Allsvenskan
Borås HC - IF Björklöven
1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

Mikael Lidhammars kvittering som visade sig skulle vända på matchen

Vad som efter första perioden såg ut som en mycket god chans att plocka poäng blev senare det motsatta. Borås Hockey slarvspelade i andra perioden, Björklöven tog vara på tillfället och kunde vända underläget och fastställa resultatet till 1-2.

Första perioden inleddes med hög fart och Borås var laget som friskt anföll och skapade en hel del goda målchanser. Närmast att spräcka nollan var dock Fredrik Orrsten, men Tobias Lundström i bortakassen såg onekligen het ut. Hemmalaget försökte pressa på allt mer i powerplay, fast Björklöven vek bestämt inte ned sig. Lagen fortsatte i högt tempo och perioden blev jämnare ju längre minuterna tickade. Bortalaget fick runt sjutton minuter en jättechans att ta ledningen, men Gustaf Wesslau härdade ut läget med en viss möda. Boråsledningen fixades sedan när Elias Fälth friställde Mikael Hultqvist, vars skott på mål inte fick någon fart vilket ställde Lundström totalt i målet. Joakim Persson var nära att utöka ledningen med femton sekunder kvar av perioden, men 1-0 stod sig perioden ut.

Borås påbörjade även den andra akten på ett bra sätt och var inte långt ifrån att trycka in mål nummer två. Slarvigheten tog istället vid och ett felbyte renderade i att Mikael Lidhammar fick fri väg mot Wesslau, och lyfte med en backhand in kvitteringen. Målet gav umeålaget glöd under rören och matchen började luta åt deras rikting. Efter drygt tretton minuter fick gästerna spela med fem man mot tre, men Borås lyckades klara överläget tack vare ett svagt spel av Björklöven. Tre man på isen blev fyra och när sedan Philip Larsen försummade en markering kunde Daniel Olofsson styra in utökande 1-2 bakom Wesslau, i numerärt överläge.

Tredje perioden handhölls av Björklöven som visade upp ett stabilt försvarsspel och en kontroll som hette duga. Hemmalaget slarvade mycket med pucken och Björklöven tilläts farliga kontringar. Borås fick dock ett gyllene läge att kvittera när man i två minuter hade ett tvåmansöverläge, vid tiden 12:33. Insatsen var emellertid ingenting att fröjdas över då knappt något skott på mål avlossades, utan slarv uppenbarade sig och pucken for ut ur zonen. Bortalagets sista farliga målchans yppade sig sjutton minuter blankt då ett slagskott dundrade in i hemmalagets stolpe. Wesslau plockades ut när drygt trettio sekunder återstod av perioden för en sista anstormning, men matchen var sedan länge redan avgjord.

Borås spelade utmärkt i första perioden och publiken bjöds på fartfylld hockey. Boven i dramat var det slarviga passningsspelet i de två sista perioderna. Fortfarande har man problem med att sätta chanserna, men å andra sidan var det en duktig målvakt med bra flyt som vaktade kassen på andra sidan rödlinjen. Dessutom var man alldeles för återhållsam med skotten i powerplay. Björklöven vann matchen helt enkelt på grund av att de arbetade hårdare än Borås och sparade på misstagen. Nästa match spelas 14/11 mot Rögle BK på bortais - må siffrorna peka åt rätt håll då!

Domare: Wolmer Edqvist
Skott: 37-34 (15-11, 11-14, 11-9)
Utvisningar: BHC 7x2 + 1x10, Löven 9x2 + 1x10
Publik: 1896 (speakern), 1650 (Swehockey)