower in pucken bakom Petter Sandström något så glädjefullt, med hjälp av kedjekamraten Anders Eriksson. Troja försöker kämpa tillbaka pucken för att storma hemmazonen och bemöda sig en kvittering. Efter 18:46 begär Troja time-out och i samband med det tar de även ut målvakten. Detta resulterar då i att Troja får spela med sex man mot fem. Det blir en hektiskt minut där spelarna åker åt alla håll och kanter, runt målet och bakom målet, in framför och nästan i (!) målet. Kan inget annat än att hålla med om att Troja kämpar ända in i det sista, men när slutsignalen ljuder jublas det något så ofantligt på läktaren. Borås har nu tagit sig förbi ännu ett hinder och kvalserien till allsvenskan väntar härnäst.

Kommentar:
Ruskigt jämnt där man nästan var rädd för att Borås slarv skulle resultera i en vinst till Troja. I första perioden gav Troja mer än Borås, vilket syntes väldigt tydligt. I andra perioden kämpade hemmalaget mest till en början men sedan vände det, och Borås lyckades inte komma med några farliga skott utan mest lösa. Borås vaknade dock till ett sjujäkla liv i sista perioden där det mesta stämde för deras del. Äntligen kom målen, och äntligen var detta avklarat. Att målvakterna i de bådadera lagen utsågs till matchens bästa spelare var absolut rätt. Petter Sandström i Troja motade några riktiga bra skott, och Pär Åkerström spärrade vägen för åtskilliga puckar som var på väg in i målet, samt tack vare honom så lyckades Troja inte driva in mer än en puck i målet. Ikväll tog nervositeten över och det syns på i princip alla bilder jag tog på matchen - det vill säga mycket suddiga.   

Signerat,
Louize

Domare: Pehr Claesson
Skotten: 27-23 (8-8, 12-5, 7-10)
Utvisningar: BHC 9x2  Troja 6x2
Publik: 2223

Övriga matcher:
Piteå HC - Örebro HK 2-1  (1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Väsby IK HK - Kristianstads IK 7-2  (2-1, 4-0, 1-1)
Tingsryds AIF - AIK-Hockey Härnösand 4-2  (0-2, 1-0, 3-0)

Med tanke på kvällens resultat så är följande lag klara för den fortsatta kvalserien:
Borås HC, Piteå HC, Väsby IK HK och Tingsryds AIF, samt Huddinge från allsvenskan.
Första omgången sker på söndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback



RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar