Ikväll kom segern!

Kvalserien till Allsvenskan
Borås HC - Tingsryds AIF
3-2  (1-0, 2-0, 0-2)
Borås HC - Tingsryds AIF
Jari-Pekka Pajula och Viktor Fasth (Och ja - min kamera ska lämnas in för lagning)

Borås HC tog denna måndagskväll emot gästande Tingsryd - en match där man var tvungen att vinna för att åter vara med och slåss om de två allsvenska platserna. Period ett och två bjöd på hög rapiditet, lysande spel och ett antal hårdkokta smällar. Tredje perioden kan vi vinka hejdå till, men slutresultatet 3-2 säger det mesta - och vi säger hej till trepoängaren!

Första perioden startar med högt tempo och Borås sätter press på Tingsryd med en gång. Hemmalaget åker stundtals igenom motståndarförsvaret och skapar den ena målchansen efter den andra, men Tingsryd angriper vid somliga tillfällen där metoder som magnetism och smällar tilltas för att få bort pucken ur egen zon. Trots att ett fåtal spelare i Tingsryd till synes klistrar sig fast på hemmalagets spelare så lyckas inte denna metod särskilt bra. Borås fortsätter att åka fantastiskt bra och efter 9:45 skjuter Gustav Gräsberg in första målet från högra tekningscirkeln i motståndarzonen, assisterad av Erik Svenningsson. Vid 10:46 åker Borås på en utvisning och trots att hemmalaget spelar med en man mindre presterar inte det gästande laget något pompöst. Borås känns i det här läget snäppet hetare. Borås klarar spelet i boxplay riktigt bra trots att det är trassligt framför mål med puck och klubbor överallt. Perioden kunde lika väl slutat med ett mål gånger tre - såpass starka var hemmalaget.

I andra perioden trycker Tingsryd på lite mer än i föregående period och försöker uttnyttja minsta lilla chans som yppar sig på isen, men Borås står fast vid att det är hemmalaget som ska segra i denna perioden också. Borås börjar då pressa spelarna i bortalaget och formar många målchanser, och till följes slår Tingsryd några icingpuckar. Fabian Brunnström skickar en lysande passning till Anders Skördåker som kommer fri och sätter pucken bakom Viktor Fasth, vid tiden 5:26. Runt tio minuter in i perioden får Boråsspelarna en massiv chans att utöka ledningen, då det gäller att passa in i mitten till en fri spelare som kan sätta en rökare, men det blir istället ett bomskott. Allt talar för Borås och drygt en minut därefter slungar Anders Eriksson in en målvaktsretur bland nätmaskorna och härliga 3-0 infinner sig på tavlan. Krut i benen är det fortfarande och Borås åker sakta men säkert ifrån sina motståndare. Tingsryd åstadkommer inte förträffligt mycket, men när målchanserna väl visar sig står duktige Pär Åkerström i vägen.

En ack så hidös start på den tredje perioden när Tomas Lundström spelar in framför mål och helt omarkerad kan ge Tingsryd en reducering. Usel start där ingen verkar vilja eller vågar gå på motståndarna och där inställningen från de föregående perioderna var som nergrävd. Bara sekunderna efter reduceringen tillåter man Tingsryd att ännu en gång få en målchans, alldeles för enkelt. Borås trampar i klaveret flera gånger om och det är i omedelbar anslutning helt intolerabelt. Varför hemmalaget slutar att åka skridskor är ett mysterium och det är klart att laget blir bortspelade då. Efter tiden 9:16 kommer bortalagets andra mål, puck i öppet mål signerad Larry Pilut, assisterad av Olof Svensson och Olof Einarsson. Efter en välbehövlig time-out tar Borås i lite mer i de sex minuterna som återstår av perioden. Ungefär vid 19:35 tar Tingsryd ut målvakten och hoppas på en kvittering, men Borås håller tätt och man vinner med nöd och näppe matchen med 3-2.

Kommentar:
Känslan vid Borås första powerplay i matchen lutade redan då solklart åt en seger. Både första och andra perioden var det bästa jag sett i kvalsammanhang denna säsongen, synd dock att målchanserna är så många men målsiffran hyfsat minimal. Jag sågar Borås i tredje perioden då deras spel är fruktansvärt dåligt. Det är skrämmande hur det kan skifta från grönt till rött efter två superbra perioder. Skulle inte våga mig på en rejäl analys av den perioden - då jag skulle hitta så enormt många fel. Annars är jag nöjd! Tre poäng var mycket viktiga i denna "måste-matchen". Gustav Gräsberg var enligt mig den bästa spelaren på isen. Nästa match spelas på torsdag 22/3 borta mot Väsby. 

Signerat,
Louize

Domare: Morgan Johansson
Skotten: 32-24 (13-6, 14-4, 5-14)
Utvisningar: BHC 6x2  TAIF 7x2 + 2x10
Publik: 1975

Övriga matcher:
Piteå HC - Huddinge IK 2-2  (0-0, 1-1, 1-1, 0-0)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback



RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar